אחר רקע מקדים לפיתוח הגוף

black356

משתמש משקיע
4,956
0
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
3,295
4,956
0
בעולם מפתחי הגוף מתחלקים המתחרים לשתי קבוצות עיקריות: בעלי הרקע האתלטי, וחסרי הרקע האתלטי. אני לא מדבר על מפתחי גוף שהם גם מאמני כושר, אלא על מפתחי גוף שהיו ספורטאים, טרם החליטו לעלות אל הבמה.

לצורך הדיון נתעלם מאפשרות ההזרקה (שכולם חושדים בה ממילא).

האם מפתח גוף חייב לעלות אל הבמה כשמאחוריו רקע אתלטי? מה הרקע האתלטי שלדעתכם ידחוף את המתחרה קדימה בצורה הטובה ביותר?

למה מפתח גוף צריך רקע אתלטי? הוא דוגמן של שריטה כלשהי.

• פותח/ת השרשור
למה מפתח גוף צריך רקע אתלטי? הוא דוגמן של שריטה כלשהי.

התחום בארץ לא מפותח, כמו התגובה שלך. בחו"ל (אני מדבר על ארה"ב ואירופה, בעיקר. לא כ"כ בקיא במה שקורה באסיה ואוסטרליה) אחוז מפתחי הגוף שהם ספורטאים בעבר ובהווה הוא מאוד גבוה.

אז תן לי להבין: אתה טוען שמה שכתבתי שגוי? שפיתוח גוף הוא לא תחום של דוגמנות עם שריטה?

פעם חוץ מפוזות הם גם היו צריכים להוכיח רמה מסויימת של כוח. מתי הפסיקו עם זה?

אני חושב קצת אחרי התקופה של Florenz Ziegfeld החליטו שכוח לא אמור להיות מרכיב שבונה את הגוף 'המושלם' (יותר נכון כמו אל ייווני), ואז התחילו לשים לב יותר לפורפורציות.
זה היה בזמן שניסו להגדיר מה זה באדיבילדינג.

לשאלה:
אני לא חושב שצריך להיות לו רקע אתלטי, אבל אם כן- זה רק ייעזור.
בכל ענף אתה צריך מידת השקעה והתמדה, לכן אם יש לך כבר- זה רק יעזור בבאדיבילדינג.
איזה רקע יהיה הכי טוב?
פאורליפטינג לדעתי

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז תן לי להבין: אתה טוען שמה שכתבתי שגוי? שפיתוח גוף הוא לא תחום של דוגמנות עם שריטה?

לא לגמרי. הפרשנות שתחום פיתוח הגוף הוא תחום של דוגמנות די מובנת וברורה. מפתחי הגוף אכן מדגמנים אידיאל של מראה גוף (בנוסף לתוספי תזונה, ביגוד, ומתקני אימונים), גם אם אותו אידיאל לא עולה בקנה אחד עם מה שהציבור מקבל (וזה קרה לפני יותר מחמישים שנה).

יש מספר יתרונות לרקע אתלטי. רקע אתלטי יכול לחזק את גופו של מפתח הגוף, לחשל את רוחו כהכנה לסדר היום המפרך הנדרש ולתחרות, וכיוצ"ב. זה נכון גם לגבי אתלטים הנמצאים בהכנות לתחרות כל שהיא.

Back
למעלה תחתית