הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב הלחם הקטוגני

Dror.B

משתמש קבוע
1,886
829
נק' מוניטין:
2,196
1,886
829
פרופיט פ״ת
לא, לא מדובר בשתי פרוסות חסה או שתי פרוסות סטייק, תכירו את הלחם הקטגוני:

מתכון פשוט מאוד, אפילו פשוט מדי, אבל הוא פשוט מדהים.
המתכון לקוח מהאתר פליאו דיאט Paleo Diet IL
המתכון במקור שימש כלחמניית טחינה, אבל הבסיס הוא אותו הדבר ובעצם מה שקובע את הצורה של הלחם הוא הכלי/תבנית ששמתם אותו בו.
לחמניות המבורגר פליאו, יש חיה כזאת?

אני השתמשתי בחצי מהכמויות:
חצי קופסא טחינה (השתמשתי בטחינה של שופרסל)
3 ביצי XL (במתכון המקורי L, לא מאמין שיש הבדל)
כפית מחוקה (שטוחה) של סודה לשתייה
חצי כפית מלח
מיץ של רבע לימון
קצת פחות מרבע כוס פלסטיק של מים

אני אישית לא ערבבתי בחלקים כמו שמצויין במקור, פשוט שמתי הכל בקערה וערבבתי, תוסיפו כל פעם קצת מים, המטרה היא שהבלילה בעצם תהיה טחינה נוזלית-סמיכה, לא נוזלית מדי אבל לא סמיכה מדי.

אני חייב לציין דבר אחד, שאכזב אותי מעט, רשום במקור שזה לוקח 10 דקות, מצטער, אבל זה בכלל לא עשר דקות.
אפיתי על 180 עד שהלחם תפח וקיבל צבע יפה מלמעלה, כיביתי אותו, נתתי לו להתקרר, הוצאתי, חתכתי פרוסה והאמצע היה לא אפוי לחלוטין.
הדלקתי חזרה על 150, הכנסתי חזרה לזמן לא ידוע ומדי פעם בדקתי עם קיסם, חייב לציין שכשאתם מכניסים, תזיזו את הקיסם קצת במרכז הלחם ותבדקו כשאתם מוציאים שהוא באמת מוכן (כשמוכן הוא לא אמור להיות מיובש לגמרי באמצע).
נתתי לו שוב להתקרר, הוצאתי, פרסתי לפרוסות עבות בהתחלה ושמתי חזרה על חום יחסית גבוה (לזכרוני בין 180 ל250, שכחתי כבר) לכמה דקות (לא ייבשתי לחלוטין, רק נתתי קצת ייבושון קליל.
הוצאתי שוב, פרסתי בעדינות רבה לחתיכות יותר דקות ושוב הכנסתי לייבושון ולאחר מכן הוצאתי לשיש ונתתי לזה להתקרר.
התקשה יותר אחרי הקירור.

בכל מקרה, ביקורת על הטעם:
כשלעצמו, הוא לא באמת טעים (אלא אם כן אתם פריקים של טחינה גולמית אז תהנו), טעם מר של טחינה, זהו.
אבל, כשמעמיסים עליו בכל טוב, הוא נהיה טעים ועוד איך טעים.

המלצה שלי, תשיגו לעצמכם תבנית הגיונית עם מקום ללחם לתפוח אבל שעדיין יצא בצורה הגיונית כדי שתוכלו לפרוס לצורה המושלמת שאתם אוהבים.

בגלל שאני מפחד מהביצים? אני הכנסתי למקרר, נראה מה יצא מזה מחר.

אני לא מאמין שאני כותב את זה, אבל מחר אני לוקח סנדוויץ׳ לבית ספר.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

*התמונה של הסנדוויץ׳ צולמה לפני הפריסה השנייה.*

תהנו.

@Tank
@stitch
@בר248

נראה לי יותר מדי קלורי לחיטוב , מעדיף את השומנים לקחת מאגוזים וגבינות
אבל יתאים לדל״פ

זה נראה כמו עוגת בננות...
וזה נראה טעים מאוד!!!!

תמיד מפתיע! אחלה שף שבעולם. 😃

• פותח/ת השרשור
נראה לי יותר מדי קלורי לחיטוב , מעדיף את השומנים לקחת מאגוזים וגבינות
אבל יתאים לדל״פ
כשאתה אוכל 2 פרוסות, סמוך עליי שאין שום בעיה, והאמת היא, אכלתי 2 פרוסות, אחת עם חומוס, מלפפון חמוץ ומטבוחה והשנייה עם רוטב חרדל ודבש ומלפפון חמוץ, והאמת שיחסית לכמות שאכלתי הרגשתי די שבע.
אני אישית לא מתכוון לאכול את זה באופן קבוע ויומיומי, אבל כן אימצתי לי רעיון חדש לסיפוק הקרייבינגס לטוסט ״כשר פליאו״.

איך אני מקנא באנשים שאוהבים לבשל!!!
אני יודע לפתוח קופסת טונה!
לבשל ביצים קשות!
להכין אורז מלא , כוסמת , כוסמין , קינואה (מזונות גייז)
והכי חשוב לשפוך מים לאפקת שייק חלבון!!

• פותח/ת השרשור
במקום כל ההתעסקות הזו אני זורק סטייק על המחבת,מלח פלפל וסגרתי סיפור.
אם היה לי התקציב לסטייקים בכמויות שאני אוכל...
אבל בכל מקרה, אבא הביא אתמול:
סטייקים ז״ל 😭
image.jpg

כן אני מבין אותך לגמרי,אני אוהב לאכול לב בקר,יש לי גריל גז,תוך 5 דקות זה מוכן,זול וממש טעים,אם תיתן למישהו שלא יודע מה זה הוא יחשוב שזה בשר רגיל.

• פותח/ת השרשור
כן אני מבין אותך לגמרי,אני אוהב לאכול לב בקר,יש לי גריל גז,תוך 5 דקות זה מוכן,זול וממש טעים,אם תיתן למישהו שלא יודע מה זה הוא יחשוב שזה בשר רגיל.
עכשיו סיימתי איזה שלושה סטייקים, זה כזה עצוב שלא הייתה אפילן נקודה אחת ורודה, הלשון שלי בוכה.
הדבר היחידי ששימח אותי הוא שהייתה חתיכה אחת של השומן שנמסה קצת וזה היה כל כך רך ושומני. מעדן.

אני חייב לציין דבר אחד, שאכזב אותי מעט, רשום במקור שזה לוקח 10 דקות, מצטער, אבל זה בכלל לא עשר דקות.
אפיתי על 180 עד שהלחם תפח וקיבל צבע יפה מלמעלה, כיביתי אותו, נתתי לו להתקרר, הוצאתי, חתכתי פרוסה והאמצע היה לא אפוי לחלוטין.
הדלקתי חזרה על 150, הכנסתי חזרה לזמן לא ידוע ומדי פעם בדקתי עם קיסם, חייב לציין שכשאתם מכניסים, תזיזו את הקיסם קצת במרכז הלחם ותבדקו כשאתם מוציאים שהוא באמת מוכן (כשמוכן הוא לא אמור להיות מיובש לגמרי באמצע).
נתתי לו שוב להתקרר, הוצאתי, פרסתי לפרוסות עבות בהתחלה ושמתי חזרה על חום יחסית גבוה (לזכרוני בין 180 ל250, שכחתי כבר) לכמה דקות (לא ייבשתי לחלוטין, רק נתתי קצת ייבושון קליל.
הוצאתי שוב, פרסתי בעדינות רבה לחתיכות יותר דקות ושוב הכנסתי לייבושון ולאחר מכן הוצאתי לשיש ונתתי לזה להתקרר.
התקשה יותר אחרי הקירור.

זה לא נאפה ב10 דקות כי אפית בתבנית חרס. במתכון המקורי השתמשו בתבנית רינג.
אני גם די בטוח שזה השפיע לך על המרקם של הלחם.
אם אתה רוצה לאפות בתבנית חרס ולקצר את זמן האפייה, אתה יכול לחמם את התנור עם התבנית בפנים ולהוציא אותה לכמה שניות על מנת לשפוך את הבלילה פנימה. זה לא יקצר לך את הזמן ל10 דקות אבל יחסוך לך את הזמן הכולל ואולי גם ישפר את המרקם ויתן לך יותר קראסט.

אגב, טיפ ללחמים מעט רטובים אחרי אפייה:
תכניס לטוסטר (קפיץ, לא לחיצה) ל2 סבבים.
גם תקבל קראסט וגם יוריד לך את החשש מבצק/בלילה לא אפויים.

• פותח/ת השרשור
אם אתה רוצה לאפות בתבנית חרס ולקצר את זמן האפייה, אתה יכול לחמם את התנור עם התבנית בפנים ולהוציא אותה לכמה שניות על מנת לשפוך את הבלילה פנימה. זה לא יקצר לך את הזמן ל10 דקות אבל יחסוך לך את הזמן הכולל ואולי גם ישפר את המרקם ויתן לך יותר קראסט.

כשהתכוונתי לבלילה לא אפויה, התכוונתי לבלילה בגודל של בקבוק מים קטן שהיא פשוט נוזל, לא טיפה רטיבות.

אבל רעיונות טובים. תודה.

אוקיי, הכנתי את זה, היה חסר לי לימון ובדיוק נגמר הקרטון של הביצים אז שמתי 2 ביצים. ערבבתי הכל כמו שאמרת ונתתי לו 20 דקות בתנור על 150
יצא מעולה, מרירות מדהימה של טחינה, זה לא חסר טעם כמו שזה מרגיש בפה (ממש הרגשה של לחם). תעשו לכם פרוסות ותוסיפו טונה עם מיונז = מדהים!
אני ב KETO כרגע וזה בדיוק מה שהייתי צריך - תודה רבה!

(לגביי התמונות, בפעם הבאה, פשוט זללתי ושכחתי מזה לגמרי)

כשהתכוונתי לבלילה לא אפויה, התכוונתי לבלילה בגודל של בקבוק מים קטן שהיא פשוט נוזל, לא טיפה רטיבות.

אבל רעיונות טובים. תודה.

אתם פליאולתיים או קטגונים?

• פותח/ת השרשור
אתם פליאולתיים או קטגונים?
מהניסיון שלי עם קטוגניות, זה לא מתאים לי, הייתה לי תקופה של פליאו שהייתה מצויינת, בקושי הייתי אוכל, לפעמים גם ארוחה ביום ואיזה פרי ולא הייתי גם מרגיש רעב.
כרגע אני שמן זללן שמנסה לחזור לפליאו, אבל קונה בן&ג׳רי כי הוא טיפש שלא מבין.

הקטע אצלי הוא שברגע שאני נכנס לזה, אני לא יוצא. עד שקורה משהו (יצאתי בגלל מגפת שלשול שהייתה לי יומיים, הייתי אוכל לחם קל יבש ופירה בלי טעם ובלי ריח בלית ברירה ומשם זה הגיע מצב הנוכחי שהוא חרא שאוכל חרא) אבל אחרי שאני חודש בפנים נגיד, אני בפנים ושום דבר לא יזיז אותי.

בקיצור, יש לי כוח רצון של ילדה.

Back
למעלה תחתית