הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מי שמבין בצבא

• פותח/ת השרשור yuval13
  • פורסם בתאריך

yuval13

משתמש פעיל
547
22
נק' מוניטין:
56
547
22
אני בן 17.5 ועשיתי כבר צו ראשון, אם אני מקבל זימון לגיבוש של דובדבן או כל יחידה אחרת כמה זמן לפני שולחים לי את זה, ואני מתאמן במכון כושר האם יהיה מספיק זמן לעבוד על ריצות ארוכות בשביל הגיבושים?

אלא אם כן את סוג של עילוי טבעי מבחינה אירובית וריצה באה לך בקלות, הייתי במקומך עובד על זה כבר מעכשיו. בכל מקרה לדובדבן מגיעים אחרי שמאתרים אותך בגיבוש צנחנים.

תתחיל כבר עכשיו להתאמן על ריצות וספרינטים מה שמשותף לכל החברים שלי בסיירות זה כושר אירובי מטורף ומנטליות.אף אחד מהם לא התאמן במכון לפני.

הצבא יכול גם להפתיע אותך שבועיים לפני ולשלוח לך גיבוש, כדאי שתתאמן על ריצות ותהיה מוכן.

תתחיל כבר עכשיו להתאמן על ריצות וספרינטים מה שמשותף לכל החברים שלי בסיירות זה כושר אירובי מטורף ומנטליות.אף אחד מהם לא התאמן במכון לפני.
לא חושבת שזה תלוי רק ביכולות אירוביות ומנטליות..
אחי לא עבר גיבוש שייטת בפעם הראשונה. לאחר מכן לקח מאמן אישי ועבד חזק על האנאירובי, עלה במסת שריר והצליח לעבור בפעם השנייה בטענה שפיזית היה לו הרבה יותר קל (בהפרש של שנה בין גיבוש לגיבוש אני חושבת).

נערך לאחרונה:
דובדבן ספציפית זה כמו שאמרו מעליי או מאותר בגיבוש צנחנים או גיבוש יחטיות בצנחנים..
משקלי עבודה נחמדים (100 סקוואט ו140 דדליפט בערך) אכן יתנו לך יתרון על שאר המתגבשים אבל כדאי לך להתחיל לעבוד על ריצות נפח ואינטרוולים כבר מעכשיו. ממליץ מאוווווד לקרוא את המאמר של טל אפרת בפורטל נדמה לי שקוראים לו מבוא לריצה והכנה לצבא. בהצלחה !

אני בן 17.5 ועשיתי כבר צו ראשון, אם אני מקבל זימון לגיבוש של דובדבן או כל יחידה אחרת כמה זמן לפני שולחים לי את זה, ואני מתאמן במכון כושר האם יהיה מספיק זמן לעבוד על ריצות ארוכות בשביל הגיבושים?
אתה תקבל זימון בחודשים הקרובים. ממליץ לך להתחיל להתכונן כבר עכשיו בשביל לסיים ולעבור תגיבוש אם ציון גבוה ונתונים טובים אם המטרה היא דובדבן ולא להשאר בצנחנים. זה שאתה מתאמן בחדר כושר יעזור לך גם. אבל תצריך גם סיבולת לב ראה. ולא להשבר בראש...בהצלחה!

נערך לאחרונה:
הדרך הכי "קלה" להגיע לדובדבן היא לעשות מיון חובלים (שזה בדיחה) לעשות את הגיבוש ולא לעבור אותו, אחרי זה תקבל ראיון דובדבן, עברת את הראיון? אתה בפנים.

תכלס...הסיירות זה או נתונים או קומבינות. יש איזורים מסויימים בארץ שמתקבלים ליחידות האלה מרקע כלכלי מסויים מאוד.
תראה את העובדות בשטח ערב מחלקה בגדודים זה בגן ציבורי או בים ובסיירת ערב צוות זה בבית עם בריכה בסביון. כנ"ל לגבי סופי מסלול ומ"כים.
בכל מקרה ממליץ לך להנות מהאזרחות להנות עם חברים ובנות כי זה מה שבאמת יחסר לך בצבא, להתאמן יאמנו אותך מספיק בין אם זה בגדוד ובין אם זה בסיירת. הכל חרטה זה בראש...אתה תבין כשתגיע לזה..אם אתה מתאמן תתאמן בשבילך לא בשביל הצבא אל תהיה הזייה.

תכלס...הסיירות זה או נתונים או קומבינות. יש איזורים מסויימים בארץ שמתקבלים ליחידות האלה מרקע כלכלי מסויים מאוד.
תראה את העובדות בשטח ערב מחלקה בגדודים זה בגן ציבורי או בים ובסיירת ערב צוות זה בבית עם בריכה בסביון. כנ"ל לגבי סופי מסלול ומ"כים.
בכל מקרה ממליץ לך להנות מהאזרחות להנות עם חברים ובנות כי זה מה שבאמת יחסר לך בצבא, להתאמן יאמנו אותך מספיק בין אם זה בגדוד ובין אם זה בסיירת. הכל חרטה זה בראש...אתה תבין כשתגיע לזה..אם אתה מתאמן תתאמן בשבילך לא בשביל הצבא אל תהיה הזייה.

איזה שטויות את מדבר-כל החברים שלי שביחידותעילית ומוחברות הם אנשים בעלי מצב כלכלי נורמטיבי לחלוטין-יכול להיות שאם אתה "בן של" תוכל להתקבל...אבל תבין שבכל היחידות האלה יש ילדים עשירים זה מכיוון שהחינוך מאותו בית עשיר הוא להצטיין וזה מה שקורה-זה לא קשור לאוטו של אבא שלו

איזה שטויות את מדבר-כל החברים שלי שביחידותעילית ומוחברות הם אנשים בעלי מצב כלכלי נורמטיבי לחלוטין-יכול להיות שאם אתה "בן של" תוכל להתקבל...אבל תבין שבכל היחידות האלה יש ילדים עשירים זה מכיוון שהחינוך מאותו בית עשיר הוא להצטיין וזה מה שקורה-זה לא קשור לאוטו של אבא שלו
לגמרי, גם אני מכיר המון לוחמים מיחידות עלית ורובם ממושבים די מבוססים כלכלית אבל ברגע שאתה מכיר את האנשים האלה אתה מבין שהם הגיעו לשם בזכות החינוך שהם קיבלו ולא בזכות זה שיש להם בית גדול ורזר מכיתה ט׳...

כאחד ששירת ביחידת עלית מציע לך להתאמן כמה שיותר מוקדם כושר אירובי נבנה עם הזמן ולא תוך חודש חודשיים.

ואיך מגיעים למצב שמסיימים ולא עוברים בכוונה?
אתה מפיל את עצמך, לדוגמא אני הייתי בגיבוש צוללות אז בסוף היה לנו מבחנים, אתה מכשיל את עצמך בכוונה או שבמשימות קבוצתיות/ אישיות אתה מפשל, קיבלתי ראיונות לדובדבן/צנחנים, עוקץ ויהלם.
@Goa_Gil המיונים הם אכן בדיחה אבל הגיבוש קצת פחות, המטרה היא לסיים גיבוש ולא לפרוש באמצע.

בוודאות מי שנופל בגיבוש חובלים שהוא קיבל לא דרך יומ״ס אלה על פי נתונים (54+) יקבל ראיונות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית