הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אינסולין

sand22

משתמש פעיל
326
162
נק' מוניטין:
410
326
162
איך אפשר לדעת אם לגוף יש חוסר רגישות לאינסולין מלבד קושי בירידה ועליה מהירה ? שהלבלב מפריש יותר מדי אינסולין באכילת פחמימות.
הבנתי שאם צורכים מאכלים עם אינדקס גליקמי נמוך זה עוזר, ושאלה נוספת ממתיקים מעלים אינסולין? מסטיקים\סוכרלוז וכ'ו
אשמח שרק מי שיודע באמת יענה לי
תודה

איך אפשר לדעת אם לגוף יש חוסר רגישות לאינסולין מלבד קושי בירידה ועליה מהירה ? שהלבלב מפריש יותר מדי אינסולין באכילת פחמימות.
הבנתי שאם צורכים מאכלים עם אינדקס גליקמי נמוך זה עוזר, ושאלה נוספת ממתיקים מעלים אינסולין? מסטיקים\סוכרלוז וכ'ו
אשמח שרק מי שיודע באמת יענה לי
תודה
א) למה אכפת לך?
ב) @יהושע64

איך אפשר לדעת אם לגוף יש חוסר רגישות לאינסולין
אם יש לך אפשרות להשיג מד סוכר ביתי את יכולה למדוד את התגובה שלך להעמסת סוכר (הכי טוב לעשות זאת עם 50-100 גרם גלוקוז שאפשר לקנות בבתי מרקחת). את רוצה לראות משהו כמו הגרף האדום ולא הירוק...

אגב, לפעמים תנגודת אינסולין תתבטא בכך שאחרי הפיק הגבוה תבוא ירידה עד רמה נמוכה מאד, אבל הסימן העיקרי הוא גובה הפיק (אן, אם מישהו ממש רוצה לדייק, השטח שמתחת לקו).

upload_2015-11-24_15-32-8.png

אם יש לך אפשרות להשיג מד סוכר ביתי את יכולה למדוד את התגובה שלך להעמסת סוכר (הכי טוב לעשות זאת עם 50-100 גרם גלוקוז שאפשר לקנות בבתי מרקחת). את רוצה לראות משהו כמו הגרף האדום ולא הירוק...

אגב, לפעמים תנגודת אינסולין תתבטא בכך שאחרי הפיק הגבוה תבוא ירידה עד רמה נמוכה מאד, אבל הסימן העיקרי הוא גובה הפיק (אן, אם מישהו ממש רוצה לדייק, השטח שמתחת לקו).

צפה בקובץ המצורף 31359
בדיקת סוכר בדם אחרי צום גם נותנת אינדיקציה לא?

אני לא חושב שהרמת סוכר שלך שנמדדת אחריי צום יכולה להראות איך אתה מגיב לכמות סוכר מסויימת. זה פשוט לא אותו מקרה.

אני לא חושב שהרמת סוכר שלך שנמדדת אחריי צום יכולה להראות איך אתה מגיב לכמות סוכר מסויימת. זה פשוט לא אותו מקרה.
איך לא? תסתכל על הגרפים של יהושע. אם הייתה לי רמת סוכר של 100 אחרי 8-10 שעות צום במקום 70-80 שאמור להיות זה אומר שהסוכר בדם יורד לאט מדי כלומר האינסולין לא מופרש כמו שצריך.

איך לא? תסתכל על הגרפים של יהושע. אם הייתה לי רמת סוכר של 100 אחרי 8-10 שעות צום במקום 70-80 שאמור להיות זה אומר שהסוכר בדם יורד לאט מדי כלומר האינסולין לא מופרש כמו שצריך.
השאלה כמה זה צום, כאן בגרף יש 5 שעות

לתאם את עצמך לגרף שלך יהושע;
א. אתה צריך לעשות בדיוק את הצום שמצויין.
ב. אתה צריך לצרוך סוכר לפני השינה/כ-5 שעות לפני הבדיקה.
ככה סתם ללכת לישון אחריי ארוחה רנדומלית לצום ואז ללכת לבדיקה לא ישקף כלום.

השאלה כמה זה צום, כאן בגרף יש 5 שעות
לתאם את עצמך לגרף שלך יהושע;
א. אתה צריך לעשות בדיוק את הצום שמצויין.
ב. אתה צריך לצרוך סוכר לפני השינה/כ-5 שעות לפני הבדיקה.
ככה סתם ללכת לישון אחריי ארוחה רנדומלית לצום ואז ללכת לבדיקה לא ישקף כלום.
התכוונתי לבדקות של קופת חולים, שם כותבים 8 שעות צום.
לפי הגרף הזה אם יש בעיה ברגישות לאינסולין אז גם אחרי 8 שעות רמת הסוכר תהיה גבוהה מהנורמה, תלוי עד כמה הרגישות בעייתית.

התכוונתי לבדקות של קופת חולים, שם כותבים 8 שעות צום.
לפי הגרף הזה אם יש בעיה ברגישות לאינסולין אז גם אחרי 8 שעות רמת הסוכר תהיה גבוהה מהנורמה, תלוי עד כמה הרגישות בעייתית.
זה למה אני חושב שהעמסה היא קריטית, אם הרגישות היא חלקית אני לא חושב שיראו את זה בבדיקות.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובות
בצום שקמתי בדקתי הכל תקין 72 אבל זה הגיוני שיהיה תקין על דל פחמימה לא?
אחרי שעשיתי חודש שאכלתי פחמימות בשביל לחזור לחיטוב
העליה הייתה משמעותית מדי גם מאוד קשה לי לרדת ב% שומן
אני חושבת שהגוף שלי לא רגיש לאינסולין
אם לפי מה שהטבלה אומרת אני יכולה גם לעשות העמסת פחמימות פשוט
ואחרי כמה שעות לראות מה הרמה של הסוכר בדם ואם היא נמוכה זה יכול להצביע על תנגודת אינסולין?

כן, היא נותנת אינדיקציה לא רעה (עובדה: זה מה שקופ"ח עושה כבדיקת סקר) אבל היא עלולה להיות מושפעת מהפרשת הורמונים שונים לפני היקיצה (חפש "תסמונת השחר" אם זה ממש מעניין אותך) שעלולים לערפל את התמונה, כך שהתגובה להעמסת סוכר קצת יותר טובה לענייננו (עובדה: זה מה שעושים לנשים שחשודות בסוכרת הריון).
יש דברים בגו = יש עניין בדבריך
יותר מדוייק: יש טעם בדבריך, אתה לא מדבר שטויות.
בצום שקמתי בדקתי הכל תקין 72
אם התוצאה הזאת - או כל תוצאה מתחת ל-80 בצום - חוזרת באופן עיקבי את יכולה לשכוח מכל תנגודת אינסולין שהיא. אם הסוכר בצום הוא בסביבות 100 יש טעם בהעמסה.

Back
למעלה תחתית