לא, לא מדובר בשתי פרוסות חסה או שתי פרוסות סטייק, תכירו את הלחם הקטגוני:
מתכון פשוט מאוד, אפילו פשוט מדי, אבל הוא פשוט מדהים.
המתכון לקוח מהאתר פליאו דיאט Paleo Diet IL
המתכון במקור שימש כלחמניית טחינה, אבל הבסיס הוא אותו הדבר ובעצם מה שקובע את הצורה של הלחם הוא הכלי/תבנית ששמתם אותו בו.
לחמניות המבורגר פליאו, יש חיה כזאת?
אני השתמשתי בחצי מהכמויות:
חצי קופסא טחינה (השתמשתי בטחינה של שופרסל)
3 ביצי XL (במתכון המקורי L, לא מאמין שיש הבדל)
כפית מחוקה (שטוחה) של סודה לשתייה
חצי כפית מלח
מיץ של רבע לימון
קצת פחות מרבע כוס פלסטיק של מים
אני אישית לא ערבבתי בחלקים כמו שמצויין במקור, פשוט שמתי הכל בקערה וערבבתי, תוסיפו כל פעם קצת מים, המטרה היא שהבלילה בעצם תהיה טחינה נוזלית-סמיכה, לא נוזלית מדי אבל לא סמיכה מדי.
אני חייב לציין דבר אחד, שאכזב אותי מעט, רשום במקור שזה לוקח 10 דקות, מצטער, אבל זה בכלל לא עשר דקות.
אפיתי על 180 עד שהלחם תפח וקיבל צבע יפה מלמעלה, כיביתי אותו, נתתי לו להתקרר, הוצאתי, חתכתי פרוסה והאמצע היה לא אפוי לחלוטין.
הדלקתי חזרה על 150, הכנסתי חזרה לזמן לא ידוע ומדי פעם בדקתי עם קיסם, חייב לציין שכשאתם מכניסים, תזיזו את הקיסם קצת במרכז הלחם ותבדקו כשאתם מוציאים שהוא באמת מוכן (כשמוכן הוא לא אמור להיות מיובש לגמרי באמצע).
נתתי לו שוב להתקרר, הוצאתי, פרסתי לפרוסות עבות בהתחלה ושמתי חזרה על חום יחסית גבוה (לזכרוני בין 180 ל250, שכחתי כבר) לכמה דקות (לא ייבשתי לחלוטין, רק נתתי קצת ייבושון קליל.
הוצאתי שוב, פרסתי בעדינות רבה לחתיכות יותר דקות ושוב הכנסתי לייבושון ולאחר מכן הוצאתי לשיש ונתתי לזה להתקרר.
התקשה יותר אחרי הקירור.
בכל מקרה, ביקורת על הטעם:
כשלעצמו, הוא לא באמת טעים (אלא אם כן אתם פריקים של טחינה גולמית אז תהנו), טעם מר של טחינה, זהו.
אבל, כשמעמיסים עליו בכל טוב, הוא נהיה טעים ועוד איך טעים.
המלצה שלי, תשיגו לעצמכם תבנית הגיונית עם מקום ללחם לתפוח אבל שעדיין יצא בצורה הגיונית כדי שתוכלו לפרוס לצורה המושלמת שאתם אוהבים.
בגלל שאני מפחד מהביצים? אני הכנסתי למקרר, נראה מה יצא מזה מחר.
אני לא מאמין שאני כותב את זה, אבל מחר אני לוקח סנדוויץ׳ לבית ספר.
*התמונה של הסנדוויץ׳ צולמה לפני הפריסה השנייה.*
תהנו.
@Tank
@stitch
@בר248
מתכון פשוט מאוד, אפילו פשוט מדי, אבל הוא פשוט מדהים.
המתכון לקוח מהאתר פליאו דיאט Paleo Diet IL
המתכון במקור שימש כלחמניית טחינה, אבל הבסיס הוא אותו הדבר ובעצם מה שקובע את הצורה של הלחם הוא הכלי/תבנית ששמתם אותו בו.
לחמניות המבורגר פליאו, יש חיה כזאת?
אני השתמשתי בחצי מהכמויות:
חצי קופסא טחינה (השתמשתי בטחינה של שופרסל)
3 ביצי XL (במתכון המקורי L, לא מאמין שיש הבדל)
כפית מחוקה (שטוחה) של סודה לשתייה
חצי כפית מלח
מיץ של רבע לימון
קצת פחות מרבע כוס פלסטיק של מים
אני אישית לא ערבבתי בחלקים כמו שמצויין במקור, פשוט שמתי הכל בקערה וערבבתי, תוסיפו כל פעם קצת מים, המטרה היא שהבלילה בעצם תהיה טחינה נוזלית-סמיכה, לא נוזלית מדי אבל לא סמיכה מדי.
אני חייב לציין דבר אחד, שאכזב אותי מעט, רשום במקור שזה לוקח 10 דקות, מצטער, אבל זה בכלל לא עשר דקות.
אפיתי על 180 עד שהלחם תפח וקיבל צבע יפה מלמעלה, כיביתי אותו, נתתי לו להתקרר, הוצאתי, חתכתי פרוסה והאמצע היה לא אפוי לחלוטין.
הדלקתי חזרה על 150, הכנסתי חזרה לזמן לא ידוע ומדי פעם בדקתי עם קיסם, חייב לציין שכשאתם מכניסים, תזיזו את הקיסם קצת במרכז הלחם ותבדקו כשאתם מוציאים שהוא באמת מוכן (כשמוכן הוא לא אמור להיות מיובש לגמרי באמצע).
נתתי לו שוב להתקרר, הוצאתי, פרסתי לפרוסות עבות בהתחלה ושמתי חזרה על חום יחסית גבוה (לזכרוני בין 180 ל250, שכחתי כבר) לכמה דקות (לא ייבשתי לחלוטין, רק נתתי קצת ייבושון קליל.
הוצאתי שוב, פרסתי בעדינות רבה לחתיכות יותר דקות ושוב הכנסתי לייבושון ולאחר מכן הוצאתי לשיש ונתתי לזה להתקרר.
התקשה יותר אחרי הקירור.
בכל מקרה, ביקורת על הטעם:
כשלעצמו, הוא לא באמת טעים (אלא אם כן אתם פריקים של טחינה גולמית אז תהנו), טעם מר של טחינה, זהו.
אבל, כשמעמיסים עליו בכל טוב, הוא נהיה טעים ועוד איך טעים.
המלצה שלי, תשיגו לעצמכם תבנית הגיונית עם מקום ללחם לתפוח אבל שעדיין יצא בצורה הגיונית כדי שתוכלו לפרוס לצורה המושלמת שאתם אוהבים.
בגלל שאני מפחד מהביצים? אני הכנסתי למקרר, נראה מה יצא מזה מחר.
אני לא מאמין שאני כותב את זה, אבל מחר אני לוקח סנדוויץ׳ לבית ספר.
*התמונה של הסנדוויץ׳ צולמה לפני הפריסה השנייה.*
תהנו.
@Tank
@stitch
@בר248