הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ half natty

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
האם זה אפשרי לעשות סייקל בודד (אני מניח שסייקל טסט זה הסייקל הכי קל..?) ולאחר מכן לשמור על התוצאות ?

האם זה אפשרי לעשות סייקל בודד (אני מניח שסייקל טסט זה הסייקל הכי קל..?) ולאחר מכן לשמור על התוצאות ?
במרוצת הזמן השמירה על התוצאות שהושגו בסייקל הראשון תדעכנה, וככל שאתה מתאמן מתקדם יותר, כך הסבירות לחוסר השמירה יגדל.

זה אומר שאין טעם למתאמן לעשות סייקל מאסה 1 ואז לחזור להתאמן כרגיל בלי חומרים?
לפי דעתי אין ממש. נצא מנקודת הנחה שלא מימשת את הפוטנציאל הגנטי שלך ואף לא התקרבת אליו. אם כך, עבודה קשה יותר וכמובן יותר מחזורים של מאסה וחיטוב יביאו אותך לתוצאה שהיית משיג (כנראה) לאחר ביצוע סייקל אחד. נכון, סייקל היא אכן קפיצת מדרגה אם יודעים כיצד להוציא את המקסימום מהתהליך, אך מי שיבחר לא לחזור להשתמש בחומרים לעולם יגלה שאת מה שהשיג לרוב יתקשה לשמור לאורך זמן. הנסיגה היא בלתי נמנעת, ולכן שוב חוזרים למצב של התקדמות איטית יותר ומוגבלת מבחינה איכותית. ושוב - יותר מחזורים של מאסה וחיטוב בכדי להשיג את התוצאות הטבעיות לעומת הסייקל הבודד שבוצע.

במצב זה נשאלת השאלה האם בכלל שווה לעשות את אותו סייקל בודד ולחדול מאי פעם להשתמש שוב בחומרים? ובכן, התשובה ברורה - לא שווה בכלל.

• פותח/ת השרשור
לפי דעתי אין ממש. נצא מנקודת הנחה שלא מימשת את הפוטנציאל הגנטי שלך ואף לא התקרבת אליו. אם כך, עבודה קשה יותר וכמובן יותר מחזורים של מאסה וחיטוב יביאו אותך לתוצאה שהיית משיג (כנראה) לאחר ביצוע סייקל אחד. נכון, סייקל היא אכן קפיצת מדרגה אם יודעים כיצד להוציא את המקסימום מהתהליך, אך מי שיבחר לא לחזור להשתמש בחומרים לעולם יגלה שאת מה שהשיג לרוב יתקשה לשמור לאורך זמן. הנסיגה היא בלתי נמנעת, ולכן שוב חוזרים למצב של התקדמות איטית יותר ומוגבלת מבחינה איכותית. ושוב - יותר מחזורים של מאסה וחיטוב בכדי להשיג את התוצאות הטבעיות לעומת הסייקל הבודד שבוצע.

במצב זה נשאלת השאלה האם בכלל שווה לעשות את אותו סייקל בודד ולחדול מאי פעם להשתמש שוב בחומרים? ובכן, התשובה ברורה - לא שווה בכלל.
קודם כל סתם שיהיה ברור אני התכוונתי למצב שבו הגעת לגבול שלך ורוצה ככה עוד איזה 5 קילו חמודים מעבר לגבול הגנטי שלך.
דבר שני כמו שגם אתה אמרת ושמעתי גם מהרבה אחרים לעשות סייקל ולחזור לטבעי לא יתן כלום כי בסוף תחזור למצב של לפני הסייקל... במקרה הטוב אולי ישאר 20-30 אחוז מימה שצברת..
השאלה למה זה קורה. אם אתה במאזן קלורי חיובי איך הגוף יכול לפרק שריר ?

קודם כל סתם שיהיה ברור אני התכוונתי למצב שבו הגעת לגבול שלך ורוצה ככה עוד איזה 5 קילו חמודים מעבר לגבול הגנטי שלך.
דבר שני כמו שגם אתה אמרת ושמעתי גם מהרבה אחרים לעשות סייקל ולחזור לטבעי לא יתן כלום כי בסוף תחזור למצב של לפני הסייקל... במקרה הטוב אולי ישאר 20-30 אחוז מימה שצברת..
השאלה למה זה קורה. אם אתה במאזן קלורי חיובי איך הגוף יכול לפרק שריר ?
זה קשה, עד כמעט בלתי אפשרי, לגרד סף גנטי. יש הרבה משתנים שמשפיעים, מונעים או מעכבים מהאדם להגיע לשם.
ספורטאי העל הם אוכלוסייה שמקדישה את חייה להיות הכי טובים במה שהם עושים, וגם שם, לרוב, יש שימור בסמים משפרי ביצועים (וסטרואידים ביניהם).

השמירה על תוצאות הסייקל הבודד הן לא רק עניין של מאזן קלורי. אם כך היה, כל מה שצברת בסייקל היה נשמר עד אינסוף. הגוף היא מערכת מאוד חכמה - צבירת מאסה נקייה בתקופת זמן קצרה היא דבר מאוד חריג ולא נורמלי עבורה. ישנם הורמונים מרסני גדילה (מיוסטטין, למשל) שלעיתים מופרשים בכדי לרסן גדילה גדולה מידי בזמן קצר. במצב כזה, הגוף "מתנגד", ככל שהזמן עובר, לקבל ולשמור על ההישגים שהושגו בסייקל. בהסתכלות על ציר הזמן, ככל שיחלוף יותר זמן מתום הסייקל, כך יכולת הגוף לשמור על ההישגים תקטן. סינטזת החלבון, המאזן החנקני, ניצולת הגלוקוז והפעילות במיטוכונדריה בתא (ועוד תהליכים ביו-כימיים רבים) בגוף האדם חוזרים למצב "נורמלי", ולכן הגוף יאבד מאסת שריר נקייה ויתקשה לשמור עליה, גם בהינתן מאזן קלורי הולם יחד עם אימונים עצימים ומתאימים ומנוחה מספקת.

זה כמובן במקרה של סייקל אחד בודד המתבצע פעם בחיים. וכמו שציינתי מקודם - ביצוע סייקל אחד בחיים לא יקדם אף אדם לשומקום, אז בהחלט כדאי לחסוך מעצמנו.

• פותח/ת השרשור
לחסוך מעצמנו.
אוקי תודה על המידע וסחטיין על הידע.
אז אם כבר מדברים אני אשאל עוד כמה שאלות ברשותך 😃
1. יש קשר בין טסטסטרון לספירת זרע או בקיצור ליכולת ההתרבות של הגבר ? (בהנחה שסייקל ידפוק את רמות הטסט למרות שהבנתי שמחזירים את זה לנורמה עם PCT)
2. מה לגבי סייקל טסט פעם בשנה ? אחרי סייק לראשון אני מניח שזה כבר לא כל כך יקדם אבל לפחות ישמור.. ?

במרוצת הזמן השמירה על התוצאות שהושגו בסייקל הראשון תדעכנה, וככל שאתה מתאמן מתקדם יותר, כך הסבירות לחוסר השמירה יגדל.
אז מדוע בעצם לא להתחיל סייקל בשלב מוקדם יותר? אם השמירה טובה יותר בשלבים יותר מתקדים אז הקפיצת מדרגה משמעותיות עוד יותר.
תקן אותי אם אני טועה.

אז מדוע בעצם לא להתחיל סייקל בשלב מוקדם יותר? אם השמירה טובה יותר בשלבים יותר מתקדים אז הקפיצת מדרגה משמעותיות עוד יותר.
תקן אותי אם אני טועה.

שאלה טובה.
הרי אם ניקח את הסף גנטי של בנאדם על סולם מ1-20...
סייקל יביא בנאדם מ1 ל6, למה שהוא לא יוכל לשמר את זה? הרי זה כן נמצא בטווח הסולם הגנטי שלו.

• פותח/ת השרשור
ואז מה הפואנטה - לעשות קיצורי דרך?!?
חוץ מזה שמתאמן מתחיל גם ככה עולה מהר.
ולא ניראה לי שמתאמן מתחיל ישר יקפוץ לחומרים מבלי אפילו לדעת בסיס של תזונה ואימונים

תקן אותי אם אני טועה.
השמירה היא פוטנציאלית טובה יותר, רק מהסיבה שבשלב מוקדם, רוב המתאמנים עדיין מוגדרים כ"מתחילים" ורחוקים שנות אור מהסף הגנטי שלהם, או משהו שמתקרב אליו. אז במצב כזה, הסייקל פשוט מקצר את קצב ההגעה לתוצאות. רשמתי על כך בדיוק בהודעות הקודמות:
נצא מנקודת הנחה שלא מימשת את הפוטנציאל הגנטי שלך ואף לא התקרבת אליו. אם כך, עבודה קשה יותר וכמובן יותר מחזורים של מאסה וחיטוב יביאו אותך לתוצאה שהיית משיג (כנראה) לאחר ביצוע סייקל אחד. נכון, סייקל היא אכן קפיצת מדרגה אם יודעים כיצד להוציא את המקסימום מהתהליך
בדיוק במילים הללו, שמשמעותן הן שסייקל נכון ייתן התקדמות משמעותית.

ה"בעיה" היא, שמי שיבחר שלא לבצע יותר סייקלים בחייו, יאבד מן התוצאות, ויחזור למסלול ה"ארוך" יותר בהשגת ההישגים שהושגו בסייקל. וכפי שרשמתי בדיוק - יותר מחזורים של מאסה וחיטוב

אוקי תודה על המידע וסחטיין על הידע.
אז אם כבר מדברים אני אשאל עוד כמה שאלות ברשותך 😃
1. יש קשר בין טסטסטרון לספירת זרע או בקיצור ליכולת ההתרבות של הגבר ? (בהנחה שסייקל ידפוק את רמות הטסט למרות שהבנתי שמחזירים את זה לנורמה עם PCT)
2. מה לגבי סייקל טסט פעם בשנה ? אחרי סייק לראשון אני מניח שזה כבר לא כל כך יקדם אבל לפחות ישמור.. ?
1. יש קשר בין שימוש בסטרואידים לבין פוריות. המונח "ידפוק" הוא מעט קיצוני ולא מובן ונחקר מספיק. מאחר ומדובר בתחום שהוא לא רישמי ומרבית השימוש בסטרואידים הם במינונים הנחשבים, על פי המדע, כ-Abuse (גם סייקל של 500mg טסט אנתת לשבוע, נחשב ככזה), לא ניתן לכמת באיזו כמות ותדירות שימוש המשתמש עלול לעקר את עצמו לחלוטין. זאת הסיבה שיש לעשות שימוש מושכל בחומרים, תוך שימוש בפרגניל וביצוע PCT הולם, מנוחה והתאוששות בין המחזורים.
2. סייקל של פעם בשנה אכן יכול להביא לתוצאות טובות ולהתקדמות טובה. זוהי מעין דרך סולידית שמצד אחד כן לעשות שימוש בחומרים, ומצד שני לנסות ולשמור עד כמה שניתן על הבריאות, תוך התקדמות מעט טובה יותר מהפוטנציאל הגנטי המוגבל.

ואז מה הפואנטה - לעשות קיצורי דרך?!?
חוץ מזה שמתאמן מתחיל גם ככה עולה מהר.
ולא ניראה לי שמתאמן מתחיל ישר יקפוץ לחומרים מבלי אפילו לדעת בסיס של תזונה ואימונים
תתפלא, אבל, לצערי, הרבה מתאמנים מתחילים (ואפילו מתחילים טוטאליים - כאלו שאפילו לא סיימו תוכנית אימונים נורמלית אחת בחייהם או שלא עברו מחזור מלא של מאסה או חיטוב), קופצים ישר לשימוש בחומרים. אנשים מהסוג הנ"ל מאוד טיפשים, לא מבינים את משמעות השימוש בחומרים, וכמובן שיש להם 0 ידע בתזונה ואימונים. אלו כל מיני אנשים שמאמינים שסטרואידים יביאו אותם לתוצאות ללא מאמץ עודף, או שכל מי שבולט לו וריד והיקף היד שלו מעט גבוה מן הממוצע עושה שימוש בהם ולכן המראה השרירי. בקיצור - דבילים של העולם

שאלה טובה.
הרי אם ניקח את הסף גנטי של בנאדם על סולם מ1-20...
סייקל יביא בנאדם מ1 ל6, למה שהוא לא יוכל לשמר את זה? הרי זה כן נמצא בטווח הסולם הגנטי שלו.
אתה לא יכול לכמת מהו הסף הגנטי ועד כמה סייקל כזה או אחר יביא אותך לשם
רק מבחן התוצאה יעיד, בדיעבד, עד כמה התקדמת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית