הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"המחבלות הקדושות"

האם יש לקיים את התערוכה "המחבלות הקדושות"?

• כן, זכותו של אדם לבטא את עצמו.

הצבעות: 2 8.3%
  • כן, אבל הנושא לא מעניין אותי בכלל.

הצבעות: 0 0.0%
  • לא, גם לחופש הביטוי יש גבולות.

הצבעות: 16 66.7%
  • לא, מדובר בבזבוז של זמן, חלל ועניין

הצבעות: 6 25.0%

• סה"כ מצביעים
    24
  • הסקר נסגר .
חברים שימו לב: כל הדיון מנסה לדון בשאלה: האם יש להציג תערוכה כזו?

התערוכה בכתבה היא רק דוגמא.

שימצאו מקום שמעוניין להציג ושיקיימו את התערוכה. מי שהולך בשביל להפגע בעיה שלו.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תגדיר את המושג "חופש הביטוי".

http://www.carmelvayam.org.il/ethics/2_hofesh.htm

חופש הביטוי וההבעה הוא זכותו של כל אדם להביע את דעתו ולומר את שברצונו לומר, מבלי שיוטלו הגבלות שרירותיות על כך, בכל הדרכים המשמשות לכך: דיבור, כתיבה, יצירת סרט קולנוע וכל שאר דרכי התקשורת. "כל אדם זכאי לחירות הדעה והביטוי" (מתוך ההכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם) עקרון חופש הביטוי הוא הרחבה של עקרון חופש הדיבור.

ההגדרה לקוחה מויקיפדיה: http://he.wikipedia.org/wiki/חופש_הביטוי

"רוב" הוא מונח יחסי, שערכו משתנה בכל מקום ובכל זמן. הכתבה הציגה רוב מסויים. מי אמר שכך חושב כל מי שקרא אותה?

אתה לא רואה סוגייה בעניין חופש הביטוי, מפני שכבר החלטת, ולדעתך לא צריך להיות דיון מעבר לכך. כך אני רואה את הדברים.

לא משנה אם מדובר בגוף פרטי או ציבורי, חופש הביטוי חל על כולם. נכון, זכותו של כל פרט (כולל המדינה) להרשות שדברים מסויימים לא יתקיימו בשטחו. הזכות הזו מצטמצמת מאוד כאשר אותו פרט מנסה להשפיע על דעת הקהל. על משקל דברים אלה, זו אכן יכולה להיות פגיעה מצידי בחופש הביטוי שלך אם לא ארשה לך להרצות בפני על אי-הצלחותיו של קורן.
מצד שני, המידע הזה יכול היה להשפייע על דעתי בעניין קורן ונשים, אם היה לי עניין בנושא 😉.

אני לא עו"ד, אך לדעתי יש לך קייס לתביעה. קח בחשבון שהבעייה כל כך שכיחה, יהיה זה סביר להניח שרק לנכדים תהייה אפשרות לשמוע את פסק הדין. 😉

השימוש שלך במושג "חופש הביטוי" נוגד את המילה "חופש", פרדוקסלי משהו. איך זה שה"חופש" שלך לביטוי, כופה עלי לשמוע ולהקשיב לדבריך, או להציג אותו באולם שלי, שהוא רכושי?
על אותו המשקל לי יש זכות לחיים ובטחון, לא? אבל לרוע המזל, התרופות שאני לוקח עכשיו עולות הרבה כסף, ואין לי אפשרות לממן אותן. אתה, עכשיו, צריך להביא לי כל חודש עשרת אלפים שקלים, בכדי שאוכל לקנות את התרופות, אחרת אתה מפר את הזכות שלי לחיים ובטחון.

חברים שימו לב: כל הדיון מנסה לדון בשאלה: האם יש להציג תערוכה כזו?

התערוכה בכתבה היא רק דוגמא.

באותה המידה אפשר לדון על האם כדאי לפתוח דוכן שווארמה חדש ברחוב דיזינגוף. אני לא חושב שזו מטרת הדיון. בסופו של דבר, השיקולים הם של האיגוד, אשר בודק אם הצגת התערוכה משרת את האינטרסים שלו. אני לא רואה כאן עניין של "ראוי" או "לא ראוי".

• פותח/ת השרשור
השימוש שלך במושג "חופש הביטוי" נוגד את המילה "חופש", פרדוקסלי משהו. איך זה שה"חופש" שלך לביטוי, כופה עלי לשמוע ולהקשיב לדבריך, או להציג אותו באולם שלי, שהוא רכושי?
על אותו המשקל לי יש זכות לחיים ובטחון, לא? אבל לרוע המזל, התרופות שאני לוקח עכשיו עולות הרבה כסף, ואין לי אפשרות לממן אותן. אתה, עכשיו, צריך להביא לי כל חודש עשרת אלפים שקלים, בכדי שאוכל לקנות את התרופות, אחרת אתה מפר את הזכות שלי לחיים ובטחון.

באותה המידה אפשר לדון על האם כדאי לפתוח דוכן שווארמה חדש ברחוב דיזינגוף. אני לא חושב שזו מטרת הדיון. בסופו של דבר, השיקולים הם של האיגוד, אשר בודק אם הצגת התערוכה משרת את האינטרסים שלו. אני לא רואה כאן עניין של "ראוי" או "לא ראוי".

אחד המשפטים ששמעתי לא מעט בנושא הוא "החופש של האחד נגמר באף של האחר". כלומר, אדם יכול לעשות כל מה שהוא רוצה, כל עוד הוא לא פוגע באחר.

לעולם אל תצמיד ערכים מוחלטים להגדרות שאתה קולט. איש לא יטען ש"חופש" בדמוקרטיה הוא חופש מוחלט. אם כן, הוא לא שם קצוץ על אף אחד, וסביר להניח שאם לא היו דואגים לו, הוא היה מגרד פירורים מהרצפה.

אנו חיים בחברה, ואל לנו לשכוח שמה שנוח לאחד, לא נוח לשני. כל בעל אינטרס שוקל את מה שראוי, ומה שלא. במקרה של התערוכה שאוזכרה, מנהלי הבניין שקלו אם יש לקיים תערוכה טעונת משמעויות.

הם עדיין שוקלים, למען האמת.

אחד המשפטים ששמעתי לא מעט בנושא הוא "החופש של האחד נגמר באף של האחר". כלומר, אדם יכול לעשות כל מה שהוא רוצה, כל עוד הוא לא פוגע באחר.

לעולם אל תצמיד ערכים מוחלטים להגדרות שאתה קולט. איש לא יטען ש"חופש" בדמוקרטיה הוא חופש מוחלט. אם כן, הוא לא שם קצוץ על אף אחד, וסביר להניח שאם לא היו דואגים לו, הוא היה מגרד פירורים מהרצפה.

אנו חיים בחברה, ואל לנו לשכוח שמה שנוח לאחד, לא נוח לשני. כל בעל אינטרס שוקל את מה שראוי, ומה שלא. במקרה של התערוכה שאוזכרה, מנהלי הבניין שקלו אם יש לקיים תערוכה טעונת משמעויות.

הם עדיין שוקלים, למען האמת.

"כלומר, אדם יכול לעשות כל מה שהוא רוצה, כל עוד הוא לא פוגע באחר." המשפט הכי פאשיסטי, קולקטיביסטי, אווילי ונלוז ששמעתי בחיי. למה אני צריך לקחת אחריות על החיים שלך?
על אותו המשקל, black היקר, עצם הקיום שלך פוגע בכל נימי נפשי, לכן זוהי חובתך המוסרית לשים קץ לחייך.

ברור שחופש בדמקורטיה הוא לא חופש מוחלט, מעצם ההגדרה שלה כ"דמוקרטיה"\שלטון הרוב. הנה, תסתכל על גרמניה הנאצית, היא היתה דמוקרטיה, וממש לא היה שם חופש. אגב, לא בהנתי מה הבעיה שמישהו יגרד פירורים מהרצפה, ולמה אני צריך לדאוג לכך שזה לא יקרה?

על משקל דברים אלה, זו אכן יכולה להיות פגיעה מצידי בחופש הביטוי שלך אם לא ארשה לך להרצות בפני על אי-הצלחותיו של קורן.
מצד שני, המידע הזה יכול היה להשפייע על דעתי בעניין קורן ונשים, אם היה לי עניין בנושא 😉.
שמע אני לא רוצה להכנס לקטנות אבל אני לא מחפש ומוסיף תמונות או משלם ונוסע לתחרויות של גברים בתחתונים 🙄

זכותם להציג את התמונות אמורה להתאזן בחובתו של אזרח בחברה דמוקרטית להפעיל שיקול דעת. חברה דמוקרטית מטילה על האזרח יותר חובות מאשר חברה טוטאליטארית.
מרגע שהחליט להציג, זכותי לא ללכת לראות, לשבת בבית ולהעלות עשן מרוב כעס, ללכת להפגין מולו, whatever.

• פותח/ת השרשור
"כלומר, אדם יכול לעשות כל מה שהוא רוצה, כל עוד הוא לא פוגע באחר." המשפט הכי פאשיסטי, קולקטיביסטי, אווילי ונלוז ששמעתי בחיי. למה אני צריך לקחת אחריות על החיים שלך?
על אותו המשקל, black היקר, עצם הקיום שלך פוגע בכל נימי נפשי, לכן זוהי חובתך המוסרית לשים קץ לחייך.

ברור שחופש בדמקורטיה הוא לא חופש מוחלט, מעצם ההגדרה שלה כ"דמוקרטיה"\שלטון הרוב. הנה, תסתכל על גרמניה הנאצית, היא היתה דמוקרטיה, וממש לא היה שם חופש. אגב, לא בהנתי מה הבעיה שמישהו יגרד פירורים מהרצפה, ולמה אני צריך לדאוג לכך שזה לא יקרה?

הפסקה השנייה שכתבת נוגדת לחלוטין את הפסקה הראשונה.

לא יודע אם שמת לב, אך אתה חי בחברה. החבר היכולה להיות המשפחה, חוג המקרמה, חברות האנשים שאתה מתאמן אתם, היחידות בצבא וכיוצ"ב. אתה לא צריך לקחת אחריות על החיים שלי, או של כל אדם אחר. כל אדם אחראי למעשיו.
יחד עם זאת, אין בכך לומר שאתה תנתק עצמך מהסביבה שאתה חי בה. אם מישהו מקלל חבר שלך, אתה תקלל בחזרה? אם חבר שלך החליק על בננה ונפל, לא תעזור לו לקום (אחרי שתצחק עליו ותאמר לו שהוא דפוק, כמובן)? אם אחיך עבר תאונת דרכים (ואני מקווה שלא) תתן לו לבוסס בדמו?

יש רעיון שנקרא "ערבות חברתית". כדי שאותה ערבות תתקיים חייב חייב להתייקם אינטרס משותף בין פרטים. אותה ערבות קיימת בקבוצות בכל הגדלים ומכל הסוגים.

כשאתה חי במדינה מסויימת, אתה מחוייב לחיות על פי החוקים, העקרונות והכללים שלה, כמו כל שאר העם.

רק בגלל שאתה חושב שאין לך סיבה להתחשב באחרים, לא אומר שהערבות לא חלה עלייך. לא רוצה להתחשב אחרים? אל תצפה שיתחשבו בך.

• פותח/ת השרשור
שמע אני לא רוצה להכנס לקטנות אבל אני לא מחפש ומוסיף תמונות או משלם ונוסע לתחרויות של גברים בתחתונים 🙄

אהה, אתה כנראה מאלה שמעדיפים לראות על הבמה שקי סיליקון, שבמקרה מחוברים לנשים.

העניין הוא פיתוח הגוף והפיטנס, ורוב העדכונים שאני מפרסם באתר נוגעים בנושאים אלו. מה חשבת שאני אפרסם? אדם בוגר שמלטף פלטת משקל? 🙄

רק תזכיר לי, מה אתה מפרסם באתר הזה? 😉

✌️

העניין הוא פיתוח הגוף והפיטנס, ורוב העדכונים שאני מפרסם באתר נוגעים בנושאים אלו. מה חשבת שאני אפרסם? אדם בוגר שמלטף פלטת משקל? 🙄

המבורגרים ובירה:victory:

לא סתם קראנו לו טרול #2.

הפסקה השנייה שכתבת נוגדת לחלוטין את הפסקה הראשונה.

לא יודע אם שמת לב, אך אתה חי בחברה. החבר היכולה להיות המשפחה, חוג המקרמה, חברות האנשים שאתה מתאמן אתם, היחידות בצבא וכיוצ"ב. אתה לא צריך לקחת אחריות על החיים שלי, או של כל אדם אחר. כל אדם אחראי למעשיו.
יחד עם זאת, אין בכך לומר שאתה תנתק עצמך מהסביבה שאתה חי בה. אם מישהו מקלל חבר שלך, אתה תקלל בחזרה? אם חבר שלך החליק על בננה ונפל, לא תעזור לו לקום (אחרי שתצחק עליו ותאמר לו שהוא דפוק, כמובן)? אם אחיך עבר תאונת דרכים (ואני מקווה שלא) תתן לו לבוסס בדמו?

יש רעיון שנקרא "ערבות חברתית". כדי שאותה ערבות תתקיים חייב חייב להתייקם אינטרס משותף בין פרטים. אותה ערבות קיימת בקבוצות בכל הגדלים ומכל הסוגים.

כשאתה חי במדינה מסויימת, אתה מחוייב לחיות על פי החוקים, העקרונות והכללים שלה, כמו כל שאר העם.

רק בגלל שאתה חושב שאין לך סיבה להתחשב באחרים, לא אומר שהערבות לא חלה עלייך. לא רוצה להתחשב אחרים? אל תצפה שיתחשבו בך.

הדוגמאות שהצגת בפסקה הראשונה נועדו, כביכול, להציג מעשים מוסריים המתבקשים מאדם שחי בחברה. אז חבוב, אני לא מסכים איתך, אני לא חושב שלא לעזור לחבר שנפל לקום זה לא מוסרי, ואני לא רואה בעיה מוסרית בכל שאני לא אעזור לאחי בזמן שהוא מתבוסס בדמו. כנראה שתאלץ להגדיר את המושג "מוסר".

אני לא מנתק את עצמי מהחברה, המחוייבות שלי כלפי כל אינדיוידואל היא לא לכפות עליו את רצונותי. שם המחוייבות הזו נגמרת. אני לא חייב לעזור לאף אחד בצרה, ואף אחד לא חייב לעזור לי.
בנוגע ל"ערבות חברתית", מצטער, אני לא פאשיסט\קומוניסט, אני לא מכיר במושג הזה.

עריכה: רק תשים לב, אתה בכלל לא מתייחס למה שאני אומר. בהתחשב בדעות הקולקטיבסטיות שלך, המתבססות בסופו של דבר על שנאת אדם, אני בהחלט לא מופתע. אבל אי אפשר לנהל כך דיון. אז כנראה שתאלץ להחליט, או להתייחס לטענות ולדוגמאות שלי בענייניות (עד כה לא התייחסת ולו לדוג' אחת). אבקש ממך להתייחת לכל טענה\קטע בהודעות שלי בנפרד (תפצל את ההודעה באמצעות ציטוטים), כי כרגע אתה עושה סלט ומסלף את דברי, דבר שמן הסתם לא היית יכול לעשות במציאות. ח"ח על הניצול של המדיה הוירטואלית. במידה ותחליט שלא לעשות זאת, נסיים את הדיון פה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הדוגמאות שהצגת בפסקה הראשונה נועדו, כביכול, להציג מעשים מוסריים המתבקשים מאדם שחי בחברה. אז חבוב, אני לא מסכים איתך, אני לא חושב שלא לעזור לחבר שנפל לקום זה לא מוסרי, ואני לא רואה בעיה מוסרית בכל שאני לא אעזור לאחי בזמן שהוא מתבוסס בדמו. כנראה שתאלץ להגדיר את המושג "מוסר".

אני לא מנתק את עצמי מהחברה, המחוייבות שלי כלפי כל אינדיוידואל היא לא לכפות עליו את רצונותי. שם המחוייבות הזו נגמרת. אני לא חייב לעזור לאף אחד בצרה, ואף אחד לא חייב לעזור לי.
בנוגע ל"ערבות חברתית", מצטער, אני לא פאשיסט\קומוניסט, אני לא מכיר במושג הזה.

אין "כביכול" בדוגמאות, הבנת את משמעותם. לא מקבל את הרעיון שהצגתי? זכותך, חבוב.

אני לא צריך להגדיר את המושג "מוסר" עבור מישהו שעולם הערכים שלו סובב סביבו בלבד. אותו אדם יעשה את זה לבדו, ובהצלחה יתרה.

מעניין אותי איך אתה מגדיר מחויבות לחברה. לפי דברייך, אני לא מצליח להבין אם בכלל יש לך מחויבות כזו.

"ערבות חברתית" היא לא מונח הקשור בלעדית למשטרים דיקטוטוריים, בניגוד לאפתיה (שלדעתי) אתה מציג .

• פותח/ת השרשור
עריכה: רק תשים לב, אתה בכלל לא מתייחס למה שאני אומר. בהתחשב בדעות הקולקטיבסטיות שלך, המתבססות בסופו של דבר על שנאת אדם, אני בהחלט לא מופתע. אבל אי אפשר לנהל כך דיון. אז כנראה שתאלץ להחליט, או להתייחס לטענות ולדוגמאות שלי בענייניות (עד כה לא התייחסת ולו לדוג' אחת). אבקש ממך להתייחת לכל טענה\קטע בהודעות שלי בנפרד (תפצל את ההודעה באמצעות ציטוטים), כי כרגע אתה עושה סלט ומסלף את דברי, דבר שמן הסתם לא היית יכול לעשות במציאות. ח"ח על הניצול של המדיה הוירטואלית. במידה ותחליט שלא לעשות זאת, נסיים את הדיון פה.

אני אתייחס אל התוספת שלמעלה בנפרד, מאחר וראיתי זאת אחרי שכתבתי את התגובה הקודמת.

נחמד לדעת שאדם שלא רואה טעם ב"ערבות הדדית", (לדעתי) אחד מרעיונות הבסיס של כל חברה שהיא, ומוכן להזניח את אחיו מבוסס בדמו (בהתייחס לדוגמא שציינתי), חושב שדעותי "הקולקטיביסטיות .. המבוססות על שנאת אדם" אני בהחלט לא מופתע.

התייחסתי לדברייך, וניסחתי את דברי בהתאם להבנתי את דברייך. לא הבנת אותם? אשמח להסביר (אם אכפת לך, כמובן, מדברי אחרים).

אם פרשנות אישית, המתייחסת במלואה אל דברייך (גם אם אתה לא רואה זאת), היא סילוף בעיניך, נו טוב!!

ח"ח גם לך, על הניצול של המדיה הוירטואלית. 😃

אני אתייחס אל התוספת שלמעלה בנפרד, מאחר וראיתי זאת אחרי שכתבתי את התגובה הקודמת.

נחמד לדעת שאדם שלא רואה טעם ב"ערבות הדדית", (לדעתי) אחד מרעיונות הבסיס של כל חברה שהיא, ומוכן להזניח את אחיו מבוסס בדמו (בהתייחס לדוגמא שציינתי), חושב שדעותי "הקולקטיביסטיות .. המבוססות על שנאת אדם" אני בהחלט לא מופתע.

התייחסתי לדברייך, וניסחתי את דברי בהתאם להבנתי את דברייך. לא הבנת אותם? אשמח להסביר (אם אכפת לך, כמובן, מדברי אחרים).

אם פרשנות אישית, המתייחסת במלואה אל דברייך (גם אם אתה לא רואה זאת), היא סילוף בעיניך, נו טוב!!

ח"ח גם לך, על הניצול של המדיה הוירטואלית. 😃

הבעיה היא שהפרשנות האישית שלך היא פשוט לא טובה. אתה מתעלם בגלוי מכלכללי הלוגיקה, ומסיק מסקנוות שגויות. לדוג' בהודעה הזו, רשמת שאני מוכן להזניח את אחי, ולתת לו למות. אני מעולם לא רשמתי זאת. אני אוהב את אחי, וכל בר דעת היה מבין שלא זו כוונתי. אני אמרתי שאין שום דבר פסול מוסרית בהזנחה, לא אמרתי שהייתי עושה זאת.
אז לא, יקירי, אני לא עומד להתייחס לתעלולים הדמגוגים והפופוליסטים שלך, שנועדו לעשות לי דה-הומניזציה. ואני בהחלט לא עומד לדון עם מיסטיקן שמתעלם מחוקי הלוגיקה הרציונלים(כי ללוגיקה הפסולה שלך באמת אי אפשר לכנות בשם "רציונלית", כל כולה מבוסס על הרגש).

• פותח/ת השרשור
לדעתי הזנחה היא מעשה לא מוסרי, אבל לא אמשיך לפרט בעניין.

באשר לטבעך כאדם, אתה לא באמת חושב שאני אמור להכיר אותך באמת אך ורק דרך המלים שאתה כותב. מעולם לא נפגשנו, ואיש מאתנו לא מכיר את השני מעבר למילים הנכתבות כאן. כך נוצרות מסקנות. אם נכונות או לא, עניין לדיון אחר.

עד כאן הדיון בעניין זה!!

נא להתייחס אל נושא האשכול בלבד.

ציצים! 👶

זה היה כבר החרא הזה?
לא מבין מה הקשר חופש הביטוי פה, הרי ברור שזה נועד לעורר פרובוקציות, המשפחות של הזבל של האנושות הזה יהיו שמחות לראות אותן בתור מלאכים, אני לא.
עם כל הכבוד לחופש הביטוי, זה פוגע בהרבה אנשים, זה נושא רגיש במדינה כמו ישראל, ואני חושב שמגוחך לתת במה לרוצחים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית