הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
  • פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך
זו הפריודיציה שנחשבת בקרב החוקרים כאחת מהטובות ביותר להיפרטרופיה בתוכניות FBW, הרבה מכך בגלל ההשפעה של זוג חוקרים כריזמטי שקידם את הרעיון לפני עשור ולאו דווקא ממחקר ישיר שהראה ממה שאני מכיר שהיא דומה לעבודה לינארית...

מהנסיון שלי עדיף לחלק את האימונים לפחות לקבוצות של שלושה על אותו טווח חזרות, בצורה הזאת אתה יכול לשחק במשקלי עבודה יותר בקלות ולעשות אימונים קלים. כשאתה מחליף טווח חזרות כל אימון אתה צריך לעבוד קשה כל אימון. עדיף לעשות כמה אימונים באותו הטווח כך שחלקם יכולים להיות קלים.

אני עבדתי תקופה מסויימת לפי העקרונות האלה.
הקושי הגדול מבחינתי היה להתרגל טווחי חזרות שונים ויש סיכוי גדול לטעות בבחירת המשקלים לקל מדי או קשה מדי.
לדעתי תוכנית כזאת דורשת ליווי מאמן.

הבדלים בין פריודיזציה לינארית לבין פריודיזציה א-לינארית יומית. – אבישי גלילי

סיכום לא רע, אבל מחקר לא מדהים בגלל שיטת המדידה והתכנון שלו (לא היו אימונים קלים ומשחקים במשקל כמו שנהוג בעבודה סמי לינארית כמו בHST למשל). מבחינת היפרטרופיה לא היה הבדל מובהק סטטיסטית אבל הDUP הובילה וכמובן שמבחינת כוח הDUP ניצחה.

בכל מקרה כמו שהמאמר שהבחור מעלי קישר אליו הראה, עבודת בלוקים יותר טובה ואני יכול להגיד לך מנסיון שזה בגלל שאתה יכול לעשות אימונים קלים. לעבוד לכשל כל אימון על אותם שרירים פעמיים שלוש בשבוע זה יותר מידי, גם אם אתה מחליף טווח חזרות.

מDUP קיבלתי תוצאות איטיות מאוד יחסית לבלוקים של שבוע או יותר עם אימונים קלים וקשים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הבדלים בין פריודיזציה לינארית לבין פריודיזציה א-לינארית יומית. – אבישי גלילי

סיכום לא רע, אבל מחקר לא מדהים בגלל שיטת המדידה והתכנון שלו (לא היו אימונים קלים ומשחקים במשקל כמו שנהוג בעבודה סמי לינארית כמו בHST למשל). מבחינת היפרטרופיה לא היה הבדל מובהק סטטיסטית אבל הDUP הובילה וכמובן שמבחינת כוח הDUP ניצחה.

בכל מקרה כמו שהמאמר שהבחור מעלי קישר אליו הראה, עבודת בלוקים יותר טובה ואני יכול להגיד לך מנסיון שזה בגלל שאתה יכול לעשות אימונים קלים. לעבוד לכשל כל אימון על אותם שרירים פעמיים שלוש בשבוע זה יותר מידי, גם אם אתה מחליף טווח חזרות.

מDUP קיבלתי תוצאות איטיות מאוד יחסית לבלוקים של שבוע או יותר עם אימונים קלים וקשים.
אם כך,מבין אלה מבינכם שהתנסו בה או קראו אודותיה נשמע כי אין לה יתרון ממשי מבחינת היפרטרופיה או התקדמות בכוח...?

אם כך,מבין אלה מבינכם שהתנסו בה או קראו אודותיה נשמע כי אין לה יתרון ממשי מבחינת היפרטרופיה או התקדמות בכוח...?
אני הגעתי אליה דרך אביב pala, אחרי שנתקעתי בלינארית ומסיבות שלי לא מצאתי תוכנית אחרת שהתאימה לי.
בשורה התחתונה כל תוכנית שמתאימה ליכולות שלך ותבצע כמו שצריך תקדם אותך.

• פותח/ת השרשור
אני הגעתי אליה דרך אביב pala, אחרי שנתקעתי בלינארית ומסיבות שלי לא מצאתי תוכנית אחרת שהתאימה לי.
בשורה התחתונה כל תוכנית שמתאימה ליכולות שלך ותבצע כמו שצריך תקדם אותך.
תוכל לשתף אותה או לפי אילו עקרונות עבדת?(מודל)

תוכל לשתף אותה או לפי אילו עקרונות עבדת?(מודל)
יש הכל בלוג שלי
עשיתי 3 אימונים בשבוע, בכל אימון 3/4 תרגילים. סקווט, בנץ׳, פרס, דדליפט ומתח. וטווח חזרות שונה. ההתקדמות הייתה גם במשקל וגם במספר חזרות

• פותח/ת השרשור
יש הכל בלוג שלי
עשיתי 3 אימונים בשבוע, בכל אימון 3/4 תרגילים. סקווט, בנץ׳, פרס, דדליפט ומתח. וטווח חזרות שונה. ההתקדמות הייתה גם במשקל וגם במספר חזרות
איך היא בהשוואה מתכונת טקסס?

יתרון על מה? מבחינת היפרטרופיה אז על רוב התוכניות של ה5 חזרות היא עדיפה מנסיוני. מפיצולי נפח היא עדיפה בהרבה. זו פריודיזציה טובה פשוט יש טובות יותר.

כמו שכתבתי פריודיזציה שאתה מחליף בה את טווח החזרות מידי שבוע עם אימונים כלל גופניים קל בינוני וקשה טובה יותר מכזאת שאתה מחליף בה כל יום. היא לא רואה ממטר מבחינת היפרטרופיה שום תוכנית אחרת שניסיתי ,לא מהפיצולים ולא כלל גופנית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית