הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

לרדת מתקן לוחם בעזרת קב"ן

• פותח/ת השרשור liav
  • פורסם בתאריך

liav

משתמש מתחיל
167
70
נק' מוניטין:
805
167
70
טוב אז ככה, קצת פרטים עליי בן 20 ועשרה חודשים משרת כלוחם במשמר הגבול עוטף ירושלים כשנתיים (בשירות שנתיים ו3 ) וכמו שרובכם יודעים אני זכאי לתעודת לוחם, את התעודה עוד לא קיבלתי אבל זה יקרה בקרוב, התכנון שלי הוא לרדת מתקן לוחם עם קבלת התעודה כי די נמאס לי מהשירות הזה כלוחם ותוסיפו לזה בעיות בבית וזה קיצר כלוחם כבר אני לא רואה את עצמי עד השיחרור.
אחרי החפירה הזאת אני אגיע לשאלתי, אם אני יורד מתקן לוחם אצל קב"ן, זה יכול לפגוע בי באזרחות? עשיתי קורס חובשים במג"ב ואני כן מתכנן לעבוד באבטחה כלשהי כשאשתחרר (שמעתי גם שעבודה באבטחה נחשבת כעבודה מועדפת )
ושאלה נוספת אם לטחר שקיבלתי תעודת לוחם הרובטי שלי נשאר גם לאזרחות? אני בעיקרון 05 כלוחם והקורס חובשים עשה אןתי 07 מקצועי, אשמח לתשובות משכילות מהבינים פה, תודה ושבת שלום לכולם

טוב אז ככה, קצת פרטים עליי בן 20 ועשרה חודשים משרת כלוחם במשמר הגבול עוטף ירושלים כשנתיים (בשירות שנתיים ו3 ) וכמו שרובכם יודעים אני זכאי לתעודת לוחם, את התעודה עוד לא קיבלתי אבל זה יקרה בקרוב, התכנון שלי הוא לרדת מתקן לוחם עם קבלת התעודה כי די נמאס לי מהשירות הזה כלוחם ותוסיפו לזה בעיות בבית וזה קיצר כלוחם כבר אני לא רואה את עצמי עד השיחרור.
אחרי החפירה הזאת אני אגיע לשאלתי, אם אני יורד מתקן לוחם אצל קב"ן, זה יכול לפגוע בי באזרחות? עשיתי קורס חובשים במג"ב ואני כן מתכנן לעבוד באבטחה כלשהי כשאשתחרר (שמעתי גם שעבודה באבטחה נחשבת כעבודה מועדפת )
ושאלה נוספת אם לטחר שקיבלתי תעודת לוחם הרובטי שלי נשאר גם לאזרחות? אני בעיקרון 05 כלוחם והקורס חובשים עשה אןתי 07 מקצועי, אשמח לתשובות משכילות מהבינים פה, תודה ושבת שלום לכולם
בוודאי שתשמור על תעודת הלוחם (הרי בעיה נפשית אינה סיבה למחיקת עברך כלוחם בדיוק כשם שבעיית לב אינה כזאת) וכנראה שזה לא יפגע באזרחות במידה כזאת משמעותית (אלא אם אתה מתכנן להתגייס לשב"כ או למשטרה) אבל תסתובב עם קוף על הכתף שנשמע די מיותר להניח עליה לאחר שנתיים כלוחם.
גם ככה לא נשאר לך יותר מחודשים ספורים שבהם אם תתעקש לחתוך כנראה שתועבר עוד טרם המועד הצפוי.

• פותח/ת השרשור
תראה, למשטרה או לשב"כ זה לא כל כך התכנון שלי ואם ארד מתקן לוחם את השקלים שאני אפסיד במענק אני יעשה בעבודה (בטח ישימו אותי חובש מרפאה ואז היציאות חמשושים ) אבל העניין הוא האם הרובאי שלי יישאר כביכול ההסמכה של ה07 מקצועי כשיש לי את התעודת לוחם ביד? התעודת לוחם היא זו שמוכיחה שהייתי שנתיים לוחם אבל האם צריך עבר של 3 שנים של לוחם?

תראה, למשטרה או לשב"כ זה לא כל כך התכנון שלי ואם ארד מתקן לוחם את השקלים שאני אפסיד במענק אני יעשה בעבודה (בטח ישימו אותי חובש מרפאה ואז היציאות חמשושים ) אבל העניין הוא האם הרובאי שלי יישאר כביכול ההסמכה של ה07 מקצועי כשיש לי את התעודת לוחם ביד? התעודת לוחם היא זו שמוכיחה שהייתי שנתיים לוחם אבל האם צריך עבר של 3 שנים של לוחם?
יכול להיות שיש עדיפות או שתהיה בעתיד לכאלה שסיימו שירות כלוחמים בכל מיני תמריצים בעלי היבט כלכלי. מה כבר תורמת תעודת הלוחם מבחינה מקצועית (למעט משרה הקשורה לזרועות הביטחון או חברות ביטחון)?

• פותח/ת השרשור
לא מקצוע שהייתי רוצה לקחת לחיים חחח לא קבע במג"ב ובטח שלא מאבטח.
שאלה אחרונה אם אני יורד מתקן לוחם זה אומר שאני גם לא עושה מילואים?? (לפחות לא כלוחם?)

בגדול זה לא יפגע בך, היום הורדת פרופיל בעזרת קבן מופיעה לך בתיק כהורדת פרופיל על "רפואי". כמו שטום אמר אם אתה רוצה לשרת בעתיד לכוחות שמשרתים את ביטחון המדינה אתה תצטרך לחתום על ויתור סודיות. שם יראו שזה סעיף נפשי וסביר להניח שיפגע לך בסיכויים.

• פותח/ת השרשור
הבנתי. השאלה כמה רחוק נגיד שב"כ אני מבין אבל מקצועות אבטחה רגילים כמו מאבטח בשדה תעופה וכאלה?
והקב"ן פשוט יוריד אותי מתרן לוחם בעזרת סעיף קשיי הסתגלות או משהו כזה
ומה לגבי מילואים?

גם בשדה תעופה סביר להניח שלא תתקבל, גם לא אבטחה בנמל וכנראה גם לא בקצא"א.
אם עשית כבר מעל שנתיים, עכשיו אתה נשבר? בחייאת רבק, עזוב אותך שטויות, תמשוך עוד כמה חודשים ותסיים עם זה כמו גבר.
תתחפשן, תזרוק קצת זין, אל תוריד פרופיל אצל קב"ן. עוד כמה חודשים אתה במילא מתחפשש.

נערך לאחרונה:
לא יודע לגבי קב"ן, אבל הרובאי שלך נשאר והתעודת לוחם לא קשורה לרובאי.
אבטחה היא לא עבודה מועדפת.

שמעתי על מקומות אחדים שביקשו תעודת לוחם בנוסף לרובאי, אבל הרוב לא עושים את זה ומספיק רק רובאי.

אני לא חושב שיהיה לך בעיה להתקבל לאבטחה, מעטים האלה שעושים בעיות אם זה.
אני אישית מכיר בנאדם שעובד אצל יצחק תשובה באבטחה של הגז שלו וכל הדברים האלה, והוא משלם לו יותר ממה שמרוויחים בהייטק.
הבנאדם עושה שבוע, שבוע. ומקבל 21,000 שקל. מה שכן, מאד מאד קשה להתקבל לשם. רק מסיירות מובחרות, 669 וכו'.

אני לא מכיר אותך ואני לא רוצה כל כך להתערב מן הסתם אבל מהיכרותי עם הצבא ועם מקרים כאלה (הייתי מפקד ואחרי זה סמל והיו לי הרבה חיילים שניסו לרדת בעזרת קב"ן וראיתי המון מקרים מהרבה סוגים) הנקודה שלי היא שזה ברוב הגדול של הפעמים הופך להיות אירוע מתיש מאוד שלך מול המערכת וככל הנראה יקח במקרה הטוב שלושה חודשים בהם אתה תסבול יותר רק בגלל שאתה מכניס לעצמך לראש שאתה כבר לא יכול להיות שם, בהתחשב בפז"ם שלך (ושוב אני לא מכיר אותך ולא יודע מה המצב בשירות או בבית) המלצה חמה שלי היא לנשוך שפתיים לחצי שנה ואחרי זה קורס משתחריים, חפש"ש וכו' ותשכח מכל זה כבר

• פותח/ת השרשור
תשמעו, אני מבין אתכם מאוד וכרגע אני עושה מה שאני יכול כדי לצאת למיוחדת
לגבי התהליך, כבר הייתי אצל קב"ן לפני כשלושה חודשים והוא הציע לי לרגת מתקן לוחם ואני סירבתי, אני חושב שבסופו של דבר אם אני אתאמץ באמת אני יכול להריץ את החודשים האלה כלוחם פשוט כשאני חושב על זה אני באמת לא מבין מה אני עושה הרי קבע אני לא מתכוון לחתום ואבטחה אני מעוניין רק בשנה הראשונה באזרחות פחות או יותר, אבל המערכת כבר שברה אותי והמצב בבית אמנם לא כזה טוב אבל אפשר להסתדר, אני חושב שאחרי המיוחדת כשייכנס קצת כסף לכיס ואני אתרענן קצת אני אקבל החלטה, אתם באמת לא מבינים איזה עוול זה לשרת כלוחם בעוטף ירושלים של מג"ב, מבחינת הכל, זה חרא.
תודה רבה לכולם סידרתם לי קצת את הראש למרות שעדיין אני בהתלבטויות

תשמעו, אני מבין אתכם מאוד וכרגע אני עושה מה שאני יכול כדי לצאת למיוחדת
לגבי התהליך, כבר הייתי אצל קב"ן לפני כשלושה חודשים והוא הציע לי לרגת מתקן לוחם ואני סירבתי, אני חושב שבסופו של דבר אם אני אתאמץ באמת אני יכול להריץ את החודשים האלה כלוחם פשוט כשאני חושב על זה אני באמת לא מבין מה אני עושה הרי קבע אני לא מתכוון לחתום ואבטחה אני מעוניין רק בשנה הראשונה באזרחות פחות או יותר, אבל המערכת כבר שברה אותי והמצב בבית אמנם לא כזה טוב אבל אפשר להסתדר, אני חושב שאחרי המיוחדת כשייכנס קצת כסף לכיס ואני אתרענן קצת אני אקבל החלטה, אתם באמת לא מבינים איזה עוול זה לשרת כלוחם בעוטף ירושלים של מג"ב, מבחינת הכל, זה חרא.
תודה רבה לכולם סידרתם לי קצת את הראש למרות שעדיין אני בהתלבטויות

אולי יהיה טוב יותר וקל יותר לעבור לבסיס במרכז מאשר לרדת לגוב'.

• פותח/ת השרשור
אתה חושב שלא ניסיתי? חוק מספר 1 במג"ב מי שבעוטף נשאר בעוטף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית