הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מבחן אמי"ר

shum_klum

משתמש משקיע
2,345
1,475
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,623
2,345
1,475
שלום.

אשמח לדעת פרטים אודות המבחן.
לקרוא בגוגל אני יכול, אני רוצה לדעת פרטים מאנשים שעשו אותו.
האם יש קורסים טובים שמכינים לבחינה?
האם יש דרך לקבל הקלות בבחינה?

באופן כללי האנגלית שלי חלשה, ניסיתי כמעט הכל (חוץ מלעזוב את הארץ) ושום דבר לא עזר לאנגלית שלי, ואני די פוחד שזה מה שימנע ממני להתקדם בחיים.

אחי,

אני מכין לך תגובה ארוכה עכשיו... תעקוב אני עורך.

מגיל מאוד קטן היה לי סוג של פובית אנגלית ואי אהבה(במילים המעטות) לתחום הזה.
ביסודי הייתי הקבצה א ובהמשך הגעתי לתיכון ל5 יחידות ולא באמת הגיע לי להיות שם.
אני זוכר את התקופה שהייתי יוצא משאלונים ואפילו לא מבין על מה היה מדובר בטקסט :/
וככה הסתיימה לה תקופה רעה באנגלית, סיימתי 5 בחסד עם 72 ובאמת שהייתי מאוד מאוד מאוד גרוע.
אז בפסיכומטרי הוצאתי באנגלית סביב ה91 מתוך 150, שזה גרוע מאוד.

במשך הצבא החלטתי לשים לזה סוף, מתוך הבנה שהאנגלית מאוד מאוד חשובה להמשך הדרך.
לקחתי מילון של יואל גבע לפסיכומטרי, שיננתי את כולו תוך כדי קריאת ספרים.
התחלתי מספרים של פינגוויון רידר הקטנים ולאט לאט התקדמתי.
עם הזמן העדפתי לקרוא יותר חדשות באינטרנט.

רק כדי לסבר את האוזן שלך כמה השתפרתי. בפסיכומטרי בסופו של דבר מ91 קפצתי ל128 ובבחינה האחרונה ל134 שזה פטור.
באנגלית בבגרות קפצתי ל85(וגם זה כי הכתיבה שלי ממש גרועה)... אבל בכל הבחינה אני לא חושב שנעזרתי במילון(אולי מילה אחת)...

כל מה שנאמר למעלה אין בו כדי להתפאר, אלא כדי להדגים לך כמה הייתי במצב גרוע והשתפרתי.

אז מה אני ממליץ ?
לתפוס ספרים מאוד קלים באנגלית(לא להתבייש בזה) ולהשיג מילון של גבע...
עם הזמן לעבור לקרוא באתרים מדעיים ואתרי חדשות
http://www.sciencedaily.com/
Israel News: Ynetnews
Jpost.com - The Jerusalem Post newspaper's online edition

זה יקח זמן, אבל מבטיח שזה ישתלם.

דרך אגב שכחתי לציין, לדעתי קורסים פה זה בזבוז כסף.
מסכים שיש תמיד מקום לטריקים ושיטות, אבל בסופו של דבר לענות נכון זה לדעת אנגלית+אוצר מילים.
את התירגול הכי איכותי תמצא במרכז הארצי במבחני הפסיכומטרי(שכמעט זהים לחלוטין לפרקי בחינת אמיר למעט כמות השאלות בכל נושא).
כרגע ממליץ לא לתרגל מהמרכז הארצי, אלא לשפר את האנגלית חזק ולהשקיע כמה שעות ביום.
לאחר שתרגיש סבבה תתחיל לתרגל ותגש.

נערך לאחרונה:
לא ברור אם אתה שואל על הבחינה במטרה לקבל פטור מקורסים באוניברסיטה (הדבר לא קשה, אם כי צריך לפחות ידע בסיסי באנגלית) או במטרה להשכיל וללמוד אנגלית כמו שצריך (זה דרך חיים בשביל להיות טוב באנגלית צריך תמיד להחכים ולתרגל)
המבחן לחוץ מאוד בזמן והדבר הכי חשוב באנגלית זה אוצר מילים.

בכל אופן כאחד שנבחן במבחן אמי"ר, אני יכול לתת לך כמה טיפים להצליח במבחן וגם לשפר את האנגלית שלך:

1. בתור התחלה הייתי מציע לך לקרוא ספרים באנגלית (כן, גם אם אתה לא מבין מה אתה קורא) וככה לשפר את מהירות הקריאה באנגלית שיעזור רבות לסיים את השאלות ולא לסמן תשובות כמו מספרים בלוטו. (לפחות מבחינת זמן)
כל יום חצי שעה, אם אתה ממש רוצה להשקיע אז אפשר גם יותר אבל בתור התחלה תתחיל חצי שעה ביום, שים לב שאתה עולה בהדרגתיות במספר העמודים שאתה קורא ובקצב הקריאה.

2. בנוסף לכך, הייתי ממליץ לך לקחת ספר מחבר/ה של פרק האנגלית בפסיכומטרי, שהוא זהה מבחינת ה"חומר" שצריך לדעת, ושם יש כ1000 מילים שכדאי מאוד לשנן, ללמוד ולזכור אותם ואת הפירושים שלהם, שתתחיל לעבור על המילים תראה שאתה מכיר חלק ולאט לאט תראה שזה מילים מהחלל (לפחות במקרה שלי)

3. דבר נוסף זה לצפות בסדרות טלויזיה (כן כן, אפשר גם להינות במהלך הלימודים באנגלית) עם תרגום לאנגלית, וגם אם לא תבין בדיוק על מה מדובר אתה תראה שקצב הקריאה מהיר יותר כי כתוביות רצות מהר יחסית וגם תלמד לקרוא נכון, כי אתה שומע את מה שאתה קורא.

4. אחרי שצברת קצת ידע באנגלית מהטיפים הנ"ל הייתי ממליץ לך לקרוא טקסטים/מאמרים/ספרים (כל דבר אחר שיעניין אותך) באנגלית ולסמן מילים קשות וללמוד אותם ואת הפירושים שלהם, דבר זה יביא להרחבת הידע והעשרת אוצר המילים שלך.

5. כמובן שבסופו של דבר, הכי מומלץ לפני שניגשים לבחינה, לתרגל מבחני אמי"ר על הזמן האמיתי, בהתחלה זה ייראה בלתי אפשרי, תוך כמה זמן מבינים שאין זמן "למרוח" וחייב לרוץ על השאלות, ואחר כך אתה כבר תקלוט את הרעיון של המבחן ותתרגל ל"קצב" שלו.

6. בנוסף למילים בספר של הפסיכומטרי יש גם שיטות לבחינת אמי"ר ומקור שאלות מגוון על כל פרק וסוגי שאלות במבחן, אני הייתי ממליץ לגשת לספר רק אחרי שתרגלת לפחות 3-4 מבחנים ואז לעבור על הספר ולתרגל אותו ולראות במחבנים שעשית, לעשות אותם שוב ולראות שבאמת שיפרת את הציונים.

לסיכום:
זה לא סוד שבשביל להצליח באנגלית צריך אוצר מילים, אבל הספר מביא לך שיטות וגם הרבה מילים שאפשר ללמוד ויעזרו לך במהלך המבחן.אבל גם אם יהיה לך את אוצר המילים של כל המילים במבחן ולא משנה שום דבר לא יפתיע אותך, אם לא תקרא מספיק מהיר לא תספיק לענות על הכל, אז קריאה זה דבר מאוד חשוב!

הייתי ממליץ לך להתחיל עם טיפים 1,3 אחרי זה לשלב גם את 2,4 ואז להוסיף גם את 5,6.

מאוד פשוט.
חוק שתקף לכל השפות.
אם אתה רוצה לשלוט בשפה, אתה צריך להתעסק בה.
לא חייב בהכרח ספרים או מאמרים, אלה תעסוקה מסויימת שתכלול בתוכה אנגלית.
הדוגמא הכי קלאסית היא משחקי מחשב.
90% ממי שמשחק מספיק במשחקי מחשב בתיכון מוציא ציון יפה באנגלית.
בין היתר אפילו קריאה ב9GAG או הפיכת הפלאפון לאנגלית תעזור.
מה שחשוב זה תמיד לעסוק באנגלית.
לראות אנגלית כל יום.
אתה תלמד לאהוב אותה ולהבין שהיא פשוטה.
אני יכול להעיד על עצמי שזה מה שעזר לי להוציא ציונים יפים בגרויות באנגלית ולקבל 142 בחלק האנגלית בפסיכומטרי ללא דקת למידה לפרק.

מאוד פשוט.
חוק שתקף לכל השפות.
אם אתה רוצה לשלוט בשפה, אתה צריך להתעסק בה.
לא חייב בהכרח ספרים או מאמרים, אלה תעסוקה מסויימת שתכלול בתוכה אנגלית.
הדוגמא הכי קלאסית היא משחקי מחשב.
90% ממי שמשחק מספיק במשחקי מחשב בתיכון מוציא ציון יפה באנגלית.
בין היתר אפילו קריאה ב9GAG או הפיכת הפלאפון לאנגלית תעזור.
מה שחשוב זה תמיד לעסוק באנגלית.
לראות אנגלית כל יום.
אתה תלמד לאהוב אותה ולהבין שהיא פשוטה.
אני יכול להעיד על עצמי שזה מה שעזר לי להוציא ציונים יפים בגרויות באנגלית ולקבל 142 בחלק האנגלית בפסיכומטרי ללא דקת למידה לפרק.

אומנם אתה צודק, אך מה שהמלצתי לו יותר משקף את הבחינה.
קריאת מאמרים/אתרי חדשות... בהן יופיעו מילים רלוונטיות לבחינה 😃

קראתי קצת ספר באנגלית לפני וקיבלתי 243 מתוך 250.
אם אתה טוב באנגלית רק תתאמן קצת על אנסיניפ ותקרא ספר כדי שתתרגל לקריאה מהירה יחסית ושתהיה בכושר.

אם אתה רוצה קורס אז חבל על הכסף, תעשה כבר קורס פסיכומטרי...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית