הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים לגבר בן 65

רועי1987

משתמש מתחיל
257
1
נק' מוניטין:
6
257
1
אוקיי אני רוצה לבנות תוכנית לגבר בן 65
קצת רקע:
הבן אדם סובל מיתר לחץ דם (אבל בגדר הנורמה הוא לוקח כדור והוא מאזן את הלחץ)
יש לו סוכר קצת גבוה וגם לזה הוא לוקח כדור בשביל להוריד
חוץ מזה הכל בסדר 😃

רציתי לשאול על איזה תוכנית אתם ממליצים? הוא יכול להתאמן 3 פעמים בשבוע וזהו...
המטרה להוריד במשקל 10 קילו בערך ולחזק את הגוף טיפה...

מה שעשיתי עם אבא שלי, שהוא בעל מאפיינים די דומים היה:

1. בוקס סקוואט עם דאמבלים (בגלל חוסר בטחון שלו וחוסר רצון שלי להתעקש על הנקודה הזאת, היה לי יותר חשוב שיתחיל להתאמן)

2. OHP

3. דדליפט / חתירה בדאמבלים (מחליף כל אימון)

בדרך כלל 2 או 3 סטים לכל תרגיל. היתה עליה די מהירה בכוח, אפילו שהוא היה חסר מוטיבציה להתאמן (בגלל זה גם המיעוט היחסי של התרגילים). הפסקנו בנתיים בגלל בעיות בתאום הלו"ז של שנינו, אבל כנראה שנתחיל שוב בקרוב, כנראה עם אותה תוכנית פחות או יותר.

תנועות מורכבות ופונקציונאליות. הוא לא צריך לעשות הרחקת כתפיים, יד אמצעית ופימפומי קרסוליים. הוא צריך לשבת, לקום, להרים משהו מהרצפה, לדחוף משהו, למשוך משהו, ללכת יותר מחמש דקות בלי להתפגר.
בתרגום חופשי זה אומר - סקוואט/לאנג' (בלי משקל בהתחלה), דדליפט (כן! עם מאמן), שכיבות סמיכה/ בנצ', חתירה/מתח. הליכות/ריצות.

עריכה: מה שיאיר כתב בזמן שהקלדתי. וכמובן תזונה! שיקח אומגה 3 ושיתרחק מקמח, אורז, פיתות, תפוחי אדמה. התחלה טובה.

מומלץ, שיעשה 150-200 דקות אירובי בשבוע.
ואני לא הייתי הולך על דדליפט, מיותר לבן אדם כזה אפשר לעשות משהו יותר "פשוט"
אבל על סקוואט לא הייתי מוותר, אבל גם לא הייתי מפציץ במשקלים עובד בטווח של 75-90% מה RM תלוי כמה הלחץ דם היה/גבוה

65 זה לא זקן, אבל כבר לא ילד גם.
ויש כל מיני בני 65 (זה נשמע אולי לא טוב, אבל אתה יודע למה אני מתכוון).
אם הוא בריא בגפיו (מעבר לדברים שציינת), אחד התרגילים שאני אוהב לחבר'ה כאלה אכן סקוואט.
אבל לא עם מוט, לא בהתחלה. תן לו שיישען ככה על הכדור גומי הגדול הזה ויירד ויעלה לאט.
זה עשוי להישמע 'קל', אבל זה ממש לא

וגם בנצ' פרס הם אוהבים אלה... (יש לי כזה אחד שקוראים לו אבא)

כמו שכבר אמרו תוכנית FBW 3-4 סטים שריר גדול 1-2 קטן
תרגילי משיכה, חתירה ישיבה , יהיו טובים(לא הייתי ממליץ לו דדליפט)
טווח חזרות 10-15
שלא יעבוד בשיפוע תחתון
ו40-50 אחוז לפחות מהזמן המצטבר של האימון, שיעשה אירובי..
וכמובן תבנה לו תוכנית תזונה גם , לירידה במשקל
זה בערךכל הדגשים שיש לי

היי באר כי אי אפשר לעשות אנשים בגיל הזה גמישים בכתפיים אם אין להם את הגמישות הזו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית