הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אנטיביוטיקה בעוף\חלב.

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
לאחרונה אני מנסה לצמצם את כמויות העוף והחלב שאני אוכל.
התחלתי לחקור קצת וראיתי מחקרים לפה ולשם והאמת שממה שידוע לי אין עדיין מחר המקשר באופן חד משמעי בין אכילה של עוף\חלב למחלות כאלה ואחרות.

רציתי לפתוח את הנושא לדיון כאן כי באמת מסקרן אותי לדעת מה אתם חושבים.

אני באופן אישי שואף להפסיק עם העוף ולעבור בעיקר לבשר טחון, לגבי החלב אני נמנע לגמרי אבל מתקשה לוותר על האבקות חלבון שמבוססות על חלב.

מה אתם חושבים?

אני חושב שאתה מוזר. אתה לא יודע אם חלב ועוף פוגעים בך ובכל זאת רוצה להפסיק לאכול אותם? מה ההגיון?

אני הפסקתי לצרוך את רוב מוצרי החלב מסיבות אחרות (עושה לי רע), אוכל רק אבקות וגבינות קשות עם אחוז שומן גבוה. עוף אני אוכל הרבה, למרות שלאחרונה התחלתי לעבור להודו במקום.

ומה אתה עושה עם ביצים? גם בהם יש אנטיביוטיקה וחרא וסרטן.

בעיקרון יש את הביצים האורגניות של עדןטבע אבל לך תדע עד כמה זה אמיתי ולא מזריקים להם

ומה אתה עושה עם ביצים? גם בהם יש אנטיביוטיקה וחרא וסרטן.

בעיקרון יש את הביצים האורגניות של עדןטבע אבל לך תדע עד כמה זה אמיתי ולא מזריקים להם
בספק אם יש משהו באמת אורגני.
בזבוז של כסף לדעתי.

בזבוז של כסף לדעתי.
בשאיפה יום אחד לגור בבית עם גינה עצומה ולגדל שם את כל הפירות והירקות + לול תרנגולות קטן לביצים, לאכול בשר רק מדי פעם בשביל הטעם ולא הערכים:angel:

וואלה כשאני מרגיש חולה אני אוכל רק עוף וחלב תוך יומיים אני כמו חדש
מעניין.. אולי השפעה דומה לזו של טיפול באנטיביוטיקה נגד זיהומים? אם יש כמויות גבוהות של אנטיביוטיקה בעוף ובחלב אולי זה כמו ליטול כדור רפואי.
בכל אופן, הבעיה בכמויות אנטיביוטיקה גבוהות (נטילת תרופות או מהמזון..) היא שזה פוגע במערכת החיסונית לטווח הרחוק ויוצר תלות. גם החיידקים נעשים יותר ויותר עמידים כשהם חשופים לאנטיביוטיקה.
גם אם ההשפעה חיובית לטווח הקצר עלול להיווצר נזק לטווח הארוך.

מעניין.. אולי השפעה דומה לזו של טיפול באנטיביוטיקה נגד זיהומים? אם יש כמויות גבוהות של אנטיביוטיקה בעוף ובחלב אולי זה כמו ליטול כדור רפואי.
בכל אופן, הבעיה בכמויות אנטיביוטיקה גבוהות (נטילת תרופות או מהמזון..) היא שזה פוגע במערכת החיסונית לטווח הרחוק ויוצר תלות. גם החיידקים נעשים יותר ויותר עמידים כשהם חשופים לאנטיביוטיקה.
גם אם ההשפעה חיובית לטווח הקצר עלול להיווצר נזק לטווח הארוך.

כמה אנטיביוטיקה אנחנו אוכלים? כמה הורמונים מוזרקים לחיות וכמה מזה נשאר בתוצר הסופי(חלב\בשר\ביצים)?

• פותח/ת השרשור
חלב לא עושה לי טוב כמו להמון אנשים אחרים.
לגבי העוף אני כבר תקופה חושב על להפסיק, בפועל זה קשה.
המטרה לטווח הקצר זה לעבור בעיקר לבקר שע"פ השמועות כמות האנטיביוטיקה נמוכה משמעותית מעוף\חלב.
נורא מבלבל העניין, תשובות כמו זה טעים וזול לא משכנעות אותי ממש.

כמה אנטיביוטיקה אנחנו אוכלים? כמה הורמונים מוזרקים לחיות וכמה מזה נשאר בתוצר הסופי(חלב\בשר\ביצים)?
אם יש שאריות של אנטיביוטיקה בתוצר הסופי - בזה אני לא בטוחה בכלל. הדגש שנותנים הוא על התפתחות חיידקים עמידים. אם יש מישהו שכן מכיר מקור לנתונים אמינים בנושא זה יהיה מועיל ממש 😃
אם מתבססים על הידיעה הזו אז אנטיביוטיקה בתוצר הסופי היא אפשרית בהחלט-
http://www.themarker.com/consumer/1.2378102

יש בדיחה בקרב חקלאים שאומרת כי ההבדל בין תוצרת חקלאית לאורגנית, הינו שהאחרון מרססים בלילה.

בנימה יותר רצינית, כולם מוזמנים לקרוא את הסטנדרט הישראלי לתוצרת אורגנית טרייה ומעובדת ממקור צמחי לפי משרד החקלאות ופיתוח הכפר. אם תטרחו לעשות זאת, תגלו כי מותר לעשות שימוש בחומרים כמו אלומיניום קלציום פוספט, תכשירי נחושת כגון גופרת נחושת, הידרוכסיד הנחושת, אוקסיכלוריד הנחושת, אוקסיד הנחושת, אתילן, קליניט ועוד חומרים שלא תאמינו שמותרים לשימוש בתוצרת אורגנית.

בסופו של יום, מיותר לשלם יותר על תוצרת אורגנית, במיוחד מכיוון שזה לא מבטיח כלום מלבד זה שתוציאו יותר כסף מהכיס ולתוצרת תהיה מדבקה יפה.

נערך לאחרונה:
נכון..המזון האורגני היחיד שאפשר לסמוך עליו זה המזון שאתה מגדל בעצמך. אצלי בגינה אני מגדלת בעצמי עגבניות, תרד וקייל..
והנה כמה חמודות שנקטפו היום:
(אמנם לא גדולות ומרשימות כמו העגבניות שנמכרות בחנויות, אבל לפחות אני יודעת שאין בהן חומרי הדברה ושטויות)
906j6Zu.jpg

@Ori.S אני בדרך למימוש החלום שלך, רק ללא הקטע של הבשר והביצים ✌️

נכון..המזון האורגני היחיד שאפשר לסמוך עליו זה המזון שאתה מגדל בעצמך. אצלי בגינה אני מגדלת בעצמי עגבניות, תרד וקייל..
והנה כמה חמודות שנקטפו היום:
(אמנם לא גדולות ומרשימות כמו העגבניות שנמכרות בחנויות, אבל לפחות אני יודעת שאין בהן חומרי הדברה ושטויות)
906j6Zu.jpg

@Ori.S אני בדרך למימוש החלום שלך, רק ללא הקטע של הבשר והביצים ✌️
סחטיין, הלוואי עליי 😃

עושה משלוחים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית