הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחשב נייד (קנייה בארה"ב )

• פותח/ת השרשור VoClaS
  • פורסם בתאריך

VoClaS

משתמש קבוע
1,450
14
נק' מוניטין:
1,761
1,450
14
מה נשמע?
אני בזמן הקרוב טס לארה"ב . לאחר מכן אני עומד להתחיל לימודים בארץ (מדעי המחשב) אז חשבתי על הדרך לקנות מחשב נייד כבר שם .
אני משער שייצא הבדל מחירים שלא כדאי לפספס את ההזמנות, תקנו אותי אם אני טועה.
בכל מקרה, הצרכים אמורים להיות ללימודים - כך שצריך שיהיה קל מאוד, לראות סרטים וכדומה.אני אישית גם מעדיף מסך גדול יחסית.
יצא לי לראות שתי מחשבים ששמתי עליהם עין - מקבוק\מקבוק אייר, ואסוס זנבוק.
אישית, מעניין אותי המקבוק אייר, שמעתי שלמרות שהמערכת הפעלה היא מקינטוש - מחשבים ניידים זה יוצא דופן וכדאי מאוד.
מנגד, שמעתי גם את כל הבדיחות של לקנות מחשב נייד ועוד פורש .אז אם יש לכם דעה מעניינת יותר אשמח לשמוע.

המלצות שלכם?

האם הנייד זה המחשב היחיד שהיהי לך ?

האם במקום הלימודים יש עמדות של חיבור למסך/מקלדת.עכבר ?

יש לי גם מחשב נייח.
וכן.

אז לדעתי קודם כל תלך על מסך קטן. הוא יהיה יותר קל שזה פלוס. לרוב בזמן הרצאות אתה לא תשתמש בו.

מניח שבבית יש לך וינדוס (שאולי תצטרך בהמשך להוסיף גם לינוקס)

לגבי האם לקחת אפל או לא. תנסה למצוא קבוצה בפייסבוק של הפקולטה. ותשאל שם האם אפשר להסתדר אם מק בלימודים. אני יודע רק שבטכניון כן אפשר להסתדר.

יכול מאוד להיות שיש מקצועות שמשתמשים בתוכנות מסוימות שידרשו ממך וינדוס. ואז אתה תיהיה חייב לעשות אותם מהבית.

מה נשמע?
אני בזמן הקרוב טס לארה"ב . לאחר מכן אני עומד להתחיל לימודים בארץ (מדעי המחשב) אז חשבתי על הדרך לקנות מחשב נייד כבר שם .
אני משער שייצא הבדל מחירים שלא כדאי לפספס את ההזמנות, תקנו אותי אם אני טועה.
בכל מקרה, הצרכים אמורים להיות ללימודים - כך שצריך שיהיה קל מאוד, לראות סרטים וכדומה.אני אישית גם מעדיף מסך גדול יחסית.
יצא לי לראות שתי מחשבים ששמתי עליהם עין - מקבוק\מקבוק אייר, ואסוס זנבוק.
אישית, מעניין אותי המקבוק אייר, שמעתי שלמרות שהמערכת הפעלה היא מקינטוש - מחשבים ניידים זה יוצא דופן וכדאי מאוד.
מנגד, שמעתי גם את כל הבדיחות של לקנות מחשב נייד ועוד פורש .אז אם יש לכם דעה מעניינת יותר אשמח לשמוע.

המלצות שלכם?
אני הייתי בהתלבטות כמו שלך לפני כמה חודשים, בסוף החלטתי ללכת על המקבוק איר 13 אינץ'.
אני לא מצטער אפילו לשנייה .
סוללה - 12 שעות זה לא סתם כתוב ובפועל זה 6 שעות. זה אשכרה 11-12 שעות של עבודה משרדית, 10~ של סרטים. כנראה שאם הזמן הסוללה נשחקת וזה כבר פחות מגיע למספרים האלה, אבל זה קיים בכל מחשב. בכל מקרה אין סיכוי שאתה צריך להביא איתך מטען ליום לימודים.
מערכת הפעלה מעולה, אין בכלל וירוסים שזה יתרון עצום לדעתי.
עד עכשיו לא נתקלתי בשום בעיה שמצריכה ווינדאוס, במקרה הכי גרוע גם אפשר להתקין ווינדאוס למרות שלדעתי זה לא כדאי .
לקחתי את ה128ssd בגלל שבאמת אין צורך ביותר מזה, איחסון של קבצים גדולים כמו סרטים, משחקים וכו' אפשר לאחסן בכונן חיצוני שלא צריך להיות ssd . הכי חשוב שהמערכת הפעלה תפעל על ה-ssd כל השאר לא משנה.
שוקל ממש קצת ככה שזה ממש נוח .
לגבי זה שאתה מעדיף מסך גדול, לדעתי אין צורך ביותר מ-13 אינץ' (אגב, אני גם לא חושב שיש יותר מזה בair ). אתה תמיד יכול לחבר למסך גדול יותר ברגע שאתה בבית.

• פותח/ת השרשור
אני הייתי בהתלבטות כמו שלך לפני כמה חודשים, בסוף החלטתי ללכת על המקבוק איר 13 אינץ'.
אני לא מצטער אפילו לשנייה .
סוללה - 12 שעות זה לא סתם כתוב ובפועל זה 6 שעות. זה אשכרה 11-12 שעות של עבודה משרדית, 10~ של סרטים. כנראה שאם הזמן הסוללה נשחקת וזה כבר פחות מגיע למספרים האלה, אבל זה קיים בכל מחשב. בכל מקרה אין סיכוי שאתה צריך להביא איתך מטען ליום לימודים.
מערכת הפעלה מעולה, אין בכלל וירוסים שזה יתרון עצום לדעתי.
עד עכשיו לא נתקלתי בשום בעיה שמצריכה ווינדאוס, במקרה הכי גרוע גם אפשר להתקין ווינדאוס למרות שלדעתי זה לא כדאי .
לקחתי את ה128ssd בגלל שבאמת אין צורך ביותר מזה, איחסון של קבצים גדולים כמו סרטים, משחקים וכו' אפשר לאחסן בכונן חיצוני שלא צריך להיות ssd . הכי חשוב שהמערכת הפעלה תפעל על ה-ssd כל השאר לא משנה.
שוקל ממש קצת ככה שזה ממש נוח .
לגבי זה שאתה מעדיף מסך גדול, לדעתי אין צורך ביותר מ-13 אינץ' (אגב, אני גם לא חושב שיש יותר מזה בair ). אתה תמיד יכול לחבר למסך גדול יותר ברגע שאתה בבית.
אתה לומד איתו גם? מדעי המחשב אפשרי בלי להגביל את עצמי?
ומאיפה קנית?

זה יותר זול לא ב50% אבל בכ20% בערך, רק קח בחשבון שיש את המכס שיהפוך לך את החוויה למשמעותית לא מהנה ובטח שלא משתלמת.

אתה לומד איתו גם? מדעי המחשב אפשרי בלי להגביל את עצמי?
ומאיפה קנית?
אני קניתי בארץ.
כל מקום שונה מבחינת הלימוד, למשל בירושלים בעברית המחשבים באוניברסיטה בכלל עם לינוקס ככה שגם ווינדאוס לא עוזר.
אני בטוח ב-100% שאתה תסתדר , ובמקרה הכי גרוע אני מבין שיש לך מחשב נייד עם ווינדאוס, ככה שבכלל לא הייתי מתלבט. (זה אגב מה שהכריע גם אצלי, הידיעה שיש לי מחשב נייח עם ווינדאוס).

אני שונא מק מושבע וחושב שזה סתם בזבוז כסף.
בכללי למדעי המחשב אתה תיהיה חייב להתקין ווינדוס בשלב מסויים ואז... קנית מחשב יקר רצח בשביל להריץ דברים שיכלת על מחשב זול יותר.
(מנסיון של חברים שלי שהתלהבו וקנו ובסוף רוב היום היו על ווינדוס).

דוגמאות:
אתה חייב להגיש עבודה עם וורד (לא יודע מה המצב שם כבר עם התמיכה בזה)
אתה תיהיה חייב להתקין Visual studio ולזה חייבים ווינדוס.
ועוד כמה תוכנות שלא בטוח רצות על מק.

וגם בלי התכנות. זה סתם בזבוז כסף על כלום נטו על מותג.

מבחינתי זה כמו לקנות את הביטס של ד"ר דרה לעומת לקנות את ה בלודיו שעולות 100 שקל ונותות אותו אפקט.
אם יש לך כסף ואתה מוכן נפשית להתקין מירור של ווינדוס וכנראה רוב הזמן תיהיה עליו בהצלחה.

המלצה שלי תקנה מחשב זול וטוב. שישרת אותך 3 שנים לתואר. אחרי זה תשקול משהו אחר

בכללי למדעי המחשב אתה תיהיה חייב להתקין ווינדוס בשלב מסויים ואז... קנית מחשב יקר רצח בשביל להריץ דברים שיכלת על מחשב זול יותר.

דוגמאות:

מבחינתי זה כמו לקנות את הביטס של ד"ר דרה לעומת לקנות את ה בלודיו שעולות 100 שקל ונותות אותו אפקט.
אם יש לך כסף ואתה מוכן נפשית להתקין מירור של ווינדוס וכנראה רוב הזמן תיהיה עליו בהצלחה.

1. אתה שונא מק כי אף פעם לא היה לך אחד. אגב זה משהו שמשותף לכל שונאי המק שיצא לי להכיר.
2. יש לו מחשב נייח בשביל עבודה עם וורד. חוץ מזה שגם לזה יש תוכנות חלופיות. ויש היום גם word-online
3. יש תוכנות חלופיות לא פחות טובות מויסואל סטודיו למשל Xcode

דוגמאות:

אתה טועה ומדבר מחוסר מנסיון.
מייקרוסופט אמנם מעולים ביצירת שפות פיתוח ועבודה איתן,אבל מבחינת מערכת הפעלה אפל טובים יותר.
אתה לא צריך להסתמך על ממים(memes)כדי לקבל ידע,רובם חרטא ואנשים חסרי ידע יוצרים אותם.

אתה שונא מק כי אף פעם לא היה לך אחד. אגב זה משהו שמשותף לכל שונאי המק שיצא לי להכי
אני לא שונא את המחשב כמחשב. אני לא חושב שהוא שווה אץ המחיר. הוא לא נותן כלום מעבר לזה שאתה יכול להגיד "יש לי מק"

יש לו מחשב נייח בשביל עבודה עם וורד. חוץ מזה שגם לזה יש תוכנות חלופיות. ויש היום גם word-online
אז יקנה מחשב בכמה אלפי שקלים ויעבוד עם וורד אונליין.

קבל חיסכון, תקנה כרומבוק ב700 שקל. תעבוד עם וורד אונליין באותה קלות.

3. יש תוכנות חלופיות לא פחות טובות מויסואל סטודיו למשל Xcode
זה לא יעזור לו כשהוא ילמד שפת c/c++/c#

אתה טועה ומדבר מחוסר מנסיון.
מייקרוסופט אמנם מעולים ביצירת שפות פיתוח ועבודה איתן,אבל מבחינת מערכת הפעלה אפל טובים יותר.
אתה לא צריך להסתמך על ממים(memes)כדי לקבל ידע,רובם חרטא ואנשים חסרי ידע יוצרים אותם.
אני לא מסתמך על ממים הכל טוב.
השנאה שלי לאפל היא אישית וציינתי את זה.

המערכת הפעלה שלהם סבבה ולא יותר מזה אם כבר אז הייתי הולך על אובונטו וזהו.

הבעיה העיקרית זה הבזבוז כסף בשביל מחשב שלא נותן תפוקה למחיר.

אני לא שונא את המחשב כמחשב. אני לא חושב שהוא שווה אץ המחיר. הוא לא נותן כלום מעבר לזה שאתה יכול להגיד "יש לי מק"

אז יקנה מחשב בכמה אלפי שקלים ויעבוד עם וורד אונליין.

קבל חיסכון, תקנה כרומבוק ב700 שקל. תעבוד עם וורד אונליין באותה קלות.

זה לא יעזור לו כשהוא ילמד שפת c/c++/c#

אני לא מסתמך על ממים הכל טוב.
השנאה שלי לאפל היא אישית וציינתי את זה.

המערכת הפעלה שלהם סבבה ולא יותר מזה אם כבר אז הייתי הולך על אובונטו וזהו.

הבעיה העיקרית זה הבזבוז כסף בשביל מחשב שלא נותן תפוקה למחיר.
כמו שאמרתי אם יש בעיה כספית אז אין סיבה מיוחדת לקנות מק, אבל אם אין אז זה אחלה.

מחשב בחו"ל זה רעיון נפלא, רק אל תביא אותו באריזה מקורית בגלל המכס.

אם אתה מביא מחו"ל, נסה לבדוק אם יש אחריות בינלאומית למחשב על כל צרה שלא תהיה.
לא הכרחי אבל רצוי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית