הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ משחק עם זמני העמסה בחיטוב

miki Michael

משתמש מתחיל
64
1
נק' מוניטין:
4
64
1
לגבי העמסת פחמימות פעם אחרונה שעשיתי היה ביום חמישי שעבר.עבר עד עכשיו. 7 יום.אם נניח הקדמתי ועשיתי במקום העמסה בראשון אחת ל10 שאמור להיות אז בשבת. לעשות שזה יצא לי 1 ל9 סתם לצורך העניין או 1 ל8 בשישי.. פשוט את ההעמסה הבאה לצורך העניין אם עשיתי והקדמתי לשישי אם אני אעשה אחת ל12 לפעם הבאה זה יאזן את זה? או שעדיף בכלל אחת ל10 מינימום בין כל העמסה בחיטוב?

השאלה אם זה לא יפגע בי את הירידה במשקל אם אאזן את זה לפעם הבאה? אם זה בסדר?

נערך לאחרונה:
הזמני העמסה מבחינת הפרש של יום לפה ויום לשם לא קריטי, העיקר ההעמסה.

אתה יכול לשחק עם זה ולעשות את ההעמסה אחת ל7-10 ימים, העיקר שתקפיד להישקל לפני כל העמסה בהפרש של שבוע לפחות. (אני אישית בחיטוב עושה אחת ל-14 יום, זה מה שעובד אצלי הכי טוב)

• פותח/ת השרשור
הבנתי..אז אפשר לעשות העמסה גם אחת ל1-9 או אחת ל-8 אבל זה לא יפגע בי אם אני עושה את ההעמסה הבאה כרגיל אחת ל10?
השאלה הייתה אם אני עושה נניח עכשיו אחת ל9 או אחת ל8 אם אני צריך להגדיל את הפער להעעעמסה הבאה..שאם עשיתי אחת ל9 אז שבוע אחרי אעשה אחת ל11 או אחת ל12.?

ולגבי השקילות..פשוט לשקול את עצמי לפני ההעמסה..או לשקול פשוט שיעברו מינימום 7 יום בין שקילה לשקילה כה?
חוץ מזה שדי ברור שאני אישית לא עושה אימון כוח או אירובי אפילו לפני ההעמסה בבוקר..כי זה לא נותן כלום..או שאני טועה ואפשר לעשות וזה לא פוגע בירידה שלי במשקל\עלייה אם זה חיטוב או מסה?

נערך לאחרונה:
לא, זה לא משנה - אתה יכול לעשות את ההעמסה ואז להגדיל את הפער בימים לכמה שאתה רוצה. (אחת ל10-14 ימים)

את ההעמסה עדיף לעשות אחרי אימון(למלא את המאגרי גליקוגן), או לעשות את ההעמסה יום לפני אימון. מה שנוח לך.

• פותח/ת השרשור
לא, זה לא משנה - אתה יכול לעשות את ההעמסה ואז להגדיל את הפער בימים לכמה שאתה רוצה. (אחת ל10-14 ימים)

את ההעמסה עדיף לעשות אחרי אימון(למלא את המאגרי גליקוגן), או לעשות את ההעמסה יום לפני אימון. מה שנוח לך.

אז בעצם אם אני עושה אחת ל8 או אחת ל9 גם לא נורא פעם הבאה אחת ל10 או ל11 גם סבבה..? וזה לא הורס ירידה במשקל אם אני עושה אימון בבוקר ואז מתחעל העמסה אחריו באותו יום? ולגבי שקילות לפני העמסה..האמת שהם תלויות ביום העמסה כי עדיף תמיד לחכות 1 עד 4 יום ורק אחרי זה לשקול ולפעמין זה תמיד משתנה כי היום העמסה משתנה אם רתה מבין מה אני אומר..אז אי אפשר לשקול כל שבוע בדיוק.השאלה פה גם אם אפשר לשקול מינימום 7 יום בין כל שקילה..באותם?תנאים אם אפשר לשקול עכשיו נניח ועוד 10 יום שוב נניח..ועוד שאלה אחרונה חשובה..רשום 1000 קלוריות ההמלצה מעל התחזוקה..תחזוקה זה אומר רק הrmr או עם הפעילות גופנית? כי אני מחשב את סך הקלוריות שאני עושה מפעילות גופנית ומחלק ל6 ימים כי יום 7 הוא יום העמסה בדרכ.אשמח שתענה לי על השאלות בנפרד לציטוט לכל אחד שיסכם לי הכל בירור
ץשוב סליחה על החפירות וזהו
הקפצה מישו?
הקפצנ?

אז בעצם אם אני עושה אחת ל8 או אחת ל9 גם לא נורא פעם הבאה אחת ל10 או ל11 גם סבבה..? וזה לא הורס ירידה במשקל אם אני עושה אימון בבוקר ואז מתחעל העמסה אחריו באותו יום? ולגבי שקילות לפני העמסה..האמת שהם תלויות ביום העמסה כי עדיף תמיד לחכות 1 עד 4 יום ורק אחרי זה לשקול ולפעמין זה תמיד משתנה כי היום העמסה משתנה אם רתה מבין מה אני אומר..אז אי אפשר לשקול כל שבוע בדיוק.השאלה פה גם אם אפשר לשקול מינימום 7 יום בין כל שקילה..באותם?תנאים אם אפשר לשקול עכשיו נניח ועוד 10 יום שוב נניח..ועוד שאלה אחרונה חשובה..רשום 1000 קלוריות ההמלצה מעל התחזוקה..תחזוקה זה אומר רק הrmr או עם הפעילות גופנית? כי אני מחשב את סך הקלוריות שאני עושה מפעילות גופנית ומחלק ל6 ימים כי יום 7 הוא יום העמסה בדרכ.אשמח שתענה לי על השאלות בנפרד לציטוט לכל אחד שיסכם לי הכל בירור
ץשוב סליחה על החפירות וזהו
הקפצה מישו?
הקפצנ?
לא, זה לא יפגע בהורדה במשקל, לא משנה מתי תתזמן את ההעמסה כפי שציינתי.
פשוט מאוד - תישקל לפני ההעמסות, אם אתה עושה העמסה נגיד פעם בשבוע או שבועיים והשקילה שלך היא קבוע ביום חמישי לצורך העניין - אז את ההעמסה אתה מבצע באותו יום בשעות הצהריים-ערב או שפשוט מתחיל אותה יום למחרת(יום שישי).

תקפיד כל פעם שההפרש בין השקילות יהיה שבוע ואל תישקל אחרי ההעמסות כי אז אתה מקבל אינדיקציה לא נכונה לגבי המשקל. (בגלל שעלית בנוזלים)

תחזוקה זה סך כל הקלוריות היומית שאתה שורף, אם הRMR שלך הוא לצורך העניין 2000 ושרפת עוד 200-300 קלוריות מפעילות גופנית באותו יום - אזי התחזוקה שלך היא 2300, וההעמסה שתצטרך לבצע יהיה 500-1000 קלוריות מעל התחזוקה. (שזה אומר שתצטרך לאכול בהעמסה 3000-3300 קלוריות)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ראיתי שהרבה כותבין שעדיף לא לעשות אירובי או אנארובי ביום העמסה..אפילו שהאימון בבוקר לפניו..זה נכון?

לא מכיר משהו כזה, ההפך - אם תעשה אימון כוח ואז תבצע העמסה זה רק יעשה טוב לשרירים. (כמו שאמרתי, אתה ממלא את מאגרי הגליקוגן בהעמסה)

או שלחילופין גם לבצע את האימון יום אחרי ההעמסה יכול להיות טוב. (תהיה עם יותר כוח באימון)

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע אם כבר כדאי לי לעשות אימון לפני העמסה..באותו יום .ייעוץ - מומלץ אימון ביום העמסה

ותראה..כל האימוני כוח שלי עם איררובי בשביל להגדיל את הגרעון וגם כי התמכרתי לעשות אחרי 45 כוח 40 דק אליפטי וריצה..זאת אומרת שאם אעשה את ההעמסה אתחיל אותה אחרי האימון בוקר..ואישקל באותו בוקר על בטן ריקה ואעשה אימון. זה לא ידפוק לי את החיטוב נכון?

נערך לאחרונה:
גם אם אעשה 40 דק אירובי נכון ואז העמסה?
גם אם תעשה אירובי של שעתיים, זה לא משנה.

תבין, הגוף עובד בצורה מאוד מורכבת אבל נסכם את זה ככה - איבוד השומן יתבטא בסך כלל הקלוריות שאתה צורך כל יום, אתה יכול לעשות אירובי ביום בלי העמסה וגם ביום עם העמסה ואתה יכול גם לא לעשות בכלל אירובי - זה לא משנה. העיקר זה כמה קלוריות אתה מכניס ומוציא כל יום.

• פותח/ת השרשור
גם אם תעשה אירובי של שעתיים, זה לא משנה.

תבין, הגוף עובד בצורה מאוד מורכבת אבל נסכם את זה ככה - איבוד השומן יתבטא בסך כלל הקלוריות שאתה צורך כל יום, אתה יכול לעשות אירובי ביום בלי העמסה וגם ביום עם העמסה ואתה יכול גם לא לעשות בכלל אירובי - זה לא משנה. העיקר זה כמה קלוריות אתה מכניס ומוציא כל יום.

הבנתי אותך אבל העניין שהקטע עם האירובי שזה קלוריות שאני מחשב ממוצע שבועי בתור emr כמות קלוריות שבועית מפעילות גופנית שאני מחלק ל6 יום ואז מוסיף לתחזוקה..הקטע שאם אני עושה אירובי זה יחשב לי לממוצע?

הבנתי אותך אבל העניין שהקטע עם האירובי שזה קלוריות שאני מחשב ממוצע שבועי בתור emr כמות קלוריות שבועית מפעילות גופנית שאני מחלק ל6 יום ואז מוסיף לתחזוקה..הקטע שאם אני עושה אירובי זה יחשב לי לממוצע?
כל פעילות גופנית נוספת שהיא לא חלק מה- rmr, אמורה להתווסף לקלוריות תחת המאזן הניטרלי. (תחזוקה)

• פותח/ת השרשור
כל פעילות גופנית נוספת שהיא לא חלק מה- rmr, אמורה להתווסף לקלוריות תחת המאזן הניטרלי. (תחזוקה)
משמע זה אומר שאם אני אעשה בבוקר אימון כוח + אירובי ואחריו העמסת פחמימות..ההעמסה לא תפגע לי באותם כמות קלוריות שצברתי מהאירובי לחיטוב(שאגב בשביל זה אני עושה 4 פעמים אירובי וצובר רק מאירובי 2400 קלוריות בערך) בשביל להגדיל את הגרעון הקלורי? אם הבנת על מה אני מדבר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית