הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התלבטות לגבי מחשב נייד

shahar18

משתמש משקיע
5,839
1,872
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,150
5,839
1,872
שימוש במחשב למטרת תואר במדעי המחשב , בנוסף סדרות/סרטים.

מתלבט בין דגם של asus - UX305FA-FC052T
לבין ה-macbook air 13.3, i5, 256ssd, 8gb-ram
ההפרש במחירים מגיע לאיזור ה2500-3000 ש"ח על אותו מפרט. (3500-4500 לעומת 6500-7000). בנוסף האסוס עם 3 שנות אחריות והאפל עם שנה אחת.
בנוסף אני חושב שמערכת הפעלה של ווינדאוס תהיה נוחה יותר בסביבת לימודים, כמובן שאפשר להתקין ווינדאוס גם באפל אבל אני מאמין שזה כרוך בעלויות נוספות.

בקיצור, ההפרש במחירים הוא משמעותי ובנוסף התעסקות די מעצבנת עם הwindows .
השאלה היא כמה ה-macbook מצדיק את הפער במחירים? כתוב שאורך חיי סוללה 12 שעות, כמה זה באמת בפועל?
הבחור מחשבים שאני עובד איתו כל השנים לא אומר מילה אחת רעה על אפל, להפך, משבח שיש שם 0 תקלות. עם זאת טוען שהוא ממליץ בחום על האסוס הזה, שאין לו שום אינטרס לעשות את זה כי הוא מרוויח מזה פחות.

מה אומרים?

אני בחיים לא הייתי קונה אפל בגלל המחיר שהם דורשים אבל מה שכן המערכות שלהם מאוד מהירות, מאוד יציבות ודי חסכניות בסוללה. עדיין הייתי הולך על הוינדוס, במיוחד שאם אתה כבר מוכן לשלשל לכיסו של המוכר 7K תוכל להביא מפלצונת של מחשב עם כונן קצת יותר רציני מהאפל שאחרי יומיים יגמר לו המקום

• פותח/ת השרשור
אני בחיים לא הייתי קונה אפל בגלל המחיר שהם דורשים אבל מה שכן המערכות שלהם מאוד מהירות, מאוד יציבות ודי חסכניות בסוללה. עדיין הייתי הולך על הוינדוס, במיוחד שאם אתה כבר מוכן לשלשל לכיסו של המוכר 7K תוכל להביא מפלצונת של מחשב עם כונן קצת יותר רציני מהאפל שאחרי יומיים יגמר לו המקום
מן הסתם שאני מעדיף להוציא 3k-4k ולא 7k . ככה שזה לא שאני ייקח מחשב מפלצתי ב-7k אם אחליט לוותר על האפל.

אם שום סיבה להוציא אפילו 4 על נייד אם כל מה שתעשה בו זה שימוש משרדי.
לא מדבר אפילו על 7...

• פותח/ת השרשור
אגב, העירו את עיניי שעדיף לי להשתמש ב-ssd128gb שעליו תהיה מערכת ההפעלה ולהשתמש בכונן חיצוני לכל השאר.. זה חוסך 1000 שקל (לפחות במק)

• פותח/ת השרשור
אם שום סיבה להוציא אפילו 4 על נייד אם כל מה שתעשה בו זה שימוש משרדי.
לא מדבר אפילו על 7...
אני משער שלא היה לך אף פעם מק?
גם לי לא אגב, פשוט את המשפט שאמרת אומרים כל אותם אנשים שאף פעם לא עבדו עם מק.

אני משער שלא היה לך אף פעם מק?
גם לי לא אגב, פשוט את המשפט שאמרת אומרים כל אותם אנשים שאף פעם לא עבדו עם מק.
מה כבר מק יתן לי מעבר למה שיש לי? עם נייד רגיל ב3K כל דבר שקשור לשימוש משרדי רץ חלק ב100% גם בלי SSD.

תקח באמת ssd של 128 זה הכי חשוב, מציעה שיהיה 8 gb ram.
מציעה לברר במוסד לימודים אם יש חוות מחשבים שיש שם מסכים ומקלדת+עכבר ואז תקח נייד קטן וקל. כי לעבוד אליו בכל זאת קשה ואתה תמיד תוכל לחבר למסך גדול.
לפחות בטכניון אנשים סיימו תואר אם מק אז הוא כן מספיק בשביל לעשות תואר.

לדעתי האישית תקח וינדוס בגלל המחיר.

הלפטופ שאני עובד איתו בעבודה ובבית גם משתמש בו לסרטים עם קודי והוא עובד פיצוץ זה ה asus TP500L.
כונן רגיל בשילוב SSD עבור cache , 8 ג'יגה זיכרון ו i7.
והוא גם מתקפל לאחור והופך לטאבלט אם רוצים שזה נחמד בנסיעות בעיקר..וצריכת הסוללה סבבה לגמרי.

• פותח/ת השרשור
תקח באמת ssd של 128 זה הכי חשוב, מציעה שיהיה 8 gb ram.
מציעה לברר במוסד לימודים אם יש חוות מחשבים שיש שם מסכים ומקלדת+עכבר ואז תקח נייד קטן וקל. כי לעבוד אליו בכל זאת קשה ואתה תמיד תוכל לחבר למסך גדול.
לפחות בטכניון אנשים סיימו תואר אם מק אז הוא כן מספיק בשביל לעשות תואר.

לדעתי האישית תקח וינדוס בגלל המחיר.
128 אמור להספיק?
בהנחה שאני לא איזה גיימר ואין לי מוזיקה במחשב

128 אמור להספיק?
בהנחה שאני לא איזה גיימר ואין לי מוזיקה במחשב

כן זה אמור להספיק לך
אם השימוש שלך הוא סרטים וסדרות (בהנחה שאתה מוחק אותם אחרי שאתה צופה) ולתכנות
128 גיגה אמורים להיות מספקים
מקסימום אתה קונה כונן חיצוני של 1TB לסרטים והסדרות ושטויותים אחרים

כן זה אמור להספיק לך
אם השימוש שלך הוא סרטים וסדרות (בהנחה שאתה מוחק אותם אחרי שאתה צופה) ולתכנות
128 גיגה אמורים להיות מספקים
מקסימום אתה קונה כונן חיצוני של 1TB לסרטים והסדרות ושטויותים אחרים
כמו שהוא אמר זה יספיק, ו מקסימום כונן חיצוני

לא מזמין מחו"ל. רק בארץ ממקום מוכר ועם אחריות.
ההתלבטות היא בין שני הדגמים שכתבתי

טעות של בית ספר, מכיוון שיש הרבה סוגי אחריות והרבה מהחברות נותנות אחריות בינלאומית.
הכל עניין של מחיר ובדיקה האם האחריות היא אכן בינלאומית.
בלי כל קשר ומניסיון אישי, אם אפשר להשיג מחשב מאילת, אז ההבדלים במחיר כבר יהיו זניחים.

לגבי הנושא עצמו אין לאפל מתחרים בקטגוריה של זמן סוללה (אכן תקבל 12 שעות בשימוש ממוצע של גלישה ואופיס).
השאלה היא אם אתה תהיה מסוגל לעבור את התואר עם מק? (אין לי שמץ וממליץ לשאול את השאלה בפורומים של הפקולטה הרלוונטית בטכניון או בתל-אביב)
אם אתה בכל זאת הולך על אסוס, גיסתי קנתה את ה305 עם 256GB לפני כמה חודשים והוא פשוט מציאה בתמורה למחיר ומחשב נהדר.

טעות של בית ספר, מכיוון שיש הרבה סוגי אחריות והרבה מהחברות נותנות אחריות בינלאומית.
הכל עניין של מחיר ובדיקה האם האחריות היא אכן בינלאומית.
נקודה שלא העליתי כי יש להרבה אנשים מחסום פסיכולוגי להזמין כאלו מוצרים ברשת.

יש לי את הדגם של האסוס הזה עם ssd וזה אחלה של מחשב. מהיר, חזק, מסך טוב ואחלה גימור.

מה שכן, השבוע התחילה לי בעיה בסוללה (והמחשב דיי חדש) ואני שולח אותו לתיקון (במסגרת האחריות). לא יודע אם זה נקודתי אבל שווה לציין.

אין צורך להוציא כל כך הרבה כסף על מחשב ללימודים
בסופו של דבר רצוי להשקיע במעבד ובחיי הסוללה
*מעבד I5
*זיכרון ראם 4GB ומעלה
*דיסק קשיח SSD/+רגיל (לי למשל יש משולב HD של 500 עם 8 SSD שנותן בוסט רציני למחשב ואני נהנה מנפח איחסון מספיק גדול) בלי שום קשר רצוי שיהיה כונן חיצוני לגבות דברים תמיד!
*סוללה כמה שיותר טובה, מניסיון שלי, ככל שהמחשב יותר קטן (בגודל מסך) הסוללה מחזיקה יותר, וככל שהוא יותר דק אז לסוללה יש פחות תאים (כלומר יותר חלשה) אז רצוי מאוד לקרוא חוות דעת על הסוללה של המחשב. (זה שאומרים עד X שעות זה לא אומר כלום ובפועל זה חצי ואפילו פחות)
*מחשב עם כרטיס מסך (שהוא לא INTEL HD, מובנה במעבד/לוח אם) גם טוחן סוללה ולצרכים שלך זה לא הכרחי.
*מסך מט/מדבקת מט למסך מבריק (מסך מבריק עושה השתקפויות אז לא תמיד נוח לעבוד איתו בסביבה מוארת/שמשית)

כל מחשב שיענה על הדרישות האלה יכול לספק אותך במהלך התואר

*אישית לא עבדתי עם מחשב עם MAC אבל לדעתי הWIN יותר נוח אז מיותר לקנות מחשב של אפל אם תשים עליו ווינדוס
אם ההתלבטות היא בסוללה אז יש הרבה סוגים של מטענים ניידים או אם למחשב יש סוללה נשלפת אז אין בעיה לקנות עוד סוללה או 2 לגיבוי למהלך היום
מה גם שיש שקעים בכל כיתה/ספרייה/מעבדה אז סוללה לא צריכה להיות יותר חזקה מזמן הנסיעה (תמיד רצוי שיהיה יותר אבל לא באמת הכרחי)

(אני מכיר אנשים שגם שרדו את התואר עם מחשבים הרבה יותר חלשים, ואפילו בלי מחשב נייד כי יש מחשבים במעבודות/ספריות וגם בבית, המחשב נייד פשוט נגיש יותרבכל מקום במוסד הלימוד ובנסיעות)

בהצלחה בתואר! (ובבחירת מחשב)

אני הייתי ממליץ לך להתרחק מאסוס, נכון אתה מקבל תמורה יותר גדולה לשקל אבל ברגע האמת כשתרצה לממש אחריות אתה לבדך.
הייתי צריך לנסוע חצי מדינה, להשאיר להם את המחשב לשבוע שבסופו יצרו איתי קשר ואמרו שהחלק לא זמין בארץ ויש להמתין שוב שבוע עד שיגיע מחול. בדל לעומת זאת אספו את המחשב מהבית, נתנו מחשב חלופי, יום אחרי השליח חוזר עם המחשב מתוקן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית