הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

באתי לשחק לכם עם המוח

• פותח/ת השרשור Vile
  • פורסם בתאריך
אתה חושב שאפשר להמנע בימינו מפגיעה מוחלטת מכל כיוון שהוא? כיוון שאתה מכליל במושג "פגיעה" גם פגיעה עקיפה-
אם אתה בעצמך לא מצליח ליישם את המוסר העקבי שלך בתחום בני האדם, זה אומר שלא צריך לנסות אפילו להתקרב ל"אמת" הזאת?
אני לא חושב שאפשר להמנע מפגיעה בכלל, וגם כתבתי את זה בתגובה שלי. אבל לפי דעתי הדרך להמנע מפגיעה בכלל היא דווקא לא להמנע מלאכול בעלי חיים כפרט אלא להמנע מפגיעה בסביבה ככלל. זאת אומרת להמנע מהרס של יערות לייצור נייר או ריסוס של שדות וגם לגדל פרות לשחיטה בצורה יותר הומנית ופחות תעשייתית. אני אישית לא מאמין שיש בעיה מוסרית בלאכול בשר מבעלי חיים, אבל כן חושב שיש בעיה באיך שאנחנו מתייחסים לסביבה. זה כבר דיון אחר אבל אני לא מאמין שטבעונות תקרב אותנו ל"אמת" ולחוסר פגיעה בחי.

אתה טוען שאתה לא מטיף לאחרים בגלל שאתה חושב שהמוסר הוא סובייקטיבי. אבל בסופו של יום, כנראה שגם אתה שותף לכפייה שיש על אנשים אחרים.. כל עוד שאתה נמצא במדינה ותומך בשיטה הנוכחית של הרוב הקובע, אתה מבין שאתה כופה על אחרים את הערכים הסובייקטיבים שלך
נכון, זה מתבסס על שקלול ואיזון. בעולם אידאלי לא היה צריך חוקים לכולם היו עושים מה שהם מאמינים בו, אבל בעולם שלנו זה היה גורם לכאוס. אני אישית מאמין שצריך להיות לבני אדם חופש יחסית גדול, אבל בתוך תחומי מוסר "לגיטימיים" מוגדרים וגבולות שהוא לא יכול לחצות.

אני לא חושב שאפשר להמנע מפגיעה בכלל, וגם כתבתי את זה בתגובה שלי. אבל לפי דעתי הדרך להמנע מפגיעה בכלל היא דווקא לא להמנע מלאכול בעלי חיים כפרט אלא להמנע מפגיעה בסביבה ככלל. זאת אומרת להמנע מהרס של יערות לייצור נייר או ריסוס של שדות וגם לגדל פרות לשחיטה בצורה יותר הומנית ופחות תעשייתית. אני אישית לא מאמין שיש בעיה מוסרית בלאכול בשר מבעלי חיים, אבל כן חושב שיש בעיה באיך שאנחנו מתייחסים לסביבה. זה כבר דיון אחר אבל אני לא מאמין שטבעונות תקרב אותנו ל"אמת" ולחוסר פגיעה בחי.

נכון, זה מתבסס על שקלול ואיזון. בעולם אידאלי לא היה צריך חוקים לכולם היו עושים מה שהם מאמינים בו, אבל בעולם שלנו זה היה גורם לכאוס. אני אישית מאמין שצריך להיות לבני אדם חופש יחסית גדול, אבל בתוך תחומי מוסר "לגיטימיים" מוגדרים וגבולות שהוא לא יכול לחצות.
אבל אלו לא שתי פעולות סותרות. נהפוך הוא, לתעשיית החי יש קשר ברור לפגיעה בסביבה. כמו למשל, להרס יערות עבור שטחים.. אם אתה רוצה לצמצם את הנזק, טבעונות זה פתרון בר קיימא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית