הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית אימונים אידיאלית לסטודנט ?

ManUtd

משתמש מתחיל
30
4
נק' מוניטין:
4
30
4
אהלן חברים.
בקרוב אתחיל לימודים אקדמיים, רציתי להתייעץ איתכם באיזו תוכנית תמליצו לי לבחור בהתאם לנסיבות:

- זמני אימון משתנים (יום אימון, יומיים מנוחה, יום אימון, שלושה ימים מנוחה, יום אימון, מנוחה, יום אימון..)
- מעקב אחר אוכל; לא אחיה בבית לכן קשה לי להאמין שאצליח להקפיד על תזונה טובה כמו שנהגתי עד כה. לא אהיה בתת תזונה, אך לא אוכל לאכול 5-6 ארוחות יפות כמו שהייתי נוהג עד כה, עם סיבים תזונתיים ויחס חלבון פחמימה ושומן מתאימים (סיבות כלכליות וחוסר זמן)
- השפעה פיזית; לא אוכל להרשות לעצמי להיות מותש ועייף אחרי אימון, יהיה בפניי עוד יום לימודים לא קצר 😃

נתונים יבשים: 1.80מ' 74ק'ג עד כה עבדתי בSS מאוד נהנתי מהתוכנית, למרות שלא מיציתי את הפוטנציאל בה, אך אני חושב שלא אוכל להישאר בה בגלל מה שצוין מעלה. כל שלושת הסעיפים רלוונטיים לה.

בעיקרון? הייתי רוצה לעבוד על חיטוב מעט כדי להקטין את הבטן שגדלה לה בזמן הSS, לאחר מכן לעבור לסוג של מאסה ע"מ להעלות את נפח הזרועות בעיקר שלדעתי "נשארו מאחור" בזמן שהחזה הגב והרגליים (והבטן 🤣) התפתחו משמעותית.

תודה לכם!

אהלן. בתור סטודנט אני חושב שאוכל לעזור לך בזה.
קודם כל, איפה אתה סטודנט ומה אתה לומד?
אשמח גם לדעת מה הסיבה לכך שתצטרך בלי ברירה לקחת 3 ימי מנוחה רצופים. מסיבת לימודים או שהמכון פתוח/סגור בשעות לא נוחות או משהו אחר?
מעקב אחר אוכל; לא אחיה בבית לכן קשה לי להאמין שאצליח להקפיד על תזונה טובה כמו שנהגתי עד כה
זה קשה בהתחלה אבל אחרי כמה חודשים אתה מתרגל. אני סטודנט כבר 7 חודשים ואני מצליח לשמור על תפריט כמו שצריך. כל פעם שאני צריך אני פשוט יוצא החוצה לשופרסל ועושה קניות בהתאם.
אך לא אוכל לאכול 5-6 ארוחות יפות כמו שהייתי נוהג עד כה
אני לא יודע על פי מה החלטת שצריך לאכול 5-6 ארוחות ביום. באמת שאין בזה צורך. אני מצליח להכניס את כל הערכים שאני צריך ב3 ארוחות ביום.
השפעה פיזית; לא אוכל להרשות לעצמי להיות מותש ועייף אחרי אימון
אני לומד בד"כ מ8-10 עד 4 ואז נשאר בספריה לעשות ש"ב וללמוד עד 7 בערב ואז הולך לאימון. אחרי זה אני חוזר מהאימון ונח. בתקופות מבחנים הלו"ז משתנה ולפעמים אני אפספס אימונים או אעשה אותם בשעות נוחות יותר. כשהאימון מבוצע לקראת שעות הערב אני לא רואה בעיה להיות מותש ועייף, להפך, יש לי הרבה לילות שאני לא מצליח להרדם בהם והתשישות הזאת עוזרת לי לשמור על לו"ז נורמאלי ולא ללכת לישון ב4 לפנות בוקר.

אשמח אם תשתף אותי במשקלי העבודה שהגעת להם בSS. אני חושב שאתה יכול להמשיך SS וחבל לדעתי האישית לסיים אותה לפני שאתה מרגיש שמיצית אותה לגמרי. החיטוב תמיד יכול לחכות, אבל חבל לעצור באמצע. אם הייתי מתכנן את האימונים שלך הייתי אומר שתסיים את הSS, אחר כך תבצע חיטובון ואז תעבור לתוכנית FBW.

• פותח/ת השרשור
אהלן. בתור סטודנט אני חושב שאוכל לעזור לך בזה.
קודם כל, איפה אתה סטודנט ומה אתה לומד?
אשמח גם לדעת מה הסיבה לכך שתצטרך בלי ברירה לקחת 3 ימי מנוחה רצופים. מסיבת לימודים או שהמכון פתוח/סגור בשעות לא נוחות או משהו אחר?
תודה רבה! מעריך את זה מאוד.
אני עתיד להיות סטודנט למדעי המחשב בבן גוריון.
עדיין לא בניתי מערכת רשמית, אבל מסימולציות שעשיתי ראיתי שישנם רק יומיים בשבוע פנויים לאימון במערכת בשעות סבירות (קשה לי להתאמן בלילה, ניסיתי זאת כמה פעמים וזה לא מרגיש אותו הדבר, קשה להסביר) כך שאותם אוכל להקדיש לאימונים ואהיה חייב לחזור הביתה בשישי ולא בחמישי כדי להשלים אימון שלישי בשבוע.
עכשיו כל זה בתנאים אידאליים, אינני יודע עוד מה ידרשו ממני בלימודים או כל מיני בלת"מים שעשויים "להרוס" את היום הפנוי הבודד שנשאר לי בשבוע (עבודות, בחנים, תרגולים חדשים..)

זה קשה בהתחלה אבל אחרי כמה חודשים אתה מתרגל. אני סטודנט כבר 7 חודשים ואני מצליח לשמור על תפריט כמו שצריך. כל פעם שאני צריך אני פשוט יוצא החוצה לשופרסל ועושה קניות בהתאם.
בדיוק על זה אני בונה, כשאתרגל כבר אנסה לחזור לאט לאט לSS אבל אני מעדיף לעשות כך רק אחרי שאדע שהלימודים משתלבים כמו שצריך ואפשרי לעשות זאת (מבחינתי כמובן חח, אני יודע שזה אפשרי ואנשים עושים זאת בהצלחה)

אני לא יודע על פי מה החלטת שצריך לאכול 5-6 ארוחות ביום. באמת שאין בזה צורך. אני מצליח להכניס את כל הערכים שאני צריך ב3 ארוחות ביום.
כשהתחלתי להתאמן שקלתי 63 ובשיא הגעתי ל76 וכל זה התחיל רק אחרי שעברתי לSS ובחרתי בתפריט של משקל על 65 קילו שם יש 5 ארוחות ביום, ארוחה אחת הייתה כבדה לי אז חילקתי אותה.

אני לומד בד"כ מ8-10 עד 4 ואז נשאר בספריה לעשות ש"ב וללמוד עד 7 בערב ואז הולך לאימון. אחרי זה אני חוזר מהאימון ונח. בתקופות מבחנים הלו"ז משתנה ולפעמים אני אפספס אימונים או אעשה אותם בשעות נוחות יותר. כשהאימון מבוצע לקראת שעות הערב אני לא רואה בעיה להיות מותש ועייף, להפך, יש לי הרבה לילות שאני לא מצליח להרדם בהם והתשישות הזאת עוזרת לי לשמור על לו"ז נורמאלי ולא ללכת לישון ב4 לפנות בוקר.
זה נשמע טוב, פחות או יותר כמו המערכת שלי (אני מקווה), אבל בהנחה שגם אני אלמד כמוך, אני תוהה-
- מתי אתה דוחף ארוחה לפני אימון? נשמע כאילו אתה לא חוזר הביתה עד אחרי האימון\קצת לפני.
- כיום ישנם אימונים (בעיקר באימון השני כשיש גם דדליפט) שאחריהם אני כ"כ גמור ומותש ולכן קשה לי להאמין שאוכל להמשיך לעשות אותם ולהצליח ללמוד בבית כרגיל לאחר מכן. היו גם כמה אימונים בודדים שאפילו הרגשתי בחילה מטורפת. לפי מה שהבנתי מדמ"ח זה אונס אמיתי ולפי היכרות שלי עם עצמי, אני לא מספיק חכם כדי לקלוט הכל אלא חייב לתרגל, והרבה, כדי להצליח. לכן אני לא בונה על ערבים שכולם מנוחה, אלא שילוב של עוד שעתיים-3 של תרגול לפני היום הבא. לכן חשוב לי להיות עירני ואנרגטי גם בערב.

אשמח אם תשתף אותי במשקלי העבודה שהגעת להם בSS. אני חושב שאתה יכול להמשיך SS וחבל לדעתי האישית לסיים אותה לפני שאתה מרגיש שמיצית אותה לגמרי. החיטוב תמיד יכול לחכות, אבל חבל לעצור באמצע. אם הייתי מתכנן את האימונים שלך הייתי אומר שתסיים את הSS, אחר כך תבצע חיטובון ואז תעבור לתוכנית FBW.
האמת שאני לא גאה במשקלי העבודה שלי, חוץ מהעובדה שהעלתי במשקל כפי שרציתי. אולי זה גרם לי לזלזול לאחר שהגעתי ל"מטרה" היבשה הזאת. בכל מקרה-
סקוואט- 85
דדליפט- 90
בנץ'- 57.5
פרס- 32.5
מתח- משקל גוף (לא מצליח להתקדם בדבר הזה..)

אני בטוח שלא מיציתי אפילו עשירית ממנה, קראתי פה בפורום שאנשים הגיעו למשקלים מטורפים.
אבל אם כבר אני מדבר פתוח, אני פחות מתרגש מהעובדה שהמשקלים נמוכים, אלא יותר שחלקים מסוימים בגוף נשארו מאחור. כדוגמת זרועות שציינתי מעלה.

זה לא שהרגליים ענקיות והגב מפותח, אבל זה בדרך, אני רואה התקדמות, יש שינוי. ג'ינסים ישנים כבר לא עולים עליי, החולצות ברובן נזרקו.
אבל האמה מרגישה לי מוזנחת וקטנה, כך גם היד הקדמית והאחורית. קראתי שזה יגדל ככל שהמשקל יגדל, הגיוני, אך בהתאם שאר האזורים בגוף ולכן היד תישאר מאחור שוב. (אני לוקח את היד כדוגמה אבל ישנם עוד כמה אזורים כמו הכתפיים, הגב התחתון, התאומים)

תודה רבה! מעריך את זה מאוד.
אני עתיד להיות סטודנט למדעי המחשב בבן גוריון.
עדיין לא בניתי מערכת רשמית, אבל מסימולציות שעשיתי ראיתי שישנם רק יומיים בשבוע פנויים לאימון במערכת בשעות סבירות (קשה לי להתאמן בלילה, ניסיתי זאת כמה פעמים וזה לא מרגיש אותו הדבר, קשה להסביר) כך שאותם אוכל להקדיש לאימונים ואהיה חייב לחזור הביתה בשישי ולא בחמישי כדי להשלים אימון שלישי בשבוע.
עכשיו כל זה בתנאים אידאליים, אינני יודע עוד מה ידרשו ממני בלימודים או כל מיני בלת"מים שעשויים "להרוס" את היום הפנוי הבודד שנשאר לי בשבוע (עבודות, בחנים, תרגולים חדשים..)
וואו. נשמע ברוטאלי ביותר. מאחל לך בהצלחה ואולי אני גם אצטרף אליך למדמ"ח בבן גוריון אחרי שאסיים את המכינה שלי בטכניון 😃
אם יש לך רק יומיים בטוחים בשבוע לאימונים זה בעייתי, אבל במקרה הזה הייתי הולך על תוכנית FBW. התוכנית השניה בחתימה שלי לדעתי תתאים לך, תוכל לבצע אותה פעמיים בשבוע ואם תצליח לדחוף אימון שלישי זה יהיה כבונוס. כל פיצול מעבר לFBW פשוט לא יתאים לדעתי.
כשהתחלתי להתאמן שקלתי 63 ובשיא הגעתי ל76 וכל זה התחיל רק אחרי שעברתי לSS ובחרתי בתפריט של משקל על 65 קילו שם יש 5 ארוחות ביום, ארוחה אחת הייתה כבדה לי אז חילקתי אותה.
אני חושב שמדובר פה גם כן בהרגל שצריך לפתח. בסופו של דבר ב3 ארוחות גם אפשרי להסתדר. הייתי דואג לזה שבגלל הלימודים לא יהיה לך זמן לבשל, אז תצטרך להתבסס יותר על אוכל קצת פחות טעים/בריא.
- מתי אתה דוחף ארוחה לפני אימון?
ארוחה לפני אימון היא מיתוס. אין בה צורך אם אכלת עד 8 שעות לפני אימון ארוחה מלאה בחלבונים ופחמימות. אני פשוט אוכל 3 פעמים ביום. ארוחת בוקר באזור 9, ארוחת צהריים באזור 2 וארוחת ערב אחרי אימון או ביום מנוחה באזור 8 בערב.
נשמע כאילו אתה לא חוזר הביתה עד אחרי האימון\קצת לפני.
יש לנו קפיטריה בבניין. זה אומנם לא זול, אתה יכול לקנות בגט עם שניצל ב19 שקל או צלחת עם פחמימות+חלבונים ב25, אבל זאת ההקרבה שצריך לעשות כדי גם להשקיע בלימודים וגם להצליח באימונים, אז אין מה לעשות.
כיום ישנם אימונים (בעיקר באימון השני כשיש גם דדליפט) שאחריהם אני כ"כ גמור ומותש ולכן קשה לי להאמין שאוכל להמשיך לעשות אותם ולהצליח ללמוד בבית כרגיל לאחר מכן.
אני מבין אותך לגמרי וגם אני לא מסוגל ללמוד לאחר אימונים, בעיקר לאחר אימוני PR (שעכשיו אצלי זה כל אימון).
ההמלצה שלי כמו שאמרתי היא להתאמן בסוף היום ולבוא מאוחר, גם אם זה קשה לך, כמו עם האוכל, אפשרי להתרגל לזה. הגוף לאט לאט מתרגל גם לדברים שהוא לא אוהב.
מדמ"ח זה אונס אמיתי
אני אומנם רק סטודנט במכינה אבל אח שלי סיים הנדסת תוכנה בטכניון ולפי מה ששמעתי ממנו האונס הוא רק ב2-3 סמסטרים הראשונים כשיש לך הרבה מאוד קורסים בסגנון אלגברה א' ואינפי. אחרי שאתה מסיים עם זה הלו"ז הופך להיות הרבה יותר פשוט ונוח. תנסה בתקופה הזאת לדאוג שאתה לפחות שומר על הקיים. תנסה לעשות אימונים לא קשים פיזית ומנטלית. אני לא מצפה ממך להתחזק בזמן שאתה מנסה להבין את החומר באינפי ולומד עד הלילה ואם יש צורך גם עושה לילות לבנים, אבל אתה יכול לעשות את המקסימום, ולפעמים אפשר גם להקריב אימון ולעשות אימון משקל גוף במתח/מקבילים במקום כדי לחסוך בזמן. יש הרבה אופציות 😃
אני בטוח שלא מיציתי אפילו עשירית ממנה, קראתי פה בפורום שאנשים הגיעו למשקלים מטורפים.
אל תדאג. בתנאים טובים אתה תוכל להתקדם, אל תשווה את עצמך לאחרים. הפוטנציאל שלך לא שווה לפוטנציאל שלי, ואולי בשבילך היישג כמו 100 בנץ' יהיה כמו בשבילי 140 מבחינת המאמץ שתצטרך להשקיע כדי להגיע אליו. אל תחשוב שבגלל שאני יותר חזק ממך זה אומר בפרוש שניצלתי יותר פוטנציאל ממך.
אבל האמה מרגישה לי מוזנחת וקטנה, כך גם היד הקדמית והאחורית. קראתי שזה יגדל ככל שהמשקל יגדל, הגיוני, אבל כך גם שאר האזורים בגוף ולכן היד תישאר מאחור.
זה נכון. אבל לאחר סיום הSS אפשרי לתקן את זה. אבל כמו שאמרתי, אם תוכל להתאמן רק יומיים בשבוע אל תעשה SS

• פותח/ת השרשור
וואו. נשמע ברוטאלי ביותר. מאחל לך בהצלחה ואולי אני גם אצטרף אליך למדמ"ח בבן גוריון אחרי שאסיים את המכינה שלי בטכניון 😃
אם יש לך רק יומיים בטוחים בשבוע לאימונים זה בעייתי, אבל במקרה הזה הייתי הולך על תוכנית FBW. התוכנית השניה בחתימה שלי לדעתי תתאים לך, תוכל לבצע אותה פעמיים בשבוע ואם תצליח לדחוף אימון שלישי זה יהיה כבונוס. כל פיצול מעבר לFBW פשוט לא יתאים לדעתי.

אני חושב שמדובר פה גם כן בהרגל שצריך לפתח. בסופו של דבר ב3 ארוחות גם אפשרי להסתדר. הייתי דואג לזה שבגלל הלימודים לא יהיה לך זמן לבשל, אז תצטרך להתבסס יותר על אוכל קצת פחות טעים/בריא.

יש לנו קפיטריה בבניין. זה אומנם לא זול, אתה יכול לקנות בגט עם שניצל ב19 שקל או צלחת עם פחמימות+חלבונים ב25, אבל זאת ההקרבה שצריך לעשות כדי גם להשקיע בלימודים וגם להצליח באימונים, אז אין מה לעשות.

אני אומנם רק סטודנט במכינה אבל אח שלי סיים הנדסת תוכנה בטכניון ולפי מה ששמעתי ממנו האונס הוא רק ב2-3 סמסטרים הראשונים כשיש לך הרבה מאוד קורסים בסגנון אלגברה א' ואינפי. אחרי שאתה מסיים עם זה הלו"ז הופך להיות הרבה יותר פשוט ונוח. תנסה בתקופה הזאת לדאוג שאתה לפחות שומר על הקיים. תנסה לעשות אימונים לא קשים פיזית ומנטלית. אני לא מצפה ממך להתחזק בזמן שאתה מנסה להבין את החומר באינפי ול SS
בפסקאות האלה קלעת בול לדעתי. בדיוק מה שאני חושב.

אז פשוט אתחיל ללמוד ואשלב fbw לפי המלצתך. נראה איך הולך. כשירד העומס, סמסטר ג ד והילך אני מקווה, נחזור לss.

המון הצלחה במכינה איש, אם יהיו שאלות או לבטים כשתסיים בנוגע לבן גוריון ומדמ"ח בבן גוריון, אתה בהחלט מוזמן לשאול, בשמחה רבה.

המון הצלחה במכינה איש, אם יהיו שאלות או לבטים כשתסיים בנוגע לבן גוריון ומדמ"ח בבן גוריון, אתה בהחלט מוזמן לשאול, בשמחה רבה.
תודה רבה! בהחלט אשמור את הפרופיל שלך ואשאל. אחרי שעברתי כבר את רוב המכינה בטכניון אני חושב שאני מתחיל להבין שהמוסד הזה קשה מדי בשבילי ואני מתחיל לחשוב על אופציות אחרות, כמו בן גוריון שגם הרבה יותר קרוב לי לבית כי אני דרומי. עדיין לא החלטתי סופית אבל כשאסיים את מבחני הגמר במכינה לקראת סוף ינואר והסכם שלי יהיה מוכן אני אשלח לך הודעה ואתייעץ איתך בנוגע למקום 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית