הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי לימודי מדעי המחשב \ הנדסת תוכנה

• פותח/ת השרשור Ori.S
  • פורסם בתאריך
כן זה מה שאני אומר,ש 70 בטכניון שקול ל85 בפתוחה(מבחינת מעסיקים).
תכנס למשרות הייטק ושיווק ללא נסיון,לרוב זה הדרישות בתוכנה למי שאין לו נסיון.
ואפילו יותר מזה,יש סיכוי שגם עם 85 ממכללה ייקחו אותך ביותר מקומות מ70 מהטכניון.

וזה שהיא מדורגת 10-20 מקומות ראשונים עדיין לא אומר שום דבר למעסיקים בחו"ל,מה שמעניין אותם שם זה מה אתה יודע לעשות וכמה נסיון יש לך בזה,כמעט ולא מחפשים בחו"ל אנשים ללא נסיון.
ואני אגיד אפילו יותר מזה.
במכללה יש לך יותר זמן כי הלימודים פחות תובעניים,אז אתה יכול להתחיל לעבוד בתחום כבר בזמן הלימודים,שבסופו של דבר יהיה שווה הרבה יותר מה 80 בטכניון,למה?כי זה אז אתה כבר לא נחשב חסר נסיון,ומעסיקים פחות מסתכלים על הלימודים שלך.
רוב הסטודנטים שסיימו עם ממוצע גבוה מהטכניון אבל לא למדו בזמן הלימודים מתקשים למצוא עבודה אחרי הלימודים.

מצטער אבל החלק ה -2 הוא שטות גמורה.

רוב הסטודנטים בפקולטה עובדים, בעיקר אינטל/רפאל/אלביט, רוב האנשים שלא מתחילים לעבוד אלו החלשים ואין מה לעשות תמיד יהיו כאלו.

אני הייתי עם ניסיון של שנתיים במשרת סטודנט, מתוכם שנה וקצת באינטל, כל מקום אבל כל מקום שהלכתי לראיון ביקשו ממני גיליון ציונים. ושאלו אותי על לימודים. עד כדאי כך ששאלו אותי על בחירה של מקצועות ומה אהבתי ומה לא.

סתם מעניין אותי איפה אתה למדתה ואיפה אתה עובד עכשיו ?

לא הבנתי איך זה שטות אם רשמת את מה שאני רשמתי?
רשמתי,מי שלא צובר נסיון בזמן הלימודים(ולא משנה איפה הוא לומד) יתקשה מאוד למצוא עבודה אחרי הלימודים.

כן זה מה שאני אומר,ש 70 בטכניון שקול ל85 בפתוחה(מבחינת מעסיקים).
תכנס למשרות הייטק ושיווק ללא נסיון,לרוב זה הדרישות בתוכנה למי שאין לו נסיון.
ואפילו יותר מזה,יש סיכוי שגם עם 85 ממכללה ייקחו אותך ביותר מקומות מ70 מהטכניון.

וזה שהיא מדורגת 10-20 מקומות ראשונים עדיין לא אומר שום דבר למעסיקים בחו"ל,מה שמעניין אותם שם זה מה אתה יודע לעשות וכמה נסיון יש לך בזה,כמעט ולא מחפשים בחו"ל אנשים ללא נסיון.
ואני אגיד אפילו יותר מזה.
במכללה יש לך יותר זמן כי הלימודים פחות תובעניים,אז אתה יכול להתחיל לעבוד בתחום כבר בזמן הלימודים,שבסופו של דבר יהיה שווה הרבה יותר מה 80 בטכניון,למה?כי זה אז אתה כבר לא נחשב חסר נסיון,ומעסיקים פחות מסתכלים על הלימודים שלך.
רוב הסטודנטים שסיימו עם ממוצע גבוה מהטכניון אבל לא למדו בזמן הלימודים מתקשים למצוא עבודה אחרי הלימודים.

כנראה שההגדרות שלנו ל"שקול" שונות. כשאני אומר שקול, אני מתכוון שבשביל לסיים עם ממוצע X בטכניון ועם ממוצע Y במכללה, תצטרך להשקיע את אותה כמות שעות בלימודים. בנוסף, כשתגיע לראיון עבודה עם ממוצע X מהטכניון ועם ממוצע Y ממכללה, זה יהיה שווה ערך בעיני המעסיקים.
ואני שוב שואל- מאיפה המידע הנחרץ הזה שממוצע X מהטכניון שקול לממוצע Y ממכללה?

כנראה שההגדרות שלנו ל"שקול" שונות. כשאני אומר שקול, אני מתכוון שבשביל לסיים עם ממוצע X בטכניון ועם ממוצע Y במכללה, תצטרך להשקיע את אותה כמות שעות בלימודים. בנוסף, כשתגיע לראיון עבודה עם ממוצע X מהטכניון ועם ממוצע Y ממכללה, זה יהיה שווה ערך בעיני המעסיקים.
ואני שוב שואל- מאיפה המידע הנחרץ הזה שממוצע X מהטכניון שקול לממוצע Y ממכללה?

הבנתי,אתה מתכוון מבחינת קושי,לא אני מתכוון מבחינת נראות למעסיקים.
הרי מבקשים ממך גליון ציונים לא סתם.אחרת את זה של הטכניון לא היו מבקשים

לא הבנתי איך זה שטות אם רשמת את מה שאני רשמתי?
רשמתי,מי שלא צובר נסיון בזמן הלימודים(ולא משנה איפה הוא לומד) יתקשה מאוד למצוא עבודה אחרי הלימודים.

80 ממוצע מהטכניון ו נגיד 80 ממכלה + ניסיון קטן (עד שנתיים) במקום כלשהוא, לרוב יקחו מהטכניון אלא אם כן המראיין בעצמו ממכלה ואז אולי הוא יהיה יותר פתוח לאפשרות כזאת, בנוסף תזכור שאחת הבעיות זה להגיעה לראיון עצמו שבהם נזרקים 90% מהקו"ח ובגלל שאתה ממכללה אתה יכול להיות ב 90%, ממוצע 85+ מהטכניון אתה מוזמן לכל ראיון עבודה שיש בארץ.

עוד פעם אשמח לדעת איפה למדתה ואיפה אתה עובד וכמה זמן?

80 ממוצע מהטכניון ו נגיד 80 ממכלה + ניסיון קטן (עד שנתיים) במקום כלשהוא, לרוב יקחו מהטכניון אלא אם כן המראיין בעצמו ממכלה ואז אולי הוא יהיה יותר פתוח לאפשרות כזאת, בנוסף תזכור שאחת הבעיות זה להגיעה לראיון עצמו שבהם נזרקים 90% מהקו"ח ובגלל שאתה ממכללה אתה יכול להיות ב 90%, ממוצע 85+ מהטכניון אתה מוזמן לכל ראיון עבודה שיש בארץ.

עוד פעם אשמח לדעת איפה למדתה ואיפה אתה עובד וכמה זמן?

ברגע שיש לך נסיון בתחום,פחות מעניין איפה למדת ובכמה סיימת,יש מעסיקים שייתקעו על זה כמו שיש מעסיקים שישאלו אותך כמה קיבלת בפסיכומטרי(אלה לא מקומות שהיית רוצה לעבוד בהם בכל מקרה).
דוד שלי מנהל כח אדם בחברה גדולה והמרצה שלי לשעבר מנהל כח אדם באפלייד מטיריאלס,וזה לא רלוונטי לדיון איפה למדתי ואיפה אני עובד.

ברגע שיש לך נסיון בתחום,פחות מעניין איפה למדת ובכמה סיימת,יש מעסיקים שייתקעו על זה כמו שיש מעסיקים שישאלו אותך כמה קיבלת בפסיכומטרי(אלה לא מקומות שהיית רוצה לעבוד בהם בכל מקרה).
דוד שלי מנהל כח אדם בחברה גדולה והמרצה שלי לשעבר מנהל כח אדם באפלייד מטיריאלס,וזה לא רלוונטי לדיון איפה למדתי ואיפה אני עובד.

ברור שאחרי 10 שנים אף אחד לא יבקש ממך גליון ציונים (שמעתי על מקומות שכן אבל זה מקומות שחיים בסרט).
אף מקום לא מבקש פסיכומטרי במתחום פיתוח תוכנה/הנדסת מחשבים.

לדעתי זה כן רלוונטי, כמו שבאתר אוהבים רפרנס, אז גם פה הייתי שמח לשמוע מה הרפרנס שלך למונחים האלו, את המידע שלי אני מביא מנסיון אישי ובנוסף מחברים שמראיינים במקומות העבודה שבהם הם נמצאים.

ברור שאחרי 10 שנים אף אחד לא יבקש ממך גליון ציונים (שמעתי על מקומות שכן אבל זה מקומות שחיים בסרט).
אף מקום לא מבקש פסיכומטרי במתחום פיתוח תוכנה/הנדסת מחשבים.

לדעתי זה כן רלוונטי, כמו שבאתר אוהבים רפרנס, אז גם פה הייתי שמח לשמוע מה הרפרנס שלך למונחים האלו, את המידע שלי אני מביא מנסיון אישי ובנוסף מחברים שמראיינים במקומות העבודה שבהם הם נמצאים.
רשמתי מה הרפרנס שלי,דוד שלי,המרצה שלי והחברים שלי.
ובקשר לפסיכומוטרי,תתפלא,ראיתי את זה כבר כמה פעמים,אתה מוזמן לרפרף ב"משרות הייטק ושיווק ללא נסיון" בפייסבוק לראות את הדרישות.

יש פה מישהו שעשה את המסלול של מדעי המחשב בפתוחה ויכול לעזור לי? רוצה להתייעץ לפני שאני מבצע החלטה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית