הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סדנת יסודות

• פותח/ת השרשור alonYC
  • פורסם בתאריך

alonYC

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
מה הולך אנשים..
בדקתי אתמול לגבי מועדון קרוספיט מסויים , העניין שגורם לי להתלבט הוא שהתנאי להרשמה הוא פאקינג חודש וחצי של סדנת יסודות.
זה נראה לכם תקין? כל מועדון אחר שבדקתי עושה בין מפגש אחד לשניים, הייתי הולך לאחד כזה אבל כל השאר ממש רחוקים ממני.
עם כל הכבוד אני לא מתכוון להרים מקלות של מטאטא חודש וחצי...

העניין הוא שאני מתאמן כמה שנים בחדר כושר וזה ממש משעמם אותי לכן החלטתי לעבור לקבוצת קרוספיט , אני עושה תרגילי קרוספיט בלימוד עצמי לא מעט זמן אז יש לי מושג בזה, ביררתי כבר לגבי מטרות ואפשרות להשיג אותן בקבוצת קרוספיט.

הייתי שמח לתשובה וייעוץ לגבי ההתלבטות שלי

איזה מכון זה? פשוט תלך למאמן ותסביר לו שאתה יודע את התנועות תראה לו שאתה יודע
הסדנת יסודות היא בדר"כ בנויה מ2-3 מפגשים ומנסה ליישר קו על הטכניקה ועל צורת העבודה והיא די חשובה אבל אני מסכים איתך שלא כל מתאמן צריך לעבור אותה.
גם יכול להיות שאתה חושב שאתה יודע לעשות את הרגילים אבל אתה לא ויש פה עניין ביטוחי

• פותח/ת השרשור
יכול מאוד להיות שהסדנה תכוון אותי לשיפור הטכניקה ,אני לא טוען שאני איזה מקצוען, אבל הבחור אומר שהסדנה אורכת 10 מפגשים (!)
זה קרוספיט אשקלון, 2-3 מפגשים זה באמת נשמע סביר אבל בחייאת , 10 מפגשים בשביל להסביר איך מבצעים תנועה חח?

יכול מאוד להיות שהסדנה תכוון אותי לשיפור הטכניקה ,אני לא טוען שאני איזה מקצוען, אבל הבחור אומר שהסדנה אורכת 10 מפגשים (!)
זה קרוספיט אשקלון, 2-3 מפגשים זה באמת נשמע סביר אבל בחייאת , 10 מפגשים בשביל להסביר איך מבצעים תנועה חח?

האמת אני לא מכיר את החבר'ה בקרוספיט אשקלון ואין לי מושג למה זה ככה, אז אין לי איך להגיב לזה.

• פותח/ת השרשור
תודה בכל אופן , אחכה שאולי מי שמכיר יגיב.
אגב, קבל תיקון , 12 מפגשים סדנת יסודות

א. אני לא מכיר את המכון אז גם לי אין ממש איך להגיב.
ב. לא יודע עליך ספציפית אבל באופן כללי יש הרבה מקומות שהסדנת יסודות היא 1-2 מפגשים וזה פשוט שערוריה כי באים לשם אנשים בלי שום ניסיון עם משקולות שלא נדבר על סאנצ' וקלינים ועוד 1001 דברים שאין שום סיכוי שהם יקלטו ב2 מפגשים ואז תוסיף לזה את הדופק הגבוה והאינטנסיביות שבקרוספיט והטכניקה גם ככה ברצפה וזה מתכון לאסון.

אז כל הכבוד לקרוספיט אשקלון

א. אני לא מכיר את המכון אז גם לי אין ממש איך להגיב.
ב. לא יודע עליך ספציפית אבל באופן כללי יש הרבה מקומות שהסדנת יסודות היא 1-2 מפגשים וזה פשוט שערוריה כי באים לשם אנשים בלי שום ניסיון עם משקולות שלא נדבר על סאנצ' וקלינים ועוד 1001 דברים שאין שום סיכוי שהם יקלטו ב2 מפגשים ואז תוסיף לזה את הדופק הגבוה והאינטנסיביות שבקרוספיט והטכניקה גם ככה ברצפה וזה מתכון לאסון.

אז כל הכבוד לקרוספיט אשקלון

אני מגיב בתור מאמן ובעלים של מועדון קרוספיט (אין פרסים למנחשים איזה מועדון):
אצלנו יש 2 מפגשים של יסודות. המטרה שלהם היא לתת למתאמנים היכרות קלה עם התרגילים, אך בעיקר לתת לנו אפשרות לראות את המתאמנים בתנועה, מה טוב אצלם מבחינה תנועתית ועל מה צריך לעבוד אתם וגם על מה הם לא צריכים לעשות, עד שיהיו מוכנים לזה.

אספר לך סוד קטן:
יש מתאמנים שגם אחרי 20 מפגשים לא יצליחו לעשות תנועות מסויימות. האם זה אומר שהם לא צריכים להתאמן ולתרגל? ברור שלא.
אז סדנת היסודות מספרת לנו מי עומד מולנו ואיך צריך לעבוד אתו.

כמעט לכל החדשים אנחנו נותנים לעבוד באופן מתון יותר, פחות טכני, כזה שמתאים לרמה שלהם, עד שהם משתפרים.

גם בוא לא נשכח שלרוב התרגילים יש דאון סקייליניג ותרגילים חלופיים שהם יוכלו לעשות, אותם ניתן ללמוד בסדנה.

אלון אתה אחלה גבר ;) אני אבוא בהזדמנות להניף אצלכם קצת אולי עם גיא(מאקסטרים) ;)

אני מגיב בתור מאמן ובעלים של מועדון קרוספיט (אין פרסים למנחשים איזה מועדון):
אצלנו יש 2 מפגשים של יסודות. המטרה שלהם היא לתת למתאמנים היכרות קלה עם התרגילים, אך בעיקר לתת לנו אפשרות לראות את המתאמנים בתנועה, מה טוב אצלם מבחינה תנועתית ועל מה צריך לעבוד אתם וגם על מה הם לא צריכים לעשות, עד שיהיו מוכנים לזה.

אספר לך סוד קטן:
יש מתאמנים שגם אחרי 20 מפגשים לא יצליחו לעשות תנועות מסויימות. האם זה אומר שהם לא צריכים להתאמן ולתרגל? ברור שלא.
אז סדנת היסודות מספרת לנו מי עומד מולנו ואיך צריך לעבוד אתו.

כמעט לכל החדשים אנחנו נותנים לעבוד באופן מתון יותר, פחות טכני, כזה שמתאים לרמה שלהם, עד שהם משתפרים.

זה ברור לי שחייבת להיות התאמה כלשהי למתאמן רמתו וצרכיו אבל אני עדיין חושב שהשיטת אימון הזאת לא רק מיותרת לחלק גדול מהאוכלוסיה שעוד לא רכש יכולות תנועתיות בסיסיות/כוח בסיסי, ואני לא לא חלילה שופט את המועדון שלך אני רק יודע שבאיזור שלי כמות גדולה של אנשים נפצעו ויצא לי לראות כמה אימונים שהיו טכניקות זוועה כי אנשים לא מיומנים ומנסים למהר להשיג תוצאה טובה.

זה ברור לי שחייבת להיות התאמה כלשהי למתאמן רמתו וצרכיו אבל אני עדיין חושב שהשיטת אימון הזאת לא רק מיותרת לחלק גדול מהאוכלוסיה שעוד לא רכש יכולות תנועתיות בסיסיות/כוח בסיסי, ואני לא לא חלילה שופט את המועדון שלך אני רק יודע שבאיזור שלי כמות גדולה של אנשים נפצעו ויצא לי לראות כמה אימונים שהיו טכניקות זוועה כי אנשים לא מיומנים ומנסים למהר להשיג תוצאה טובה.

בכל אימון שבו רמת המאמן נמוכה, הסיכוי להיפצע גבוה יותר, לא משנה אם זה קרוספייט, ספינינג, MMA וכו'.

קראתי על אנשים שקבלו רבדו אחרי שיעור ספינינג, כי המדריך היה גרוע; הם הרגישו שמשהו לא טוב, אבל עדיין המשיכו. מי אשם?

יש לא מעט אנשים שנפצעים ממשחקי כדורגל של סופ"ש, או ריצות של סופ"ש או סקי, ונראה שזה לא מונע מאנשים להמשיך לעשות את זה.

קרוספיט נמצא במרכז העניינים מבחינת תשומת הלב ולכן סופג ביקורת (לעתים היא מוצדקת) וגם אנחנו סובלים מחאפרים בתחום.

מה האיזור שלך, שבו הרבה אנשים נפצעו?

בכל אימון שבו רמת המאמן נמוכה, הסיכוי להיפצע גבוה יותר, לא משנה אם זה קרוספייט, ספינינג, MMA וכו'.

קראתי על אנשים שקבלו רבדו אחרי שיעור ספינינג, כי המדריך היה גרוע; הם הרגישו שמשהו לא טוב, אבל עדיין המשיכו. מי אשם?

יש לא מעט אנשים שנפצעים ממשחקי כדורגל של סופ"ש, או ריצות של סופ"ש או סקי, ונראה שזה לא מונע מאנשים להמשיך לעשות את זה.

קרוספיט נמצא במרכז העניינים מבחינת תשומת הלב ולכן סופג ביקורת (לעתים היא מוצדקת) וגם אנחנו סובלים מחאפרים בתחום.

מה האיזור שלך, שבו הרבה אנשים נפצעו?

ברור שיש פציעות בכל ספורט, כדורגל וכדורסל וסקי זה לא טיעון טוב כי זה לא בשליטת המתאמן ב100% ופציעות זה דבר לגיטימי כתוצאה ממשחק (בעיקר מקצועני אבל גם חובבני. ולגבי ספינינג אתה צודק ובכלל כל תרבות "החוגים" שפופולרית כל כך בספורט, אבל אימון כושר צריך להיות בעל סיכון נמוך מאוד מאוד מאוד לפציעות כי הכל כמעט בשליטתך אז בטכניקה נכונה ועומסים נכונים והתקדמות הדרגתית אחוז הפציעות צריך להיות מאוד נמוך וזה לא מה שוקרה בשטח (אין לי סטטיסטיקה להביא לך אני גם חס וחלילה לא בא לריב ולהתווכח פשוט חבל לי שזה המצב) ואני מדבר על איזור עמק חפר אם אתה מכיר.

איזה מועדון יש בעמק חפר?
יש מ מועדונים בחדרה, בפרדס חנה, אבל זה לא עמק חפר.

איזה מועדון יש בעמק חפר?
יש מ מועדונים בחדרה, בפרדס חנה, אבל זה לא עמק חפר.
דיברתי על פרדס חנה, לא רוצה להכפיש חלילה את המקום או את הבעלים/מאמנים שם כי עושים בהרבה דברים אחהל עבודה אבל כן ראיתי שם כמה אימונים שהלכתי לאסוך ידידה שהתאמנה שם וראיתי באמת טכניקות זוועה, גם בסווינגים (פה פחות יש סכנה לפציעות אבל ברוב המקרים זה פשוט לא סוווינג זה יותר כפיפת כתף...) וגם אנשים עושים קלינים, ואוברהד סקוואט בצורה מזעזעת ולי זה היה נראה מסוכן/מיותר, זה הכל.

Back
למעלה תחתית