הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחת ההסברות הטובות לטבעונות

מי החליט שאין מוסר בטבע? את?!!!
בתור יצור עליון שיושב ומחליט שלחסה לא כואב כי פרופסור אמר לה?
מחקר חדש קובע: צמחים מרגישים כשאוכלים אותם
ynet - חדשות - תגלית: צמחים 'שומעים' כשאוכלים אותם

עוד אחת...
תקרא.. עם ההתייחסות למה שציינת:
פרופ' דני חיימוביץ: החיים שלנו תלויים בצמחים אבל אנחנו לוקחים אותם כמובן מאליו

"מה לגבי תחושות של צמחים? מה הם חשים כשנוגעים בהם, כשחותכים אותם?

צריכים להבין, אמנם הצמחים חשים מגע, אבל לא כואב להם. אין להם תחושת כאב. כאב הוא סובייקטיבי, הוא תוצר של תהליכים מורכבים בקורטקס הקדמי במוח. לצמח אין סובייקטיביות ואין מוח. יתר על כן, פיזיולוגית, בגוף האדם יש חיישנים ספציפיים לכאב, שהם שונים מחיישני מגע. לצמחים אין חיישנים כאלה. ויש צמחים שרוצים שנאכל אותם, ככה הם מפזרים את הזרעים שלהם. הם לא היו רוצים שנאכל אותם אם זה היה כואב להם."

ומי החליט שאין מוסר בטבע? אתה כנראה.. או שממש ממש לא הבנתי את הטיעון שלך!
אז מה הקשר לזברה ואריה?

Plants Can Tell When They're Being Eaten - Modern Farmer

ופה מדענים טוענים אחרת...
זה נכון שאין לצמחים מערכת עצבים של כאב... אבל הם מודעים לסביבה שלהם והם כן מפרישים חומרים שונים שמראים על מצוקה בזמן שהם נאכלים או נחתכים מה שכן מראה על איזה מנגנון הישרדות

אז זה שהצמח לא מתחיל לבכות או לא מביע התנגדות לשחיטה שלו , לא מעיד על הרצון שלו להאכל!!

זה שאין להם פרצוף לא אומר שאין להם דרך להביע מצוקה בדרך שלהם... אם זה הפרשת נוזלים מוגברת בזמן שהם נחתכים.. או הפרשת רעלנים בזמן שהם נאכלים..

Plants Can Tell When They're Being Eaten - Modern Farmer

ופה מדענים טוענים אחרת...
זה נכון שאין לצמחים מערכת עצבים של כאב... אבל הם מודעים לסביבה שלהם והם כן מפרישים חומרים שונים שמראים על מצוקה בזמן שהם נאכלים או נחתכים מה שכן מראה על איזה מנגנון הישרדות

אז זה שהצמח לא מתחיל לבכות או לא מביע התנגדות לשחיטה שלו , לא מעיד על הרצון שלו להאכל!!

זה שאין להם פרצוף לא אומר שאין להם דרך להביע מצוקה בדרך שלהם... אם זה הפרשת נוזלים מוגברת בזמן שהם נחתכים.. או הפרשת רעלנים בזמן שהם נאכלים..
הפרופ' הנחמד שציטטתי לך התייחס לזה ואמר שזה לא מוכיח שכואב להם.
הטענה שלך מתבססת כנראה על תורת הנסתר..

להגיד שלמי שאוכל בעלי חיים אין זכות לחיות, זה כמו להגיד שליהודי אין זכות לחיות בגלל שהוא יהודי, או לאפריקראי אין זכות לחיות בגלל שהוא שחור.
להגיד שצריך להכריח אנשים להפוך לטבעונים זה כמו להכריח מישהו להמיר את דתו נגד רצונו.
להגיד שלבן אדם אין זכות בחירה בנושא מסויים זה דיקטטורה.

לשלב את כל זה ביחד זה עיוות של צורת התנהגות בחברה תקינה ומפותחת.

עזבי את קוראת רק מה שאת רוצה...

אה וואלה. מדבר גאון שהחליט שהוא מבין יותר טוב תהליכים מאשר אחד שמתעסק בתחום..

בכל מקרה,
נגיד ואזרום עם הטיעון שצמחים מרגישים כאב (למרות שהמדע עדיין לא מכיר בזה..) גם אם כן, תהיה בטוח שהתזונה שלי מנצלת פחות צמחים.. חיות המשק לפני שמגיעות אלייך בצלחת היו צריכות לאכול גם בעצמן. ובכמויות גדולות.

בכל מקרה,
נגיד ואזרום עם הטיעון שצמחים מרגישים כאב (למרות שהמדע עדיין לא מכיר בזה..) גם אם כן, תהיה בטוח שהתזונה שלי מנצלת פחות צמחים.. חיות המשק לפני שמגיעות אלייך בצלחת היו צריכות לאכול גם בעצמן. ובכמויות גדולות.
ואל תשכחי שהתעשייה הכי מזהמת בעולם היא תעשיית הבקר.

וזה מהפה של מישהו שבשבוע האחרון חי על תזונה של ברדלס.

להגיד שלמי שאוכל בעלי חיים אין זכות לחיות, זה כמו להגיד שליהודי אין זכות לחיות בגלל שהוא יהודי, או לאפריקראי אין זכות לחיות בגלל שהוא שחור.
להגיד שצריך להכריח אנשים להפוך לטבעונים זה כמו להכריח מישהו להמיר את דתו נגד רצונו.
להגיד שלבן אדם אין זכות בחירה בנושא מסויים זה דיקטטורה.

לשלב את כל זה ביחד זה עיוות של צורת התנהגות בחברה תקינה ומפותחת.
העניין הוא שכללי מוסר הם דינאמיים וסובייקטיבים בין חברה אחת לאחרת.
כללי מוסר שתקפים היום, לא היו מקובלים פעם. אני מסכימה איתך שהאימרות הללו נורא קיצוניות וזו באמת הסתה..
לגבי השאר? אתה משווה בין צבע עור לבחירה מודעת שפוגעת באחר..
אני לא מסכימה עם ההשוואה

בכל מקרה,

רוצח זה רוצח זה רוצח..
ובשדות החלקאים שמגדלים עבורך את החסה ואת העגבניות ואת המלפפונים את חושבת שלא טובחים בחיות בר.....קיפודים? חולדות? חתולי בר? (או שהפרופסור אמר שהם לא חשים כאב?) 🤣

רוצח זה רוצח זה רוצח..
ובשדות החלקאים שמגדלים עבורך את החסה ואת העגבניות ואת המלפפונים את חושבת שלא טובחים בחיות בר.....קיפודים? חולדות? חתולי בר? (או שהפרופסור אמר שהם לא חשים כאב?) 🤣
התזונה שלך גורמת להרג גדול יותר..
Number of Animals Killed to Produce One Million Calories in Eight Food Categories, AnimalVisuals.org

kccqsav.jpg

טבעונים עבריינים בחסות ארגון "חוקי" כביכול שגנבו למחוסר בית את כלבו אשר אהב.
בזכות מהומה עולמית ועצומה, הכלב הוחזר לבעליו בעקבות החלטת בית משפט

פאק זה עצוב.
לא יודע מה הסיפור מאחורי זה, אבל אין ספק שלפחות ברמת הסרטון זה נראה קורע לב.

זה ברור לי שבתעשיות הבשר ימותו יותר חיות , אני לא בא להגן על תעשיית הבשר.. AKA MEAT
אבל עובדה שגם בחקלאות מתים לא מעט...

זה ברור לי שבתעשיות הבשר ימותו יותר חיות , אני לא בא להגן על תעשיית הבשר.. AKA MEAT
אבל עובדה שגם בחקלאות מתים לא מעט...
כשתהיה חלופה אחרת ברת קיימא שגורמת לעוד פחות הרג אעבור אליה..
לחקלאות צמחית יש פתרונות אלטרנטיביים והמגמה הכללית היא לצמצום הפגיעה הקיימת. פתרונות אלו כוללים גידול תוצרת ביתית, טכניקות לגידולים מנותקי קרקע (הידרופוניקה, גידולים על גגות ועוד), מעבר ממונוקולטורה לפוליקולטורה, יערות מאכל ועוד.
פיתוחים טכנולוגיים כמו בשר מתורבת עתידים לצמצם עוד יותר את הפגיעה הזו.

מסכים איתך..
גם אני ממתין לבשר משובט!
דרך אגב.. אני יודעת שחושבים שטבעונים רק צועקים כל היום על אנשים שהם רוצחים..
זה בעיקר המיעוט הקולני והקיצוני.
חלק באמת מנסים לעשות שינוי פרקטי.. למשל הפרוייקט הזה:
‫פרויקט ה-100,000 לבשר מתורבת | Facebook‬
ויש עוד הרבה טבעונים שתורמים לעניין.
מאיזה חומר גלם?
או שמתכוונים ליצור חלקי בשר באמצעות יצירה של בשר מתאי גזע?
בשר מתורבת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית