הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלת השאלות - והתייעצות

• פותח/ת השרשור SH-1
  • פורסם בתאריך

SH-1

משתמש פעיל
445
14
נק' מוניטין:
64
445
14
שלום לכולם,
חזרתי לפורום אחרי זמן מה.
שאלת התייעצות.
בשלוש שנים האחרונות ירדתי קרוב ל - 23 ק"ג.
גובה: 1.56, משקל: 60.
אני רוצה לרדת במשקל עוד, בחצי שנה האחרונה התאמנתי בעיקר על כוח ומעט אירובי.

בתוכנית ביצעתי בגדול 3 אימונים בשבוע שכללו סקוואט (שיא 65), אובר הד פרס (שיא - 30) דדליפט (שיא 65) - האימון כלל שבוע שמתמקד במשקל גבוהה אחד בסקוואט, דד ליפט או אובר הד, ומשקלים נמוכים בשאר התרגילים הללו, כל שבוע התמקדמות בתרגיל במשקל כבד אחר.
כמו כן, ביצעתי תרגילי חיזוק (וואל סקוואט, פול אפ, פוש אפ, glute bridge, דיפס, ותרגילי בטן שונים).
בכל סוף אימון - 10 דקות חבל או חתירה (מכונה)

בתפריט שלי אכלתי :
בוקר - חצי קופסאת קוטג 5%, פרוסת לחם קלה אחת, סלט. (17.1 חלבון, 9.95 פחמימה, 12.35 שומנים - 219.35 קלוריות)

צהריים - 100 גרם חזה עוף, כוס אורז, סלט. (28.45 חלבון, 23.1 פחמימה, 13.8 שומנים - 330.4 קלוריות)

ארוחה שלישית - חצי קופסאת קוטג, פרוסת לחם קלה אחת. (17.1 חלבון, 13.85 פחמימה, 7.25 שומן - 189.5 קלוריות)

ארוחה רביעית - 1 ביצה שלמה ועוד 3 חלבונים/פחית טונה במים, 100 גרם חזה עוף, סלט. (20.6 חלבון, 4.5 פחמימה, 11.9 שומן - 207.5 קלוריות)

השאלה שלי היא כזו:
במשך חצי שנה הקפדתי בתוכנית הזו, אני יודעת שלטווח הארוך - שנה, שנה וחצי אני אראה תוצאות מדהימות.
אני רוצה לרדת את הקילוגרמים האחרונים שנותרו לי (12 ק"ג) ולסיים עם הדיאטה.
כשאכלתי בצורה הזו והתאמנתי בצורה הזו ראיתי בעיקר רק אחרי כמה חודשים שינוי די מזערי בגוף, אם כי הרגשתי חזקה יותר וחטובה יותר, אך עדיין ירדתי מזערית במשקל וכך גם בהיקפים.

אני לא יודעת מה עדיף, להמשיך לאכול ככה ולהתאמן ככה?
להתמיד יותר באירובי? להתאמן בצורה חופשית יותר עם משקל גוף? (עם כדור פילאטיס וכד'), או להמשיך להתאמן עם משקלים כאלה?

לציין שאני מאוד אוהבת את המשקולות, מרגישה שהתרגילים הללו שינו לי את הגוף בצורה משמעותית, כך גם את התחושה החזקה והיציבה שיש לגוף, ומצד שני נורא רוצה לסיים עם הדיאטה.

אני אשמח לתשובה מנסיונכם, תודה!

שלום לכולם,
חזרתי לפורום אחרי זמן מה.
שאלת התייעצות.
בשלוש שנים האחרונות ירדתי קרוב ל - 23 ק"ג.
גובה: 1.56, משקל: 60.
אני רוצה לרדת במשקל עוד, בחצי שנה האחרונה התאמנתי בעיקר על כוח ומעט אירובי.

בתוכנית ביצעתי בגדול 3 אימונים בשבוע שכללו סקוואט (שיא 65), אובר הד פרס (שיא - 30) דדליפט (שיא 65) - האימון כלל שבוע שמתמקד במשקל גבוהה אחד בסקוואט, דד ליפט או אובר הד, ומשקלים נמוכים בשאר התרגילים הללו, כל שבוע התמקדמות בתרגיל במשקל כבד אחר.
כמו כן, ביצעתי תרגילי חיזוק (וואל סקוואט, פול אפ, פוש אפ, glute bridge, דיפס, ותרגילי בטן שונים).
בכל סוף אימון - 10 דקות חבל או חתירה (מכונה)

בתפריט שלי אכלתי :
בוקר - חצי קופסאת קוטג 5%, פרוסת לחם קלה אחת, סלט. (17.1 חלבון, 9.95 פחמימה, 12.35 שומנים - 219.35 קלוריות)

צהריים - 100 גרם חזה עוף, כוס אורז, סלט. (28.45 חלבון, 23.1 פחמימה, 13.8 שומנים - 330.4 קלוריות)

ארוחה שלישית - חצי קופסאת קוטג, פרוסת לחם קלה אחת. (17.1 חלבון, 13.85 פחמימה, 7.25 שומן - 189.5 קלוריות)

ארוחה רביעית - 1 ביצה שלמה ועוד 3 חלבונים/פחית טונה במים, 100 גרם חזה עוף, סלט. (20.6 חלבון, 4.5 פחמימה, 11.9 שומן - 207.5 קלוריות)

השאלה שלי היא כזו:
במשך חצי שנה הקפדתי בתוכנית הזו, אני יודעת שלטווח הארוך - שנה, שנה וחצי אני אראה תוצאות מדהימות.
אני רוצה לרדת את הקילוגרמים האחרונים שנותרו לי (12 ק"ג) ולסיים עם הדיאטה.
כשאכלתי בצורה הזו והתאמנתי בצורה הזו ראיתי בעיקר רק אחרי כמה חודשים שינוי די מזערי בגוף, אם כי הרגשתי חזקה יותר וחטובה יותר, אך עדיין ירדתי מזערית במשקל וכך גם בהיקפים.

אני לא יודעת מה עדיף, להמשיך לאכול ככה ולהתאמן ככה?
להתמיד יותר באירובי? להתאמן בצורה חופשית יותר עם משקל גוף? (עם כדור פילאטיס וכד'), או להמשיך להתאמן עם משקלים כאלה?

לציין שאני מאוד אוהבת את המשקולות, מרגישה שהתרגילים הללו שינו לי את הגוף בצורה משמעותית, כך גם את התחושה החזקה והיציבה שיש לגוף, ומצד שני נורא רוצה לסיים עם הדיאטה.

אני אשמח לתשובה מנסיונכם, תודה!

להוריד עוד 12 קילו, מ"ג? 😲
השתגעת?

ראשית, מדוע את כה מקפידה לזרוק לפח 3 חלמונים כל יום?
יש לך מושג מה את זורקת לפח?

חזרתי להודעות קודמות שכתבת ואם יש משהו שברור לי זה שאת לא צריכה להמשיך לאכול ולהתאמן כך!

איך הגעתי למסקנה הזו?
ראשית בגלל שאת חיה יותר מידי זמן על תפריט של 1000 קלוריות ומטה
שנית משום שלאחרונה במקום לרדת במשקל את תקועה או אפילו עולה במשקל.
ולו רק בגלל הסיבה השניה את צריכה לחשב מחדש את המסלול שלך.

צאי לתקופה נייטרלית כלומר - 1500 קלוריות ביום ורק אימוני כוח בלי אירובי בכלל.
אחרי חודש, או כשתרגישי שאת מוכנה לכך נפשית,
תרכיבי לעצמך תפריט גרעוני של 1300 קלוריות + שעתיים אירובי בשבוע
ומכאן - בהתאם לקצב הירידה - תגרעי מהתפריט/תוסיפי אירובי
תשתדלי לא לרדת מתחת ל1100-1200 קלוריות ותקפידי על כמות חלבון טובה בתפריט.
לבסוף,
את שוקלת 60 ורוצה לרדת עוד 12 ק"ג, מציעה לך לסמן לעצמך מראה מטרה במקום משקל מטרה.
במקום להשקל תמדדי היקפים (או לפחות תעשי את שניהם במקביל).
לפעמים הצרת ההיקפים לא מתבטאת במשקל ולפיכך מבחינתך היא לא קיימת.

קודם כל תתחילי מלהבין שמשקל לא אומר כלום. תתמקדי בהיקפים, במראה, ובעיקר במידות של הבגדים שמשתנות..אחרי שתביני את זה, תקשיבי למרטין 😃
מצרפת לך תמונה שמראה את חוסר המשמעות של המשקל.

קבצים מצורפים

• image.jpg
    image.jpg
    KB 34.7 · צפיות: 223
קודם כל תתחילי מלהבין שמשקל לא אומר כלום. תתמקדי בהיקפים, במראה, ובעיקר במידות של הבגדים שמשתנות..אחרי שתביני את זה, תקשיבי למרטין 😃
מצרפת לך תמונה שמראה את חוסר המשמעות של המשקל.

באופן כללי, את צודקת. והתמונה מדגימה את זה.
אבל, חייבים להבין שהתמונות האלו מסתירות לעיתים קרובות מאוד שקרים.

שימי לב, למשל, להבדלים בין 2 התמונות:
  1. בתמונת ה"לפני" היא עומדת עם רגליים סגורות. למה? כי זה מבליט את צורת האגן שלה. בתמונל ה"אחרי" לעומת זאת, היאצעומדתהיא עומדת עם הרגליים בפיסוק קל וזאת כדי להדגיש, כביכול, את הרווח בינהן. בנוסף, הארבע ראשי שלה מכווץ קצת.
  2. תנוחת הידיים. בתמונת ה"לפני", הידיים על האגן והמרפקים לצדדים. זה מבליט את העובי שלהן. לעומת זאת, בתמונת ה"אחרי" יד אחת מצלמת (מדגיש את הדומראשי ואת הפרופיל הצר של הזרוע. כנ"ל לגבי היד השנייה - המרפק מכוון לאחור. שוב, מדגיש את הפרופיל הצר של הזרוע.
  3. בתמונת ה"לפני" הבטן רפויה ובתמונת ה"אחרי" הבטן מכווצת
  4. וכו'
אגב, @ספיר את מוזמנת להעלות תמונת לפני-אחרי דומה (10ד' הפרש עבור טרנספורמציה מופלאה) ולהיווכח שזה אפשרי...

באופן כללי, את צודקת. והתמונה מדגימה את זה.
אבל, חייבים להבין שהתמונות האלו מסתירות לעיתים קרובות מאוד שקרים.

שימי לב, למשל, להבדלים בין 2 התמונות:
  1. בתמונת ה"לפני" היא עומדת עם רגליים סגורות. למה? כי זה מבליט את צורת האגן שלה. בתמונל ה"אחרי" לעומת זאת, היאצעומדתהיא עומדת עם הרגליים בפיסוק קל וזאת כדי להדגיש, כביכול, את הרווח בינהן. בנוסף, הארבע ראשי שלה מכווץ קצת.
  2. תנוחת הידיים. בתמונת ה"לפני", הידיים על האגן והמרפקים לצדדים. זה מבליט את העובי שלהן. לעומת זאת, בתמונת ה"אחרי" יד אחת מצלמת (מדגיש את הדומראשי ואת הפרופיל הצר של הזרוע. כנ"ל לגבי היד השנייה - המרפק מכוון לאחור. שוב, מדגיש את הפרופיל הצר של הזרוע.
  3. בתמונת ה"לפני" הבטן רפויה ובתמונת ה"אחרי" הבטן מכווצת
  4. וכו'
אגב, @ספיר את מוזמנת להעלות תמונת לפני-אחרי דומה (10ד' הפרש עבור טרנספורמציה מופלאה) ולהיווכח שזה אפשרי...

בוא לא נהיה קטנוניים..נכון שהיא עומדת בתנוחות מסויימות שאולי מדגישות דברים מסויימים, אבל אני מוכנה להתערב שגם אם בתמונה הימנית היא הייתה עומדת אותה עמידה כמו בשמאלית, היא לא הייתה נראית זה אותו דבר.
וגם הפוך- גם אם היא הייתה פותחת רגליים ומכוונת שרירים אני כמעט בטוחה שהיא לא הייתה נראית כמו בתמונה הימנית.
זה אפשרי וההבדלים האלה קורים והם נכונים בהחלט, אולי לא בתמונה הזאת, אבל בהחלט אפשר להיראות הרבה יותר טוב עם יותר מהמשקל ההתחלתי.
אני יכולה להביא כדוגמה את עצמי, ירדתי 10 קילו, עליתי אותם בחזרה באופן אחר ועם אימונים מסודרים, ואני נראית שונה לגמרי ובכלל לא אותו דבר כמו שנראיתי לפני שנה-שנה וחצי. המידות שונות והאחוז שומן שונה, עם אותו המשקל, אז בוא לא נתקטנן על תמונה מסוימת..

בוא לא נהיה קטנוניים..נכון שהיא עומדת בתנוחות מסויימות שאולי מדגישות דברים מסויימים, אבל אני מוכנה להתערב שגם אם בתמונה הימנית היא הייתה עומדת אותה עמידה כמו בשמאלית, היא לא הייתה נראית זה אותו דבר.
וגם הפוך- גם אם היא הייתה פותחת רגליים ומכוונת שרירים אני כמעט בטוחה שהיא לא הייתה נראית כמו בתמונה הימנית.
זה אפשרי וההבדלים האלה קורים והם נכונים בהחלט, אולי לא בתמונה הזאת, אבל בהחלט אפשר להיראות הרבה יותר טוב עם יותר מהמשקל ההתחלתי.
אני יכולה להביא כדוגמה את עצמי, ירדתי 10 קילו, עליתי אותם בחזרה באופן אחר ועם אימונים מסודרים, ואני נראית שונה לגמרי ובכלל לא אותו דבר כמו שנראיתי לפני שנה-שנה וחצי. המידות שונות והאחוז שומן שונה, עם אותו המשקל, אז בוא לא נתקטנן על תמונה מסוימת..

לא התקטננתי על התמונה. אמרתי שבאופן כללי את צודקת.

התהליך שאת עשית לקח שנה-שנה וחצי ולא חצי שעה.
אני יכול להביא לך הרבה דוגמאות שמגלות את השקרים בסוג התמונות האלו (אני כבר בתהליך חיפוש)

הכוונה שלך הייתה נכונה.
בבקשה, @ספיר

תוך 15ד.

תמונה זהה בדיוק (כמעט)
before-after-faking-it-400x300.jpg

http://www.thefrisky.com/2013-08-23/those-before-after-fitness-pictures-are-a-big-fat-lie/

אני מכירה את התמונה הזאת, ואני יודעת שזה אפשרי להצטלם בצורה שונה ולהיראות אחרת..
אבל אפשר גם לא, הבאתי את התמונה כדוגמא רק כדי לגרום לה להבין שכן אפשר להשתנות ככה..לא בטוח שהתמונה הזאת נכונה, אבל היא בהחלט אפשרית, וזאת הייתה המטרה שלי..
@Doron M

אני מכירה את התמונה הזאת, ואני יודעת שזה אפשרי להצטלם בצורה שונה ולהיראות אחרת..
אבל אפשר גם לא, הבאתי את התמונה כדוגמא רק כדי לגרום לה להבין שכן אפשר להשתנות ככה..לא בטוח שהתמונה הזאת נכונה, אבל היא בהחלט אפשרית, וזאת הייתה המטרה שלי..
@Doron M

נכון, וכבר פעמיים אמרתי שהכוונה והדוגמה שלך היו נכונות. 😉

• פותח/ת השרשור
איך הגעתי למסקנה הזו?
ראשית בגלל שאת חיה יותר מידי זמן על תפריט של 1000 קלוריות ומטה
שנית משום שלאחרונה במקום לרדת במשקל את תקועה או אפילו עולה במשקל.
ולו רק בגלל הסיבה השניה את צריכה לחשב מחדש את המסלול שלך.

צאי לתקופה נייטרלית כלומר - 1500 קלוריות ביום ורק אימוני כוח בלי אירובי בכלל.
אחרי חודש, או כשתרגישי שאת מוכנה לכך נפשית,
תרכיבי לעצמך תפריט גרעוני של 1300 קלוריות + שעתיים אירובי בשבוע
ומכאן - בהתאם לקצב הירידה - תגרעי מהתפריט/תוסיפי אירובי
תשתדלי לא לרדת מתחת ל1100-1200 קלוריות ותקפידי על כמות חלבון טובה בתפריט.
לבסוף,
את שוקלת 60 ורוצה לרדת עוד 12 ק"ג, מציעה לך לסמן לעצמך מראה מטרה במקום משקל מטרה.
במקום להשקל תמדדי היקפים (או לפחות תעשי את שניהם במקביל).
לפעמים הצרת ההיקפים לא מתבטאת במשקל ולפיכך מבחינתך היא לא קיימת.

טוב אולי לא הבהרתי את עצמי כמו שצריך, אחרי שאני מסתכלת על ההודעה שוב.
אכלתי ככה עד לפני כמה חודשים. בכמה חודשים האחרונים לא הקפדתי על התפריט הזה ואכלתי מה שבא לי בגדול, הייתי משתדלת כן לשמור אבל על תפריט מאוזן יחסית.

לגבי התפריט, כן מרגישה מוכנה נפשית ופיזית להתחיל מחדש , האם התפריט והתוכנית נראית נכונה?

לגבי המשקל, הקילוגרמים הם הערכה לכל דבר, אבל אני מאמינה שצטרך לרדת עוד לפחות 8-10 ק"ג על מנת להיראות מחוטבת לגמרי.

אז מה באמת עדיף למטרה זו? אימוני כוח ומעט אירובי על מנת לשמר את מה שהצלחתי להגיע אליו עד כה?
על התמונה. אמרתי שבאופן כללי את צודקת.

התהליך שאת עשית לקח שנה-שנה וחצי ולא חצי שעה.
אני יכול להביא לך הרבה דוגמאות שמגלות את השקרים בסוג התמונות האלו (אני כבר בתהליך חיפוש)

הכוונה שלך הייתה נכונה.

זה מצחיק אותי שהעלית דווקא את התמונה הזו. לא זוכרת איפה, אבל ראיתי כתבה על מישהי באינסטרגם שמוכיחה לעולם כמה שתנוחה בפוזה מסויימת מראה את מה שאנחנו רוצים בדיוק להראות, וזו הייתה אחת התמונות.

בכל אופן, מבינה אותך לגמרי לגבי המשקל. אני כמובן יודעת שאין משמעות למספר, אלא למראה. 😃
ראשית, מדוע את כה מקפידה לזרוק לפח 3 חלמונים כל יום?
יש לך מושג מה את זורקת לפח?

אני יודעת שבכללי לא מומלץ להגזים עם צריכה של חלמון. ובגלל שאני רוצה לאכול חלבון נקי, אני אוכלת רק את החלק הלבן - קרי, את החלבון.

האם אני טועה?

אני יודעת שבכללי לא מומלץ להגזים עם צריכה של חלמון. ובגלל שאני רוצה לאכול חלבון נקי, אני אוכלת רק את החלק הלבן - קרי, את החלבון.

האם אני טועה?

1. כן
  2. "אני יודעת ש... "? מהיכן את יודעת?
    1. יש לך מושג כמה את מפסידה מהחלמונים שאת זורקת?

בבקשה:
Screenshot_2015-07-19-12-00-39.png
Screenshot_2015-07-19-12-00-39.png
Screenshot_2015-07-19-12-01-02.png

שימי לב, למשל, כמה ויטמינים את זורקת (כולם נמצאים בחלמון בלבד).
שימי לב כמה חלבון את זורקת (עץכמעט מחצית מכמות החלבון של הביצה נמצאת בחלמון).

את מתקטננת איתי על פאקינג ½4ג' שומן, שהינו מסוג בריא ביותר?

כשאתה אוכל 4 ביצים ביום זה כבר לא רק 4.5 גרם שומן...

נכון. זה 18ג'.אז מה?

ביצה היא לא רק שומן+חלבון. את תריכה להסתכל לעל מכלול הנוטריאנטים שמגיעים בחבילה הזו שנקראת ביצה.

כן אבל אני יכולה לקבל אותם מדברים אחרים..18 גרם זה לא מעט מכמות השומן בתפריט שלי לפחות..

• פותח/ת השרשור
טוב לדעת. אני חשבתי (קראתי וכד'..) שמומלץ בעיקר לא להגזים בגלל כולסטרול ושומן.
אז מה ההמלצה? במקום 4 ביצים ש1 חלמון ו3 חלבון, לאכול 2 ביצים?

טוב לדעת. אני חשבתי (קראתי וכד'..) שמומלץ בעיקר לא להגזים בגלל כולסטרול ושומן.
אז מה ההמלצה? במקום 4 ביצים ש1 חלמון ו3 חלבון, לאכול 2 ביצים?

לא. במקום 4 ביצים (4 חלבון + 1 חלמון), לאכול 4 ביצים מלאות.

הביצה היא סוג של מולטיויטמין מהטבע. למה לוותר עליה?
אם את סופרת ברמת דיוק של 1ג' שומן, תורידי את סך השומן ממקום אחר, אבל אל תוותרי על הביצה.

בנוגע לכולסטרול: זו אגדה אורבנית. הכולסטרול בדם שלנו אינו מגיע ישירות מהאוכל, אלא מיוצר על ידי הגוף.

Back
למעלה תחתית