הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע סירטון BBC נחמד

bentzurm

משתמש משקיע
2,972
7
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
28,609
2,972
7
סרט דוקומנטרי נחמד על ניסוי שבו הכפילו לקבוצת אנשים רזים את ההכנסה הקלוריות למשך חודש ומדדו את התוצאות.
החלק הראשון פה:

ואפשר למצוא את השאר ב- related videos.

כמובן שזה לא ממש רלוונטי לנו כי הם נדרשו לא להתאמן (ולא ללכת יותר מ-5000 צעדים ביום).
אבל פעם הבאה שמישהו פה נשאר במשקל שחיף במשך שלושה חודשים וחושב שהוא אכל מספיק או שהוא לא יכול לאכול יותר שיראה את הסרט. 😃

קורן, תצפה ותדווח לי למה בחורה בגודל של מקל יכולה לאכול פי שתיים מה- BMR שלה במשך חודש ואתה לא מסוגל להגיע לשמונים קילו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הכוונה כאן לא לוותר, הכוונה כאן היא לסבול לחינם ולהגזים.
לדוגמא בן אדם שהיה רוב חייו על 15-20% לא יצליח לעולם לשמור יותר ממספר שבועות על אחוז שומן חד סיפרתי, אלא אם יתחתן עם החד"כ והתפריט הקלורי.
בן אדם שכל חייו היה באחוז שומן חד סיפרתי או אפילו קרוב לכך (עד 12% הייתי אומר שעוד גבולי) יכול לחיות על % שומן נמוך ללא בעיה ממשית, לכן רואים המון אנשים שגם לעולם לא עולים ב % שומן בתקופת ה "מסה" שלהם ויש כאלו שרק יאכלו יותר מ200 גרם פחמימות במאזן קלורי חיובי והופ נראים כמו בלון מים (עקב ריבוי של תאי שומן בין היתר) וגם עולים ב % שומן בקצב מסחרר.
גנטיקה היא מפתח, אבל גנטיקה אפשר לבנות ולשפר (לא את כולה אבל אפשר לבקר עליה) בגיל ההתבגרות בעיקר, מי שאכל אותה שם אכל אותה סביר להניח רוב החיים.

אני בין אלה שאכל אותה בקטע של הגנטיקה וסט פויינט גבוה , אבל זה לא אומר שאני לא מצליח לשמור על אחוז שומן בין 10 ל 12 שבו אני נראה חטוב, זה קשה מאוד באמת במיוחד כשצוברים נוזלים קצת ומתחילים לעלות אבל אני מנסה לשכנע את עצמי שאפשר להחזיק בזה כמה שיותר זמן בתקווה באמת שהגוף יסתגל לסטינג פויינט ולא יחזור לסט פויינט הרגיל ..
אתה קורא לזה להתחתן עם תזונה ואימונים, זה דבר כזה רע גם למישהו שהסט פויינט שלו נמוך?

אני אצטט גם את המשפט האחרון מהמאמר של איך להתמודד עם הרעב בדיאטה

"כאשר אכלתם את החלבון שלכם עם הפירות והסיבים, השתמשתם במדכאי תאבון והתאמנתם ואפילו התגמשתם בדיאטה שלכם והפעלתם אסטרטגיות שונות. אם עדיין אתם רעבים, יש רק שתי אופציות נותרות: להתמודד או להישאר שמן."

לא סתם חוקרים היום את הפסיכולוגיה והקשר שלה לפיזיולוגיה, מי שבסוף יישאר חזק בראש שום סט פויינט לא יעצור אותו זאת דעתי לפחות..

כמו שרשום גם במאמר על ה SET POINT, אם תתחתן עם החדר כושר והתפריט הקלורי הכל אפשרי גם להשאר על 5% כל החיים, השאלה כמה זמן זה יקח לך מהחיים, השקעה, וייסורים הא והכי חשוב, כמה מהר אתה תישבר.
בן אדם שחי מרבית חייו על 30% להיות על השנה על 5% ידרוש ממנו "קצת" יותר מאחד כזה שלא עלה בחייו מעל 10% שומן, רובם לא יעמדו בזה, אני בספק אם יש כאלו שכן.

בן אדם שחי מרבית חייו על 30% להיות על השנה על 5% ידרוש ממנו "קצת" יותר מאחד כזה שלא עלה בחייו מעל 10% שומן,.[/QUOTE]

השאלה בדיוק כמה זה מרבית חייו? גיל ההתבגרות ואחריו מגיל 22 ככה הסיפור גמור, או שמרבית חייו זה עד גיל 40 ופתאום הוא נזכר לעשות משהו עם עצמו..

והבעייה מתחילה כשרוצים לעלות במאסה עם סט פויינט גבוה, לא העניין של רק להיות על 9 אחוז שומן, אלא לגדול ולהתחטב וכמה התהליכים האלה קשים כשהסט פויינט על הפרצוף

נערך לאחרונה:
הכוונה לא להשמין בצורה דרסטית ואם תשפר את הרכב הגוף בזמן הזה (שזה דרך אגב זמן אידיאלי כי בד"כ ההורמונים משתוללים) יהיה לך הרבה יותר קל בהמשך (לרוב).

הכוונה לא להשמין בצורה דרסטית ואם תשפר את הרכב הגוף בזמן הזה (שזה דרך אגב זמן אידיאלי כי בד"כ ההורמונים משתוללים) יהיה לך הרבה יותר קל בהמשך (לרוב).
אממ ואם לדוגמא הייתי על איזה 30% שומן עד החודשים האחרונים של גיל 15 ואז ירדתי מהר מאוד ל15-18% (לא יודע בדיוק כמה) יש מצב ששיפרתי את הסט פוינט שלי?

• פותח/ת השרשור
זה לא מדע מדויק. אין בדיקת מעבדה שתבוא ותגיד לך הסט פוינט שלך הוא 16.3% שומן ומשקל של 87.2 קילו. יש אנשים שנוטים להיות קצת יותר מרופדים ויש אנשים שנוטים להיות פחות. כל הנקודה של הסרט ושל מה שאני כתבתי הוא שלחרוג מהנקודה הזאת דורש מאמץ מודע. ככל שאתה מנסה לחרוג ממנה יותר (6% שומן לדוגמה) זה ידרוש יותר מאמץ. זאת החלטה שלך כמה מהמשאבים ומהאנרגיות שלך אתה רוצה להשקיע בזה.
כמובן שידע עוזר. אם הכלים שלך יותר יעילים אתה יכול לעשות יותר עם פחות השקעה. בכלים אני מתכוון לתוכניות אימון טובות, ידע תזונתי וכו'.

אין טעם להתבוסס בזה, כי במילא אנחנו לא יכולים לשנות את הפרמטרים האלה.

תוספת לשאלה שנשאלה קודם

גוף האדם תמיד נמצא במצב של שיווי משקל, תמיד הכל קורה.
בכל שניה מסונתז אצלך שומן, מתפרק שומן, מתפרק גלוקוז/גליקוגן/פחמימות בגליקוליזה ונוצר גלוקוז בגלוקונאוגנזה. כל הזמן השרירים שלך נבנים והשרירים שלך מתפרקים, האנזימים לא ישנים, יש פשוט חומרים שעושים אותם יותר ופחות פעילים.
ברגע שאתה עושה אימון אנאירובי ועובד הרבה על שריר X השריר "מרגיש" שהוא צריך לגדול כדי לעמוד במאמץ ולכן הוא משחרר חומרים שמאיצים את הבניה של הגליקוגן או בעצם את הגדילה שלו ומעכבים את האנזימים שקשורים בפירוק שלו, ז"א תן לשריר את החומרים המזינים שהוא צריך והוא יגדל (כמובן שההשפעה של מה שהשריר משחרר יורדת עם הזמן).
כמובן שאם תפסיק להתאמן אז שיווי המשקל כבר לא ייטה לטובת גדילה בשריר ובאיזשהו שלב בחיים עקב תהליכים של הזדקנות, הפירוק נהיה יותר משמעותי מהסינתזה בגלל זה מסת השרירים יורדת עם הגיל. בגלל זה כדי לשמור על השרירים צריך להתאמן לכל החיים, אין מה לעשות.
לתאי שומן יש משהו קצת שונה, יש הורמון שהתאים האלה משחררים שהכמות שלו תלויה בכמות השומן שיש בתוכם ועל סמך ההורמון הזה הגוף יודע בכמה שומן צריך להשתמש (בגלל זה אנשים עם אחוז שומן גבוה יכולים בהתחלה גם לבנות שריר וגם לשרוף שומן כי הגוף משתמש בנוטריאנטים מהתזונה לבנייה של שריר בעוד שלשאר הדברים ההורמון הזה מכתיב לו להשתמש בשומן ובגלל ההורמון הזה גם כמה שבן אדם יותר יורד באחוזי שומן ככה יותר קשה לרדת יותר)

בדיוק כמו שיש אנשים שגנטית נוצרו שריריים יותר (האנזימים של הסינתזה "יעילים" יותר ) ככה גם נקבעת בגנטיקה הרגישות להורמון שמשחררים תאי השומן.

אין מה לעשות, ככה זה החיים, יש כאלה שבתחום פיתוח הגוף יש להם יותר מזל וכאלה שפחות.
להפסיק להתאמן ולשמור על מאזן קלורי נייטרלי לא יעזור לשמור מסת שריר, השריר בכל מקרה יתפרק לרמה שנקבעה לפי הגנטיקה והשריר הזה יתחלף בשומן.
Life's a bitch...

לא אמרתי שהשריר יהפוך לשומן.
אם אתה על מאזן קלורי נייטרלי אחרי שתקופה ארוכה התאמנת והחלטת להפסיק אז הגוף "מבין" שהוא פחות צריך לשמור על שריר חזק (או במילים אחרות הוא כבר לא נמצא יותר במצב של סינתזה מואצת) ואז זה כבר תלוי בגיל אבל אחרי גיל 23 נראה לי קראתי באיזה מאמר שזה מתאזן, אז קצב הפירוק גדול מקצב הסינתזה והשריר לאט לאט יקטן.
מאזן נייטרלי ביחס לשלב ההתחלתי יהיה בעצם מאזן חיובי עקב פירוק השריר, הווה אומר סינתזת שומן

שוב, אם אתה במאזן נטראלי (שריר מתפרק = אתה יורד במשקל = אתה כל הזמן צריך להוריד קלוריות בתזונה) אז איך זה שאתה עולה בשומן?
אל תגיד אז מאזן נטראלי, תגיד מאזן חיובי כי המשקל ירד והצריכה האנרגתית של הגוף פחתה.

אתה צודק אבל זה הופך להיות משהו עוד יותר דינמי ממה שזה בשגרה. בסופו של דבר כמות השרירים של בן אדם שמפסיק להתאמן תדעך לכמות שהגנטיקה מכתיבה לו. כל עוד הוא ישמור על עצמו עם האוכל הוא יצליח לא לצבור שומן נוסף

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהכוונה היא שאם אתה על מאזן נטרלי בזמן שאתה מתאמן, ברגע שתפסיק להתאמן המאזן הזה הופך לחיובי. מכיוון שאתה לא מתאמן שני הדברים שיקרו הם - פירוק שריר (if you don't use it you lose it) וצבירת שומן.
אתה יכול להוריד קצת את הצריכה ואז עדיין תפרק שריר (כי אתה לא משתמש בו) אבל לא תצבור שומן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית