הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלות בקשר לבגרות ב-5 יח' מת'

Spasm32

משתמש קבוע
1,712
642
נק' מוניטין:
2,661
1,712
642
אני לומד עצמאית ואמור לגשת במועד הקרוב (עוד חודש וחצי) ונשאר לי עוד משהו כמו חצי מהחומר ללמוד (807 בגדול וטיפה מ-806). ציון גבוה יהיה נחמד אבל גם 60 לפני בונוסים אמור להספיק למטרה שלי.

ב-807 - בפרק הראשון ששווה כולה שליש מהציון יש 4 נושאים אפשריים שלא כולם גם יופיעו בבחינה - אם אני לא מכוון לקבל 100, יש טעם בכלל ללמוד אותם או
אפילו חלק מהם? או שעדיף ללמוד רק את הנושאים של פרק ב' ולהתמקד בתרגול בשביל להקטין סיכוי לטעויות?

עוד משהו, אתם לומדים/למדתם את כל החומר שיכול להופיע בבגרות, או שרק מה שיספיק לפרק מסוים? נגיד בפרק הראשון של 806 יש הסתברות/סדרות/בעיות לרוב שאלה אחת מכל נושא - אז למדתם את כל הנושאים או רק 2? כנ"ל בפרקים האחרים של 2 הבחינות.

ודבר אחרון - הקטע הזה שהציון הסופי הוא שקלול של 2 הבחינות כך ש806 מהווה 60% ו-807 מהווה 40%... זה לא תופס אם נכשלים ב-807 נכון? זאת אומרת, השקלול הזה מתבצע רק אם עוברים את 2 הבחינות, נכון?

אם מת' אז עדיף קריסטל מת'
3574374.jpg

אני גם משלים ל5 יחידות ולומד בקבוצה אצל מורה פרטי וניגש למועד הקרוב.
ב807 בגלל חוסר זמן החלטנו לוותר על מספרים מורכבים בגלל שהוא נושא קשה שגם ככה לרוב תלמידים לא בוחרים אותו.
שאר הנושאים הם לא קשים במיוחדים והייתי ממליץ לך ללמוד אותם לדוגמה גאומטריה אנליטית תלמד בוודאות כי התרגילים קלים יחסית ורק מצריכים מעט יצירתיות.
ובאופן כללי עדיף שתכסה כמה שיותר חומר שאתה יכול במסגרת הזמן כי לך תדע אולי תיתקע באיזה תרגיל בבגרות ותידפק.
ב806 למדנו הכל ולגבי השאלה האחרונה אני לא יודע אבל אוכל לברר ביום ראשון.
בהצלחה

מרוכבים לדעתי הנושא הכי קל שיש ב807, חבל לוותר עליו. גם החלק של החדוא ממש קל, זה בול כמו ב806 רק עם תוספת של לוגריתמים וחזקות. הייתי לומד את שניהם.
אם אין לך זמן אתה יכול אחד בין אנליטית ווקטורים, אלה הנושאים המרכזיים ודיי בטוח שיהיה על כל אחד שאלה.

למרות שתכלס עדיף לדעתי ללמוד את הכל ופחות לעומק, ככה שאפשר לסחוט נקודות על סעיפים.

למרות שתכלס עדיף לדעתי ללמוד את הכל ופחות לעומק, ככה שאפשר לסחוט נקודות על סעיפים
מז"א? זו לא צבירת נקודות. אם לומד הכל מהכל אבל לדוגמא בוחר וקטורים והוא עונה על חצי שאלה מה הוא עשה בזה? עדיף כבר ללמוד אחד עד הסוף כדי להוציא את המקסימום מהשאלה. (אך אם הוא יקבל שאלה ממש קשה אזי נוצר הפסד עצום. הכל עניין של מזל.)

מז"א? זו לא צבירת נקודות. אם לומד הכל מהכל אבל לדוגמא בוחר וקטורים והוא עונה על חצי שאלה מה הוא עשה בזה? עדיף כבר ללמוד אחד עד הסוף כדי להוציא את המקסימום מהשאלה. (אך אם הוא יקבל שאלה ממש קשה אזי נוצר הפסד עצום. הכל עניין של מזל.)

יכול להיות שהוא למד טוב נושא מסוים ועדיין יצאה שאלה קשה מאוד בנושא הזה, ואילו בנושא אחר הייתה שאלה קלה יחסית.
אני זוכר מהבגרות שלי שהביאו בוקטורים (שהיה הצד החזק שלי) שאלה מאוד קשה ואילו באנליטית (צד חלש) הייתה שאלה קלה מאוד, ולכן הלכתי על האנליטית. אם יש לך היכרות בסיסית עם הנושא אתה תמיד יכול להתחיל לכתוב כמה נוסחאת שתקבל עליהן קצת ניקוד.

לדעתי זה מעלה את ההסתברות להצליח, אבל אני את הבגרות שלי עשיתי מלפני יותר מ4 שנים אז אולי דברים השתנו מאז. ממליץ לבדוק מה הדפוס במבחנים לדוגמה ובמבחנים משנתיים האחרונות כדי לגבש דעה מבוססת יותר.

מרוכבים זה לדעתי אחד הנושאים הקלים שם (חוץ מאנליטית שזה בדיחה), לא חושב שכדאי לוותר.
וקטורים לי אישית היה קשה, אבל פינקו אותי בקורס שלם של אלגברה ליניארית אז זה עובר...

יכול להיות שהוא למד טוב נושא מסוים ועדיין יצאה שאלה קשה מאוד בנושא הזה, ואילו בנושא אחר הייתה שאלה קלה יחסית.
אני זוכר מהבגרות שלי שהביאו בוקטורים (שהיה הצד החזק שלי) שאלה מאוד קשה ואילו באנליטית (צד חלש) הייתה שאלה קלה מאוד, ולכן הלכתי על האנליטית. אם יש לך היכרות בסיסית עם הנושא אתה תמיד יכול להתחיל לכתוב כמה נוסחאת שתקבל עליהן קצת ניקוד.

לדעתי זה מעלה את ההסתברות להצליח, אבל אני את הבגרות שלי עשיתי מלפני יותר מ4 שנים אז אולי דברים השתנו מאז. ממליץ לבדוק מה הדפוס במבחנים לדוגמה ובמבחנים משנתיים האחרונות כדי לגבש דעה מבוססת יותר.
נכון, כמו שציינתי ישנם 2 צדדים למטבע.

• פותח/ת השרשור
ככל הנראה ב-807 אני אוותר על וקטורים זה איזה 400 עמודים מהספר שאני לומד איתו בשביל נושא שלא מחייב אפילו שיופיע. כנ"ל לגבי גדילה/דעיכה, זה אמנם לא נראה קשה וזה מעט חומר אבל זה בפרק של חדו"א וסיכוי טוב שלא יהיה בזה בכלל שאלה (לעומת חדו"א שבטוח יהיה)
ב-806 - כמה קריטי זה יהיה אם אני אוותר על פונקציות טריגו'? זתומרת, זה חומר שרלוונטי בצורה כלשהי ל-807? כי מבחינת 806 נראה שזה ממש לא קריטי (ממבחנים שראיתי לא מופיעה יותר משאלה אחת בנושא הזה).

אה ושאלה נוספת, בבגרות עצמה, יש צורך לנמק/לרשום כל פעולה שעושים? כאילו, יכולים לתת לי ניקוד מופחת כי נגיד לא הסברתי למה שיפוע של ישר הוא מספר כלשהו או נגיד בבעיות מילוליות ראיתי שנהוג לעשות טבלה ולכתוב הרבה אני פשוט מרכיב את המשוואה ופותר בלי שזה יהפוך לשעת סיפור. בקיצור, מספיק שאני כותב את התשובה הנכונה ומקיף אותה שיהיה ברור או שיהיה צריך גם הסברים בבחינה?

אה ושאלה נוספת, בבגרות עצמה, יש צורך לנמק/לרשום כל פעולה שעושים? כאילו, יכולים לתת לי ניקוד מופחת כי נגיד לא הסברתי למה שיפוע של ישר הוא מספר כלשהו או נגיד בבעיות מילוליות ראיתי שנהוג לעשות טבלה ולכתוב הרבה אני פשוט מרכיב את המשוואה ופותר בלי שזה יהפוך לשעת סיפור. בקיצור, מספיק שאני כותב את התשובה הנכונה ומקיף אותה שיהיה ברור או שיהיה צריך גם הסברים בבחינה?
בגדול, ממה שזכור לי (עברו כמה שנים טובות), כל פעולה שאתה עושה אתה צריך לכתוב אותה, מלבד חישובים בסיסיים אולי. בהתחשב בזה שבבחינה אין לחץ של זמן (או שאתה יודע או שאתה לא יודע) אני לא רואה סיבה שלא לכתוב את כל הפעולות שאתה עושה, ככה אם יש טעות כלשהי בחישוב ירד לך הרבה פחות ניקוד.
אם אתה רושם דברים בלי פירוט זה חשד להעתקה

נערך לאחרונה:
ב-806 - כמה קריטי זה יהיה אם אני אוותר על פונקציות טריגו'? זתומרת, זה חומר שרלוונטי בצורה כלשהי ל-807? כי מבחינת 806 נראה שזה ממש לא קריטי
זה יכול גם להופיע ב807. עדיף ללמוד, כל נושא החקירות מופיע בשני הבחינות.
אה ושאלה נוספת, בבגרות עצמה, יש צורך לנמק/לרשום כל פעולה שעושים?
זה מאוד תלוי במה מדובר.
אבל בעיקרון אתה צריך להסביר כמעט הכל למעט חישובים צדדים/בסיסים.

כבר נאמר לי ע"י הרכזת של התיכון שלמדתי בו שאני הולך להיות הנבחן היחיד ושמזמינים משגיח במיוחד בשבילי אז...🤣
מי שבודק לך את הבחינה לא יודע את זה. אם הוא בודק ורואה תשובות כאלה הוא יכול לרשום חשד להעתקה ואז לך תסביר להם את זה...

• פותח/ת השרשור
מי שבודק לך את הבחינה לא יודע את זה. אם הוא בודק ורואה תשובות כאלה הוא יכול לרשום חשד להעתקה ואז לך תסביר להם את זה...

זה נאמר בצחוק מעצם זה שלא יהיה לי ממי להעתיק, אני לא באמת חושב שזה שאני נבחן לבד פותר אותי מכל חשד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית