הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חומרים ואסטמה

סתמישהו

משתמש מתחיל
264
17
נק' מוניטין:
22
264
17
אוניברסיטת ת"א
שלום לכולם,
רציתי לדעת אם יש קשר בין חומרים לאסטמה?
אם יש סיכוי שחומר "כזה" או "אחר" משפיעים לי על דרכי הנשימה ויכולים לגרום לחירחורים והפרעות בנשימה?

מדבר על אחד מהחומרים הבאים .. דיאנבול, דקה או טסט (במקרה שלי - אנטט).

או שזו סתם איזו אלרגיה למזג האוויר הזה שמשפיע כרגע על רובנו או סתם איזה אבק שהצטבר אצלי בחדר בבית .. ? ;)

תודה והמשך ערב נפלא לכולם.

שלום לכולם,
רציתי לדעת אם יש קשר בין חומרים לאסטמה?
אם יש סיכוי שחומר "כזה" או "אחר" משפיעים לי על דרכי הנשימה ויכולים לגרום לחירחורים והפרעות בנשימה?

מדבר על אחד מהחומרים הבאים .. דיאנבול, דקה או טסט (במקרה שלי - אנטט).

או שזו סתם איזו אלרגיה למזג האוויר הזה שמשפיע כרגע על רובנו או סתם איזה אבק שהצטבר אצלי בחדר בבית .. ? ;)

תודה והמשך ערב נפלא לכולם.
שימוש בסטרואידים פוגע, בצורה כזו או אחרת, במערכת הקרדיו-ואסקולרית.
יש חומרים ש"מצטיינים" יותר בפגיעה, במנגנונים ודרכים שונים, יש שפחות, יש שכמעט ולא תרגיש.
בכל מקרה, תדע שאסטמה וחומרים עשוי להוות בעיה, בין אם כזו ששווה מראש היכנס אליה ולהתמודד איתה או לא.
יש חומרים כמו טרן, בולדנון, אוראליים "נזוליים" (דיבול ואנאדרול בעיקר), שעשויים בהחלט לפגוע לך בנשימה, ועקב כך תרגיש מועקה.
תלוי גם כמה האסטמה שלך חריפה, ובאיזו עונה נמצאים, ועוד כל מיני פאקטורים.
שילוב של מדללי דם למיניהם (אספירין) עשוי לעזור, אבל לא בהכרח, ולא תמיד כדאי.

באם יש לך ניסיון עבר עם חומרים, מהו? ואיך הרגשת?
באם לא, ומדובר בסייקל ראשון, אזי טסט אנתת לא אמור להעיק יתר על המידה, אם בכלל, על הנשימה

אם אני לא טועה, תרומת דם תעזור במקרה כזה?
כן, אבל לא לטווח הארוך.
מלבד זאת, מבחינה משפטית, אסור לך לתרום דם אם אתה משתמש בסטרואידים (גם אם תחתום על ההצהרה ויעשה שימוש בדם שלך ומשהו לא טוב יקרה - הבומרנג יחזור אלייך).
בימי התנ"ך היו מקיזים דם, אתה יודע?
אם אתה אסמתי, בולדנון צריך להיות אחת מהעדיפויות האחרונות שלך לשימוש

שאלתי תאורטית, אם מורגשת ירידה בנשימה מה היית ממליץ לעשות?
בהנחה והירידה באיכות הנשימה היא אך ורק בזמן הסייקל, ניתן לנסות ולשלב אספירין.
באם לא עוזר, לא הייתי מגביר את התרופות/תכשירים הנוכחיים שאתה לוקח (אם בכלל) נגד אסטמה, אלא מתייעץ עם הרופא קודם.
באם לא עזר שני הנ"ל - פשוט תפסיק עם החומר ה"בעייתי" בסייקל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית