הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי לימודי מדעי המחשב \ הנדסת תוכנה

• פותח/ת השרשור Ori.S
  • פורסם בתאריך

Ori.S

משתמש משקיע
2,609
2,646
נק' מוניטין:
11,371
2,609
2,646
יצא לי לראות פה כמה אנשים שלומדים את התארים, אז חשבתי שיוכלו לעזור. המצב הוא כזה - יש לי בגרות מלאה כוללת מדעי המחשב ואנגלית 5 יחידות. הבעיה שלי היא מתמטיקה ב3 יח' ושלא למדתי פיזיקה. חשבתי ללמוד במכללה באשדוד אבל הם דורשים מכינה של 9 חודשים שתתחיל רק בסוף השנה ולכן את הלימודים בפועל אתחיל רק ב2016 ואסיים את התואר ב2020, בגיל 29. מבחינתי עדיף לקצר תהליכים ולחפש מקום ללמוד בו מדעי המחשב ולסיים עד 2018.

חשבתי על לימודים באוניברסיטה הפתוחה. יש לי משמעת עצמית ותמיד למדתי טוב יותר לבד מאשר בקבוצה, אבל אני דואג כי מדובר בתואר קשה מכל נושא שלמדתי עד היום (בגרויות\פסיכו). במידה ואקבל ייעוץ כנגד הפתוחה, זה משאיר מבחינתי בעיקר את אופציית מכללת אשקלון, מכללה ברמה נמוכה מאוד, ואני לא בטוח שתואר משם יקדם אותי בניסיון להתקבל לעבודה במקום איכותי בעתיד.

עצות?

@Tank @yujinius @godlin23

אני יתייחס קודם למוסד לימודים
מכיר אישית כמה אנשים שלמדו במכללות וכיום עובדים בתחום, במקום העבודה שלי בחור שלמד בבראודה (ניראה לי נחשב יותר מאשדוד) התחיל משכר פי 2 (ממש ככה) יותר נמוך ממני, אחרי שנתיים בעבודה עדיין עקפתי אותו בשכר (הוא התפטר ולכן שאלתי אותו כמה הוא קיבל בשביל לדעת לאיפה אני יכול לשאוף)

אינטל בשבילך תיהיה סגורה כך גם רוב מקומות העבודה הגדולים בארץ. הם לרוב לא אומרים את זה במפורש אבל זה המצב.
המקומות היחידים שתוכל להתקבל אליהם זה בהמלצת חבר לחברה קטנה, או להיות QA או משהוא כזה, הסיכוי שתיהיה מפתח ישאפו ל 0.

לסיכום אולי תואר ממכללה הוא פתרון קל ונוח, אבל הוא סוגר לך המון דלתות ולכן הייתי מוותר אליו.

לגבי לדחות תואר בשנה בשביל להתחיל במוסד טוב אני חושב שזה מהלך נכון.

יש אפיק מעבר בטכניון (אולי יש מת"א או בן גוריון גם לא יודע תבדוק) שאתה מתחיל ללמוד בפתוחה ואז אחרי 2 סמסטרים שיש לך ציונים גבוהים אתה יכול לעבור לטכניון.

המלצה שלי תלך לאחד 3 המקומות שצייני, עדיפות לטכניון.

אם אתה גם מסתכל על חו"ל אז הטכניון כן מוכר בעולם וזה גם יתרון. במיוחד שבחו"ל אם אין לך תואר אז כמעט תמיד יפסלו אותך ולא משנה הניסיון (כי תמיד יהיה מישהוא עם ניסיון דומה ובעל תואר) זה מ 2 דוקטורים במדעי המחשב שמכירים קצת מה הולך בחו"ל.

הלימודים עצמם קשים, סיימתי מכינה בלי ללמוד בציונים של 98 במתמתיקה ופיסיקה, ובטכניון גם אחרי שעות לימוד היה לי מאוד מאוד קשה, ומי שמספר שהסמסטר הראשון הכי קשה ואחרי זה יותר קל שקרן, זה רק נהיה יותר ויותר קשה.

אבל בסופו של דבר גם אני סיימתי וזה מה שחשוב.

יש מסלול באוניברסיטה הפתוחה שבו אם אתה מוציא הסמסטר הראשון ממוצע 85 אתה יכול לעבור לטכניון להמשיך את התואר אני יכול לברר לך את זה.
אגב אתה מאשדוד?

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה המפורטת godlin.
אני מאשקלון ולא מעוניין לעבור דירה לעיר אחרת, כך שאם אתחיל בפתוחה זה בשאיפה גם לסיים שם. לגבי מכללת אשקלון, אני לא נרתע כי מאז ומתמיד התכנון היה ללמוד הנדסה במכללה באשדוד(SCE), ואני מכיר מצטיינים משנה שנייה במדעי המחשב באשקלון שנשלחו לעבודה ביפן כבר במהלך התואר.
זו החלטה מלחיצה ודי גורלית, אבל אני לא מוכן בשום אופן לדחות את הלימודים בעוד שנה. מניסיון שלכם בתואר רגיל, כמה קשה יהיה ללמוד את אותו החומר באופן עצמאי?

אינטל בשבילך תיהיה סגורה
מכיר אישית מישהי שסיימה מדעי המחשב במכללה שהתקבלה לאינטל ישר בסיום הלימודים.
ברור שלבוגרי הטכניון יהיה יתרון על בוגרי מכללות בשכר ובסיכוי לקבלה לעבודה. לא כולם יצליחו בטכניון.

נשמע מאוד מעניין האפיק מעבר בין הפתוחה לטכניון

• פותח/ת השרשור
אוקיי דיברתי עם הפתוחה, השיחה הכי משכנעת שהייתה לי עד היום עם מוסד לימודים. שלא כמו בעבר, יש אפשרות לקחת קורסים פרונטליים בכל מקצוע והלמידה לא חייבת להיות עצמאית, מה שמהווה יתרון בקורסים הקשים יותר.
אין תנאי קבלה, כך שהבגרות 3 יחידות שלי לא תגביל אותי, ואקבל ייעוץ אישי לגבי כמויות הקורסים והמקצועות עצמם.

מה אתם חושבים?

יצא לי לראות פה כמה אנשים שלומדים את התארים, אז חשבתי שיוכלו לעזור. המצב הוא כזה - יש לי בגרות מלאה כוללת מדעי המחשב ואנגלית 5 יחידות. הבעיה שלי היא מתמטיקה ב3 יח' ושלא למדתי פיזיקה. חשבתי ללמוד במכללה באשדוד אבל הם דורשים מכינה של 9 חודשים שתתחיל רק בסוף השנה ולכן את הלימודים בפועל אתחיל רק ב2016 ואסיים את התואר ב2020, בגיל 29. מבחינתי עדיף לקצר תהליכים ולחפש מקום ללמוד בו מדעי המחשב ולסיים עד 2018.

חשבתי על לימודים באוניברסיטה הפתוחה. יש לי משמעת עצמית ותמיד למדתי טוב יותר לבד מאשר בקבוצה, אבל אני דואג כי מדובר בתואר קשה מכל נושא שלמדתי עד היום (בגרויות\פסיכו). במידה ואקבל ייעוץ כנגד הפתוחה, זה משאיר מבחינתי בעיקר את אופציית מכללת אשקלון, מכללה ברמה נמוכה מאוד, ואני לא בטוח שתואר משם יקדם אותי בניסיון להתקבל לעבודה במקום איכותי בעתיד.

עצות?

@Tank @yujinius @godlin23

עשיתי תואר בפתוחה, אמנם לא בתחום שלך אבל אם תרצה חוות דעת אשמח לעזור

• פותח/ת השרשור
עשיתי תואר בפתוחה, אמנם לא בתחום שלך אבל אם תרצה חוות דעת אשמח לעזור
אשמח מאוד. התקשרתי לאמא שלי, שהיא בעצמה בעלת דוקטורט מהפתוחה, גם כן בתחום שונה, והיא לא התלהבה מהרעיון. לטענתה המוניטין של המקום לא משתווה לזה של האוניברסיטאות האחרות, ואפילו שווה ערך לכזה של מכללות מקומיות אחרות, בעיקר בגלל חוסר הסינון ותנאי הקבלה.
מה אתה חושב על הנושא?

מכיר אישית מישהי שסיימה מדעי המחשב במכללה שהתקבלה לאינטל ישר בסיום הלימודים.
ברור שלבוגרי הטכניון יהיה יתרון על בוגרי מכללות בשכר ובסיכוי לקבלה לעבודה. לא כולם יצליחו בטכניון.

נשמע מאוד מעניין האפיק מעבר בין הפתוחה לטכניון

יש אנשים גם בלי בגרות שעובדים באינטל.
השאלה בתור מי היא התקבלה ? ומה התפקיד שלה ?

תודה על התגובה המפורטת godlin.
אני מאשקלון ולא מעוניין לעבור דירה לעיר אחרת, כך שאם אתחיל בפתוחה זה בשאיפה גם לסיים שם. לגבי מכללת אשקלון, אני לא נרתע כי מאז ומתמיד התכנון היה ללמוד הנדסה במכללה באשדוד(SCE), ואני מכיר מצטיינים משנה שנייה במדעי המחשב באשקלון שנשלחו לעבודה ביפן כבר במהלך התואר.
זו החלטה מלחיצה ודי גורלית, אבל אני לא מוכן בשום אופן לדחות את הלימודים בעוד שנה. מניסיון שלכם בתואר רגיל, כמה קשה יהיה ללמוד את אותו החומר באופן עצמאי?

בכללי נגיד לפחות בטכניון יש מעונות שהם דיי זולים, אבל אם זה בעיה אישית אז הייתי הולך על פתוחה.

דרך אגב יש אנשים שלומדים בטכניון שהפעמים היחידות שהם מגיעים ללימודים זה לעשות מבחן, ופה ושם קורסי בחירה שנוכחות בהם חובה.

רוב הקורסים כבר יש להם הרצאות וידאו מוקלטות, יש סיכומים של הכל כבר שאפשר ללמוד מהם, 2 סמסטרים אחרונים למדתי רק ככה. בלי להגיעה לפקולטה.

בכללי אתה יכול לסגור תואר אם להגיעה פעם בשבוע לשעתיים לטכניון, מכיר אחד שעשה ככה וסיים עם ממוצע 85+ (מצטיין פקולטי)

• פותח/ת השרשור
בכללי אתה יכול לסגור תואר אם להגיעה פעם בשבוע לשעתיים לטכניון, מכיר אחד שעשה ככה וסיים עם ממוצע 85+ (מצטיין פקולטי)

אולי אוכל לשקול זאת אם אעמוד בתנאים של אפיק המעבר, אבל כרגע זה באמת לא רלוונטי כי אני מרחק שנות אור מתנאי הקבלה לשם.

אולי אוכל לשקול זאת אם אעמוד בתנאים של אפיק המעבר, אבל כרגע זה באמת לא רלוונטי כי אני מרחק שנות אור מתנאי הקבלה לשם.
גם אני הייתי ככה ולכן עשיתי מכינה ועשיתי פסיכומטרי, לא מצטער על הזמן הזה.

מכיר אישית כמה אנשים שלמדו במכללות וכיום עובדים בתחום, במקום העבודה שלי בחור שלמד בבראודה (ניראה לי נחשב יותר מאשדוד) התחיל משכר פי 2 (ממש ככה) יותר נמוך ממני, אחרי שנתיים בעבודה עדיין עקפתי אותו בשכר (הוא התפטר ולכן שאלתי אותו כמה הוא קיבל בשביל לדעת לאיפה אני יכול לשאוף)

אינטל בשבילך תיהיה סגורה כך גם רוב מקומות העבודה הגדולים בארץ. הם לרוב לא אומרים את זה במפורש אבל זה המצב.
המקומות היחידים שתוכל להתקבל אליהם זה בהמלצת חבר לחברה קטנה, או להיות QA או משהוא כזה, הסיכוי שתיהיה מפתח ישאפו ל 0.

לסיכום אולי תואר ממכללה הוא פתרון קל ונוח, אבל הוא סוגר לך המון דלתות ולכן הייתי מוותר אליו.

יש אפיק מעבר בטכניון (אולי יש מת"א או בן גוריון גם לא יודע תבדוק) שאתה מתחיל ללמוד בפתוחה ואז אחרי 2 סמסטרים שיש לך ציונים גבוהים אתה יכול לעבור לטכניון.

אם אתה גם מסתכל על חו"ל אז הטכניון כן מוכר בעולם וזה גם יתרון. במיוחד שבחו"ל אם אין לך תואר אז כמעט תמיד יפסלו אותך ולא משנה הניסיון (כי תמיד יהיה מישהוא עם ניסיון דומה ובעל תואר) זה מ 2 דוקטורים במדעי המחשב שמכירים קצת מה הולך בחו"ל.

הלימודים עצמם קשים, סיימתי מכינה בלי ללמוד בציונים של 98 במתמתיקה ופיסיקה, ובטכניון גם אחרי שעות לימוד היה לי מאוד מאוד קשה, ומי שמספר שהסמסטר הראשון הכי קשה ואחרי זה יותר קל שקרן, זה רק נהיה יותר ויותר קשה.

מצטער שאני נדחף, אבל תואר באוניברסיטת חיפה יכול גם לסגור דלתות, באותה מידה שתואר במכללה או באוניברסיטה הפתוחה כמו שכתבת?

שכחת לציין כמה פרטים.
1.גם אם עשית תואר בטכניון,אם לא תסיים בממוצע גבוה "יסגרו בפניך דלתות",הסיכוי שלך לסיים שם במעל 75 הוא כמו הסיכוי לעבור מעל 85 במכללה,ורוב הזמן מסתכלים יותר על הציונים(לא סתם מבקשים גליון ציונים) מאשר על איפה סיימת(שגם זה חשוב אבל לא באותה מידה).
סתם דוגמא בן אדם שסיים בטכניון בממוצע 70 לאומת מישהו שסיים בפתוחה בממוצע 85,יקחו את זה של הפתוחה.

2.אוניברסיטה למישהו שגר באשקלון זה גם שיקול כספי(מבחינת מרחק) ולא תמיד שווה את ההשקעה הזאת.

3."מוכר בעולם" זה הדבר המצחיק ביותר ששמעתי בחיים,אתה חושב שאם תרשום שלמדת בHIT או באוניברסיטה העברית זה ישנה למישהו בחו"ל?
בוא אני אגיד לך ככה,הטכניון מדורג בערך 130 בעולם,אתה אישית מכיר את ה 129 האחרים?לא? אל תחשוב שהמעסיקים בחו"ל מכירים.

4.אפשר לזרוק את כל השיקולים,אם יש לך משהו אחד בלבד,שזה פרוטקציה או נסיון,אם יש לך אחד מאלה אתה יכול לקנות תואר בשוק ואף אחד לא ישאל שאלות.

שכחת לציין כמה פרטים.
1.גם אם עשית תואר בטכניון,אם לא תסיים בממוצע גבוה "יסגרו בפניך דלתות",הסיכוי שלך לסיים שם במעל 75 הוא כמו הסיכוי לעבור מעל 85 במכללה,ורוב הזמן מסתכלים יותר על הציונים(לא סתם מבקשים גליון ציונים) מאשר על איפה סיימת(שגם זה חשוב אבל לא באותה מידה).
סתם דוגמא בן אדם שסיים בטכניון בממוצע 70 לאומת מישהו שסיים בפתוחה בממוצע 85,יקחו את זה של הפתוחה.

2.אוניברסיטה למישהו שגר באשקלון זה גם שיקול כספי(מבחינת מרחק) ולא תמיד שווה את ההשקעה הזאת.

3."מוכר בעולם" זה הדבר המצחיק ביותר ששמעתי בחיים,אתה חושב שאם תרשום שלמדת בHIT או באוניברסיטה העברית זה ישנה למישהו בחו"ל?
בוא אני אגיד לך ככה,הטכניון מדורג בערך 130 בעולם,אתה אישית מכיר את ה 129 האחרים?לא? אל תחשוב שהמעסיקים בחו"ל מכירים.

4.אפשר לזרוק את כל השיקולים,אם יש לך משהו אחד בלבד,שזה פרוטקציה או נסיון,אם יש לך אחד מאלה אתה יכול לקנות תואר בשוק ואף אחד לא ישאל שאלות.

1.מסכים ממוצע בטכניון בשביל להתחיל לעבוד צריך להיות מינימום 75 בשביל עבודות פחות טובות, 80 אתה מתקבל לרוב החברות הגדולות, 85 גוגל ופייסבוק פותחים דלתות ושכר סטודנט בהם הוא 100 לשעה, ומהנדסים בערך כ 22-24 למתחילים.

2.כמו שאמרתי אם הוא לא יכול ללמוד באוניברסיטה בגלל סיבות אישיות אז אין מה לעשות, הייתי בכל זאת מנסה להגיעה לאחת מהם.

3. אני שמעתי שכן מראיינים מעדיפים אוניברסיטאות מוכרות מאשר מכללות ללא שם (האוניברסיטאות בארץ הוציאו אנשים שקיבלו פרסי נובל )

4. אם היה לי מישהוא שהיה מסדר לי עבודה טובה ברגע שהייתי מוציא תואר, כנראה באמת הייתי לומד במכללה הכי קלה שאפשר.

אשמח מאוד. התקשרתי לאמא שלי, שהיא בעצמה בעלת דוקטורט מהפתוחה, גם כן בתחום שונה, והיא לא התלהבה מהרעיון. לטענתה המוניטין של המקום לא משתווה לזה של האוניברסיטאות האחרות, ואפילו שווה ערך לכזה של מכללות מקומיות אחרות, בעיקר בגלל חוסר הסינון ותנאי הקבלה.
מה אתה חושב על הנושא?

לדעתי זה אולי היה נכון לפני עשרות שנים, בטח לא היום.

נתחיל מזה שהרמה של התואר (כל תואר) ובעיקר מדעיים\ריאליים בפתוחה היא ברמה של אוניברסיטה ולפעמים גם יותר. (ראיתי חומר מקביל של סטודנטים באוניברסיטאות ובמכללות כך שאני מדבר מידיעה).

חוסר סינון ותנאי קבלה: נכון שאין תנאי קבלה, מצד שני סינון יש ויש, הקורסים הראשונים (מבואות) בכל תחום כמעט הם קורסים ממיינים, כלומר אם הרמה לא מתאימה לך אתה תמצא את הדרך החוצה כבר לבד, אף 1 לא יגיד לך לסיים או יזרוק אותך, אפשר לעשות קורס כמה פעמים שרוצים עד שעוברים אותו (לפעמים יש מגבלה מסויימת על זה) . השיטה הזאת, של אין תנאי קבלה אלא קורסים ממיינים מקובלת מאוד במוסדות השכלה גבוהה בעולם ובאירופה, בארץ המקום היחיד שמאמין בזה הוא הפתוחה.

ולסיום, מעסיק שיודע במה זה כרוך לסיים תואר בפתוחה יידע שהמועמד מולו בעל משמעת עצמית ויכולת למידה עצמית גבוהה, מה שבהרבה מקרים בדיוק מה שצריך, יותר חשוב מאיפה למדת.

קיצר, הייתי ממתג אותה בלידה של האוניברסיטאות, לבטח יותר ממכללות ציבוריות.

שכחת לציין כמה פרטים.

1. אתה אומר ש70 בטכניון שקול ל85 בפתוחה? ואם כן, על סמך מה? אם לא, אתה מבין שאין שום משמעות למה שרשמת פה.

3. בטכניון ישנן פקולטות שמדורגות ב10-20 המקומות הראשונים בעולם בתחומן.

יש לי משמעת עצמית
יש לך משמעת עצמית? אז תעשה 5 יחידות מתמטיקה ופסיכומטרי ולך ללמוד באוניברסיטה במקום להתפשר על מכללות סוג ד'

אתה יכול גם לעשות אפיק מעבר של האו"פ (אני עושה אותו עכשיו) אבל לא הייתי ממליץ על זה למישהו בלי להכיר אותו

1. אתה אומר ש70 בטכניון שקול ל85 בפתוחה? ואם כן, על סמך מה? אם לא, אתה מבין שאין שום משמעות למה שרשמת פה.

3. בטכניון ישנן פקולטות שמדורגות ב10-20 המקומות הראשונים בעולם בתחומן.

כן זה מה שאני אומר,ש 70 בטכניון שקול ל85 בפתוחה(מבחינת מעסיקים).
תכנס למשרות הייטק ושיווק ללא נסיון,לרוב זה הדרישות בתוכנה למי שאין לו נסיון.
ואפילו יותר מזה,יש סיכוי שגם עם 85 ממכללה ייקחו אותך ביותר מקומות מ70 מהטכניון.

וזה שהיא מדורגת 10-20 מקומות ראשונים עדיין לא אומר שום דבר למעסיקים בחו"ל,מה שמעניין אותם שם זה מה אתה יודע לעשות וכמה נסיון יש לך בזה,כמעט ולא מחפשים בחו"ל אנשים ללא נסיון.
ואני אגיד אפילו יותר מזה.
במכללה יש לך יותר זמן כי הלימודים פחות תובעניים,אז אתה יכול להתחיל לעבוד בתחום כבר בזמן הלימודים,שבסופו של דבר יהיה שווה הרבה יותר מה 80 בטכניון,למה?כי זה אז אתה כבר לא נחשב חסר נסיון,ומעסיקים פחות מסתכלים על הלימודים שלך.
רוב הסטודנטים שסיימו עם ממוצע גבוה מהטכניון אבל לא למדו בזמן הלימודים מתקשים למצוא עבודה אחרי הלימודים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית