הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מקבלת בולמוסים מדי פעם ..

מי אמר רק חלבון? מי אמר אף פעם? מי אמר שאסור שוקולד 90% או יותר מוצקי קקאו?
להנות מהחיים זה לאכול כדי לחיות, להיות עם גוף שרוצים ובשליטה עצמית.
לא כולנו מסתדרים טוב עם פחמימות וצריך להמנע לתקופה מסוימת כדי להיות בשליטה שוב.
*אין צורך ביותר מסימן קריאה אחד
**לא צריך לרשום נקודה פשוט מספיק לשים אחת.
נ. ב וכן אפשר בלי פחמימה

אם בא לי לרשום יותר מסימן קריאה אחד אז אני ארשום, ואם בא לי לרשום נקודה ואז להוסיף נקודה אז אני אעשה את זה.
מצטערת, לא בעד כל הדיאטות האלה..חודשיים אל תגיע בזה או בזה.
אנחנו לא צריכים לסבול מהדיאטה, ואנחנו בני אדם, חלק מזה זה שלפעמים בא לנו משהו מתוק או משהו שיעשה לנו טוב.
וזה מותר, ואפשר לשלב את זה בתוך תפריט מאוזן.
לא מעט אנשים מצליחים לרדת במשקל עם שילוב נכון של הדברים האלה, ולא רק שהם מצליחים..הם מצליחים למשך יותר זמן מאשר אם הם לא היו משלבים את הדברים האלה.
אז כן, אם היא ״תיפול״ על חתיכת עוגה בסופ״ש או על שני משולשי פיצה, זה לא מה שיהרוג אותה ובטח לא מה שיפסיק לה את הדיאטה..להיפך, זה ייתן לה כח להמשיך הלאה.
היא יכולה באותו יום למשל לעשות עוד אירובי.
אני אישית בשום אופן לא בעד להעלים את הדברים האלה מהחיים, גם אם זה רק לחודשיים.

מי אמר רק חלבון? מי אמר אף פעם? מי אמר שאסור שוקולד 90% או יותר מוצקי קקאו?
להנות
מהחיים זה לאכול כדי לחיות, להיות עם גוף שרוצים ובשליטה עצמית.
לא כולנו מסתדרים טוב עם פחמימות וצריך להמנע לתקופה מסוימת כדי להיות בשליטה שוב.
*אין צורך ביותר מסימן קריאה אחד
**לא צריך לרשום נקודה פשוט מספיק לשים אחת.
נ. ב וכן אפשר בלי פחמימה
העניין הוא בלהציע למישהי שעדיין לא ניסתה להתמיד בתפריט רגיל, תפריט קטוגני.
לא נראה לך קיצוני למישהי שרק מתחילה דיאטה?

• פותח/ת השרשור
לדעתי זה לא עדיף. גם כך כמות הפחמימה תלך ותפחת עם הזמן בכל תפריט שתבני. אין לך סיבה להתנזר כמעט לחלוטין מפחמימה.
תודה ...

אז השאלה היא מה הפיתרון פה ? להמשיך עם חלבון וכו' לפי מה שאני צריכה + לשלב מדי פעם דברים שאני אוהבת ? אולי פעמיים בשבוע נגיד, נגיד ביום שני וחמישי, לשלב איזה "פרוסת עוגה" או איזה חטיף אנרגיה בסך 250 קל' נגיד .. ?

תודה ...

אז השאלה היא מה הפיתרון פה ? להמשיך עם חלבון וכו' לפי מה שאני צריכה + לשלב מדי פעם דברים שאני אוהבת ? אולי פעמיים בשבוע נגיד, נגיד ביום שני וחמישי, לשלב איזה "פרוסת עוגה" או איזה חטיף אנרגיה בסך 250 קל' נגיד .. ?

תקשיבי למה שמרטין אמרה.
חשוב שתפקידי על כמות החלבון..ותעשי לך ארוחה אחת בשבוע שבה את אוכלת מה שאת רוצה.
ולא, חטיף אנרגיה של 250 קל׳ זה לא צ׳יט..הכוונה פה היא לארוחה, למשל אם יצאת לבית קפה, או אם בא לך להכין פנקייק, או כל דבר אחר..
אם יש משהו שכן הייתי אומרת שאפשר לוותר עליו לגמרי זה חטיפי אנרגיה.

תודה ...

כמו שכתבתי בתחילת השירשור, בואי תתחילי קודם מלבנות תפריט מסודר, ולאחר מכן תבחרי לך יום בשבוע שבו את מבצעת העמסה/צ'יט

• פותח/ת השרשור
ובמידה ואין לי תפריט ? ואני מקפידה על חלבון וכו' ... נגיד שבצהריים אני אוכלת 500 קל', אז להחליף את ה-500 קל' האלה בציט ? זה לא יפגע בירידה ? כאילו אני עדיין אהיה בגירעון שלילי באותו יום, ככה שהציט הזה לא ממש ישנה לא ?

תקראי את המאמר שיש פה על חיטוב.
הצ׳יט לא אמור להשאיר אותך בגירעון שלילי..מן הסתם, זה צ׳יט.
את ״מפסיקה״ לארוחה אחת לחשוב על זה שאת בחיטוב, ואת נהנית.
אני חושבת שאת קצת מפחדת מזה..
כדאי שתקראי על זה קצת יותר ותביני מה זה נותן בחיטוב.
וכדאי שתדעי בסופו של יום שהגעת לערכים שאת אמורה להגיע אליהם..

• פותח/ת השרשור
תודה רבה ! אעשה זאת מחר בבוקר, מקווה שזה מה שיעזור .. את חושבת ?

אני בטוחה.
קודם תצמדי לערכים שאת אמורה לצרוך.
ותבחרי לך יום בשבוע שבו תאכלי ארוחת צ׳יט..תקראי שוב את המאמר מהתחלה ועד הסוף, זה יעזור לך מאוד.

מוריה ברוך הבא,
אני חייב להסכים עם ספיר ועדי.
אם את נמנעת לגמרי ממאכלים שאת אוהבת בגלל שהם כביכול "לא בריאים" - זה המתכון המושלם לבולמוסים ולהרגשת אשםאשם. כמדומני יש לזה שם בספרות - אורתורקסיה, שהפכה לנפוצה בימינו.
נחזור לנושא, כשהתחלתי להתאמן, למרות שלא הייתי שמן, שמתי את כל מרצי על אירובי ושמירה הדוקה על תפריט. אומנם ירדתי במשקל, אך כל השאר נפגע - מצב הרוח, ואף קשרים חברתיים.
ואז קראתי במקום כלשהו שאפילו אם תקפידי על 80-90 אחוז זה מספיק ותראי תוצאות, ככה שאת יכולה לשלב גם מאכלים שחשבת להתנזר מהם (לא להגניב, כי הם מותרים, רק לראות שלא גומרים למשל עוגה שלמה). אם לא מתנזרים עם הזמן הבולמוסים נעלמים.
תהליך הירידה במשקל בשמו כן הוא - תהליך. אם בדרך כלל תוכלי 80% כמו שתכננת תגיעי לתוצאות. לא חייבים 100% כמו שלא חייבים לקבל 100 במבחן או 800 בפסיכומטרי.
מה שזה אומר עבורך זה:
1. לא להתנזר ממאכלים שאת אוהבת. לשלבם, אבל לא לחיות רק עליהם.
2. אין שום סיבה לברוח מהבית כשיש מאכלים שאת פוחדת לאכול, או להכין אחרים. במקום זאת תהני, את לא חייבת לאכול 3 צלחות אבל בכל זאת... ותזכרי שלא כל יום את אוכלת ארוחה כזאת טעימה.
3. אל תמנעי מלצאת למסעדות ובתי קפה כי את פוחדת שהאוכל שם משמין.

ולבסוף, אני יודע שחפרתי , אבל זה מניסיון אישי ובשביל שלך יהיה ניסיון מוצלח יותר.
זכרי כדי להשיג 80% צריך להשקיע 20% , וחבל להיות מוטרד מאוד עוד 80% מהזמן בשביל להיות מושלם. איפשהו באמצע זה גם מעולה. לא טוב, מעולה.

שיהיה בהצלחה עם כל הפילוסופיה הזאת.

ממש לא. תקראי את המאמר כדי שלא תסיימי בעלייה במשקל.
את אוכלת לפי תפריט גרעוני במשך שבוע שלם ואז ביום אחד לפי בחירתך את אוכלת ארוחה אחת של צ'יט ושתי ארוחות קטנות יותר במהלך היום.

אם אני אעמוד בזה זה עדיף ?
מה הסיכוי שלך לעמוד בזה כשאת נתונה לגחמות של התפריט הצהלי?
הסיכוי לשמור על תזונה כזו בצהל אפסי וחבל לצבור עוד כשלון שיוריד לך את המוטיבציה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם שוב !

אני חושבת פשוט לעבוד כרגיל ... להיצמד לחלבון ופחמימה לפי מה שאני צריכה וביום שישי למשל, לתת לעצמי איזה פינוק קטן עד 500 קל' וככה עדיין אשאר בגירעון וגם הגוף יקבל מה שהוא רצה ... השאלה האם זה לא יפגע במהלך הדיאטה ? זה בסה"כ יום אחד ואני עדיין בגירעון קלורי ככה שזה עדיין נחשב ירידה לא ?

תודה רבה לכולם שוב !

אני חושבת פשוט לעבוד כרגיל ... להיצמד לחלבון ופחמימה לפי מה שאני צריכה וביום שישי למשל, לתת לעצמי איזה פינוק קטן עד 500 קל' וככה עדיין אשאר בגירעון וגם הגוף יקבל מה שהוא רצה ... השאלה האם זה לא יפגע במהלך הדיאטה ? זה בסה"כ יום אחד ואני עדיין בגירעון קלורי ככה שזה עדיין נחשב ירידה לא ?

שוב, אל תחשבי על כמה קלוריות את אוכלת בארוחה ה״מותרת״ הזאת..כל הקטע בזה זה להנות ממנה, למלא את הגוף ובעיקר את הנפש. ולא יקרה כלום אם לא תהיי באותו יום בגירעון שלילי..מקסימום אם זה ממש מפריע לך תוסיפי לך באותו יום אירובי

• פותח/ת השרשור
שוב, אל תחשבי על כמה קלוריות את אוכלת בארוחה ה״מותרת״ הזאת..כל הקטע בזה זה להנות ממנה, למלא את הגוף ובעיקר את הנפש. ולא יקרה כלום אם לא תהיי באותו יום בגירעון שלילי..מקסימום אם זה ממש מפריע לך תוסיפי לך באותו יום אירובי
אוקיי תודה רבה !

Back
למעלה תחתית