הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סעיף נפשי בצבא פוגע בצורה כלשהי באזרחות ?

• פותח/ת השרשור
אני עובד באלביט.
אתה תעבור סיווג בטחוני,בהתחלה שמור ולפעמים גם סודי ביותר,תלוי בתפקיד.
יש המון חברות הייטק שעושות סיווג לעובדים שלהן,זה יכול לעשות לך בעיות.
מה שאתה כותב פה מנוגד למה ששאר החברה פה אמרו שזה לא יפגע

מה שאתה כותב פה מנוגד למה ששאר החברה פה אמרו שזה לא יפגע

לא שאלת אם זה יפגע בסיווג הביטחוני,במידה ואתה רוצה לעסוק במקצוע עם סיווג ביטחוני גבוה/עבודה בתחום הביטחון אז כן זה יפגע.

יש המון חברות שלא מןגדרות כבטחוניות,אלא הן עושות פרוייקטים בטחוניים,למשל פיתוח אפליקציות לסמארטפון מסווג חדש וכו.
והסיווג הוא חלק מהתהליך קבלה למשרה,יכולים להפיל אותך על זה ואחר כך ינמקו את הפסילה על שטות אחרת.
וזה לא סיווג גבוה,דרגת שמור,דרגה ממש נמוכה של סיווג.

בתור אחד שגם כנראה עוד מעט יוצא מהצבא על נפשי נקח את זה ל2 מקרים

1. סעיף נפשי פרופיל ונפשי קהס וכל מה שביניהם- כל המידע הזה נשאר בתור הצבא בתיק הרפואי צבאי שלך, כלומר אחרי הצבא לא יכולים לדעת על זה כלום אם לא תגיד. כמובן שאם סיימת 3 שנים עם אחד מהדברים למעלה זה סיימת 3 שנים לכל דבר כמו אדם בלי הסעיפים אז פה אני נקי מהכל, כמובן שאם תנסה להתקבל למשרות ממשלתיות ותעבור סיווג ביטחוני וישאלו אותך על פסיכולוג יכול להיות שזה קצת יעשה בעיות אבל אני לא מאמין כיוון שאני עם סיווג בטחוני 3 בצבא (יחסית גבוה) ואמרתי להם שאני מטופל אצל קבן צבאי תקופה ארוכה ולא עשו לי כלום, כי סהכ בסיווג בטחוני הם מחפשים אמת לא אנשים שפויים.

2. יציאה מהצבא על נפשי- חברות ממשלתיות, חברות אבטחה משטרה ומשרד הרישוי היחידים שיכולים לעשות לך בעיות עם זה.
חברות אבטחה הדרישות שלהם זה 3 שנים צבא ככה שזה לא בגלל שיש לך פרופיל נפשי אלא כי לא סיימת 3 שנים, כמובן שיכול להיות שיש חברות אבטחה שתקבל אותך תלוי במעסיק בתאכלס כי אני אומר אז בתור זה שאני מכיר מישהו שעבד באבטחה ויצא על נפשי.

משרד הרישוי לא יעשה לך בעיות עם הרישיון אלא אם הסיבה ליציאה שלך היא סעיף שמסכן אותך על הכביש כמו סכיזופרציה, ניסיונות התאבדות חוזרים ועוד כמה מחלות נפשיות שיש שהם מסוכנות לך או לציבור, אבל אם תצא מהצבא על סעיף של קשיי הסתגלות, אי התאמה למערכת, דיכאון הסיכוי שמשרד הרישוי יזמן אותך לבדיקה הוא אפסי וגם אז זה כולה לעשות מבחן 300 לראות שאתה תקין ועל הדרך לקחת ממך עוד 500 שקל כי בא להם אז ככה שהרישיון שלך ב98% מהמקרים נשאר אצלך לא יפסלו לך.
משטרה וחברות ממשלתיות אין מה להסביר כלכך אבל זה הדבר היחיד שלא תוכל להתקבל אליו לא משנה מה תעשה
אלא אם תעשה שירות לאומי שנה ואז זה נחשב כמו לעשות צבא 3 שנים

כמובן ששאר החברות גם תלוי במעסיק
סוגי מעסיק מתחלקים ל3:

1. הציוני- הם בערך 3-5 אחוז מכלל המעסיקים בישראל אצלם צבא זה חובה ככה שאם לא עשית צבא אתה בטוח לא תתקבל אליהם ואם תגלה שזו הסיבה שלא התקבלת לעבודה אתה יכול לתבוע אותם אז ככה שזה סוג של הפסד שלהם כי הם מאבדים עובד ותובעים אותם פיצויים אבל בדכ הם לא יגידו את הסיבה שלא התקבלת או ימציאו סיבה אחרת

2. זה שסתם חשוב לו- זה סוג מעסיקים שכן יקבל אותך לעבודה אבל יתבאס שלא עשית צבא הם לא אחוז מאוד גדול אבל הם אחוז נכבד לדעתי אין איתם גם בעיה כי בסהכ הוא יקבל אותך לעבודה

3. זה שלא אכפת לו- כל השם אומר לא אכפת לו שלא עשית צבא ולהפך יעדיף את זה כי אתה לא תלך למילואים ותעלם לו מהמקום עבודה כל שנה לתקופה נכבדת שהוא צריך לשלם לך עליה וכו' אז הוא יעדיף שלא תעשה צבא כדי שהוא יחסוך הוצאות

זה בערך כל המידע שיש לי בשבילך על כל הקטע של נפשי בצבא

בהצלחה עם ההחלטות שלך אני תומך שתצא

• פותח/ת השרשור
בתור אחד שגם כנראה עוד מעט יוצא מהצבא על נפשי נקח את זה ל2 מקרים

1. סעיף נפשי פרופיל ונפשי קהס וכל מה שביניהם- כל המידע הזה נשאר בתור הצבא בתיק הרפואי צבאי שלך, כלומר אחרי הצבא לא יכולים לדעת על זה כלום אם לא תגיד. כמובן שאם סיימת 3 שנים עם אחד מהדברים למעלה זה סיימת 3 שנים לכל דבר כמו אדם בלי הסעיפים אז פה אני נקי מהכל, כמובן שאם תנסה להתקבל למשרות ממשלתיות ותעבור סיווג ביטחוני וישאלו אותך על פסיכולוג יכול להיות שזה קצת יעשה בעיות אבל אני לא מאמין כיוון שאני עם סיווג בטחוני 3 בצבא (יחסית גבוה) ואמרתי להם שאני מטופל אצל קבן צבאי תקופה ארוכה ולא עשו לי כלום, כי סהכ בסיווג בטחוני הם מחפשים אמת לא אנשים שפויים.

2. יציאה מהצבא על נפשי- חברות ממשלתיות, חברות אבטחה משטרה ומשרד הרישוי היחידים שיכולים לעשות לך בעיות עם זה.
חברות אבטחה הדרישות שלהם זה 3 שנים צבא ככה שזה לא בגלל שיש לך פרופיל נפשי אלא כי לא סיימת 3 שנים, כמובן שיכול להיות שיש חברות אבטחה שתקבל אותך תלוי במעסיק בתאכלס כי אני אומר אז בתור זה שאני מכיר מישהו שעבד באבטחה ויצא על נפשי.

משרד הרישוי לא יעשה לך בעיות עם הרישיון אלא אם הסיבה ליציאה שלך היא סעיף שמסכן אותך על הכביש כמו סכיזופרציה, ניסיונות התאבדות חוזרים ועוד כמה מחלות נפשיות שיש שהם מסוכנות לך או לציבור, אבל אם תצא מהצבא על סעיף של קשיי הסתגלות, אי התאמה למערכת, דיכאון הסיכוי שמשרד הרישוי יזמן אותך לבדיקה הוא אפסי וגם אז זה כולה לעשות מבחן 300 לראות שאתה תקין ועל הדרך לקחת ממך עוד 500 שקל כי בא להם אז ככה שהרישיון שלך ב98% מהמקרים נשאר אצלך לא יפסלו לך.
משטרה וחברות ממשלתיות אין מה להסביר כלכך אבל זה הדבר היחיד שלא תוכל להתקבל אליו לא משנה מה תעשה
אלא אם תעשה שירות לאומי שנה ואז זה נחשב כמו לעשות צבא 3 שנים

כמובן ששאר החברות גם תלוי במעסיק
סוגי מעסיק מתחלקים ל3:

1. הציוני- הם בערך 3-5 אחוז מכלל המעסיקים בישראל אצלם צבא זה חובה ככה שאם לא עשית צבא אתה בטוח לא תתקבל אליהם ואם תגלה שזו הסיבה שלא התקבלת לעבודה אתה יכול לתבוע אותם אז ככה שזה סוג של הפסד שלהם כי הם מאבדים עובד ותובעים אותם פיצויים אבל בדכ הם לא יגידו את הסיבה שלא התקבלת או ימציאו סיבה אחרת

2. זה שסתם חשוב לו- זה סוג מעסיקים שכן יקבל אותך לעבודה אבל יתבאס שלא עשית צבא הם לא אחוז מאוד גדול אבל הם אחוז נכבד לדעתי אין איתם גם בעיה כי בסהכ הוא יקבל אותך לעבודה

3. זה שלא אכפת לו- כל השם אומר לא אכפת לו שלא עשית צבא ולהפך יעדיף את זה כי אתה לא תלך למילואים ותעלם לו מהמקום עבודה כל שנה לתקופה נכבדת שהוא צריך לשלם לך עליה וכו' אז הוא יעדיף שלא תעשה צבא כדי שהוא יחסוך הוצאות

זה בערך כל המידע שיש לי בשבילך על כל הקטע של נפשי בצבא

בהצלחה עם ההחלטות שלך אני תומך שתצא
אני לא רוצה לצאת מהצבא בגלל ההורים שלי ... אני רק רוצה לעבור ליומיות בעזרת קבן/פסיכיאטר, לא יודע אם לעשות את זה בגלל הקטע שאולי בעתיד זה יעשה לי בעיות בהייטק בחברות כמו מיקרוסופט וכאלה שעובדות עם הצבא...

דרך אגב במידה ואני מצליח איכשהו לצאת מהתפקיד בלי שום סעיף נפשי זה יכול לפגוע בקבלה גם בחברות הבטחוניות?

אני לא רוצה לצאת מהצבא בגלל ההורים שלי ... אני רק רוצה לעבור ליומיות בעזרת קבן/פסיכיאטר, לא יודע אם לעשות את זה בגלל הקטע שאולי בעתיד זה יעשה לי בעיות בהייטק בחברות כמו מיקרוסופט וכאלה שעובדות עם הצבא...

דרך אגב במידה ואני מצליח איכשהו לצאת מהתפקיד בלי שום סעיף נפשי זה יכול לפגוע בקבלה גם בחברות הבטחוניות?

אם תפסול מקצוע על סעיף נפשי ותעבור תפקיד יומיות כמו שרשמתי זה כמו שעשית צבא לא יהיה לזה בעיה עם מייקוסופט אין להם גם גישה לתיק רפואי-צבאי שלך אלא אם אתה חותם על ויתור סודיות רפואית מה שלא קורה בחברות האלה בכלל
אין לך מה לדאוג
וגם אם אתה פוסל מקצוע בלי סעיף נפשי זה אותו דבר

תזכור דבר אחד בראש שלך שהרבה לא שמים לב אליו

נפשי= רפואי
אם עשית משהו על סעיף נפשי זה אומר שעשית משהו על סעיף רפואי
אין הבדל בכלל!!!!
גם אם תוציא פטור יהיה רשום לך מטעמי בריאות ולא מטעמי בריאות נפש או משהו כזה

נפשי = רפואי תזכור!!!!

אם אתה יוצא מהתפקיד בלי קב''ן זה לא יעשה לך בעיות עם חברות בטחוניות.
קב''ן לא עושה בעיות,לא כל פניה אליו פוסלת אותך,אלא אם כן אתה מתלונן על דברים קשים.
אייל,בד''כ שואלים מדוע היית אצל הקב''ן.
תנסה לעבור תפקיד בלי קב''ן,פשוט תעשה שביתה איטלקית.
פעם המפקד שלי היה נכנס בי בכל הזדמנות שיש לו בגלל שקבלתי מפקד אחר,הוא שלח אותי באמצע צוק איתן ל''צ'ופר'',חודש וחצי בתל השומר,מ''כ שצועק על סרבנים,הייתי 4 חודשים לפני שחרור,לעזוב את כל העשייה המבצעית וללכת לצעוק על חימושניקים,הלכתי עם זה לקב''ן,הוא נקרע לי מצחוק בפנים ואמר ''לא נורא עוד מעט אתה משתחרר,לך תוריד את העצבים על הטירונים''.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אם אתה יוצא מהתפקיד בלי קב''ן זה לא יעשה לך בעיות עם חברות בטחוניות.
קב''ן לא עושה בעיות,לא כל פניה אליו פוסלת אותך,אלא אם כן אתה מתלונן על דברים קשים.
אייל,בד''כ שואלים מדוע היית אצל הקב''ן.
תנסה לעבור תפקיד בלי קב''ן,פשוט תעשה שביתה איטלקית.
פעם המפקד שלי היה נכנס בי בכל הזדמנות שיש לו בגלל שקבלתי מפקד אחר,הוא שלח אותי באמצע צוק איתן ל''צ'ופר'',חודש וחצי בתל השומר,מ''כ שצועק על סרבנים,הייתי 4 חודשים לפני שחרור,לעזוב את כל העשייה המבצעית וללכת לצעוק על חימושניקים,הלכתי עם זה לקב''ן,הוא נקרע לי מצחוק בפנים ואמר ''לא נורא עוד מעט אתה משתחרר,לך תוריד את העצבים על הטירונים''.
בכלל לא יעשה בעיות? לא יכולים להגיד לי בראיון באלביט למה ירדת לגוב אתה מוותר לעצמך וכאלה כי המקסימום שאני אקבל ככה זה חמשושים שזה לא ממש מה שאני מחפש

בכלל לא יעשה בעיות? לא יכולים להגיד לי בראיון באלביט למה ירדת לגוב אתה מוותר לעצמך וכאלה

לא
אתה גם לא חייב לספר להם את כל סיפור חייך בצבא
פשוט תגיד להם את התפקיד האחרון
שהיית בג'וב
אל תגיד להם הייתי לוחם שירד לג'וב

כמו שציינו פה, אנשים עלולים לראות את זה כהשתמטות ובגלל שאתה עובר קבלה דרך בני אדם זה טריקי.
אבלללללל, העניין הוא שיש חסיון רפואי וזה נקרא מטעמי בריאות. אתה יכול לטעון שגילו אצלך סכרת נעורים 😁
היה לי חבר ששירת באגוז והסתיר את זה במשך שנתיים וחצי ויצא בניגוד לרצונו מהצבא לאחר שזה התגלה.
אם מסיבה כזאת או אחרת זה לא גורם לפטור, אז תחשוב על בעיה רפואית אחרת לא ויזואלית.
בהצלחה

לא
אתה גם לא חייב לספר להם את כל סיפור חייך בצבא
פשוט תגיד להם את התפקיד האחרון
שהיית בג'וב
אל תגיד להם הייתי לוחם שירד לג'וב

יש הבדל בין סיווג ביטחוני וראיון עבודה רגיל.
הם ישאלו מה שהם צריכים בסיווג,וזה כולל חתימה על ויתור סודיות רפואית.

בכלל לא יעשה בעיות? לא יכולים להגיד לי בראיון באלביט למה ירדת לגוב אתה מוותר לעצמך וכאלה כי המקסימום שאני אקבל ככה זה חמשושים שזה לא ממש מה שאני מחפש
לא מאמין שישאלו,אותי לא שאלו למה עברתי תפקידים,מקסימום תגיד להם שנפצעת.
אם תצא מהצבא זה ידליק נורה אדומה למראיין,בכל ראיון עבודה כמעט.
אני גם נגד השטות הזו ובעד צבא מקצועי,אבל הרבה ראיונות עבודה דווקא שאלו על הצבא,הם חושבים שהתנהלות בצבא תהיה מקבילה להתנהלות בעבודה.
בחלק מהמקרים זה נכון,אבל בחברה אזרחית אין ילד שעבר קורס בן כמה חודשים שאומר לך מה לעשות מבלי שיש לו שמץ של מושג מה קורה בשטח.
קיצר רד לגוב ומשם תסתדר,אני ממש רציתי להיות לוחם,כדאי לך להמשיך לפי דעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית