הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השריעה היהודית בפעולה

איזה הגזמה,סתם שתדע אני נגד כל החוקים של הדוסים המפגרים לגמרי.
לשבת מאחורה באוטובוס לבנות? זה למשל להיות פרמיטיבי מפגר.
כיסויי ראש אפשר עוד להבין,הצד של המדרכה אידיוטי לגמרי גם.
אבל,החמץ? זה חג.
לא כל יום אוסרים עליל להכניס אוכל לפארק ציבורי,אז בזמן שכן אוסרים,תכבד.

אתה חכם לגמרי ...
הייתי ציני לחלוטין,היית צריך להבין לבד.
והדת הביאה את החגים המפגרים האלה, ישראל במקור לא נועדה לדת היהודית (אם אני לא טועה), היא נועדה ללאום היהודי.
זו מדינה דמוקרטית, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, מותר לאכול מה שרוצים מול אנשים ששומרים גם אם זה גורם להם לסבל.

כול כך התעצבנתי מלקרוא את השורות האלה. אפילו אם זה בצחוק. פשוט התחלתי לשנוא תל אביבים (מהסוג הזה) אין כמו ההתנשאות השמאל טבעונית שלהם, וזו אכן מדינה בפני עצמה אבל לא בקטע טוב, הכי מנותקים שיש...

רק עניין של זמן עד שתל אביב תיהיה בירת ישראל.
ירושלים זה פשוט יותר מדי פריפריה.

רק עניין של זמן עד שתל אביב תיהיה בירת ישראל.
ירושלים זה פשוט יותר מדי פריפריה.

סתם עיר מסריחה, שנהרסה ונרמסה כבר מזמן..
"מדינת תל-אביב"

התל-אביב של פעם, לא קרובה ולא במעט למה שהייתה.

שיתגבר? זה פשוט להיות אגואיסט לגמרי.
זה כמו לאכול ליד הומלס פיצה ולזרוק כי לא בא לך,אז מה אם זרקת כי לא בא לך שיתגבר.
אם זאת המחשבה שלך,מרחם עליך.
לא, להיות אגואיסט לגמרי זה לחשוב שבגלל שאתה לא אוכל לחם כולם צריכים לא לאכול גם, כי זה לא בא לך טוב בעין.

לא, להיות אגואיסט לגמרי זה לחשוב שבגלל שאתה לא אוכל לחם כולם צריכים לא לאכול גם, כי זה לא בא לך טוב בעין.
אבל לא זה מה שחושבים,מה שכן חושבים זה שמינימום תכבד אותנו שמבקשים ממך לא לאכול לידנו זה הכל ...
יש לך לאכול בכל העולם,דווקא בפארק ששומרים?
שוב-אני מבין גם אותכם שאתם באים בראש של אנחנן רוצים לאכול שם אז נאכל,זה שהם לא אוכלים לא אומר כלום עלינו.
אני באמת מבין,וגם מכבד את זה ואם בכל זאת תאכלו שם לא תיהיה לי שום בעיה אם הייתי שם ..
אבל בכל זאת-יש אנשים שלהם זה כן מפריע,ואותם לדעתי תצטרך לכבד...

אבל לא זה מה שחושבים,מה שכן חושבים זה שמינימום תכבד אותנו שמבקשים ממך לא לאכול לידנו זה הכל ...
שוב-אני מבין גם אותכם שאתם באים בראש של אנחנן רוצים לאכול שם אז נאכל,זה שהם לא אוכלים לא אומר כלום עלינו.
אני באמת מבין,וגם מכבד את זה ואם בכל זאת תאכלו שם לא תיהיה לי שום בעיה אם הייתי שם ..
איך אתה רוצה שזה יתבצע? איך אפשר לדעת איפה יש אנשים ששומרים כשרות ואיפה לא? אם אני בדיאטה, אתה צריך לכבד אותי ולא לאכול פיצה?
אין לי בעיה עם כל אמונה פאגאנית והזויה כל עוד היא לא משפיעה עליי. אני רוצה לאכול לחם. תמשיכו לאכול מצות ולהאמין שלמישהו למעלה באמת אכפת ותנו לי לאכול את השווארמה שלי בשקט.

תשמע לכבד זה כשאתה בוחר לכבד את האמונה של אנשים ולא לאכול חמץ במקומות כלשהם, כשמכריחים אותך לעשות או לא לעשות משהו זה כפייה לא כבוד. אגב אני בדרך כלל לא אוכל חמץ במקומות ציבוריים ולא יוצא החוצה עם אוכל ואני מסכים עם העניין של לכבד, אבל יש הבדל בין זה לבין להכריח לא לעשות את זה

תשמע לכבד זה כשאתה בוחר לכבד את האמונה של אנשים ולא לאכול חמץ במקומות כלשהם, כשמכריחים אותך לעשות או לא לעשות משהו זה כפייה לא כבוד. אגב אני בדרך כלל לא אוכל חמץ במקומות ציבוריים ולא יוצא החוצה עם אוכל ואני מסכים עם העניין של לכבד, אבל יש הבדל בין זה לבין להכריח לא לעשות את זה
בדיוק מה שאמרתי,מבחינתי תיכנסו לשם לי זה לא מפריע.
זה טוב שהם עושים את זה,אבל זה לא הכרחי.
בקיצור,מה גם שאם היית מכבד לא היית נכנס לשם אם זה,אז כופים עליך בכוח לכבד.

בדיוק מה שאמרתי
זה לא בדיוק מה שאמרת, מה שאמרת זה
זה טוב שהם עושים את זה
ואני אומר שזה רע שהם עושים את זה.
בקיצור,מה גם שאם היית מכבד לא היית נכנס לשם אם זה,אז כופים עליך בכוח לכבד.
כמו שאמרתי, כשכופים עליך בכוח זה לא נקרא לכבד זה נקרא כפייה, ופוגעים לך בחופש ובזכויות שלך על ידי זה.

זה חוקי שהמכס לא מוכן לשחרר חבילה של תוספי מזון בטענה שזה לא כשר לפסח?
זה מה שנאמר ע"י המכס, לבוא לקחת את החבילה אחרי פסח כי זה לא כשר.

אירן זה פה.
אז אתה לא חושב שצריך לכבד אם ככה את כל הדתות? אל תאכל במקומות ציבוריים כשיש רמאדן.
אני לגמרי לא מסכים עם הכפייה הזאת למרות שהיא מובנת באיזה שהוא מקום, אבל אם כך צריך לכבד את כל האוכלוסייה וזה לא דבר ריאלי.
הם מבקשים\מכריחים אותך לכבד את דתם כי הם בטוחים שהדרך שלהם היא הנכונה והדרך שלך מוטעית ומהולה בחטאים.

אירן זה פה.

הם מבקשים\מכריחים אותך לכבד את דתם כי הם בטוחים שהדרך שלהם היא הנכונה והדרך שלך מוטעית ומהולה בחטאים.
זה כבר ממש טמטום לדעתי,טמטום מוחלט!
לדעתי,זה כבר למשל הגזמה מוחלטת ומפגרת,אי אפשר לאסור דבר כזה בגלל פסח ...

אירן זה פה.

אני לא בטוח אם אתה מצדד או מסתייג

Screenshot_2015-04-09-20-38-46.png

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית