הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרוספיט כהכנה לצבא

Fsociety

משתמש פעיל
886
102
נק' מוניטין:
194
886
102
חשבתי בעתיד לשלב אימוני קרוספיט בנוסף לאימוני הליפטינג.
אני כנראה אתגייס בסביבות עוד שנתיים ואני דיי בטוח שגם סקוואט 200 לא יעזור לי להתקבל לסיירת כלשהי.
האם אתם חושבים שאימונים בסגנון קרוספיט יוכלו להכין אותי טוב לצבא?והאם בכלל ניתן לשלב בין ליפטינג לקרוספיט?

קרוספיט לדעתי אם אתה יודע לתמרן את הפעילות בה טוב , ההכנה לצבא הטובה ביותר שיש .. שילוב עם ליפטינג לא בא בחשבון אבל לא חסר כוח בקרוספיט , כול ההנפות למינהם .. ואתה יכול לתת 3X3 תחילת אימון שלדעתי לא כדאי אבל אפשרי

• פותח/ת השרשור
קרוספיט לדעתי אם אתה יודע לתמרן את הפעילות בה טוב , ההכנה לצבא הטובה ביותר שיש .. שילוב עם ליפטינג לא בא בחשבון אבל לא חסר כוח בקרוספיט , כול ההנפות למינהם .. ואתה יכול לתת 3X3 תחילת אימון שלדעתי לא כדאי אבל אפשרי
למה לא אפשרי?
בתקופה הקרובה אני אעשה קרוספיט כנראה רק פעם בשבוע,בהמשך אולי אשלב יותר

למה לא אפשרי?
בתקופה הקרובה אני אעשה קרוספיט כנראה רק פעם בשבוע,בהמשך אולי אשלב יותר
אמרתי שאפשרי אבל לא מומלץ , זו רק דעתי האישית , כי אישית כשאני הולך על משהו זה מאה אחוז , וכשאתה משלב קרוספיט פעם אחת בשבוע זה כבר דופק אחד ממרכיבי ההצלחה של הליפטינג ( מנוחה וכו וכו ) או שזה בא על חשבון אימון ליפטינג שזה כבר פוגע בהתקדמות משקלי עבודה

בטוח שסקוואט 200 קילו לא לעזור לך ביחידה מובחרת?
אין לך מושג כמה שכן... אולי פה בארץ מה שעושים זה לרוץ ולרוץ ולרוץ שוב, אבל כנס קצת לסרטונים של ה Navy seals תבדוק קצת מה הם עושים.

חוק wolf אומר דבר כזה- ככל שתעמיס יותר על העצם (כמובן בגבול היכולת) כך היא תגדל ותתחזק יותר. מדוע? הגוף תמיד ישאף לעשות אדפטציה לסביבת חיים שאתה נמצא בה, וזה אומר שאם בסביבת חיים שלך אתה צריך עצמות חזקות ודחוסות ויציבות, הוא ינסה לעשות כמיטב יכולתו לתת לך את היכולת על מנת שתבטיח את הישרדותך בסביבה.. מישהו שעושה 200 קילו סקוואט יוכל לעמוד בעומסים הרבה הרבה יותר גבוהים מאשר אדם שרק טוחן ריצות ופק"לים כל היום
מעבר לזה, אין לך מושג כמה תצטרך כוח מתפרץ ובכללי רגליים חזקות ויציבות

קרוספיט יעזור לך לפתח קיבולת עבודה, היכולת לעמוד בהספק גבוה לזמן הכי ממושך שאפשר, שזה בדיוק מה שצריך בצבא, אבל כשאני אומר קרוספיט אני מתכוון לקרוספיט המלא, שזה אומר למעשה Be prepared to the unkown- להיות מוכן לכל דבר הגיוני שיכול לקרות.. כשאתה אומר קרוספיט אתה כנראה מתכוון ל Metcons שזה שילוב של כל מיני תרגילים לטווח של כמה דק' עד כמה עשרות... לא, זה רק חלק.
בקרוספיט "הגירסא המקורית" הם עובדים הרוב על כוח כשלמעשה כמעט כל השנה רק על כוח ויכולות ספציפיות מאוד, לקראת התחרות הם עושים סוויץ' ומתחילים לעשות הרבה מטקונים על מנת לפתח סבולת אנארובית ברמות משוגעות.. אבל בסופו של דבר מה קובע את המשקל המסויים שתוכל לעשות לטווח חזרות מסויים? האחוז היחסי מ ה RM1 שלך... זאת אומרת שאם אתה יכול לעשות 200 קילו סקוואט לחזרה אחת סביר להניח ש 100 קילו לא ידגדגו לך ל 20, יכול להיות שאם אתה לא רגיל אז בהתחלה זה קצת יקשה עליך אבל תוך כמה זמן אתה תתחזק ותדלג על זה (משתנה גנטי כמו כל דבר אחר כמובן)
במידה ותתעסק רק בסבולת אנארובית ותעשה מטקונים כל היום אתה לא תגיע רחוק ובקושי תתקדם משמעותית..אי אפשר לעשות הכל ביחד ולצפות להתקדם מהר, בשביל זה צריך לבודד את היכולות שלך ולחזק אותם בנפרד כשבמעבר בין העבודה על היכולות אתה מנסה לשמר את מה שהשגת עד כה, כלמר , אם עבדת כח עד זמן מסויים והגעת למצב שאתה עושה 200 קילו סקוואט והחלטת שאתה עובר למטקונים, אתה מנסה לשמר את המשקל הזה כמה שיותר ולא לרדת בביצועים בזמן שאתה מקדיש את רוב זמנך ליכולת אחרת.

אסכם לך את כל מה שאמרתי בשלושה משפטים

1) קרוספיט זה בדיוק מה שאתה מחפש אם אתה רוצה להגיע ליחידה מובחרת (פעם בשבוע ממש לא מספיק)
2)אפשרי רצוי ונהוג לשלב תוכניות ליפטינג כבדות עם קרוספיט
3)במידה ובחרת קרוספיט, תצטרך לחזק את כל היכולות שלך : אירובי (כמו ריצות למרחקים), סבולת אנארובית (מטקונים וכו') וכוח (כל הליפטינג למיניהם

בהצלחה יא צעיר חח :D

Back
למעלה תחתית