הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת דם ראשונה - רשימה מול מה שאושר...

• פותח/ת השרשור shone
  • פורסם בתאריך

shone

מושעה
111
11
נק' מוניטין:
40
111
11
שלום רב
מתחיל להיכנס לעניינים
הלכתי לרופא משפחה הגעתי אליו עם רשימת בדיקות, שמצורפת כתמונה
הרופא לא אישר לי מתוך הרשימה את המסומנות בעיגול למרות שניסיתי בעדינות להתעקש

ואישר לי את הרשימה המודפסת שמצורפת בשתי תמונות
הוא הוסיף לי כמה בדיקות שלא היו ברשימה שלי

הוא ציין בפניי שאלו בעיגול אני לא צריך בכלל
ולמשל ויטמין B12 גם לא רצה לאשר ואמר שעושים בפעם ב-4 שנים ואני עשיתי לפני שנתיים, בסוף אישר אותה

לא מבין מה הקטע שלהם לא לאשר? מה הקטע שלהם גם לשאול ולחטט?
אני אישית משלם המון כל חודש לקופת חולים
אני עושה כבר בדיקת דם תן תכל מה כפת לך... מה השטויות האלו סלקציה כאילו זה יורד לו מהמשכורת

בכל אופן
אשמח לקבל חוות דעת על רשימת הבדיקות שאישר וגם הוסיף
והאם זה דיי מספיק לפני סייקל ראשון ?

אציין שהרופא מאוד רופא מקצועי ונחמד

ביקשתי.jpg

IMG_20151228_232252.jpg

IMG_20151228_232329-1.jpg

נערך לאחרונה:
מה שהוא לא אישר לך אלו מדדים מאוד חשובים לבדיקה בכלל, ולפני כניסה לסייקל בפרט.
קח בחשבון שיהיה חשוב למדוד אותם גם אחרי הסייקל (ליתר דיוק - כחודש לאחר סיום ה-PCT).
חזור לרופא והסבר לו שאתה מתעסק בפעילות גופנית אינטנסיבית, ומייחס חשיבות לכך.
אמור לו שאתה רוצה לבדוק את כלל המדדים כי יש ביניהם קשר (ואכן יש - הסבר לו למה - אם אינך יודע, בצע חיפוש בפורום ולמד בעצמך - אין תחליף לידע!).
אם לא יצליח, נסה רופא אחר.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובה אחי
מה שהוא לא אישר לי תקן אותי אם אני טועה זה הורמונים שמעודדים או משפיעים על הורמון טסט ואצלי תוצאת הטסט יצא טוב (פרטים מטה)
1. אז למה כ"כ חשוב לדעת תוצאות על הורמונים "שוליים" אם הטסט יצא תקין ושאר כל הבדיקות שביצעתי?

הרופא מנגד גם נתן לי המון בדיקות שלא היו ברשימה כגון:
Uric Acid
Lipid Profile
Urinalysis
Phosphorus
Electrolytes Na+K+CI

היום בבוקר ניגשתי לבצע את הבדיקות וכבר קיבלתי תוצאות
ברוך השם כל הבדיקות יצאו תקינות ומדובר ברשימה ארוכה של 4 עמודים כולל בדיקות השתן
טסט טוטאל יצא לי: 16.9 (בן 38) 2. האם זה מעולה בהתחשב לגיל שלי? 3. אגב לכמה הוא מגיע במהלך סייקל ראשון עפ"י תפריט הפורום?
גם הורמוני בלוטת התריס (כל השלושה) יצאו תקין וגם פרולקטין הורמון בלוטת יותרת המוח וגם הורמון האנדרו...

קשה לי להאמין שרופאים מאשרים תדירויות כאלה גבוהות של בדיקות כאלה לפני סייקל ואחרי
4. יש רופאים כאלה? מה אומרים להם למה תדירות הבדיקות גבוהות? לי בדיקה ראשונה לא נתנו את הכל אז איך אבקש עוד מס' חודשים?

אודה על תשובתך גבר

תודה רבה על התגובה אחי
מה שהוא לא אישר לי תקן אותי אם אני טועה זה הורמונים שמעודדים או משפיעים על הורמון טסט ואצלי תוצאת הטסט יצא טוב (פרטים מטה)
1. אז למה כ"כ חשוב לדעת תוצאות על הורמונים "שוליים" אם הטסט יצא תקין ושאר כל הבדיקות שביצעתי?

הרופא מנגד גם נתן לי המון בדיקות שלא היו ברשימה כגון:
Uric Acid
Lipid Profile
Urinalysis
Phosphorus
Electrolytes Na+K+CI

היום בבוקר ניגשתי לבצע את הבדיקות וכבר קיבלתי תוצאות
ברוך השם כל הבדיקות יצאו תקינות ומדובר ברשימה ארוכה של 4 עמודים כולל בדיקות השתן
טסט טוטאל יצא לי: 16.9 (בן 38) 2. האם זה מעולה בהתחשב לגיל שלי? 3. אגב לכמה הוא מגיע במהלך סייקל ראשון עפ"י תפריט הפורום?
גם הורמוני בלוטת התריס (כל השלושה) יצאו תקין וגם פרולקטין הורמון בלוטת יותרת המוח וגם הורמון האנדרו...

קשה לי להאמין שרופאים מאשרים תדירויות כאלה גבוהות של בדיקות כאלה לפני סייקל ואחרי
4. יש רופאים כאלה? מה אומרים להם למה תדירות הבדיקות גבוהות? לי בדיקה ראשונה לא נתנו את הכל אז איך אבקש עוד מס' חודשים?

אודה על תשובתך גבר
1. טעות בידך.
קרא בנפרד על כל הורמון (ויקירפואה למשל, או כאן בפורום ע"י חיפוש) והבן למה חשוב לבדוק גם אותם.
אין דבר כזה ,שולי"
2. זו תוצאה טובה, אך חשוב מעבר לכך גם ה-Test Free (לא נבדק).
3. תלוי המינון ועוד גורמים. על 500mg טסט רפואי ניתן להגיע לאיזור ה-50 טסט טוטאל ומעלה מעט.
4. תלוי ברופא, במצב, במה שיצא חריג או לא, במדיניות פנימית וחיצונית - בהרבה דברים. תנסה עוד כמה חודשים לאחר ה-PCT לבקש שוב. מקווה שלא תיתקל בבעיות

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובה

1. אני מדבר על הורמוני FSH ו-LH שהם שוליים לגברים, הרופא ציין בפניי שמעולם לא נתן בדיקות אלו לגברים ואלו בעיקר הורמוני נשים לבדיקת פוריות והריון. כנ"ל Progesterone ו-Estradiol שכן הוא בכלל אסטרוגן
2. נכון טסט חופשי לא נבדק, אבל אני חוזר לרופא לדרוש בדיקות FAI ו-SHBG ולפי הבדיקות האלו ניתן לחשב טסט חופשי

תודה רבה על התגובה

1. אני מדבר על הורמוני FSH ו-LH שהם שוליים לגברים, הרופא ציין בפניי שמעולם לא נתן בדיקות אלו לגברים ואלו בעיקר הורמוני נשים לבדיקת פוריות והריון. כנ"ל Progesterone ו-Estradiol שכן הוא בכלל אסטרוגן
2. נכון טסט חופשי לא נבדק, אבל אני חוזר לרופא לדרוש בדיקות FAI ו-SHBG ולפי הבדיקות האלו ניתן לחשב טסט חופשי
1. חשובים מאוד, בעיקר למי שהולך לקחת טסט חיצוני בסייקל. אתה רוצה לדעת מה המצב לפני ואחרי - לראות שציר הHPTA חוזר לתקינות. אל תגיד לרופא שזה מה שאתכ מתכנן, רק הסבר לו שאין דבר כזה הורמונים רק לנשים וגברים. אם מתעקש - בשק מרופא אחר. אל תכנס לסייקל בלי לדעת מה מצבך הכולל על בוריו לפני.
2. חשוב שתבדוק גם מאותה הסיבה של סעיף 1

• פותח/ת השרשור
1. למעט אלו אם כל שאר הבדיקות וההורמונים שלי יצאו תקינות למה הם כל כך חשובות? גם ככה במהלך הסייקל אני ייקח כוריגון/פרגניל
ומדובר על הורמונים שמשפיעים/נותנים חיווי על מצב הורמון הטסט. רמת הטסט שלי יצאה תקינה וכוריגון/פרגניל יסייעו לי לשמור על רמתו הטבעית בסייקל
ובסיום כמובן PTC. מה לא ככה? אני לא יכול להתעקש עם הרופא על הבדיקות האלו ואין לי רופא אחר לבקש מימנו

1. למעט אלו אם כל שאר הבדיקות וההורמונים שלי יצאו תקינות למה הם כל כך חשובות? גם ככה במהלך הסייקל אני ייקח כוריגון/פרגניל
ומדובר על הורמונים שמשפיעים/נותנים חיווי על מצב הורמון הטסט. רמת הטסט שלי יצאה תקינה וכוריגון/פרגניל יסייעו לי לשמור על רמתו הטבעית בסייקל
ובסיום כמובן PTC. מה לא ככה? אני לא יכול להתעקש עם הרופא על הבדיקות האלו ואין לי רופא אחר לבקש מימנו
לא ככה. אתה רוצה לדעת מה מצבם לפני ואחרי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית