השפעת אדרנלין על כוח

• פותח/ת השרשור DDT
  • פורסם בתאריך
בתוכנית הטלויזיה brainiac, מדדו ריצת 100 מטר עם ובלי שרודף אחריך כלב זאב.
ההבדל בתוצאה היה אפסי
וזכור לך איך הם הסבירו את העובדה שלא היה שינוי?
ומעניין אם היו מודדים למרחק גדול יותר מה היה קורה.. היינו מצפים שאותו אדם יתעייף פחות במקרה בו רמת האדרנלין גבוהה יותר

נערך לאחרונה:
וזכור לך איך הם הסבירו את העובדה שלא היה שינוי?
ומעניין אם היו מודדים למרחק גדול יותר מה היה קורה.. היינו מצפים שאותו אדם יתעייף פחות במקרה בו רמת האדרנלין גבוהה יותר
אני לא זוכר.

@שלד הלילה למיטב ידיעתי פחד אמור לייצר אדרנלין והנבדק שהיה כמובן ממוגן יצא לריצה ולא קפא במקום.

בכל מקרה אין לי דרך לתמוך ביסודות המדעיים של הניסוי, רק נזכרתי בדוגמא עם תוצאה שונה לביצועים בהשפעת אדרנלין

אתה יודע את דעתי. אתה מגיע למכון להתאמן, לא להתחרות. אם כל אימון שלך הוא תחרות, זה גם מגביל אותך בכמות העבודה שאתה יכול לעשות וגם מפתח תלות במצב הזה.
אני לא יכול להסכים יותר. בדיוק היה על זה דיון אצל ריפ.

אני דווקא חושב שכן יש מקום לרייג' באימונים כבדים. בלי לעשות הכללות מפגרות רוב הליפטרים שראיתי ברמות הגבוהות עושים לעצמם באימונים הכנה מנטאלית לפני הכניסה לסט, וחלק מהדברים שעוזרים לפעמים זה מוזיקה או צעקה קטנה.
אני לא יודע אם זה משהו שרק השיטה הבולגרית מלמדת אותך כי היא סוג של מכריחה אותך ללמוד לעבוד בלי רייג', אצל רוב האנשים לאפקט הפסיכולוגי יש חלק חשוב בסט. עצם זה שאתה מחזיק מעליך X משקל בבנצ' שיכול לגרום למותך יכול לגרום לפחד טבעי ולהפעיל את מנגנון fight-or-flight שיכול לגרום לפקפוק עצמי. ביצוע שגוי טכנית מתוך חששות ואתה יכול בקלות להיפצע.
יש גם את העיניין שרצוי להימנע מגרינדים מיותרים והפעלה של יותר כוח תוביל ליותר תוצאות ולכן בעצם כדאי לנצל את מנגנון האדרנלין לטובתך.

אני יודע שזה ברו-סיינס, כי אפשר גם ללמוד לעבוד בלי רייג' (השיטה הבולגרית). אבל אצל מי שלא מיומן תמיד יהיה איזה פחד טבעי לפני סט, סוג של "פחד גבהים" אם תרצו לקרוא לזה.
הייתי שמח לראות מחקרים בנושא.

נערך לאחרונה:
אצלי האדרינלין הוא בדרך כלל בתחרויות וזה באמת משפר טיפה את המשקל בהרמות, אך לפעמים יכול לפגוע בטכניקה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית