הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התלבטות לגבי השירות הצבאי

• פותח/ת השרשור דני
  • פורסם בתאריך

דני

משתמש פעיל
680
237
נק' מוניטין:
767
680
237
קרוספיט תל אביב
אהלן חבר'ה, אני כרגע נמצא בהתלבטות לא קלה לגבי השירות שלי בצה"ל, ואני מאוד אשמח לשמוע קצת פרספקטיבה שונה.

לפני שנה וחצי, בצו הראשון, אובחנתי (שלא בצדק), כלא כשיר לשירות קרבי וקיבלתי פרופיל 64 (תכל'ס? על דברים שהם חרטא), בזמנו לא
היה לי ממש אכפת מזה יותר מדי אז זרמתי לכיוון מודיעין, הלכתי למיונים של חמ"ן למסלול מסויים לפני כמה חודשים, ולא קיבלתי תשובה.
לפני חודשיים בערך החלטתי שאני כן מעונין להילחם על השירות הקרבי, והתחלתי בפרוצדורה הנדרשת בנושא (לצורך כינוס וועדה רפואית), והעניינים התחילו להתקדם בנושא. הטוויסט בעלילה הגיע אתמול, כשקיבלתי פקס שמודיע לי שהתקבלתי למסלול בחמ"ן שרציתי בזמנו.
כרגע אני בהתלבטות האם להמשיך לכיוון הקרבי, או ללכת "על בטוח" עם המסלול במודיעין.
אישית, הלב אומר לקחת סיכון והעלות פרופיל במטרה להגיע ליחידה מובחרת, אבל אני גם מודע לעובדה שאני לוקח פה סיכון רציני, כי המסלול בחמ"ן נשמע כמו אחלה דרך להתחיל את החיים.
אשמח לשמוע קצת פרספקטיבה אחרת מאנשים. שבת שלום 😃

*חשוב לציין, שכשאני אומר "קרבי" אני מתכוון ליחידה מאוד ספציפית. אני די יודע מה אני רוצה להשיג מבחינת גיבושים וכו'

דעתי היא כזאת : אם היחידה המובחרת שאתה רוצה היא דרך גיבוש פנימי של חיל כלשהו (גולני, גבעתי, הנדסה וכו'), הסיכון להגיע אליה הוא ממש גבוה מאחר ואתה לא יכול לבחור בוודאות לאן אתה מתגייס. אבל אם היחידה היא דרך יום סיירות אז תלך עם החלום שלך כל עוד אתה מודע שזאת קירעת תחת ואתה צריך להיות בכושר גבוה מאוד.

בכל מקרה, אני בטוח שבכל כיוון שתלך תעשה שירות משמעותי.

רק לא עתודה.
זה אמירה כללית מדי ואני לא מסכים איתה

אהלן חבר'ה, אני כרגע נמצא בהתלבטות לא קלה לגבי השירות שלי בצה"ל, ואני מאוד אשמח לשמוע קצת פרספקטיבה שונה.

לפני שנה וחצי, בצו הראשון, אובחנתי (שלא בצדק), כלא כשיר לשירות קרבי וקיבלתי פרופיל 64 (תכל'ס? על דברים שהם חרטא), בזמנו לא
היה לי ממש אכפת מזה יותר מדי אז זרמתי לכיוון מודיעין, הלכתי למיונים של חמ"ן למסלול מסויים לפני כמה חודשים, ולא קיבלתי תשובה.
לפני חודשיים בערך החלטתי שאני כן מעונין להילחם על השירות הקרבי, והתחלתי בפרוצדורה הנדרשת בנושא (לצורך כינוס וועדה רפואית), והעניינים התחילו להתקדם בנושא. הטוויסט בעלילה הגיע אתמול, כשקיבלתי פקס שמודיע לי שהתקבלתי למסלול בחמ"ן שרציתי בזמנו.
כרגע אני בהתלבטות האם להמשיך לכיוון הקרבי, או ללכת "על בטוח" עם המסלול במודיעין.
אישית, הלב אומר לקחת סיכון והעלות פרופיל במטרה להגיע ליחידה מובחרת, אבל אני גם מודע לעובדה שאני לוקח פה סיכון רציני, כי המסלול בחמ"ן נשמע כמו אחלה דרך להתחיל את החיים.
אשמח לשמוע קצת פרספקטיבה אחרת מאנשים. שבת שלום 😃

*חשוב לציין, שכשאני אומר "קרבי" אני מתכוון ליחידה מאוד ספציפית. אני די יודע מה אני רוצה להשיג מבחינת גיבושים וכו'
דעתי היא שחשוב להשאיר רגל על הקרקע..אם השירות הקרבי לא בטוח והניסיון אליו מצריך לוותר על השירות שהתקבלת אליו אז זה סיכון מוגזם

• פותח/ת השרשור
@Creepy horse משהו ב8200

היחידה המדוברת היא ימ"ס. אני בהתלבטות קשה מאוד. חושב שאוותר על המודיעין בסוף, ואקח סיכון.

• פותח/ת השרשור
@סקוואט וואלה? הבנתי שבמידה וסימנת מג"ב במקום הכי גבוה, אין לך יותר מדי מה לדאוג.

אין לי ניסיון במשהוא שקשור לצבא אבל אם אתה אוהב מחשבים ואבטחת מידע אז למודיעין אם אתה אוהב קרבי ומובחרות תלך אליהם.
הבחירה היא שלך בהצלחה

לך לחמ"ן.
יש יותר ביקוש מהיצע למג"ב ולא רק זה, אתה רוצה גם להגיע לאחת היחידות הכי מבוקשות בכוחות הביטחון.

לך לחמ"ן המשכורות העתידיות שלך יודו לך.

• פותח/ת השרשור
במידה וכבר התקבלתי למסלול בחמ"ן, האם אני יכול להעלות פרופיל צבאי ולגשת ליום סיירות, לקבל גיבוש קדם צבאי, ובמידה ולא עברתי, לחזור לחמ"ן?

גבר,עצה שלי,מהשאלות שלך עולה שאתה לא מוכן ללכת לשום מקום אחר חוץ מהיחידה המובחרת,לפי דעתי ואל תפגע,אתה לא בן אדם שמתאים לו קרבי,זה לא קייטנה וזה לא כדי להגיד לבנות "תראו אני חוזר עם מאג הביתה",אתה מסכן את החיים שלך,ויש סיכוי ממשי שאתה תפצע או גרוע יותר.
תעשה לעצמך טובה ותלך ל8200 בראש שקט,תעשה 3 שנים ואז תעשה מה שאתה רוצה.

• פותח/ת השרשור
גבר,עצה שלי,מהשאלות שלך עולה שאתה לא מוכן ללכת לשום מקום אחר חוץ מהיחידה המובחרת,לפי דעתי ואל תפגע,אתה לא בן אדם שמתאים לו קרבי,זה לא קייטנה וזה לא כדי להגיד לבנות "תראו אני חוזר עם מאג הביתה",אתה מסכן את החיים שלך,ויש סיכוי ממשי שאתה תפצע או גרוע יותר.
תעשה לעצמך טובה ותלך ל8200 בראש שקט,תעשה 3 שנים ואז תעשה מה שאתה רוצה.

לקחתי לתשומת ליבי. תודה לך ושבוע טוב

במידה וכבר התקבלתי למסלול בחמ"ן, האם אני יכול להעלות פרופיל צבאי ולגשת ליום סיירות, לקבל גיבוש קדם צבאי, ובמידה ולא עברתי, לחזור לחמ"ן?

לא,ברגע שאתה חותם ויתור על חמ"ן אין סיכוי שתחזור.

• פותח/ת השרשור
לא,ברגע שאתה חותם ויתור על חמ"ן אין סיכוי שתחזור.

השאלה היא אחרת. בפקס שהגיע שהודיע לי שהתקבלתי רשום שהקבלה למסלול "לא מונעת המשך מיונים התנדבותיים כגון סיירות"

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית