תשלום נסיעות בעבודה

manuel19

משתמש מתחיל
164
44
נק' מוניטין:
88
164
44
ערב טוב,
עבדתי במשך חודש בקפיטריה והיום קיבלתי את השיק משכורת מבעל הקפיטריה שעזב שבוע שעבר(נכנס בעלים אחרים במקומו).
עכשיו מעבר לזה שטעו לי בלי כוונה בתשלום משכורת(400 ש"ח פחות) הבוס הקודם אמר לי שהוא יבדוק את הנושא, ושנסיעות אני לא אמור לקבל לפי העורך דין שלו כי אני גר קרוב. עכשיו הקפיטריה בשטח עיר שאני לא גר בה, אבל עדיין אין לי מרחק גדול ללכת. סה"כ רבע שעה הליכה
האם זה מוצדק שאני לא אמור לקבל נסיעות? הרי אני לא גר באותו עיר של הקפיטריה, אבל עדיין יש לי סה"כ רבע שעה הליכה. מה אתם אומרים?

נערך לאחרונה:
ככה בקצה:

"הצו אינו קובע מרחק מינימאלי שבו העובד נזקק לתחבורה והדבר משתנה מעובד לעובד, בהתחשב בנסיבות מצבו, גילו, המרחק ממקום העבודה ועוד."

"על פי פסיקת בית הדין הארצי לעבודה, עובד המתגורר פחות מ-500 מטר ממקום עבודתו אינו זקוק לתחבורה ציבורית"

רבע שעה הליכה זה הרבה יותר מ500 מטר.
שישלם לך 20.76 ש"ח על כל יום עבודה. חתיכת בוס מזדיין.

• פותח/ת השרשור
ככה בקצה:

"הצו אינו קובע מרחק מינימאלי שבו העובד נזקק לתחבורה והדבר משתנה מעובד לעובד, בהתחשב בנסיבות מצבו, גילו, המרחק ממקום העבודה ועוד."

"על פי פסיקת בית הדין הארצי לעבודה, עובד המתגורר פחות מ-500 מטר ממקום עבודתו אינו זקוק לתחבורה ציבורית"

רבע שעה הליכה זה הרבה יותר מ500 מטר.
שישלם לך 20.76 ש"ח על כל יום עבודה. חתיכת בוס מזדיין.
קודם כל תודה לך, וכן, בוס לא משהו בכלל..מה אני אמור לעשות? הוא סגר את השיק של ה400 ש"ח החסרים ואת העבודה שלו במקום הוא כבר סיים..
ואגב, למה 20.76? זה לא אמור להיות 13.80? הרי נסיעה עולה 6.90

ב2014 השתנה ל26.40 ש"ח (המקסימום להחזר)

לא קראתי הכל כמו שצריך, תקרא אתה:
http://www.kolzchut.org.il/he/החזר_הוצאות_נסיעה

הוצאות הנסיעה תקבענה לפי מחיר נסיעה מוזל באוטובוס ציבורי או כרטיס מנוי חודשי מוזל ממקום מגורי העובד למקום עבודתו, על יסוד כרטיס הנחה של מספר נסיעות, אם קיים כרטיס הנחה כזה.

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/4F68091A-A42F-41F9-848C-6E7E7B3B7890.htm

• פותח/ת השרשור
ב2014 השתנה ל26.40 ש"ח (המקסימום להחזר)

לא קראתי הכל כמו שצריך, תקרא אתה:
http://www.kolzchut.org.il/he/החזר_הוצאות_נסיעה

הוצאות הנסיעה תקבענה לפי מחיר נסיעה מוזל באוטובוס ציבורי או כרטיס מנוי חודשי מוזל ממקום מגורי העובד למקום עבודתו, על יסוד כרטיס הנחה של מספר נסיעות, אם קיים כרטיס הנחה כזה.

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/4F68091A-A42F-41F9-848C-6E7E7B3B7890.htm
האמת שזה דיי מבלבל.. רשום שלא מגיע אם אני לא משתמש בתחבורה, או שאחרי זה רשום להכפיל את ימי העובדה בנסיעות עד 26.40 ומנגד הסכום נסיעות שצריך לקבל הוא על פי כרטיס מוזל או מנוי חודשי..עבדתי 13 משמרות בחודש אחד. עכשיו מחיר כרטיס חופשי חודשי באזור המרכז עולה 246.
האם אני פשוט צריך לקבל 246 ש"ח? לפי הוויז יש לי אפילו מרחק של 1.4 ק"מ מהבית עד למקום עבודה

נערך לאחרונה:
ערב טוב,
עבדתי במשך חודש בקפיטריה והיום קיבלתי את השיק משכורת מבעל הקפיטריה שעזב שבוע שעבר(נכנס בעלים אחרים במקומו).
עכשיו מעבר לזה שטעו לי בלי כוונה בתשלום משכורת(400 ש"ח פחות) הבוס הקודם אמר לי שהוא יבדוק את הנושא, ושנסיעות אני לא אמור לקבל לפי העורך דין שלו כי אני גר קרוב. עכשיו הקפיטריה בשטח עיר שאני לא גר בה, אבל עדיין אין לי מרחק גדול ללכת. סה"כ רבע שעה הליכה
האם זה מוצדק שאני לא אמור לקבל נסיעות? הרי אני לא גר באותו עיר של הקפיטריה, אבל עדיין יש לי סה"כ רבע שעה הליכה. מה אתם אומרים?

הי,

חוקי עבודה כמו שרשמתי בפוסט קודם הם חוקים קוגנטיים - כלומר כופים. כל חוק מגדיר למעסיק מה מותר לו.
מה שלא מוגדר - אסור.

לשאלתך, אתה זכאי להחזרי נסיעות מלאים! המעסיק יכול לבחור לשלם לך לפי אחת מהאופציות הבאות:

א. לשלם לך חופשי חודשי - שים-לב, אם הוא בוחר לשלם לך חופשי חודשי הוא לא יכול לחלק את זה במספר הימים שעבדת. כבר נתקלתי במעסיק ליצן שלקח את התמחור של חופשי חודשי (היה אז 313 ש"ח) וחילק אותו ב30 ימי עבודה ואז הכפיל במספר ההגעות לעבודה. זה אסור.
או שהוא משלם חופשי חודשי מלא או אופציה ב'.

ב. לשלם לך נסיעות הלוך חזור ע"פ העלות היומית של נסיעה באוטובוס - ולא כפי שנכתב פה. אם עולה לך 5 שקלים הלוך ו5 חזור. הוא רשאי לשלם לך 10 שקלים נסיעות יומיות.

בנוסף, טעות בשכר אמורה להיות מתוקנת מיידית עם גילוי הטעות - באם יש עיכוב בתשלום מרגע הגילוי מדובר בהלנת שכר.

בהצלחה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הי,

חוקי עבודה כמו שרשמתי בפוסט קודם הם חוקים קוגנטיים - כלומר כופים. כל חוק מגדיר למעסיק מה מותר לו.
מה שלא מוגדר - אסור.

לשאלתך, אתה זכאי להחזרי נסיעות מלאים! המעסיק יכול לבחור לשלם לך לפי אחת מהאופציות הבאות:

א. לשלם לך חופשי חודשי - שים-לב, אם הוא בוחר לשלם לך חופשי חודשי הוא לא יכול לחלק את זה במספר הימים שעבדת. כבר נתקלתי במעסיק ליצן שלקח את התמחור של חופשי חודשי (היה אז 313 ש"ח) וחילק אותו ב30 ימי עבודה ואז הכפיל במספר ההגעות לעבודה. זה אסור.
או שהוא משלם חופשי חודשי מלא או אופציה ב'.

ב. לשלם לך נסיעות הלוך חזור ע"פ העלות היומית של נסיעה באוטובוס - ולא כפי שנכתב פה. אם עולה לך 5 שקלים הלוך ו5 חזור. הוא רשאי לשלם לך 10 שקלים נסיעות יומיות.

בנוסף, טעות בשכר אמורה להיות מתוקנת מיידית עם גילוי הטעות - באם יש עיכוב בתשלום מרגע הגילוי מדובר בהלנת שכר.

בהצלחה.
היי,
תודה רבה על התגובה,
שוחחתי עם הבוס, הייתה בינינו אי הבנה מאחר והוא משם מה חשב שאני גר ליד מקום העבודה. עדכנתי אותו בכתובת מגוריי והוא יטפל בנושא בהקדם.
בנוגע לטעות בשכר, הטעות הינה של הרואה חשבון. כששוחנו בנייד הבוס התנצל על טעות השכר ויארגן לי את יתר הסכום למחר.
כנראה ששני המקרים הינם טעות אנוש ואקבל את מה שמגיע לי בהקדם.
תודה רבה על העזרה

אצלי בעבודה התנאי הוא מרחק של יותר מ3 תחנות אוטובוס אאלט

צריך לשלם לפי חופשי חודשי בקווי אוטובוס (עד המקסימום שמותר בחוק)

בכל מקום שעבדתי בו שילמו לפי המחיר של החופשי חודשי.. 24 ליום זה חלום.

זה תרגילים ידועים.
ה"טעות בחישוב" של 400 ש"ח בגלל המנהלת חשבונות או כל תרוץ אחר.
לגבי 400 ש"ח חוסר,
לדעתי, אם יש לך רישום מסודר של שעות העבודה שלך ולפי זה יוצא שחסר לך,
ע"פ חוק אתה יכול לתבוע אותו כולל הצמדה ויתכן שגם עבור הלנת שכר.
לגבי נסיעות, כפי שרשמו לך, הוא חייב לשלם במידה ואתה גר יותר מ 500 מ' ממקום העבודה.
במידה והוא לא משלם אתה יכול לתבוע אותו גם על זה.
אתה יכול לפנות לקו לעובד שישלחו לו מכתב מהעורך דין שלהם בשימך, למרות שלא כל כך נחמד ללכת לקו לעובד (מלא תור).
אבל אולי שווה להתחיל מלדבר איתו יפה שיבין שאתה לא פרייר כדי להימנע מכל האי נעימות שיכולה להגירם לו.
מה שבטוח זה שאם תריב איתו סיכוי סביר שתהיה צריך לחפש עבודה חדשה..

• פותח/ת השרשור
זה תרגילים ידועים.
לגבי 400 ש"ח חוסר,
לגבי נסיעות, כפי שרשמו לך, הוא חייב לשלם במידה ואתה גר יותר מ 500 מ' ממקום העבודה.
אתה יכול לפנות לקו לעובד שישלחו לו מכתב מהעורך דין שלהם בשימך, למרות שלא כל כך נחמד ללכת לקו לעובד (מלא תור).
אבל אולי שווה להתחיל מלדבר איתו יפה שיבין שאתה לא פרייר כדי להימנע מכל האי נעימות שיכולה להגירם לו.
לא חושב שזו הטעייה שלו, הוא מכיר אותי ואת אבא שלי 3 שנים ואני דיי בטוח שהייתי העובד האהוב עליו חחח
הוא התנצל מאוד על הטעות וסידר לי את התשלום משכורת כולל נסיעות(הוא חשב שאני גר ליד המקום חחחח) והביא לי את הצ'ק במעטפה לתיבת דואר מתחת לבית 😃
תודה לכולם על העזרה!

יפה!
מכיר אותך ואת אבא שלך זה כבר משהו אחר 😃
בדרך כלל במקומות האילה קוראים הרבה "טעויות" אף פעם לא שמעתי שהוסיפו למישהו בטעות 400 ..
חח

זה תרגילים ידועים.
לגבי 400 ש"ח חוסר,

אתה מטעה.

יש מושג שנקרא ט.ל.ח (טעות לעולם חוזר) - הוא נפוץ בעיקר בבנקים ונותני שירות וגם אם הטעויות הן לא "מקריות" אתה לא יכול ישר לקפוץ לתבוע (למרות הרצון הטוב).

אם מדובר בטעות עליך לפנות אליו ולתת לו ארכה של כמה ימים לתקן את הטעות - מקרה כזה לא יחשב כהלנת שכר ולא מגיע בצידו שום תשלום נוסף.
ולא רצים ישר לעו"ד.

הכי חשוב לא לצאת פראייר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית