הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת דם

• פותח/ת השרשור Sagior
  • פורסם בתאריך

Sagior

משתמש מתחיל
37
2
נק' מוניטין:
2
37
2
ערב טוב לכולם
(מצטער אם לא כותב במקום הנכון)
בן 31 מתאמן רמה בינונית (מבחינת משקלים)ללא חומרים
כרגע בעצת Tank התחלתי טקסס מת׳וד.
לאחרונה הרגשתי ירידה בכח הפיזי,ירידה בליבידו,תשישות, עייפות וכו.
הלכתי לרופאת המשפחה וביקשתי בדיקת דם
הנה התוצאות
Testosterone-total -7.4
Prolactin- 155
Cortisol-373
T3-free - 4.8
Magnesium- 2.13
יש לי תור ביום חמישי , אבל רציתי את דעתכם אם כדי להתחיל טיפול להעלת את רמות ה T
מכיון שבעתיד אני רוצה להרחיב את המשפחה, וכידוע לי מגיל 30 יש ירידה טבעית.
תודה לעונים

• פותח/ת השרשור
תודה רבה
וסליחה שאני עובר על החוקים , פשוט עדיין מבין איך זה עובד פה
שלום לכולם בהמשך לבדיקות
הייתי היום בייעוץ אנדוקרינולוג
עקב טוסטוסטרון נמוך 7.4 (מתחת לנורמה)
קיבלתי טיפול בג׳ל של testomax 25 למשך חודש
מה אתם אומרים האם זה אפקטיבי? או לדרוש טיפול אחר כגון זריקה פעם בחודש?

תתחיל בטסט ג'ל, הוא יעלה לך את רמת הטוטאל, השאיפה היא שהגוף שלך יוכל לשמור עליו.

ירידה בטסטסטרון זה מאלף ואחד סיבות כולל סיבות נפשיות, פיזיות, עבודה, ילדים..

תן פרטים עליך יותר? האם חווית ירידה דרסטית במשקל ?

• פותח/ת השרשור
אהלן
הסיבה שהגעתי לרופאת המשפחה היתה עייפות ,כוח פיזי נחות, תשישות, ממש בתחילת האימון כבר הייתי מותש.
הכולסטרול שלי טיפה גבוה מהנורמה (149) 155.
עכשיו השאלה אני ירצה כמובן להרחיב את המשפחה. זה לא יפגע בייצור הזרע העצמי?

טסטוסטרון ממקור חיצוני בהחלט יכול לגרום לפגיעה בכמות ואיכות הזרע ואף להביא למצב של עקרות זמנית,
אך לרוב הגוף חוזר לעצמו לאחר מספר חודשים של הפסקת השימוש (ואולי שימוש במספר תרופות שמשמשות ל-PCT על מנת לזרז את ההתהליך).

אולי שווה לדחות את הנושא לאחר הרחבת המשפחה, או לשקול לבצע הקפאת זרע טרם תחלת הטיפול ליתר בטחון למקרה ויהיו בעיות בעתיד.

אופציה נוספת - שילוב של HCG במינון נמוך באופן קבוע כחלק מהפרוטוקול יכול לעזור בשימור הפוריות ומנעית אטרופיה של האשכים - נפוץ בפרוטוקולי TRT של המומחים בחו"ל אך אני בספק אם רופא כלשהו בארץ יסכים לשמוע על זה בכלל (שלא נדבר עוד של תוספת שניה של AI - חוסם ארומטאז במינון נמוך' שגם הוא חלק מפרוטוקול TRT נכון על מנת לאזן את עליית האסטרוגן הצפויה עקב ה-HCG).
וגם כל זה לא מבטיח ב-100% שלא תהיה פגיעה, בטח שלא לאורך תקופת שימוש רציפה של שנים.

כמובן שיש גם לא מעט סיפורים על אנשים שבסייקלים רציניים בהרבה מ-TRT הצליחו להכניס להריון, אך עדיף להיות בצד הבטוח.

TRT בפירוש יכול וכנראה יפגע בייצור הזרע וזה נושא שצריך לשקול טרם התחלת טיפול (ג'ל/זריקות),
מנחם לשמוע שלפחות הרופא עדכן אותך לגבי הפגיעה האפשרית, חלק מהרופאים לא עושים אפילו את זה והמטופלים מגלים זאת על בשרם לדאובנם...

• פותח/ת השרשור
טסטוסטרון ממקור חיצוני בהחלט יכול לגרום לפגיעה בכמות ואיכות הזרע ואף להביא למצב של עקרות זמנית,
אך לרוב הגוף חוזר לעצמו לאחר מספר חודשים של הפסקת השימוש (ואולי שימוש במספר תרופות שמשמשות ל-PCT על מנת לזרז את ההתהליך).

אולי שווה לדחות את הנושא לאחר הרחבת המשפחה, או לשקול לבצע הקפאת זרע טרם תחלת הטיפול ליתר בטחון למקרה ויהיו בעיות בעתיד.

אופציה נוספת - שילוב של HCG במינון נמוך באופן קבוע כחלק מהפרוטוקול יכול לעזור בשימור הפוריות ומנעית אטרופיה של האשכים - נפוץ בפרוטוקולי TRT של המומחים בחו"ל אך אני בספק אם רופא כלשהו בארץ יסכים לשמוע על זה בכלל (שלא נדבר עוד של תוספת שניה של AI - חוסם ארומטאז במינון נמוך' שגם הוא חלק מפרוטוקול TRT נכון על מנת לאזן את עליית האסטרוגן הצפויה עקב ה-HCG).
וגם כל זה לא מבטיח ב-100% שלא תהיה פגיעה, בטח שלא לאורך תקופת שימוש רציפה של שנים.

כמובן שיש גם לא מעט סיפורים על אנשים שבסייקלים רציניים בהרבה מ-TRT הצליחו להכניס להריון, אך עדיף להיות בצד הבטוח.

TRT בפירוש יכול וכנראה יפגע בייצור הזרע וזה נושא שצריך לשקול טרם התחלת טיפול (ג'ל/זריקות),
מנחם לשמוע שלפחות הרופא עדכן אותך לגבי הפגיעה האפשרית, חלק מהרופאים לא עושים אפילו את זה והמטופלים מגלים זאת על בשרם לדאובנם...
ואוו איזה תשובה לעניין!!
אז מה אתה מציע לעשות?
אני רוצה מצד אחד להתחיל טיפול אך מצד שני אם אני יוותר אני יודע שמשנה לשנה הרמה רק יורדת

כל האפשרויות כבר נאמרו - תשקול את האפשרויות בעצמך/עם הרופא ותחליט.

על פניו עם טווח הזמן להגדלת המשפחה הוא קרוב הכי בטוח (וקצת מבאס) יהיה לחכות עם הטיפול,
במידה והנושא לא על הפרק הקרוב, נסה לדבר עם הרופא על HCG בנוסף למטרת שימור פוריות.
(כמובן שתקרא על הנושא בעצמך ותבוא עם ידע ומחקרים לפגישה - אולי זה יעזור).

יכול להיות שזה אומר לנסות רופאים שונים במידה ואין הסכמה,
או אולי עם המרפאה של יניב ריז (לא יודע אם בהכרח הוא יכול לעזור אך שווה לבדוק/להתייעץ).

במקביל שקול אם כדאי להקפיא זרע ליתר בטחון - העלות לא יקרה מדי (משהו כמו 500 לשנה ראשונה כולל בדיקת זרע, ומאז עוד 300 כל שנה לשמירה). תקבל החלטה בנושא זה לפני התחלת הטיפול שכן לאחריו איכות הזרע כאמור עלולה להיפגע.

נושא נוסף שלא התייחסת אליו - מומלץ לבצע בירור מקיף עם האנדרוקרינולוג לסיבה שבגינה הרמה נמוכה,
זה יכול לנבוע מסיבות שונות ובהחלט עדיף לך לנסות למצוא את הבעיה ולטפל בה מאשר בסימפטום.

זה כולל בדיקות דם הורמונליות מקיפות יותר שיכולות להצביע על בעיות שונות,
ובין השאר בדיקות חשובות כמו PSA לוודא שאין סכנה בהתחלת ה-TRT מהיבט פעילות בלוטת הערמונית.

בהיעדר הכוונה מהרופא, מומלץ שתבדוק בנוסף את הערכים הבאים:
  • Vitamin D
  • TEST FREE / FREE ANDROGEN INDEX
  • LH
  • FSH
  • SHBG
  • ANDROSTENEDIONE
  • DHEA-Sulfate
  • Progesterone
  • Estradiol
  • PSA

נקודה אחרונה - שווה לך לחשוב שוב בעין בוחנת האם עומס נפשי/חוסר שינה/קיצוניות בתזונה/מגוון סיבות אחרות הם אלו שהביאו אותך למצב זה,
עדיף לך לנסות לתקן אותם מאשר להיות תלוי במקור טסטטוסטרון חיצוני כל החיים.

בין אם זה ג'ל או זריקות שבועיות אל תטעה - TRT זה לכל החיים.

שיהיה בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
כל האפשרויות כבר נאמרו - תשקול את האפשרויות בעצמך/עם הרופא ותחליט.

על פניו עם טווח הזמן להגדלת המשפחה הוא קרוב הכי בטוח (וקצת מבאס) יהיה לחכות עם הטיפול,
במידה והנושא לא על הפרק הקרוב, נסה לדבר עם הרופא על HCG בנוסף למטרת שימור פוריות.
(כמובן שתקרא על הנושא בעצמך ותבוא עם ידע ומחקרים לפגישה - אולי זה יעזור).

יכול להיות שזה אומר לנסות רופאים שונים במידה ואין הסכמה,
או אולי עם המרפאה של יניב ריז (לא יודע אם בהכרח הוא יכול לעזור אך שווה לבדוק/להתייעץ).

במקביל שקול אם כדאי להקפיא זרע ליתר בטחון - העלות לא יקרה מדי (משהו כמו 500 לשנה ראשונה כולל בדיקת זרע, ומאז עוד 300 כל שנה לשמירה). תקבל החלטה בנושא זה לפני התחלת הטיפול שכן לאחריו איכות הזרע כאמור עלולה להיפגע.

נושא נוסף שלא התייחסת אליו - מומלץ לבצע בירור מקיף עם האנדרוקרינולוג לסיבה שבגינה הרמה נמוכה,
זה יכול לנבוע מסיבות שונות ובהחלט עדיף לך לנסות למצוא את הבעיה ולטפל בה מאשר בסימפטום.

זה כולל בדיקות דם הורמונליות מקיפות יותר שיכולות להצביע על בעיות שונות,
ובין השאר בדיקות חשובות כמו PSA לוודא שאין סכנה בהתחלת ה-TRT מהיבט פעילות בלוטת הערמונית.

בהיעדר הכוונה מהרופא, מומלץ שתבדוק בנוסף את הערכים הבאים:
  • Vitamin D
  • TEST FREE / FREE ANDROGEN INDEX
  • LH
  • FSH
  • SHBG
  • ANDROSTENEDIONE
  • DHEA-Sulfate
  • Progesterone
  • Estradiol
  • PSA

נקודה אחרונה - שווה לך לחשוב שוב בעין בוחנת האם עומס נפשי/חוסר שינה/קיצוניות בתזונה/מגוון סיבות אחרות הם אלו שהביאו אותך למצב זה,
עדיף לך לנסות לתקן אותם מאשר להיות תלוי במקור טסטטוסטרון חיצוני כל החיים.

בין אם זה ג'ל או זריקות שבועיות אל תטעה - TRT זה לכל החיים.

שיהיה בהצלחה.
קודם כל שאפו!!!! כל תשובה שלך בצבע!!!!

קבעתי תור לד״ר אייזנברג אנדוקרנילוג מומחה (התור רק ב אמצע נובמבר).
הרופאה שלי התעקשה לקבוע אצלו אמרה שהוא מצויין.
אבקש ממנו את כל הבדיקות שציינת.
עכשיו רציתי לדעת:
1) האם בהתחלת טיפול סינטטי , ההורמון אצלי בגוף מושבת לגמרי?
האם יחזור לפעילות לבד ?
2) קראתי שיש בעיות עם הורמון סינטטי לבין סרטן הערמונית?
3) לפני שנה ערכתי בדיקות דם כלליות ורמת ההורמון היתה 12 . מעניין איך חלה ירידה כל כך חדה.
4)האם אפשר להתחיל טיפול בטסט , ועוד חומר שעדיין ישמור עלי , לא לפתח תופעות לוואי? האם זריקות עדיפות על ג׳ל?
5) ידוע לי ש hcg ניתן לנשים 48 שעות לפני טיפול של שאיבת ביציות? מה ההשפעה אצל גברים?
6) ושאלת השאלות האם ניתן למזער נזקים עתידיים כאשר מתחילים טיפול? כי לפי הבנתי הטיפול הוא למשך זמן רב עם הפסקות באמצע.
תודה מראש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית