הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אסטרוגן ופרולקטין גבוהים

• פותח/ת השרשור Nikita
  • פורסם בתאריך

Nikita

משתמש פעיל
769
80
נק' מוניטין:
183
769
80
מדלג
היי, אני צריך יעוץ קטן. יש לי הסטוריה ארוכה עם הורמונים, לפני שהתחלתי לקחת חומרים היה לי טסטובטרון מאוד נמוך ופרולקטין מאוד גבוה (500-600), אסטרוגן מעולם לא נבדק.
נכנסתי לכמה סייקלים והשתמדתי כמה פעמים בקבותרים נגד הפרולקטין.
עכשיו אני יוצא מתקופה ארוכה של כשנה שהייתי על חומרים וללא פיסיטי על מנת להשיג מרשם מקופת החולים לטיארטמ שאותו הייתי צריך כבר ממזמן. (שבוע וחצי עברו מזריקה אחרונה)
לא מזמן כשעוד הייתי על חומרים ביצעתי בדיקת דם ויצא לי אסטרוגן מעל 600 ופרולקטין 1000.
השאלה שלי אם יש סיכון כלשהו לרדת ככה מהחומרים ללא שום פיסיטי (לעולם לא היו לי תופעות אסטרוגניות מלבד עליית נוזלים רבה).
יש בידי ארימדקס האם כדאי לקחת עכשיו תוך כדי שהרמות טסט בדם יורדות?
שאלה נוספת, מתי לדעתכם הרמות ירדו מספיק מתחת לרף המינימלי כדי שאוכל לעשות בדיקת דם ולגשת איתה לרופא?

לאחרונה הייתי על 750 טסט ו400 דקה.

תודה 😃

קבצים מצורפים

• Screenshot_2016-06-27-01-36-24.png
    Screenshot_2016-06-27-01-36-24.png
    KB 41.4 · צפיות: 323
להיות שנה על חומרים זה לא מעשה חכם, ואם כבר מבצעים זאת, צריכים לדעת כיצד להתמודד עם ההשלכות ולבצע "פתיחת ציר" מקדימה (תוך כדי הסייקל האחרון) וכן PCT אגריסיבי ומותאם בכדי להתאושש.

יש סיכונים רבים למי שלא יבצע את מה שרשמתי לעיל. לא רק מדדים הורמנוליים חריגים כמו אסטרוגן ופרולקטין (בזמן הסייקל הם עשויים להיות גבוהים גם ככה), אל סיכון אדיר שבהשבתת ציר ה-HPTA לזמן ממושך ואף קבוע.

ספציפית לגבי פרולקטין ואסטרוגן - עם סיום השימוש בחומרים, הם אמורים לרדת. האם ירדו אל טווח הנורמה ובתוך כמה זמן? לא ניתן לקבוע מראש. עם זאת, כל עוד לא הרגשת תופעות לוואי חריגות הנובעות מעלייה חדה בהם, לא היה צורך לקחת ארימידקס או דוסטינקס. עם זאת, לאחר סיו םהשימוש בחומרים המצב משתנה, ורמות גובוהת שלהם עלולות למנוע ממך אץ המשך ההתאוששות, קל וחומר אם תבצע PCT מתאים

• פותח/ת השרשור
להיות שנה על חומרים זה לא מעשה חכם, ואם כבר מבצעים זאת, צריכים לדעת כיצד להתמודד עם ההשלכות ולבצע "פתיחת ציר" מקדימה (תוך כדי הסייקל האחרון) וכן PCT אגריסיבי ומותאם בכדי להתאושש.

יש סיכונים רבים למי שלא יבצע את מה שרשמתי לעיל. לא רק מדדים הורמנוליים חריגים כמו אסטרוגן ופרולקטין (בזמן הסייקל הם עשויים להיות גבוהים גם ככה), אל סיכון אדיר שבהשבתת ציר ה-HPTA לזמן ממושך ואף קבוע.

ספציפית לגבי פרולקטין ואסטרוגן - עם סיום השימוש בחומרים, הם אמורים לרדת. האם ירדו אל טווח הנורמה ובתוך כמה זמן? לא ניתן לקבוע מראש. עם זאת, כל עוד לא הרגשת תופעות לוואי חריגות הנובעות מעלייה חדה בהם, לא היה צורך לקחת ארימידקס או דוסטינקס. עם זאת, לאחר סיו םהשימוש בחומרים המצב משתנה, ורמות גובוהת שלהם עלולות למנוע ממך אץ המשך ההתאוששות, קל וחומר אם תבצע PCT מתאים
היי, קודם כל תודה על המענה, לא חושב שקראת את כל מה שכתבתי. לא מעניינת אותי התאוששות הציר, יש לי עבר של טסטוסטרון נמוך עוד לפני החומרים ופרולקטין גבוה, מלבד כל תופעות הלוואי הרגילות של טסט נמוך שהם עייפות כרונית וחוסר חשק מיני בעיקר לא היו לי בעיות בריאותיות קשות (לא מהפרולקטין ולא מהאסטרוגן). אחרי שהתחלתי שימוש בחומרים (הייתי גם תקופה של כמה חודשים על טיארטי אמפולה אחת ל10 יום שזה בעצם היה תחילתה של שנה על חומרים) החיים השתנו 180 מכל היבט כמעט, העייפות החוסר חשק והדכאון באמת הרסו לי שנים יפות.
לכן לא מעניין אותי כלל הציר ההורמונלי משום שאני מוותר עליו לשארית חיי, ברצוני לעלות על טיארטי במרשם (מה שלדעתי לא יהיה בעייתי מידי להשיג לאחר שנה על חומרים, הציר לא מתפקד כנראה).
אני לא מחפש התאוששות כי זה לא ישרת את מטרתי ורק יפגע בה. אני שואל על בעיות בריאותיות אחרות כמו כן סיכון לג'ינו במקרה שהטסט יפול והאסטרוגן ישאר גבוה (הבנתי שחשוב מאוד המאזן בניהם לא רק הכמות).
אגב מלבד פרולקטין ואסטרוגן הכל תקין מלבד תפקודי כבד כי עשיתי את הבדיקות זמן קצר לאחר סייקל אנדרול.

ובכן, היית צריך לרשום בהודעה המקורית את כל התוכן הרלוונטי. כעת אפשר להתייחס בצורה קונקרטית יותר למצב.
כאשר נמצאים ב-TRT, וגם לאחר סייקל, בו רמות האסטרוגן ו/או הפרולקטין עשויות לעלות הרבה מעבר לנורמה, יש חשיבות דווקא לשמירה על רמות ההורמונים הללו בטווח תקין. לצידך העובדה שגם בעבר, כאשר "סבלת" מרמות גבוהות שלהם, לא חווית תופעות לוואי חריגות, המצדיקות התערבות תרופתית.
כעת המצב שונה, ועלייך כן לדאוג להורדת רמות האסטרוגן והפרולקטין ולשליטה בהם.
הייתי ממליץ, תחילה, להשתמש בטמוקסיפן, כדור 1 של 20mg לפני השינה למשך שבועיים. כמו כן, דוסטינקס במינון של חצי כדור 0.25mg פעמיים בשבוע, למשך שבועיים.
לאחר יומיים-שלושה מתום השימוש, בצע בדיקות דם להורמונים אלו. חשוב לבצע את הבדיקה כשעתיים לערך לאחר היקיצה.
באם הרמות ירדו, המשך לעקוב וחזור על בדיקת הדם כחודש לאחר מועד הבדיקה האחרונה. באם הרמות לא ירדו, חזור לעדכן כאן

• פותח/ת השרשור
ובכן, היית צריך לרשום בהודעה המקורית את כל התוכן הרלוונטי. כעת אפשר להתייחס בצורה קונקרטית יותר למצב.
כאשר נמצאים ב-TRT, וגם לאחר סייקל, בו רמות האסטרוגן ו/או הפרולקטין עשויות לעלות הרבה מעבר לנורמה, יש חשיבות דווקא לשמירה על רמות ההורמונים הללו בטווח תקין. לצידך העובדה שגם בעבר, כאשר "סבלת" מרמות גבוהות שלהם, לא חווית תופעות לוואי חריגות, המצדיקות התערבות תרופתית.
כעת המצב שונה, ועלייך כן לדאוג להורדת רמות האסטרוגן והפרולקטין ולשליטה בהם.
הייתי ממליץ, תחילה, להשתמש בטמוקסיפן, כדור 1 של 20mg לפני השינה למשך שבועיים. כמו כן, דוסטינקס במינון של חצי כדור 0.25mg פעמיים בשבוע, למשך שבועיים.
לאחר יומיים-שלושה מתום השימוש, בצע בדיקות דם להורמונים אלו. חשוב לבצע את הבדיקה כשעתיים לערך לאחר היקיצה.
באם הרמות ירדו, המשך לעקוב וחזור על בדיקת הדם כחודש לאחר מועד הבדיקה האחרונה. באם הרמות לא ירדו, חזור לעדכן כאן
הבנתי שטמקוסיפן רק חוסם אסטרוגן ולכן בימים שאחרי יהיה לי אסטרוגן מאוד גבוה בדם. לעומת זאת ארימדקס ממש מוריד אותו, לא כדאי ארימדקס?
בנוסף לכך טמקוסיפן מאושש את הציר לפי פרוטוקולים שראיתי שיניב הפארמדיק היה משתמש, הוא היה תמיד מעדיף טמוקסיפן מאשר כלומיד. אני חושש שזה יעכב אותי להגעת הרמות הנמוכות של טסט מתחת למינימום מלבד שזה לא יוריד באמת את האסטרוגן.
לגבי פרולקטין לאחר הבדיקה נטלתי קופסא של קבותרים 1 מג בשבוע (שני כדורים) מניח שזה כבר ירד קצת, אין לי כרגע ממש כסף לחפיסה נוספת.

הבנתי שטמקוסיפן רק חוסם אסטרוגן ולכן בימים שאחרי יהיה לי אסטרוגן מאוד גבוה בדם. לעומת זאת ארימדקס ממש מוריד אותו, לא כדאי ארימדקס?
בנוסף לכך טמקוסיפן מאושש את הציר לפי פרוטוקולים שראיתי שיניב הפארמדיק היה משתמש, הוא היה תמיד מעדיף טמוקסיפן מאשר כלומיד. אני חושש שזה יעכב אותי להגעת הרמות הנמוכות של טסט מתחת למינימום מלבד שזה לא יוריד באמת את האסטרוגן.
לגבי פרולקטין לאחר הבדיקה נטלתי קופסא של קבותרים 1 מג בשבוע (שני כדורים) מניח שזה כבר ירד קצת, אין לי כרגע ממש כסף לחפיסה נוספת.
אכן טומקסיפן פועל ספציפית סלקטיבית ברקמת החזה, והיתרון בו הוא לא הורדה כללית של אסטרוגן. ארימידקס עלול להביא אותך למצב שבו האסטרוגן בקרשים, וזה לא משהו שאתה רוצה שיקרה. לכן הבחירה היא קודם בטמוקסיפן.

באשר למצבך, כדאי לך להיכנס לTRT על דעת עצמך עדד לקבלת מרשם וטיפול רשמי

• פותח/ת השרשור
אכן טומקסיפן פועל ספציפית סלקטיבית ברקמת החזה, והיתרון בו הוא לא הורדה כללית של אסטרוגן. ארימידקס עלול להביא אותך למצב שבו האסטרוגן בקרשים, וזה לא משהו שאתה רוצה שיקרה. לכן הבחירה היא קודם בטמוקסיפן.

באשר למצבך, כדאי לך להיכנס לTRT על דעת עצמך עדד לקבלת מרשם וטיפול רשמי
זה בעיה כי אני צריך בדיקת דם שמוכיחה שחסר, ולך תדע אם זה יסתכם בבדיקב אחת רק... כשהייתי עוד טיבעי היה לי שנה טסט שנע בין 9-10 אז לא הסכימו. אני מניח שב2-6 זה יהיה סיפור אחר. אבל עדיין, הרופאים הם חארות...
תוכל בכל זאת לתת לי המלצה זהירה לנסות עם ארימדקס? אני באמת מנסה לחסוך ויש לי אותו כבר בבית. אולי פשוט אהיה זביר ואקח מינון קטן, אין לי עבר של תופעות אסטרוגניות קשות. אגב הרמות שצויינו (מעל 600) נחזבות גבוהות יחסית לסייקליסט כמוני או שזה נורמאלי בסייקל 750?

מנסיון, לא מסתכם בבדיקת דם אחת.
היה לי טסט 8-11 וקיבלתי מרשם בסופו של דבר, כי התעקשתי.
האסטרוגן שלךך בהחלט גבוה מדי, לא יודע למה הזנחת את הבריאות שלך ברמה כזו.

לא רק מינון הטסט בסייקל הוא זה שמשפיע על רמות האסטרוגן. ישנה המרה גם של חומרים אחרים לאסטרוגן, ובנוסף גם אחוז שומן, מטבוליזם וגנטיקה משפיעים.

לגבי ארימידקס - 0.25mg פעמיים בשבוע

• פותח/ת השרשור
מנסיון, לא מסתכם בבדיקת דם אחת.
היה לי טסט 8-11 וקיבלתי מרשם בסופו של דבר, כי התעקשתי.
האסטרוגן שלךך בהחלט גבוה מדי, לא יודע למה הזנחת את הבריאות שלך ברמה כזו.
האסטרוגן אני מאמין היה גבוה מידי תמיד, ההזנחה מתחילה עוד מהרופאים. אבל לא הייתי מודאג כי לא הרגשתי.תופעות לוואי. הרגשתי רק תופעות לוואי של חוסר טסט.
8-11 זה מה שהיה לי זה שונה כשזה כבר באמת ברצפה. תוכל בכל זאת אבל לשפוך מעט אור בהודעה על התהליך שעברת כדי לקבל?
לא רק מינון הטסט בסייקל הוא זה שמשפיע על רמות האסטרוגן. ישנה המרה גם של חומרים אחרים לאסטרוגן, ובנוסף גם אחוז שומן, מטבוליזם וגנטיקה משפיעים.

לגבי ארימידקס - 0.25mg פעמיים בשבוע
אז אני מבין שאצלי זה נחשב גבוה יחסית לחומרים שלקחתי אפילו.
תודה רבה על היעוץ!

האסטרוגן אני מאמין היה גבוה מידי תמיד, ההזנחה מתחילה עוד מהרופאים. אבל לא הייתי מודאג כי לא הרגשתי.תופעות לוואי. הרגשתי רק תופעות לוואי של חוסר טסט.
8-11 זה מה שהיה לי זה שונה כשזה כבר באמת ברצפה. תוכל בכל זאת אבל לשפוך מעט אור בהודעה על התהליך שעברת כדי לקבל?

אז אני מבין שאצלי זה נחשב גבוה יחסית לחומרים שלקחתי אפילו.
תודה רבה על היעוץ!
כתבתי לא מעט פעמים, בדיקות אצל אנדוקרינולוג, לפחות 4, ביקורות, בדיקה של כל ההורמונים מסביב ואבחנה בעקבות מה הטסט נמוך
לדעתי הטיפול שלך לא דורש TRT אלא איזון של יתר ההורמונים.

• פותח/ת השרשור
כתבתי לא מעט פעמים, בדיקות אצל אנדוקרינולוג, לפחות 4, ביקורות, בדיקה של כל ההורמונים מסביב ואבחנה בעקבות מה הטסט נמוך
לדעתי הטיפול שלך לא דורש TRT אלא איזון של יתר ההורמונים.
השתמשתי בקבותרים לפני שהתחלתי עם טסטוסטרון, הורדתי את הפרולקטין לנורמה זה לא ממש הועיל לטסט כפי שזכור לי.
אבל אולי אני טועה זה דורש עיון בהסטוריית הבדיקות. יש בעיה עם הרופאים, אין כאלה שמספיק מקצועיי לטפל בדברים כאלה והתהליכים גם מאוד ארוכים..

השתמשתי בקבותרים לפני שהתחלתי עם טסטוסטרון, הורדתי את הפרולקטין לנורמה זה לא ממש הועיל לטסט כפי שזכור לי.
אבל אולי אני טועה זה דורש עיון בהסטוריית הבדיקות. יש בעיה עם הרופאים, אין כאלה שמספיק מקצועיי לטפל בדברים כאלה והתהליכים גם מאוד ארוכים..
בנושא זה, המחלקה האנדוקרינולוגית ברמב"ם או בתל השומר קצת יותר "רצינית" (נקרא לזה כך) בנוגע למצבים כמו שלך. אם תוכל להיות מופנה לשם - זה עדיף

כן ניסית וניסית, אבל רופא מומחה קצת יותר חכם ממני וממך

• פותח/ת השרשור
כן ניסית וניסית, אבל רופא מומחה קצת יותר חכם ממני וממך
יכול להיות, אבל לא רואים את זה באופן הטיפול שלו. או יותר נכון האי טיפול. שנה הייתי הולך אל האנדוקרינולוגית וסובל והיא מבטלת אותי לגמרי כשאני אומר שאני סובל ושמשהו לא בסדר.

זה לגבי ה"רופא מומחה". שלא אתחיל לדבר על היציאות שקיבלתי מרופאי משפחה.
בנושא זה, המחלקה האנדוקרינולוגית ברמב"ם או בתל השומר קצת יותר "רצינית" (נקרא לזה כך) בנוגע למצבים כמו שלך. אם תוכל להיות מופנה לשם - זה עדיף
תודה אבדוק את העניין עם הרופא משפחה.

אז תחליף רופאה. אתה אזרח ולא כבול לרפואה צבאית למשל שם זה סיוט.
אני מטופל אצל הפרופסור הכי טוב בארץ לגידולים אנדוקריניים ונוסע אחת לכמה חודשים עד הדסה עין כרם.

• פותח/ת השרשור
אז תחליף רופאה. אתה אזרח ולא כבול לרפואה צבאית למשל שם זה סיוט.
אני מטופל אצל הפרופסור הכי טוב בארץ לגידולים אנדוקריניים ונוסע אחת לכמה חודשים עד הדסה עין כרם.

רופאי משפחה טובים קשה למצוא אבל מצאתי אחד ואני אצלו. לגבי אנדוקרינולוגים שזה מה שאני באמת צריך, זה סיפור.. כל רופא כזה זה חודשים לחכות לפעמים חצי שנה. לאחר שנה כזאת לא היה לי כוח לתהליך כבר ולא רציתי לחכות לחוות דעת של רופא אחר עוד חצי שנה שגם ממנו אתאכזב.
אז בהחלט אשמח שיפנו אותי למישהו טוב שבאמת יוכל לטפל במצב שלי. איך הגעת אל הרופא הזה? דרך הפניה פשוטה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית