כמה שאלות לפני קניית היעוץ

• פותח/ת השרשור ornonfx
  • פורסם בתאריך
O

ornonfx

אורח
0
0
אז ככה,
עוד חודש אני מסיים מסה ומעוניין להתחיל חיטוב
יש לי ידע די רחב בפיתוח גוף(אם זה בתרגילים מורכבים או תזונה נכונה) אבל אני בכל זאת לא חושב שאוכל להסתדר לבד.
אני יחסית מאוד מצומצם במאכלים שנחשבים כחובה מכיוון שאני לא אוהב(אם זה אורז,אגוזים,אבוקדו,בטטות) בעיקר פחמימות טובות ושומנים.
האם תוכל להסתדר עם זה ולבנות לי תפריט שיתן לי מקסימום תוצאות?
אני מעוניין גם לשלב המון אירובי-האם יש לך ידע בנושא?
האם זה שאני יודע תרגילים מורכבים כמו סקואט דדליפט יעזור לי ולך להניב יותר תוצאות ממתאמן מתחיל?

אני יחסית מאוד מצומצם במאכלים שנחשבים כחובה מכיוון שאני לא אוהב(אם זה אורז,אגוזים,אבוקדו,בטטות) בעיקר פחמימות טובות ושומנים.
אין באמת מאכלים שנחשבים כ"חובה" בתפריט. לכל מוצר יש תחליף ואפשר להסתדר כל עוד נשארים במסגרת הגיונית של מספיק חלבון, שומן ופחמימות בתפריט. את האורז/בטטה אפשר להחליף בלחם או כל פחמימה אחרת, את האגוזים ואבוקדו אפשר להחליף בטחינה/שמן זית.

אני מעוניין גם לשלב המון אירובי-האם יש לך ידע בנושא?
תגדיר מה זה המון אירובי ולאיזו מטרה? אם המטרה שלך היא לרדת במשקל אז לשלב "המון" אירובי מהתחלה זה לא יעיל מאחר והגרעון הקלורי יהיה גדול מידי ואתה תאבד עם הזמן מסת שריר.

האם זה שאני יודע תרגילים מורכבים כמו סקואט דדליפט יעזור לי ולך להניב יותר תוצאות ממתאמן מתחיל?
אין ממש קשר בין לדעת את התרגילים המורכבים לבין להיות מתאמן מתחיל/מתקדם. בחיטוב יש לך 2 מטרות עיקריות:
1. לשמר את מסת השריר
2. לרדת במשקל

את סעיף 1 משיגים ע"י צריכת חלבון מספקת תוך כדי גרעון קלורי שהוא לא אקסטרים. בנוסף ביצוע אימון משקולות ישמר את מסת השריר באופן אידאלי.
את הסעיף ה-2 משיגים ע"י גרעון קלורי שנוצר מהתזונה ו/או האימונים.

Back
למעלה תחתית