הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נשימה נכונה

השאלה אם יש בכלל מדד מדויק לנשימה.
באימוני גב(מתח וכו) אני לא נושם כי משום מה ככה אני מרגיש כיווץ יותר טוב. אולי זה תמרון ולסלבה, או אולי סתם פסיכולוגית..
אחרי זה אני מתנשם 2 דקות וחוזר חלילה.

לא רצוי לבצע עם אותה נשימה כמה חזרות?
אם אתה מסוגל. זה דורש תרגול.
אני אישית בבנץ' מושך 2 חזרות על נשימה אחת. סתם כדוגמא.
עניין של הרגל..הכי חשוב לשמור את האוויר בפנים ובטן מכווצת.

• פותח/ת השרשור
השאלה אם יש בכלל מדד מדויק לנשימה.
באימוני גב(מתח וכו) אני לא נושם כי משום מה ככה אני מרגיש כיווץ יותר טוב. אולי זה תמרון ולסלבה, או אולי סתם פסיכולוגית..
אחרי זה אני מתנשם 2 דקות וחוזר חלילה.
ובצורה הזאת אתה חושב שיותר יעילה מאשר להוציא אוויר במאמץ ולהכניס שיורדים אני מתכוון למתח שדווקא שם אני פועל אחרת מהבנץ

ובצורה הזאת אתה חושב שיותר יעילה מאשר להוציא אוויר במאמץ ולהכניס שיורדים אני מתכוון למתח שדווקא שם אני פועל אחרת מהבנץ
לעולם לא מוציאים אוויר בזמן החזרה בתרגילי הבסיס

לטווח חזרות נמוך- נגיד עד 12 זה מצוין. לסט של 30 שניות או יותר לדוגמא- לי גרם לכאבים,סחרחורות וזרמים. ואז יש נשימת יתר.. אצל כל אחד זה שונה, בבנץ לדוגמא אני יכול לנשום בלי בעיה ועדיין להצליח. יש כאלו שלא.
בסקוואט חייב לשמור על הכיווץ.. באימוני סיבולת וריצה- נשימה סדירה,עמוקה וקבועה זה דבר הכרחי. באימוני כח, דווקא עצירה של הנשימה(מעלה לחץ דם) עוזרת בביצועים.

לגבי נשימה בפרס - לי עובד הרבה יותר טוב כשאני מחדש את הנשימה כאשר המוט מעל הראש ולא בתחילת החזרה, ממליץ לנסות.

לא מסכים, אם בסקווט ודדליפט אני לא מוציא קצת אוויר במאמץ אני מרגיש בחילה רצינית.
זה לא אומר שאתה עושה את הדבר הנכון.
אם אתה מוציא אוויר אז אתה מאבד את הלחץ התוך בטני ואתה בטח יודע מה המשמעות של זה.
יש כאלה שמצליחים להוציא אוויר לאט עם שפתיים סגורות מבלי לאבד כיווץ.

בכל אופן,זכותך לא להסכים. אבל לדעתי אתה טועה

זה לא אומר שאתה עושה את הדבר הנכון.
אם אתה מוציא אוויר אז אתה מאבד את הלחץ התוך בטני ואתה בטח יודע מה המשמעות של זה.
יש כאלה שמצליחים להוציא אוויר לאט עם שפתיים סגורות מבלי לאבד כיווץ.

בכל אופן,זכותך לא להסכים. אבל לדעתי אתה טועה
אז זהו אני מדבר על להוציא אוויר לאט.
תנסה מתישהו, אתה תראה שאתה לא מאבד כיווץ

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית