אין לדבר על הזמנות מחו"ל באתר

יהושע64

משתמש משקיע
4,747
3,056
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,517
4,747
3,056
סליחה, אבל נראה לי שאתם מגזימים באיסור הגורף. בן אדם שואל באופן כללי לגבי מכס על הזמנה מחו"ל, בלי שום ציון של מחיר, חנות או מוצר ספציפי, והנושא ננעל כאילו הוא דיבר על יבוא בשר חזיר באמצע תפילת כל נדרי.

עד כמה שאני זוכר בשעתו הייתם יותר ערים לאיזון שכדאי להשיג בין האינטרס המיידי של בעלי האתר וממניו לבין האינטרס של הקוראים שלכם, שבסופו של דבר יתבטא (יש לקוות) גם באינטרסים שלכם. במלים פחות מרומזות: ככל שמישהו נתקל יותר באיסור הגורף הזה כך גדול הסיכוי שהוא יעבור לפורומים אחרים.

סליחה, אבל נראה לי שאתם מגזימים באיסור הגורף. בן אדם שואל באופן כללי לגבי מכס על הזמנה מחו"ל, בלי שום ציון של מחיר, חנות או מוצר ספציפי, והנושא ננעל כאילו הוא דיבר על יבוא בשר חזיר באמצע תפילת כל נדרי.

עד כמה שאני זוכר בשעתו הייתם יותר ערים לאיזון שכדאי להשיג בין האינטרס המיידי של בעלי האתר וממניו לבין האינטרס של הקוראים שלכם, שבסופו של דבר יתבטא (יש לקוות) גם באינטרסים שלכם. במלים פחות מרומזות: ככל שמישהו נתקל יותר באיסור הגורף הזה כך גדול הסיכוי שהוא יעבור לפורומים אחרים.
הוא כן דיבר על מוצר ספציפי. ("גיינר" זה ספציפי)
העמדה של הפורום היא לא לתת עזרה על כל מה שקשור בהזמנה של תוספי מזון מחו"ל. לגבי מוצרים אחרים (שלא קשורים לתזונה) אין בעיה, כל עוד לא עוברים על איזשהו חוק פלילי שלא קשור לפורום.
המשתמש הספציפי הזה פתח משתמש בשביל השאלה הזאת, אני בטוח שמשתמשים שנמצאים מספיק זמן באתר ותורמים לו בקיעים בכל עניין הזמנת תוספים. משתמשים חדשים שנרשמים רק בשביל זה - מיותרים לנו, שילכו לפורומים אחרים כמו שאתה מציע.

• פותח/ת השרשור
טוב, אני לא אכנס כאן לויכוח טרמינולוגי. התכוונתי לכך שהוא לא הזכיר יצרן או מוצר אלא קטגוריה שלמה ("גיינר"), כך שבהחלט ייתכן שהוא מדבר על משהו שבכלל לא ניתן לקנות בארץ, או אפילו על משהו שהמתחרים של מממני האתר מוכרים, כך שקניה בחו"ל דווקא תחפוף את האינטרסים של המממנים שלנו 😃 (אני משער שאם רשת כמו IB תפשוט את הרגל הרשתות האחרות לא יזילו יותר מדי דמעות).
משתמשים חדשים שנרשמים רק בשביל זה - מיותרים לנו, שילכו לפורומים אחרים כמו שאתה מציע
כל משתמש "קבוע" היה פעם משתמש מתחיל, ולא הייתי מציע לאף אחד לנהל מדיניות של "XXX מיותרים לנו". המדינה שלנו לא מספיק גדולה כדי לעשות סינון לקוחות פוטנציאליים.

הנקודה העיקרית , בכל אופן, היא ההרגשה שלי שיש לאחרונה החמרה במדיניות שקובעת על מה מותר לדבר כאן, ואם אני צודק אני מציע לבעלי העניין לחשוב עליה שוב. אני לא מתיימר לייצג אף אחד, אבל לי היא משאירה טעם לא טוב

כך גדול הסיכוי שהוא יעבור לפורומים אחרים.
למזלנו לLBS אין מתחרים. בתור אחד שנמצא בפורומים הרבה בזמנו הפנוי. אין אף פורום שמתקרב אפילו לרמה של LBS גם מבחינת איכות וגם מבחינת פעילות.

יהושע,לצערי הפורום כבר מזמן לא "טהור" כמו שהובטח בהתחלה(ואחת הסיבות שהפורום הזה בכלל שגשג לצד ישראלבודי),אני מאוד מקווה שהוא לא יגיע לרמה של ישראלבודי,למרות שהיו תקופות שההבדל היה דק.

אני זה שנעל את האשכול אז אני אגיב, פשוט די ראיתי את זה כמו ששחר תיאר:
העמדה של הפורום היא לא לתת עזרה על כל מה שקשור בהזמנה של תוספי מזון מחו"ל.
לגבי העניין הזה:
כל משתמש "קבוע" היה פעם משתמש מתחיל, ולא הייתי מציע לאף אחד לנהל מדיניות של "XXX מיותרים לנו". המדינה שלנו לא מספיק גדולה כדי לעשות סינון לקוחות פוטנציאליים.
ראיתי שהוא רשום לפורום מתחילת 2013 וזו ההודעה השניה שלו מאז. אם הייתי רואה שהוא באמת חדש ורק נרשם לכאן הייתי מסביר לו לפני שנעלתי.

עד כמה שאני זוכר בשעתו הייתם יותר ערים לאיזון שכדאי להשיג בין האינטרס המיידי של בעלי האתר וממניו לבין האינטרס של הקוראים שלכם
וכיצד עזרה בייבוא מחו"ל עוזרת לאינטרסים של מנהלי האתר או ממניו? הוא מזמין מחו"ל, הוא לא מזמין מהסופנסר של האתר (חנות בישראל) ומנהלי האתר מפסידים כי הספונסר לא רוצה לפרסם יותר באתר. אי לכך, איזה אינטרס יש לי להשאיר נושאים שכאלו באשכול? מה אני "מרוויח" מאדם שכזה? מה הממנים של האתר מרוויחים ממנו? הרי אם הוא מזמין גיינר מחו"ל, הוא מזמין את כל התוספים שלו מחו"ל (וחוסך 20 שקל, בראבו - ישראלים לא פרייארים). אין פה לקוח פוטנציאלי, יש פה "ישראלי לא פרייאר".

במלים פחות מרומזות: ככל שמישהו נתקל יותר באיסור הגורף הזה כך גדול הסיכוי שהוא יעבור לפורומים אחרים.
והוא יותר ממוזמן, אף אחד לא מחזיק אף אחד כאן בכוח.

התכוונתי לכך שהוא לא הזכיר יצרן או מוצר אלא קטגוריה שלמה ("גיינר"), כך שבהחלט ייתכן שהוא מדבר על משהו שבכלל לא ניתן לקנות בארץ
ואם לשולה היו גלגלים היא הייתה... אם היה רוצה לדון על מוצר כזה או אחר, שנמצא או לא נמצא בארץ, שנמכר או לא נמכר ע"י הסופנסר של האתר - אין בעיה עם זה. אבל כשמדובר על ייבוא אישי של מוצרים שנוגדים את האינטרס של האתר אין שום סיבה שניתן יד לכך. זה כמו שתשאל מדוע לא נשים באנר של חנות הזמנות מחו"ל וכולם יחיו פה באושר ואושר ויזמינו כל היום מחו"ל. נכון, הגולשים ירוויחו אבל אני אפסיד כי אף אחד לא ירצה לפרסם כאן והאתר יסגר.

המדינה שלנו לא מספיק גדולה כדי לעשות סינון לקוחות פוטנציאליים.
וזאת בדיוק הבעיה, הוא לקוח אינו פוטנציאלי.

היא ההרגשה שלי שיש לאחרונה החמרה במדיניות שקובעת על מה מותר לדבר כאן
חוסר בדיון על הזמנות מחו"ל קיים משנת 2010 באתר. גם על ייבוא, ככה שזה ממש לא חדש. נושאים כאלו תמיד ננעלו בשנים האחרונות. מותר לדבר כאן על הכל, חוץ מעל הזמנות מחו"ל של תוספי תזונה וסטרואידים - פשוט וקל.

אני לא מתיימר לייצג אף אחד, אבל לי היא משאירה טעם לא טוב
אי אפשר לרצות את כולם. כמו שהסברתי גם כאן:
חדש בחנות - Bpi sports
מה שאתה מבקש לא עובד מאחר ונוסה בעבר והשאיר אותי במינוס. עם כמה שאני אוהב את הפורום, אינני מוכן או רוצה לממן אותו מכספי הפרטי (וגם אם ארצה לא אהיה כבר מסוגל בהינתן ההוצאות של האתר כל חודש, אלא אם אפסיק באופן גורף את פיתוח האתר ושדרוגי המערכת).

או אפילו על משהו שהמתחרים של מממני האתר מוכרים, כך שקניה בחו"ל דווקא תחפוף את האינטרסים של המממנים שלנו
איך זה בדיוק יעזור לממנים של האתר? הם לא מרוויחים שום דבר (ואם כבר מפסידים מאחר והוא אינו מזמין מהם) מגולש שכזה מאחר ומזמין לא מהם.

XXX שכותב 2 הודעות בשנתיים כשאחת מהן היא על הזמנה של גיינר מחו"ל בהחלט מיותרים לנו. זה בדיוק ההגדרה של לא לקוח פוטנציאלי.

יהושע,לצערי הפורום כבר מזמן לא "טהור" כמו שהובטח בהתחלה(ואחת הסיבות שהפורום הזה בכלל שגשג לצד ישראלבודי)
בוא נשים כמה עובדות שחור על גבי לבן:
1. כשהפורום היה "טהור" לאתר המתחרה הייתה הרבה יותר פעילות, ככה שהאתר כלל לא שגשג. הייתי כותב ודן בעיקר עם עצמי.
2. האתר ה "טהור" עבד בדיוק לשנתיים, כשההוצאות היו נמוכות יחסית. ככל שהאתר גדל, ההוצאות גדלו ואין שום סיבה שאממן את האתר מכספי הפרטי רק כדי שהאתר ישאר "טהור". אתה מכיר היום אתרים "טהורים"? אפילו בלוגים 2 ב-10 אחד מתנה שמים בפנים אדסנס. מי שמחפש אתרים ללא פלטפורמות שיווק שיפסיק לחיות בסרט כי אין לו מושג מה זה להחזיק אתר אינטרנט ובטח שלא פלטפורמת מסחר.

• פותח/ת השרשור
וכיצד עזרה בייבוא מחו"ל עוזרת לאינטרסים של מנהלי האתר או ממניו?
אני באמת צריך לענות על זה? כל עזרה שמישהו מקבל כאן עוזרת גם לבעלי האתר כי כל עזרה כזאת מגדילה את הפופולאריות של האתר, והאתר הוא מקדם מכירות פנטסטי, כפי שאתה בטח יודע יותר טוב מכל אחד אחר. הקמתם כאן קהילה שהיא חלומו של כל בעל עסק, עם אנשים טובים שעל כל שאלה בדבר "איפה קונים ..." קופצים ואומרים "אמינושופ" כאילו הם ברשימת מקבלי המשכורות שלכם. כשכתבתי על האיזון בין "האינטרס המיידי של בעלי האתר ומממניו לבין האינטרס של הקוראים שלכם" התכוונתי לזה.

כדי לשמור על מה שהשגתם ואף להרחיב ולהגדיל את הקהילה, מאד רצוי שהקשר ההדוק בין האתר לבין החנות לא יהיה הדוק מדי. ברגע שתגלשו מעבר לקו הסמוי שמפריד בין "אתר עצמאי שיש לו גם מחוייבות למפרסמים" לבין "האתר של אמינושופ" האטרקטיביות שלכם תצנח פלאים, לפחות עבור אנשים כמוני, ואני חושב שגם עבור רבים אחרים. הפורומים שלכם כרגע הרבה יותר טובים מכל מה שקיים בעברית, אבל במידה רבה זה בזכות הקוראים (ואני לא מזלזל במאמרים חלילה, וגם לא במינשק הנוח מאד שפיתחתם), ואלה יכולים לנדוד לזירות אחרות ולהפוך אותן לאתרים מובילים.

לדעתי הקו הסמוי עובר אי שם בין איסור לדבר ספציפית על מוצר מסויים שנמכר גם באמינושופ (שאלות בנוסח "מאיפה הכי זול להזמין בחו"ל אבקת חלבון של BPI") או על חנות מתחרה ספציפית בחו"ל או בארץ, לבין שאלות כלליות לגבי חוקי המכס והמע"מ על הזמנות מחו"ל ועניינים כלליים דומים. בהודעה הקודמת ניסיתי להסביר למה אני חושב כך, אבל לפי התגובה שלך ככל הנראה נכשלתי. לפחות חלק מהשאלות שלך מראות שלא התעמקת יותר מדי במה שאמרתי, ואין לי חשק רב לכתוב כאן תגובה בת 2000 מילים שמסבירה את העמדה שלי בפירוט רב יותר (ממילא אף אחד לא יקרא אותה), או לחילופין לענות לך נקודה נקודה, מה שיהפוך מהר מאד להתנצחות חסרת טעם, כך שאני יורד מהנושא.

הערה: הקוראים מוזמנים להעניק מוניטין חיוביים או שליליים לתגובה זאת, ובעוד כמה ימים נוכל לקבל מושג מסויים על מה הציבור חושב בנושא. זה מעניין אותי גם בלי קשר ישיר לאתר הזה, כך שאפשר לראות כל לחיצה על הכפתור, בין אם לחיוב או לשלילה, כעזרה קטנה עבורי אישית. תודה. אני מבטיח לא לכעוס על המניאקים שיבחרו ב"שלילי" 😃

כל עזרה שמישהו מקבל כאן עוזרת גם לבעלי האתר כי כל עזרה כזאת מגדילה את הפופולאריות של האתר
ואיך העלאה של פופולריות עוזרת למנהלי האתר אם זה פוגע באינטרס הישיר של הספונסרים לפרסם באתר? לא אכפת לי כמה כניסות או פופולריות תהיה באתר, כל עוד לא יהיה מפרסם שירצה לפרסם כאן בגלל ניגוד אינטרסים, זה לא עוזר לאתר ולא משנה כמה פופולרי הוא יהיה. אני לא מקבל תשלום פר כניסות לאתר אלא פר כמה משתלם לפרסם באתר בהינתן הכניסות הקיימות - זה עובד ביחד. מה גם תמיד אמרתי את זה שאני מעדיף איכות על כמות ואם הייתי רוצה הפורום היום היה כבר פי 5 יותר גדול - פשוט לא רוצה.

לבין שאלות כלליות לגבי חוקי המכס והמע"מ על הזמנות מחו"ל ועניינים כלליים דומים
ועל זה אין ולא הייתה בעיה לדון אף פעם כל עוד זה לא מתקשר באופן ספציפי לתוספי תזונה. אתה תראה מגוון רחב של נושאים באוף-טופיק על הזמנה מ eBay או משלוח עם Mustop או buy2usa - נושאים שכאלו לעולם לא ננעלו. זה לא צריך להיות ספציפי כמו שציינת, מספיק שאומרים שרוצים להזמין גיינר וזה כבר פוגע באינטרסים של האתר - אין לי ולא אינטרס אחד לתת יד לדבר שכזה ומי שרוצה אינטרס שכזה מוזמן לפתוח אתר שלם להזמנות מחו"ל ולחגוג שם כל היום וכל הלילה.

לדעתי הקו הסמוי
אף פעם לא היינו סמויים. יש חוקים ברורים: אין לדון על הזמנות מחו"ל של תוספי תזונה וחומרים לא חוקיים. על כל שאר הדברים, מצידי גם איך בונים פצצות אטום, אתה מוזמן לדון בפורום ככל שיתחשק לך.
אלה יכולים לנדוד לזירות אחרות ולהפוך אותן לאתרים מובילים.
וכמו שציינתי, אינני מחזיק אף אחד בכוח.

הקודמת ניסיתי להסביר למה אני חושב כך, אבל לפי התגובה שלך ככל הנראה נכשלתי. לפחות חלק מהשאלות שלך מראות שלא התעמקת יותר מדי במה שאמרתי, ואין לי חשק רב לכתוב כאן תגובה בת 2000 מילים שמסבירה את העמדה שלי בפירוט רב יותר (ממילא אף אחד לא יקרא אותה), או לחילופין לענות לך נקודה נקודה, מה שיהפוך מהר מאד להתנצחות חסרת טעם, כך שאני יורד מהנושא.
ואני חושב שאתה טועה כי אתה לא מבין את המודל העיסקי של האתר. אתה חושב שהאתר מכניס כסף מכניסות לאתר או ממבקרים בו ואתה טועה. האתר מכניס כסף מכדאיות לפרסם באתר בהינתן החוקים הקיימים בו בנוסף לכמות החשיפות שהמפרסם מקבל באתר. זה שיהיו מיליון גולשים באתר (ולא יהיה כי זו נישה מאוד ספציפית כך שאני מוגבל מבחינת הספונסרים שירצו איי פעם לפרסם כאן שזה אומר עסקים באותה הנישה) ביום וכולם יזימינו מחו"ל אף מפרסם לא יממן את האתר. זו הסיבה מדוע אני לא מבין את הלוגיקה שלך בכל הסיפור הזה.

• פותח/ת השרשור
זו הסיבה מדוע אני לא מבין את הלוגיקה שלך בכל הסיפור הזה
הסיבה היא, אני חושב, שאתה לא באמת מנסה להבין, כי השאלות שאתה מעלה כאן נענו בצורה זאת או אחרת בהודעות הקודמות שלי. הטענה הבסיסית שלי היא שמה שאתם מרויחים מהמדיניות הזאת בטווח הקצר פוגע בכם בטווח הבינוני והארוך. חשבתי שהסברתי את זה. אפשר להסכים או לא להסכים איתי, אבל כשאני כותב את המשפט "ברגע שתגלשו מעבר לקו הסמוי שמפריד בין "אתר עצמאי שיש לו גם מחוייבות למפרסמים" לבין "האתר של אמינושופ"" ואתה עונה על זה "אף פעם לא היינו סמויים" זאת דוגמא לכך שיש לנו בעיה גדולה בתקשורת.

אתה חושב שהאתר מכניס כסף מכניסות לאתר או ממבקרים בו
אני באמת נראה לך אידיוט?

לסיכום: זה האתר שלך ואתה רשאי, כמובן, לעשות בו ככל העולה על רוחך. אני את שלי אמרתי ואין לי חשק להתברבר עם זה יותר.

יהושע אני מנחש שמשה קרא מהר מסיבות כלשהן ולכן אולי לקח את ה "סמוי" לאן שלקח.

באופן כללי, התחושה שלי היא שהוא לא יכול/מעונין להכנס לניואנסים של איפה בדיוק עוברים קווים סמויים או איך שתקרא להם
מהסיבה הפשוטה שתכלס מקור המימון העיקרי/היחיד של האתר הזה הוא מפרסמים והסיכון לאבד תמיכה שלהם גבוה מידי בשביל להצדיק
אותו משיקולי שביעות רצון של גולש X.
(בטוח אגב שאני אישית הייתי נוהג בדיוק כמוהו במקרה דומה..)

• פותח/ת השרשור
בוא תסביר לכולנו
אני באמת צריך לענות על זה? כל עזרה שמישהו מקבל כאן עוזרת גם לבעלי האתר כי כל עזרה כזאת מגדילה את הפופולאריות של האתר, והאתר הוא מקדם מכירות פנטסטי, כפי שאתה בטח יודע יותר טוב מכל אחד אחר. הקמתם כאן קהילה שהיא חלומו של כל בעל עסק, עם אנשים טובים שעל כל שאלה בדבר "איפה קונים ..." קופצים ואומרים "אמינושופ" כאילו הם ברשימת מקבלי המשכורות שלכם. כשכתבתי על האיזון בין "האינטרס המיידי של בעלי האתר ומממניו לבין האינטרס של הקוראים שלכם" התכוונתי לזה.

אתה יכול, כמובן, לא להסכים, אבל למה אתה מבקש הסבר שכבר הופיע קודם, ושאתה עצמך אפילו ציטטת חלק ממנו?

אני באמת נראה לך אידיוט?
🤣
אנחנו לא מכירים, ועל פי הדברים שאתה כותב בפורום אני משוכנע שאתה לא אידיוט, פשוט להסתכל על התמונה שלך ולדמיין את הומר סימפסון שואל את משה (או כל אדם אחר) את השאלה הזאת.., תודה שזה מעלה חיוך.

בוא תסביר לכולנו אז כיצד אני מרוויח מזה שיש מילארד כניסות לאתר אם כולם מזמינים בסופו של יום מחו"ל. באמת מתקשה להבין.
נתוני תעבורה גבוהים תורמים לגיוס מפרסמים.

אני מבין היטב את הנקודה שמעלה יהושע64 והוא הסביר אותה יפה מאוד לאורך השרשור, אך כנראה שהנושא סבוך יותר עם המפרסמים בארץ ומכיוון שרק Moshe באמת מבין את היחסים מולם, אני מציע שנקבל בהבנה את ההחלטה, גם אם אנחנו לא מסכימים איתה.

רק אציין שבעברי הייתי משתמש קבוע בפורום של ישראלבודי שהיה מנוהל על ידי ליצנים והפורום לאט לאט נשאר ללא משתמש אחד. (ובצדק!!)

אין מה להשוות בין הפורומים, בעזרת הפורום על אף ותק שנות האימון שלי אני כל יום לומד דברים חדשים.

בנושא לנושא, עם דיעה הכי אוביקטיבית שיש, אני מבין את משה ואת האינטרסים של הפורום ולגמרי מסכים איתו.

את כל נושא הבאן או האזהרה נשאיר לשיקולו ושיקולם של המנהלים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית