הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תרופה להפרעות קשב וריכוז

• פותח/ת השרשור Guy158
  • פורסם בתאריך
לעוד מישהו יש עצבים אחרי שהריטלין פג?
כל פעם כשהרגשתי שהכדור נגמר היו לי הצפוצצויות עצבים,הייתי משתגע אם הייתי שומע את המכונת כביסה מפריעה לי.
אחרי תקופה של חודש שצרכתי,הפסקתי,במשך שבועיים לא יכולתי לדבר עם אף אחד,לא היה לי כוח לאנשים,אף אחד לא בא לי בטוב,יתוש באמצע הלילהמביא אותי למצב שאני רודף אחריו ומתחיל לקלל.
זה היה מפקס אותי ברמות מטורפות אבל תופעות הלוואי היו על הפנים.

ממש לא.. רק עייפות לזמן קצר.. מה שאתה מתאר פה אלה תסמיני גמילה מהתמכרות רצינית

כולה חודש מפסיכומטרי,הייתה לי תחושת גועל רק שחשבתי על ריטלין,בכללי אני לא בדיוק בחור רגוע,פשוט זה עשה לי רע

כולה חודש מפסיכומטרי,הייתה לי תחושת גועל רק שחשבתי על ריטלין,בכללי אני לא בדיוק בחור רגוע,פשוט זה עשה לי רע

שמע שמעתי כל מיני סיפורים ולחלק גדול מהאנשים זה גורם ליותר בעיות מאשר תועלת, ככה שריטלין זה לא לכולם.. לי אישית זה עוזר ברמות ובלי יותר מידי תופעות לוואי. אולי בגלל שאני משתמש רק ב 20 מג ו10 במשקל 96

• פותח/ת השרשור
כל פעם כשהרגשתי שהכדור נגמר היו לי הצפוצצויות עצבים,הייתי משתגע אם הייתי שומע את המכונת כביסה מפריעה לי.
אחרי תקופה של חודש שצרכתי,הפסקתי,במשך שבועיים לא יכולתי לדבר עם אף אחד,לא היה לי כוח לאנשים,אף אחד לא בא לי בטוב,יתוש באמצע הלילהמביא אותי למצב שאני רודף אחריו ומתחיל לקלל.
זה אחת התופעות לוואי הקשות של הכדור הרגיל. הרמה בו יורדת ויש נפילה פשוט של ההורמונים במוח ואתה נכנס לעצבנות.
אני לא אשכח שההשפעה של הכדור הקצר פגה, המורה אומרת לי לצאת מהכיתה ואני מתחיל לקלל אותה רציני איחלתי לה שואה וכאלה ודפקתי את הכיסא בתוך הלוח עד היום יש חור ענק בלוח חח יצאתי החוצה למסדרון נתתי בעיטה חזקה לקיר ואח"כ בכיתי חחח. כן ההתמוטטות עצבים הזאתי די מפגרת.
עברתי לריטלין בשחרור איטי - שם אין את הבעיה הזאת. רק החרא של האנטיסוציאליות והשעמום

היית לי עוד בעיה,זה היה מדכא תיאבון,לא היה לי כוח לאכול,מגיע הלילה,התיאבון חוזר,אבל אין כוח לקום המיטה לאכול,מלא ריר ואבנית בשיניים כתוצאה מכך.
זה מפתה,למדתי 14 שעות ברצף והייתי בריכוז שיא,כאילו הכל מסתדר בראש,אבל לטווח הרחוק זה חרא של דבר

• פותח/ת השרשור
היית לי עוד בעיה,זה היה מדכא תיאבון,לא היה לי כוח לאכול,מגיע הלילה,התיאבון חוזר,אבל אין כוח לקום המיטה לאכול,מלא ריר ואבנית בשיניים כתוצאה מכך.
זה מפתה,למדתי 14 שעות ברצף והייתי בריכוז שיא,כאילו הכל מסתדר בראש,אבל לטווח הרחוק זה חרא של דבר
קיצור המסקנות הוסקו - ריטלין חרא תרופה. יעילות גבוהה, נזק נמוך.
נזק נפשי גבוה בעיקר, כי אחרי חודשיים על ריטלין אפשר להשתגע (מניסיון אישי).

אין פה אנשים שהתנסות עם תרופות מחו"ל?

ממה שקראתי באינטרנט, אלה כדורים שיש שם רק את החומר הפעיל בריטלין, ולא הזה הנלווה אליו ולא פעיל, שגורם לחלק מתופעות הלוואי. במילים אחרות ריטלין עם פחות תופעות לוואי.

עצבים מריטלין בחיים לא היה לי.
לקחתי ריטלין שנתיים(בקירוב) וזה ממש שיתק אותי, התקשתי לחייך אפילו.
אבל מה שכן הייתי די מדוכאת אחרי שהכדור פג(אין חשק לדבר,לזוז,לנשום,לחיות)
ברוך שפטרנו מהדבר הזה

שמעתי תגובות חיוביות של אנשים שהשתמשו באדרל במקום רטלין (אין לי מושג מה זה)

אדרל זה הדבר הכי קרוב לקריסטל מת' שתוכל להשיג בבית המרקחת.
זה בת'כלס אמפטמין

קריסטל מת' זה הדבר הכי קרוב לקריסטל מת' שאפשר להשיג בבית מרקחת - זה גם נמכר כתרופה נגד ADHD לרוב תחת המותג desoxyn.
בכל מקרה, עד כמה שידוע לי אין בארץ אדרל, אבל יש תרופה בשם vyvanse שהחומר הפעיל בה הוא איזשהו נגזרת של אדרל.

קריסטל מת' זה הדבר הכי קרוב לקריסטל מת' שאפשר להשיג בבית מרקחת - זה גם נמכר כתרופה נגד ADHD לרוב תחת המותג desoxyn.
בכל מקרה, עד כמה שידוע לי אין בארץ אדרל, אבל יש תרופה בשם vyvanse שהחומר הפעיל בה הוא איזשהו נגזרת של אדרל.

אני כבר שמעתי לא פעם את הקטע של הנגזרת של משהו אבל לדעתי גם אם זו אכן נגזרת של משהו זה בכל מקרה לא אותו הדבר.. ואם יש פה מהנדס כימיה במקרה אז רק הוא יכול להבהיר את הנקודה הזאת.. לדעתי מה שהופך חומר למסוכן הוא השילוב בהרכב הכימי שבו ואם אתה משנה אותו (גם אם נשאר דמיון מסוים להרכב המקורי) יתכן שכבר לא יהיה הגיוני להשוות אותו למקור מבחינת סכנה

אני כבר שמעתי לא פעם את הקטע של הנגזרת של משהו אבל לדעתי גם אם זו אכן נגזרת של משהו זה בכל מקרה לא אותו הדבר.. ואם יש פה מהנדס כימיה במקרה אז רק הוא יכול להבהיר את הנקודה הזאת.. לדעתי מה שהופך חומר למסוכן הוא השילוב בהרכב הכימי שבו ואם אתה משנה אותו (גם אם נשאר דמיון מסוים להרכב המקורי) יתכן שכבר לא יהיה הגיוני להשוות אותו למקור מבחינת סכנה

כתבתי נגזרת לשם התמציתיות. מי שרוצה להתעניין יותר יכול להתחיל פה:
ליסדקסאמפטמין – ויקיפדיה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית