הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Homebrewing

• פותח/ת השרשור Blank
  • פורסם בתאריך

משתמש מתחיל
8
1
נק' מוניטין:
1
8
1
מישהו פה מבין בהכנת בירה ביתית? אם כן אשמח אם תוכלו לייעץ לי אתרים טובים ללמידה, קניית ציוד ומתכונים. אשמח לשמוע גם טיפים אישיים שיש לכם בנושא

תודה מראש.

לא הכנתי בירה מעולם אבל אני מכין יין ומזקק אלכוהול כבר לא מעט זמן, על הכנת בירה קראתי המון ומדובר באומנות ומדע ברמה גבוהה מאוד.

התחביב הזה מתפתח בארץ בקצב מטורף ויש כבר כמה חנויות שמוכרות ציוד ורכיבים מהרמה הפשוטה ביותר עד רמה מקצועית לכל דבר.

קח בחשבון מדובר בתחביב יקר ואפילו יקר מאוד, המלצתי אליך תתחיל בקיט מוכן ותבשל בבית עם מה שיש, עם הזמן תרכוש ציוד ותתפתח.

המלצה חמה להשתמש רק בנירוסטה וזכוכית.

ועוד דבר שתלמד מהר, תאלתר, אל תצפה למצוא מיכשור מיוחד לבירה ואם יש הוא יקר להחריד, אבל עם מעט תושייה אתה יכול להכין לעצמך ציוד לא רע בכלל, אני לדוגמה בניתי את המזקקה שלי מכד חלב ישן וגרוטאות נחושת שהיו לי (בדיעבד מצטער על השימוש בנחושת).

בהצלחה! (ואם מדי פעם הבירה שלך מתקלקלת, וזה בהחלט יכול לקרות גם למקצוענים, אתה מוזמן להביא אותה אליי ולראות איך היא הופכת לוודקה)

• פותח/ת השרשור
לא הכנתי בירה מעולם אבל אני מכין יין ומזקק אלכוהול כבר לא מעט זמן, על הכנת בירה קראתי המון ומדובר באומנות ומדע ברמה גבוהה מאוד.

התחביב הזה מתפתח בארץ בקצב מטורף ויש כבר כמה חנויות שמוכרות ציוד ורכיבים מהרמה הפשוטה ביותר עד רמה מקצועית לכל דבר.

קח בחשבון מדובר בתחביב יקר ואפילו יקר מאוד, המלצתי אליך תתחיל בקיט מוכן ותבשל בבית עם מה שיש, עם הזמן תרכוש ציוד ותתפתח.

ועוד דבר שתלמד מהר, תאלתר, אל תצפה למצוא מיכשור מיוחד לבירה ואם יש הוא יקר להחריד, אבל עם מעט תושייה אתה יכול להכין לעצמך ציוד לא רע בכלל, אני לדוגמה בניתי את המזקקה שלי מכד חלב ישן וגרוטאות נחושת שהיו לי (בדיעבד מצטער על השימוש בנחושת).

בהצלחה! (ואם מדי פעם הבירה שלך מתקלקלת, וזה בהחלט יכול לקרות גם למקצוענים, אתה מוזמן להביא אותה אליי ולראות איך היא הופכת לוודקה)
אהלן דניאל.
תודה רבה על התשובה!
מבחינת קיט התחלתי, מה ההבדל בין קיט זול לקיט יקר יותר? קראתי שיש קיט מתקדמים שמאפשר גם לבשל ויש קיט מתחילים שבו יש לך רק ציוד רגיל ללא סירים וכו. בנוגע למחיר, אשמח אם תוכל לכוון אותי למכשור שיוכל להתאים לזה. אני לא מבין בזה כלום ומצאתי אתר שמוכר קיטים בלי לציין מחיר אבל אני מאמין שכמו שאתה אומר זה כנראה יקר להחריד. איפה אני יכול ללמוד בצורה טובה את הבסיס? לא אכפת לי אם זה עברית/אנגלית.
תודה מראש

אהלן דניאל.
תודה רבה על התשובה!
מבחינת קיט התחלתי, מה ההבדל בין קיאותה בבית ול לקיט יקר יותר? קראתי שיש קיט מתקדמים שמאפשר גם לבשל ויש קיט מתחילים שבו יש לך רק ציוד רגיל ללא סירים וכו. בנוגע למחיר, אשמח אם תוכל לכוון אותי למכשור שיוכל להתאים לזה. אני לא מבין בזה כלום ומצאתי אתר שמוכר קיטים בלי לציין מחיר אבל אני מאמין שכמו שאתה אומר זה כנראה יקר להחריד. איפה אני יכול ללמוד בצורה טובה את הבסיס? לא אכפת לי אם זה עברית/אנגלית.
תודה מראש

פעם אחרונה שבדקתי קיט פשוט של 20 ליטר עולה בסביבות ה200 שקלקלים.

בגלל שמדובר בכמות יחסית קטנה אתה יכול לבשל אותה בבית בסיר גדול, להתסיס בדלי פלסטיק פשוט עם מכסה ונשם ולבקבק את הבירה בבקבוקים משומשים.

זה הכי פשוט שיש ולא דורש ציוד מורכב במיוחד, עם הזמן אתה תגלה שיש חשיבות קריטית לטמפרטורה ולקירור מהיר ואז כבר יתחילו האילתורים, תעשה חיפוש בגוגל לגבי חנויות של ייננים בד"כ יש להם גם קיטים לבירה, יש חנות דיי מקצועית ביהוד או ברקת אני לא ממש זוכר...

ותקרא פשוט תקרא כמה שיותר על בירה, זה תחום כמעט אינסופי שדורש לא מעט ידע וטכניקה.

כשאני מכין את המאש לזיקוק בהגדרה הבסיסית שלו הוא סוג של בירה, העניין שהוא נראה כל כך רע שאני חייב לזקק אותו כדי לקבל אלכוהול ראוי לשתייה, זאת הצרה בבירה מה שאתה מבשל זה מה שאתה שותה, כל סטייה קטנה מביאה לך תוצר אחר, זה כבר מעבר למדע זו ממש אומנות.

אין לי מושג לגביי השאלה הספציפית אני רק פה כדאי לתת לך דרייב,

יש לי חבר שמכין בדירה בבית שלו ויצאה לו בירה מטורפת, הוא חילק אותה בחתונה שלו וכולם היו בשוק.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
פעם אחרונה שבדקתי קיט פשוט של 20 ליטר עולה בסביבות ה200 שקלקלים.

בגלל שמדובר בכמות יחסית קטנה אתה יכול לבשל אותה בבית בסיר גדול, להתסיס בדלי פלסטיק פשוט עם מכסה ונשם ולבקבק את הבירה בבקבוקים משומשים.

זה הכי פשוט שיש ולא דורש ציוד מורכב במיוחד, עם הזמן אתה תגלה שיש חשיבות קריטית לטמפרטורה ולקירור מהיר ואז כבר יתחילו האילתורים, תעשה חיפוש בגוגל לגבי חנויות של ייננים בד"כ יש להם גם קיטים לבירה, יש חנות דיי מקצועית ביהוד או ברקת אני לא ממש זוכר...

ותקרא פשוט תקרא כמה שיותר על בירה, זה תחום כמעט אינסופי שדורש לא מעט ידע וטכניקה.

כשאני מכין את המאש לזיקוק בהגדרה הבסיסית שלו הוא סוג של בירה, העניין שהוא נראה כל כך רע שאני חייב לזקק אותו כדי לקבל אלכוהול ראוי לשתייה, זאת הצרה בבירה מה שאתה מבשל זה מה שאתה שותה, כל סטייה קטנה מביאה לך תוצר אחר, זה כבר מעבר למדע זו ממש אומנות.
תודה רבה דניאל. אקח את העצה שלך ואתחיל ללמוד על כך כמה שאפשר.
אין לי מושג לגביי השאלה הספציפית אני רק פה כדאי לתת לך דרייב,

יש לי חבר שמכין בדירה בבית שלו ויצאה לו בירה מטורפת, הוא חילק אותה בחתונה שלו וכולם היו בשוק.

בהצלחה!
תודה על הדרייב 😃
בהחלט העלית לי את הרצון להצליח

למה מצטער על השימוש בנחושת? קיבלת טעמי לוואי רעים?
באיזה שמרים אתה משתמש במאש לוודקה?

למה מצטער על השימוש בנחושת? קיבלת טעמי לוואי רעים?
באיזה שמרים אתה משתמש במאש לוודקה?

נתחיל בזה שנחושת רעילה, היא נותנת טעמים, יש חברות ערק שמתגאות בזה, לא מרגיש לי מקצועי מספיק, מקווה בעתיד לעבור לנירוסטה.

בגלל שאני מזקק פעמיים לא מצאתי סיבה מיוחדת להשתמש בשמרים מיוחדים, אין כאן טעמים מיוחדים שנשמרים, את הטעם אני נותן אחרי הזיקוק, אז תאמין או לא משתמש בינתיים בשמרי אפייה רגילים לחלוטין.

נתחיל בזה שנחושת רעילה, היא נותנת טעמים, יש חברות ערק שמתגאות בזה, לא מרגיש לי מקצועי מספיק, מקווה בעתיד לעבור לנירוסטה.

בגלל שאני מזקק פעמיים לא מצאתי סיבה מיוחדת להשתמש בשמרים מיוחדים, אין כאן טעמים מיוחדים שנשמרים, את הטעם אני נותן אחרי הזיקוק, אז תאמין או לא משתמש בינתיים בשמרי אפייה רגילים לחלוטין.

על השמרים שאלתי לא בגלל הטעם אלא בגלל כמות האלכוהול שהם יכולים לשרוד בה.
תוכל לזקק יותר אלכוהול מאותה כמות מאש אם תשתמש בשמרים עמידים יותר משמרי אפיה.

לגבי הטעמים אני מסכים, גם אני קיבלתי טעם רע מזיקוק בצנרת נחושת. אבל הנחושת שאני משתמש בה היא באיכות נמוכה ואני משער שזה משפיע. כתבת שהשתמשת בשאריות נחושת שאני מניח שאיכותן גם כן לא גבוהה, אולי זה הגורם לטעמים הרעים?
בעניין הרעילות אין לי שום מידע לרעת הנחושת, יש לך מידע כזה? זו פעם ראשונה שאני נתקל בטענה הזאת.

על השמרים שאלתי לא בגלל הטעם אלא בגלל כמות האלכוהול שהם יכולים לשרוד בה.
תוכל לזקק יותר אלכוהול מאותה כמות מאש אם תשתמש בשמרים עמידים יותר משמרי אפיה.

זה לא שאתה מקבל יותר אלכוהול, כמות האלכוהול תלויה רק בכמות הסוכר, אני פשוט מוסיף יותר מים ומכוון לאזור ה8-10 אחוז אלכוהול, עם זיקוק אני מגיע ל70 אחוז, פלוס מינוס..., ואז אני גם ככה מוהל את זה עם מים.

לגבי הטעמים אני מסכים, גם אני קיבלתי טעם רע מזיקוק בצנרת נחושת. אבל הנחושת שאני משתמש בה היא באיכות נמוכה ואני משער שזה משפיע. כתבת שהשתמשת בשאריות נחושת שאני מניח שאיכותן גם כן לא גבוהה, אולי זה הגורם לטעמים הרעים?
בעניין הרעילות אין לי שום מידע לרעת הנחושת, יש לך מידע כזה? זו פעם ראשונה שאני נתקל בטענה הזאת.

במינונים גבוהים היא רעילה, שים לב שכבר לא מוכרים סירי נחושת בלי ציפוי, ד"א גם אלומיניום רעיל, הכי טוב זה נירוסטה.

זה לא שאתה מקבל יותר אלכוהול, כמות האלכוהול תלויה רק בכמות הסוכר, אני פשוט מוסיף יותר מים ומכוון לאזור ה8-10 אחוז אלכוהול, עם זיקוק אני מגיע ל70 אחוז, פלוס מינוס..., ואז אני גם ככה מוהל את זה עם מים.

במינונים גבוהים היא רעילה, שים לב שכבר לא מוכרים סירי נחושת בלי ציפוי, ד"א גם אלומיניום רעיל, הכי טוב זה נירוסטה.

אתה כן מקבל יותר אלכוהול.
השמרים תמיד מתים לפני שהם מספיקים להתסיס את כל המאש, האלכוהול הורג אותם.
שמרים עמידים ימשיכו לחיות במאש עם אחוז אלכוהול גבוה וימשיכו לייצר בו עוד אלכוהול, זה בדיוק ההבדל בין זן אחד לאחר.

לגבי הנחושת, מינונים גבוהים? כמה? זה רלוונטי לזיקוק?

אתה כן מקבל יותר אלכוהול.
השמרים תמיד מתים לפני שהם מספיקים להתסיס את כל המאש, האלכוהול הורג אותם.
שמרים עמידים ימשיכו לחיות במאש עם אחוז אלכוהול גבוה וימשיכו לייצר בו עוד אלכוהול, זה בדיוק ההבדל בין זן אחד לאחר.

לגבי הנחושת, מינונים גבוהים? כמה? זה רלוונטי לזיקוק?

אתה צודק, שמרים שונים עמידים באחוזים שונים, שמרי אפייה עמידים עד 8 אחוז יש שאומרים שאפילו יותר, אז אני מתכנן מראש את אחוז הסוכר שייתן לי אחוז אלכוהול שהשמרים עמידים בו, פשוט מוסיף יותר מים..

זה הופך את הזיקוק לפחות אידיאלי אבל כמות האלכוהול זהה.
במילים אחרות משתדל בכל מקרה שהמאש יהיה כמה שיותר יבש.

אתה צודק, שמרים שונים עמידים באחוזים שונים, שמרי אפייה עמידים עד 8 אחוז יש שאומרים שאפילו יותר, אז אני מתכנן מראש את אחוז הסוכר שייתן לי אחוז אלכוהול שהשמרים עמידים בו, פשוט מוסיף יותר מים..

זה הופך את הזיקוק לפחות אידיאלי אבל כמות האלכוהול זהה.
במילים אחרות משתדל בכל מקרה שהמאש יהיה כמה שיותר יבש.

בגלל שהם ימותו ברגע שהמאש יגיע לאחוז האלכוהול שהורג אותם, זה כבר לא משנה אם יש יותר סוכר.
פעם ראשונה שאני שומע על דילול המאש בכוונה, זה לא ממש הגיוני לעשות (זה רק יכול לפגוע לך בבאצ' ולתת פחות אלכוהול) ואני משער שגם לא פשוט לדייק שם מבלי לבזבז הרבה באצ'ים לניסוי וטעיה.
אשמח אם תפרט מה בדיוק אתה עושה.

יש לך מידע על הנחושת? אחרי הכל, מזקקות רציניות משתמשות בהרבה מאוד נחושת ובחיפוש קצר לא מצאתי מידע רלוונטי בעניין.

בגלל שהם ימותו ברגע שהמאש יגיע לאחוז האלכוהול שהורג אותם, זה כבר לא משנה אם יש יותר סוכר.
פעם ראשונה שאני שומע על דילול המאש בכוונה, זה לא ממש הגיוני לעשות (זה רק יכול לפגוע לך בבאצ' ולתת פחות אלכוהול) ואני משער שגם לא פשוט לדייק שם מבלי לבזבז הרבה באצ'ים לניסוי וטעיה.
אשמח אם תפרט מה בדיוק אתה עושה.

יש לך מידע על הנחושת? אחרי הכל, מזקקות רציניות משתמשות בהרבה מאוד נחושת ובחיפוש קצר לא מצאתי מידע רלוונטי בעניין.

אני כותב מהטלפון ולכן מעט קשה לי להסביר את עצמי, השמרים מעכלים את הסוכר ועל הדרך מייצרים אלכוהול, השמרים יפיקו אלכוהול כל זמן שיש להם סוכר ואין יותר מדיי אלכוהול שיהרוג אותם, אם אתה יודע מה העמידות של השמרים אתה יכול לתכנן מראש שהסוכר יגמר לפני שהאלכוהול יהרוג אותם.

בוא נדבר על סוכר לבן ומים בלבד, ק"ג סוכר יכול להפוך לחצי ליטר אלכוהול נקי (זה מהזיכרון, לקחת בערבון מוגבל) אם אני אקח ק"ג סוכר וליטר מים אז אני יכול לקבל ליטר וקצת בריכוז של חמישים אחוז (בקירוב).
אלא שלא קיימים חיידקים שמסוגלים לחיות בתנאים כאלה, נניח שהם מסוגלים לחיות רק בעשרה אחוז אז נקבל ליטר וקצת שיש בו עשרה אחוז אלכוהול והרבה סוכר.

חבל על הסוכר וגם לא ממש טוב למזקקה שלי, אז אני יכול להוסיף ארבעה ליטרים מים סה"כ חמישה ליטרים ואז נקבל חמישה ליטרים בריכוז של עשרה אחוזים אלכוהול ובלי סוכר.

מה החיסרון בזה?
אחוז האלכוהול שיוצא מהמזקקה תלוי באחוז הנכנס, ולכן מאש עם אחוז נמוך יניב אחוז סופי נמוך באופן יחסי, חפש באינטרנט גרפים שעוסקים ביחס הזה, לי אישית יש מזזקה שעושה שני זיקוקים ובכל מקרה אני מקבל אחוז גבוה ממה שאני צריך.

חיסרון נוסף אני צריך להשקיע הרבה יותר אנרגיה כדי לעבד הרבה מאש בריכוז נמוך, אז זה משחק עלויות בלבד, לשמרים אין תרומה לטעם אחרי שני זיקוקים, יש שמרים עמידים יותר וגם מהירים יותר אבל עלות המשלוח לארץ כל כל גבוהה שכרגע לא ממש שווה לי, למרות שאני יכול לקנות באופן חד פעמי ולנסות לשמור עליהם ולגדל אותם.

אז זה נטו עלויות ונוחות.

לגבי נחושת, אין לה תקן בשימוש במזון, לגבי מחקרים גוגל קצר תמצא הרבה, לשימוש ביתי זה בטח לא כזה נורא...
Home Distillation of Alcohol (Homemade Alcohol to Drink)

אתר עם הרבה מחשבונים ומידע על זיקוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית