הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע חנק מפרופ

נביעות

משתמש פעיל
383
141
נק' מוניטין:
333
383
141
מי שהתנסה עם טרן או מכיר את תופעות הלוואי, יודע שתיתכן הרגשת חנק/שיעול מספר שניות לאחר ההזרקה. השאלה שלי האם זה יכול להיגרם מפרופ? ואם זה קרה מפרופ, מה זה אומר?

אם שרדת את הלילה אותה בסדר אז נראה שהיה זה בועית אוויר או צירוף מקרים שנתקע לך משהו בגרון ... 😕

מי שהתנסה עם טרן או מכיר את תופעות הלוואי, יודע שתיתכן הרגשת חנק/שיעול מספר שניות לאחר ההזרקה. השאלה שלי האם זה יכול להיגרם מפרופ? ואם זה קרה מפרופ, מה זה אומר?

נשמע כאילו פגעת בכלי דם .
מקרה די דומה שקרה לבחור אצל יניב ריז :
https://www.lbs.co.il/threads/64619/#post-850943

לא מבטיח שזה אכן זה, אך נשמע הכי קרוב.
כי אני אישית לא שמעתי אף פעם על מישהו שזה קרה לו בגלל טסט פרופ.

• פותח/ת השרשור
זאת היתה אותה הרגשה אחד לאחד כמו מטרן. חשבתי שאולי הפרופ לא היה 100% פרופ וזה מה שגרם לזה.

דרך אגב , יום שני שעבר היה לי במהלך ההזרקה התקפת שיעול יבש , עצרתי את הזריקה באמצע ושאבתי שוב לראות אם אני לא בכלי דם - יצאו בועות , נרגעתי והמשכתי.
לדעתי זה היה צירוף מקרים.
החומר המוזרק - טסט + פרימו 3.5 מ"ל סה"כ (הרוב פרימו)

קרה לי מיליון פעם מכמה סוגים של חומרים,פגעת בכלי דם וגם הרגשת בטח את הטעם של הבנזיל אלכוהול בוושת

נשמע כאילו פגעת בכלי דם .
מקרה די דומה שקרה לבחור אצל יניב ריז :
https://www.lbs.co.il/threads/64619/#post-850943

לא מבטיח שזה אכן זה, אך נשמע הכי קרוב.
כי אני אישית לא שמעתי אף פעם על מישהו שזה קרה לו בגלל טסט פרופ.

זה אכן תמונה קלינית של מיקרו PE.
לרוב זה לא מבועות אוויר, אלא מעצם האסטר השומני עצמו של הפרופ, או מהחומר הסמיך שיש בטרן או וינסטרול, ולכן התופעה מוכרת לרוב עם חומרים אלו.

שוב, זאת תופעה שניתן כמעט לרוב למנוע ע"י וידוא שאיבה לאחור, והזרקה איטית של החומר לאחר וידוא השאיבה לאחור.

מיקרו PE לרוב לא מסכן חיים, אבל זה ענין של סטטייסטיקה איפה יתקע החומר, לרוב זה בכלי דם קטן בריאה שלא עושה שום דבר רציני לטווח הארוך.
אך אם אתרע מזלך ונפלת על כלי דם רציני יותר, זה כבר ממש סכנת נפשות, ולא קל לטפל בזה, עם אחוזי תמותה של 25%-30% בשעות הראשונות מהזריקה.

נערך לאחרונה:
זה אכן תמונה קלינית של מיקרו PE.
לרוב זה לא מבועות אוויר, אלא מעצם האסטר השומני עצמו של הפרופ, או מהחומר הסמיך שיש בטרן או וינסטרול, ולכן התופעה מוכרת לרוב עם חומרים אלו.

שוב, זאת תופעה שניתן כמעט לרוב למנוע ע"י וידוא שאיבה לאחור, והזרקה איטית של החומר לאחר וידוא השאיבה לאחור.

מיקרו PE לרוב לא מסכן חיים, אבל זה ענין של סטטייסטיקה איפה יתקע החומר, לרוב זה בכלי דם קטן בריאה שלא עושה שום דבר רציני לטווח הארוך.
אך אם אתרע מזלך ונפלת על כלי דם רציני יותר, זה כבר ממש סכנת נפשות, ולא קל לטפל בזה, עם אחוזי תמותה של 25%-30% בשעות הראשונות מהזריקה.

תודה לך יניב המעודד!
חחח אבל יפה שאתה זורק את העובדות בפנים ולא חוסך בכך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית