הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השפעת תרגילים מורכבים על מערכת העצבים

Fsociety

משתמש פעיל
886
102
נק' מוניטין:
194
886
102
אמא שלי פזיותרפיסטית והיא מתווכחת איתי כשאני אומר שהתרגילים המורכבים בעיקר סקוואט ודדליפט משפעים על מערכת העצבים ומחזקים אותה.
אשמח אם תוכלו לשלוח לי מאמרים שמדברים על הנושא

תודה מראש

• פותח/ת השרשור
אולי נתחיל בזה שהיא תבסס את הטענה שלה?
הוויכוח הוא בעצם על היתרונות של הסקוואט לעומת לעשות סתם מכונות אז אמרתי שאחד היתרונות של סקוואט זה שהוא עובד גם על מערכת העצבים ויש לו השפעה שונה לגמרי על הגוף מאשר לעשות סתם מכונה

הוויכוח הוא בעצם על היתרונות של הסקוואט לעומת לעשות סתם מכונות אז אמרתי שאחד היתרונות של סקוואט זה שהוא עובד גם על מערכת העצבים ויש לו השפעה שונה לגמרי על הגוף מאשר לעשות סתם מכונה
נתחיל מזה שההשפעה היא לא שונה לגמרי.

ואמא שלך פיזיוטרפיסטית?
אני מקנא...
אני חייב שמישהו יוציא לי כמה קנאקים בגב.

• פותח/ת השרשור
נתחיל מזה שההשפעה היא לא שונה לגמרי.
ואמא שלך פיזיוטרפיסטית?
אני מקנא...
אני חייב שמישהו יוציא לי כמה
קנאקים בגב.
היא פזיותרפיסטית שמתמחה בהתפחות הילד ולא בספורט,לא כל כך עוזר לי

היא פזיותרפיסטית שמתמחה בהתפחות הילד ולא בספורט,לא כל כך עוזר לי
לתרגילים מורכבים אין השפעה על מערכת העצבים.
לתרגילים מורכבים (ואולי גם לא, לא בדקתי) בעצימות גבוהה (נמדד ב% מהRM1) יש השפעה על מערכת העצבים.
זאת אומרת, שככל שאתה עובד כבד יותר ביחס לRM1 אחד מערכת העצבים יותר מעורבת כשבRM1 אמיתי היא מאוד מתאמצת ובRM10 המערכת השרירית מושפעת הרבה יותר ממערכת העצבים שלא כל כך מאומצת.

• פותח/ת השרשור
לתרגילים מורכבים (ואולי גם לא, לא בדקתי) בעצימות גבוהה (נמדד ב% מהRM1) יש השפעה על מערכת העצבים.
זאת אומרת, שככל שאתה עובד כבד יותר ביחס לRM1 אחד מערכת העצבים יותר מעורבת כשבRM1 אמיתי היא מאוד מתאמצת ובRM10 המערכת השרירית מושפעת הרבה יותר ממערכת העצבים שלא כל כך מאומצת.
בכל זאת אתה מסכים איתי לסקוואט יש הרבה יותר יתרונות על פני כפיפות ברכיים או התרגילים האלה שפותחים וסוגרים את המפשעה
ואתה מה? לא ילד?
אני כן,היא פשוט לא רוצה שאני אתפתח

בכל זאת אתה מסכים איתי לסקוואט יש הרבה יותר יתרונות על פני כפיפות ברכיים או התרגילים האלה שפותחים וסוגרים את המפשעה

אני כן,היא פשוט לא רוצה שאני אתפתח
כן, יכולים להיות להם יתרונות. מה שאני לא מבין זה למה אתה ואמא שלך מווכחים על מה מחזק את מערכת העצבים ומה לא...😣

• פותח/ת השרשור
כן, יכולים להיות להם יתרונות. מה שאני לא מבין זה למה אתה ואמא שלך מווכחים על מה מחזק את מערכת העצבים ומה לא...😣
אמא ואבא שלי ממש נגד התחום של ליפטינג וזה משגע אותי.
כל דבר שאני עושה הם אומרים שזה לא טוב,הם גם רוצים להגביל אותי עכשיו בכמות אוכל כי הם אומרים שעליתי יותר מידי במשקל בSS:cray:

אמא ואבא שלי ממש נגד התחום של ליפטינג וזה משגע אותי.
כל דבר שאני עושה הם אומרים שזה לא טוב,הם גם רוצים להגביל אותי עכשיו בכמות אוכל כי הם אומרים שעליתי יותר מידי במשקל בSS:cray:
אבל אמרת שאתה עובר לתוכנית נפח ופיצולים. אז מה זה משנה? 😕

• פותח/ת השרשור
אבל אמרת שאתה עובר לתוכנית נפח ופיצולים. אז מה זה משנה? 😕
חחח התכנון שלי זה בסיום של הSS לעשות חודש וחצי תוכנית נפח,כי בSS לא עליתי הרבה בשריר ואם אני אחטב ישר אחרי הSS אני שוב אהיה שחיף.
בחיטוב אני אעבוד בלינארית ואחר כך 5.3.1 או טקסס ככה שאני אמשיך לעבוד כבד

אתה מודע לזה שהמערכת העצבית אחראית לגיוס של השריר? זה אחד ההסברים הכי לא מדוייקים ששמעתי ><

אתה מודע לזה שהמערכת העצבית אחראית לגיוס של השריר? זה אחד ההסברים הכי לא מדוייקים ששמעתי ><
כששואלים שאלה על רגל אחת מקבלים תשובה על רגל אחת. נתתי את הבערך.
חוץ מזה, לא מבין ממש מה אתה רוצה. הוא שאל שאלה של שיפור מערכת העצבים על ידי תרגילים והסברתי לו שזה לא רק התרגילים אלה העצימות. רוצה להסביר לי איך 10RM יותר 'טאקסינג' על מערכת העצבים מ1RM או לפחות 'טאקסינג' באותה מידה?

חוץ מזה, לא מבין ממש מה אתה רוצה. הוא שאל שאלה של שיפור מערכת העצבים על ידי תרגילים והסברתי לו שזה לא רק התרגילים אלה העצימות. רוצה להסביר לי איך 10RM יותר 'טאקסינג' על מערכת העצבים מ1RM או לפחות 'טאקסינג' באותה מידה?
יש הבדל בין התרגילים ויש הבדל בין העומסים. אפשר לעבוד עם rm10, הקסם הוא במנוחות שהפורום חושב שאין להן השפעה

• פותח/ת השרשור

לא שאלתי על רגל אחת,ביקשתי מאמר

לא צריך מאמר. תקרא את כל פרק 2 בספר Practical Programming ואתה תקבל את כל התשובות בנושא עם הסברים וגרפים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית