ייעוץ יעוץ לדיאטה לחיטוב עם סייקל.

• פותח/ת השרשור 1983
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

1983

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
ראשית כל שלום לכולם וחג שמח...
ברצוני לקבל יעוץ לדיאטה להפחתה באחוזי שומן.
נתונים: גובה-185 משקל-97 %18אחוז בערך
ותק 7 שנים ויש ניסיון עם סטרוא' עד לפני כ שנתיים וחצי ..

נכון להיום בגגל אילוצים התפריט שלי פחות או יותר: 4-6 ארוחות ביום
לדוגמא: טונה+כף שמן זית + תפוא.. או חזה עוף צלוי במעט שמן עם אורז... או
גבינה 3% עם לחמניה רגילה... פחות או יותר חוזר על עצמו..
לפעמים מדלג על ארוחה לפעמים מחליף ארוחה בפיתה שוורמה...
יוצא לי בערך 160ג חל' 200ג פחמ 40ג שומן
שותה רק דאיט קולה... ופעם בשבוע שותה 2-3 בירות..
נכון להים אני לא מצליח להוריד במשקל כבר איזה שנה וחצי..
אימון אינטנסיבי ABCארובי 2-3 בשבוע 15-30 דקות..

אם למישהו מיתחשק שיגיב או יתן עצה טובה.. אני ישמח לקבל אותם..

זה לא משנה, אין דבר כזה פחמימה "רעה" או פחמימה "טובה".
קלוריה היא קלוריה במיוחד בגירעון קלורי, במאזן חיובי הדברים מעט שונים (אפשר לשחק עם היחסים לטובת הגנטיקה).
בקשר לגירעון הקלורי, תקפיד על חלבון ושומן ופחמימה בהתאם למה שאתה מרגיש, אם אתה לא יכול להסתדר עם פחמימה ביומיום אז אל תאכל או שתאכל מעט, אם אתה חייב פחמימות אז תאכל באופן מתון (לא תצליח במילא להכניס הרבה בגירעון קלורי כל רוב הנפח הקלורי יקח החלבון והשומן).
בקצרה אין זה משנה אם תאכל 10 פרוסות לחם או פרוסת עוגה 1, הכל קשור לערכים הקלורים בסוף יום.

אתה אמיתי שאתה אומר כזה דבר לגבי פחמימות? תחשוב שניה - את החיטוב שלך היית עושה בדרך כזאת של לא משנה איזו פחמימה, מאזן זה מאזן?
הבן אדם צריך עכשיו להמעיט בפחמימות, ובקלוריות בכלל - לא נראה לך שהוא צריך לאכול פחמימה שתחזיק אותו טוב כמו אורז או לחם מקמח מלא או ירקות? כי פחמימה יכולה להיות גם סוכר, שיתפרק תוך כמה דקות ויכניס אותו לדאון מבחינה אנרגטית, שזה אחד הבעיות בחיטוב...

ברור שבסוף יום המאזן כן קובע, אבל לא נראה לי שבן אדם יכול לעשות להתחטב בצורה טובה כשלא משנה לו איזה פחמימה הוא אוכל...

אתה אמיתי שאתה אומר כזה דבר לגבי פחמימות? תחשוב שניה - את החיטוב שלך היית עושה בדרך כזאת של לא משנה איזו פחמימה, מאזן זה מאזן?
הבן אדם צריך עכשיו להמעיט בפחמימות, ובקלוריות בכלל - לא נראה לך שהוא צריך לאכול פחמימה שתחזיק אותו טוב כמו אורז או לחם מקמח מלא או ירקות? כי פחמימה יכולה להיות גם סוכר, שיתפרק תוך כמה דקות ויכניס אותו לדאון מבחינה אנרגטית, שזה אחד הבעיות בחיטוב...

ברור שבסוף יום המאזן כן קובע, אבל לא נראה לי שבן אדם יכול לעשות להתחטב בצורה טובה כשלא משנה לו איזה פחמימה הוא אוכל...
אי דקויות:

1. רמות אנרגיה וסוכר אצל כל בן אדם הן אינדבידואליות וכל אחד מגיב אחרת ל "דאונים" של סוכר, לאחד זה יקרה מאוד בקיצוניות, לאחר זה לא יקרה בכלל בדומה לרגישות לחומרים אחרים כמו קפאין לדוגמא, לכן לכלול בהגדרה שלכולם יהיה "דאון" לא יהיה נכון בכלל, הייתי אומר שלרוב אין בכלל דאון מאשר לכאלו שכן.

2. החיטוב שלי מתבסס על תפריט דיי בנאלי אבל בעיקרון אם אני לא מוצא באותו הזמן את המזון שאני רגיל אליו אז כן אני מחליף אותו באותו ערך קלורי במשהו אחר

3. כל פחמימה היא סוכר גם אורז וגם לחם, רעב היא גם פונקציה אינדבידואלית של בן אדם ואתה לא יכול להכליל שכולם יהיו רעבים לאחר שיאכלו לדוגמא 5 קוביות שוקולד כי אין לך מושג מה הם אכלו לפני כן.

4. למה בן אדם לא יכול להתחטב כשלא משנה לו איזה פחמימה הוא אוכל? אם הגירעון הוא שלילי בסופו של יום אם זה משוקולד או מלחם מבחינה קלורית אני במינוס של 700 קלוריות ביום בשני המצבים, מה אתה חושב שיקרה?

בתור אחד שיש לו היסטוריה עם חומרים וטוען שכבר המון זמן אתה לא מצליח לרדת במשקל היית ממליץ לך לבצע בדיקות דם שכוללות את פעילות של בלוטת התריס ולבצע את הבדיקות דם הבאות:

TSH
FT4
FT3

ולוודא שהבעיה לא מגיעה מהבלוטה.
בנוגע לסייקל ידוע שאין כזה סייקל חיטוב או סייקל מסה פשוט יש חומרים יבשים יותר כמו וינסטרול,מסטרון.

בנוגע לתזונה תאכל חלבון, אל תפחד הסינטזה של החלבון גוברת בזמן סייקל תגיע ל-3-3.5, ואל תגזים בפחמימה.
אם זה גבוהה מדי זה בעיה או אם זה נמוך מדי?

אם זה גבוהה מדי זה בעיה או אם זה נמוך מדי?
-עבור ירידה במשקל בד"כ לא.
נהוג להתייחס לתת פעילות של הבלוטה כגורם מכריע למשקל תקוע או השמנה, אבל זה די שטויות כמו שנאמר.

עבור תהליכים אחרים אולי כן תהיה בעיה, התשובות נמצאות אצל אנדוקרינולוג.

שים לב שהקפצת אשכול בן 16 שנים. הימנע מכך להבא.
ננעל.

• אהבתי
Reactions: OA
מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית