הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים AB (לאחר הפסקה של מס' חודשים)

ג'ינג'ס חאן

משתמש מתחיל
15
1
נק' מוניטין:
4
15
1
היי חברים,

הייתי מתאמן במכון מס' חודשים ואז הפסקתי (התעצלתי.. מה אפשר לעשות 🤭) ועכשיו אני התחלתי לחזור בשבוע שעבר למכון.
אז התוכנית שהייתה לי היא AB ואני לא יודע אם כדאי לי להמשיך בתוכנית הזאת או שאני צריך לבנות תוכנית אחרת\ לשפר את התוכנית הנוכחית שיש לי עכשיו ואני צריך את העצה שלכם בנושא.

אז התוכנית היא כזאת:

תוכנית A

חזה:
לחיצת חזה עם מוט (מוט של 20 ק"ג)- 12 חזרות 3 סטים
פרפר בשכיבה על ספסל עם משקולות של 7 ק"ג- 12 חזרות 3 סטים
לחצת חזה בשכיבה עם משקולות של 7 ק"ג- 12 חזרות 3 סטים

רגליים:
לחיצת רגליים (במכונה שהרגליים נמצאים ב 90 מעלות- לא זוכר איך קוראים למכונה...)- 12 חזרות 3 סטים
לחיצת תאומים (באותה מכונה)- 12 חזרות 3 סטים

יד קדמית:
כפיפת מרפקים על ספסל בשיפוע עם משקולות של 7 או 6 ק"ג- 12 חזרות 3 סטים
כפיפת מרפקים (פטיש) בישיבה עם משקולות של 6 או 5 ק"ג- 12 חזרות 3 סטים

תוכנית B

גב:
שכיבה פול אובר על ספסל עם משקולת של 7 ק"ג- 12 חזרות 3 סטים
משיכה פולי עליון במכונה (24 או 31 ק"ג)- 12 חזרות 3 סטים
חתירה במכונה עם משקולות להוספה (כמו משקולות להוספה בתרגילי חזה במוט) 2 ק"ג כל צד- 12 חזרות 3 סטים

כתפיים:
הרחקה אופקית במכונה (תפיסה של מושכות בצורה של X ומשיכה- יד למושכה נגדית) 2 או 4 ק"ג כל יד- 12 חזרות 3 סטים
לחיצת כפתיים בישיבה עם משקולות 7 או 8 ק"ג כל משקולת- 12 חזרות 3 סטים

יד אחורית:
פשיטת מרפק עם מוט (מתבצע במכונה) 27 או 31\ 34 ק"ג- 12 חזרות 3 סטים
פשיטת מרפק בשכיבה עם משקולות (אני שוכב על הגב והידיים מושטות קדימה עם משקולות ואני מקפל את הידיים אליי ומיישר חזרה) 3 או 4 ק"ג כל יד- 12 חזרות 3 סטים

לאחר כל תוכנית (A או B) אני עושה אימון בטן של 12 חזרות 6 סטים (3 סטים של יד לרגל נגדית ו 3 סטים של בטן ב 30 מעלות).

האם התוכנית הזאת טובה?
אני צריך להתחיל מחדש עם התוכנית הזאת ואז להחליף אותה?
אני צריך להישאר עם התוכנית הזאת ופשוט לשפר אותה בצורה כלשהי?

התוכנית קצת מסובכת אפשר הסבר קצת על התוכנית
לא עשיתי אותה מעדיף שמישהו אחר יסביר לך[/QUO
אוקי תודה
לא עשיתי אותה מעדיף שמישהו אחר יסביר לך
אתה יכול להסביר לי בקצרה מה ההבדל בין עצימות ונפח ?
לפי התאור שלך נראה שאתה מגיב טוב לנפח, כך שאולי כדאי לך לנסות GVT.
אפשר קצת הסבר על התוכנית קצת מסובכת

עצימות זה עבודה לכמות חזרות וסטים קטנה ומשקלי מקסימום. עבודת נפח זה הרבה סטים ולפעמים גם יותר חזרות.

אפשר קצת הסבר על התוכנית קצת מסובכת
כשיש מאמר שלם שמתאר את התוכנית, אני לא יודע איך להתייחס לבקשה ל"קצת הסבר". מן הסתם אם "קצת הסבר" היה מספיק לא היה נכתב מאמר ארוך שגם בסופו אתה נשאר עם הרושם "התוכנית קצת מסובכת". אם לא הבנת משהו או שחסר לך מידע נוסף, שאל שאלות ספציפיות וכמעט בטוח שמישהו יענה לך.

כשיש מאמר שלם שמתאר את התוכנית, אני לא יודע איך להתייחס לבקשה ל"קצת הסבר". מן הסתם אם "קצת הסבר" היה מספיק לא היה נכתב מאמר ארוך שגם בסופו אתה נשאר עם הרושם "התוכנית קצת מסובכת". אם לא הבנת משהו או שחסר לך מידע נוסף, שאל שאלות ספציפיות וכמעט בטוח שמישהו יענה לך.
זה בסדר קראתי אותה פעמיים שלוש והבנתי את העקרון של התוכנית אבל בכל זאת אני רוצה להגיד לך שאל תצפה מבנאדם נורמלי לעשות בנץ פריס ומתח 10 כפול 10 ברצף או כל תרגיל מרכזי אחר ברצף כי כך אתה לא יכול לעבוד עם משקלים מקסימלים ואתה תצטרך להוריד למשקלים בינונים ובמיוחד אם אתה אחרי יום עבודה אני ינסה אותה עם מנוחות בין לבין בכל זאת אולי זה יעזור לי אני אוהב לנסות דברים חדשים ותודה על התוכנית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית