הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

זכויות יוצרים על תמונות באינטרנט

arad1021

משתמש מתחיל
208
19
נק' מוניטין:
41
208
19
איך זה עובד? הבנתי שבתכלס אסור לי לקחת שום תמונה בלי אישור מפורש של היוצר\מצלם, אבל כל האתרי חדשות וכל הדפים בפייסבוק שמפרסמים תמונות מחו"ל אני מאמין שממש אין להם אישור מפורש לתמונות שהם לוקחים
הקטע זה שלא אוכפים את החוק? כלומר שאין סיכוי שכתב בBBC נגיד יראה שמאקו לקחו לו את התמונה? או שיש פה איזה קאץ'?(כמו נגיד לכתוב קרדיט ל.. וככה זה פוטר אותך מאישור רשמי)
הבנתי שאפשר לתבוע אותך על זה ב20,000 לתמונה, ואני מאמין שאף אחד לא ייקח כזה סיכון, אבל אולי מישהו פה מבין יותר ממני

אוכפים את החוק ויותר מזה יש תוכנות שסורקות אתרים ומוצאות תמונות בהן הפרו זכויות יוצרים.

יש אתרים בהם יש לדוגמא סמיילים ואייקונים, ורשום שיש רישיון חופשי, אז בהם מותר לך להשתמש, בתמונות אחרות ויותר רציניות זה בעייתי.

תלוי בשביל מה אתה משתמש בתמונות, אם זה לא לשימוש מסחרי אז זה מותר, למרות שבדרך כלל לא אוכפים את זה.
אגב יש לך אופציה בגוגל לסנן תמונות שיש להם זכויות יוצרים, תלחץ על כלי חיפוש > זכויות שימוש > ותבחר את האופציה שאתה רוצה.

• פותח/ת השרשור
וואי מה שתומר הביא זה ממש טוב
בכל מקרה תודה לכולם פה

תמונה שאתה מעלה לרשתות חברתיות הן חופשיות לאינטרנט. דברים כמו אתרי חדשות וכו בדכ נותנים קרדיט "צלם: שקר כלשהו" וכל מני כאלה

תמונה שאתה מעלה לרשתות חברתיות הן חופשיות לאינטרנט. דברים כמו אתרי חדשות וכו בדכ נותנים קרדיט "צלם: שקר כלשהו" וכל מני כאלה
לא.
כל תמונה שצילמת ופרסמת היא שלך,ורק לך מותר לקבל עליה כסף.
אם מישהו יעשה רווח מתמונה שאתה צלמת,יש לך עילה לתביעה.

לא.
כל תמונה שצילמת ופרסמת היא שלך,ורק לך מותר לקבל עליה כסף.
אם מישהו יעשה רווח מתמונה שאתה צלמת,יש לך עילה לתביעה.
בכל הרשתות החברתיות יש איפשהו בterms או משהו שאתה מוותר על כל זכויות יוצרים של מה שאתה מפרסם

בכל הרשתות החברתיות יש איפשהו בterms או משהו שאתה מוותר על כל זכויות יוצרים של מה שאתה מפרסם
Another grey area is photos taken by others, including street photographers and artists. Photographic compositions may therefore be treated as the photographer's intellectual property, which then gives them a protected status through Facebook. Intellectual property cannot be shared without permission. Violating someone's intellectual property rights may incur consequences via Facebook, including photo removal or account suspension.

Another grey area is photos taken by others, including street photographers and artists. Photographic compositions may therefore be treated as the photographer's intellectual property, which then gives them a protected status through Facebook. Intellectual property cannot be shared without permission. Violating someone's intellectual property rights may incur consequences via Facebook, including photo removal or account suspension.
מה שאתה מעלה לפייסבוק שייך לפייסבוק. (נקודה) מחר מארק יכול להפדיס קנבאס בגודל 3X3 עם תמונה מהיום הולדת שלך שהעלת ב2007 ולא תוכל לעשת עם זה כלום

איך זה עובד? הבנתי שבתכלס אסור לי לקחת שום תמונה בלי אישור מפורש של היוצר\מצלם, אבל כל האתרי חדשות וכל הדפים בפייסבוק שמפרסמים תמונות מחו"ל אני מאמין שממש אין להם אישור מפורש לתמונות שהם לוקחים
יש בגוגל אופציה לבדוק אילו תמונות הן עם רישיון "פתוח" לכלל הציבור.
upload_2016-4-21_9-42-25.png

upload_2016-4-21_9-42-47.png

מה שאתה מעלה לפייסבוק שייך לפייסבוק. (נקודה) מחר מארק יכול להפדיס קנבאס בגודל 3X3 עם תמונה מהיום הולדת שלך שהעלת ב2007 ולא תוכל לעשת עם זה כלום
יכול להיות,אבל עדיין יש לך זכויות מסויימות על התמונות האלה.
אם אני אבקש להסיר תמונה שצילמתי מהפייסבוק,היא תוסר.

אבל אם מחר תעלה קלוז אפ של אשתך ואיזו חברת איפור תרצה את התמונה לקמפיין שלה היא תוכל לקנות אותה ישירות מפייסבוק ואין לך say בנידון.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
את האמת שסיקרנתם אותי ובדקתי עכשיו את התנאים בפייסבוק ואפילו אם תעלה תמונה של אשתך ואז תמחק אותה, אם מישהו שיתף את התמונה לפני שמחקת החברת איפור עדיין יכולה לקנות אותה

נפלאות הרשתות החברתיות. כמו שאומרים אם קיבלתם שירות בחינם אתם לא הלקוח, אתם המוצר.

• פותח/ת השרשור
נגיד פה באייבורי
https://www.ivory.co.il/PS4_Games.html

כל התמונות של העטיפות של המשחקים, חיפשתי בגוגל(זה בקטלוג אז צריך להיות מסחרי) ולא מצאתי אף עטיפה של לפחות 10 משחקים
דוגמא:
GTA V cover PS4 - Google zoeken

הוא עובר על החוק? כי אני לא מאמין שהחנות צילמה עטיפה עטיפה ואז חתכה את הרקע בצייר והעלתה לאתר
מה הקאץ' פה?

נערך לאחרונה:
נגיד פה באייבורי
https://www.ivory.co.il/PS4_Games.html

כל התמונות של העטיפות של המשחקים, חיפשתי בגוגל(זה בקטלוג אז צריך להיות מסחרי) ולא מצאתי אף עטיפה של לפחות 10 משחקים
דוגמא:
GTA V cover PS4 - Google zoeken

הוא עובר על החוק? כי אני לא מאמין שהחנות צילמה עטיפה עטיפה ואז חתכה את הרקע בוורד והעלתה לאתר
מה הקאץ' פה?
הם מפרסמים תמונה של מוצר שהם מוכרים ברשיון אז זה תקין. חברת המשחקים לא תתבע אותם.
אם הם יפרסמו תמונה של בר רפאלי ללא אישור אפשר יהיה לתבוע אותם.
אני לא יודע מה החוק אם לדוגמא תכתוב ביקורת על המוצר ותעלה תמונה מהאתר הרשמי, בכל מקרה אתה צריך לתת קרדיט לאתר ממנו לקחת את התמונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית