הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ באיזה משקלים בערך מתחילים לשים רצועות שורש כף יד בבנץ'?

tomer330

משתמש פעיל
479
131
נק' מוניטין:
134
479
131
הבנץ' שלי 65 על מ.ג 55.
קשה לי להחזיק כבר את המוט ותמיד אחרי חזרה אחת או 2 כף היד מתעקמת אחורה וזה הופך את הסט ליותר קשה, גם יש לי קצת כאבים במפרק אחרי הסט בגלל זה.
אני לא מצליח להגיע לחמישייה של 65 למרות שהחזרות הראשונות קלות אבל אחרי שכף היד מתעקמת זה משנה את מרכז הכובד ומקשה המון על הסט.
יש טעם ברצועות?

אם הבנט אובר רואו שלך היה 65 קילו גם כן, האחיזה שלך הייתה חזקה מספיק להתמודד עם זה.
באילו תרגילים אתה מחזק בנוסף לבנץ'?

• פותח/ת השרשור
אם הבנט אובר רואו שלך היה 65 קילו גם כן, האחיזה שלך הייתה חזקה מספיק להתמודד עם זה.

לא עשיתי בחיים בנט אובר רואו, אני כרגע ב-SS.
בדדליפט נגיד בחימום אני עושה 60 קילו באחיזה רגילה ולא קשה לי בכלל, אבל זה קשור? כי זאת לא אותה אחיזה.
בדדליפט הלחץ מופעל לכיוון האצבעות ובבנץ' הלחץ הוא לכיוון המפרק.

באילו תרגילים אתה מחזק בנוסף לבנץ'?

מצטער אני לא מבין את הניסוח הזה.

השאלה הייתה אילו תרגילים אתה עושה בכללי. סקוואט, בנץ' פרס, פרס, בנט אובר רואו, מתח עם משקל וכו'.
אם הגב והאחיזה שלך לא יהיו חזקים אתה לא תוכל להתחזק בבנץ' פרס.
איך התכנית שלך נראית בדיוק?

• פותח/ת השרשור
השאלה הייתה אילו תרגילים אתה עושה בכללי. סקוואט, בנץ' פרס, פרס, בנט אובר רואו, מתח עם משקל וכו'.
אם הגב והאחיזה שלך לא יהיו חזקים אתה לא תוכל להתחזק בבנץ' פרס.
איך התכנית שלך נראית בדיוק?

SS.
אלה משקלי העבודה.
סקוואט 75
דדליפט 90
צ'ין אפס מ.ג + 24
בנץ' פרס 65
פרס 42.5

• פותח/ת השרשור
לא הייתי שם רצועות בשלב כזה.

משהו ככל הנראה לא תקין בטכניקה, תעלה סרטון.

את האמת אתה צודק, באמת הטכניקה לא הייתה הכי טובה.
אתמול מישהו עזר לי לתקן קצת את הטכניקה באחיזה, מסתבר שגם האחיזה בחזרות הראשונות לא הייתה ישרה לגמרי ובאמת המשקל עלה יותר בקלות.
אבל בלי קשר, אין איזה הערכה גסה של מתי כדאי לשים רצועות שורש כף יד בבנץ' פרס?
כמו שאומרים שכדאי להתחיל לחגור בסקוואט כשמגיעים לרטיו 1.5 בערך.

את האמת אתה צודק, באמת הטכניקה לא הייתה הכי טובה.
אתמול מישהו עזר לי לתקן קצת את הטכניקה באחיזה, מסתבר שגם האחיזה בחזרות הראשונות לא הייתה ישרה לגמרי ובאמת המשקל עלה יותר בקלות.
אבל בלי קשר, אין איזה הערכה גסה של מתי כדאי לשים רצועות שורש כף יד בבנץ' פרס?
כמו שאומרים שכדאי להתחיל לחגור בסקוואט כשמגיעים לרטיו 1.5 בערך.
מה? בחיים לא שמעתי על מישהו שאומר לחגור ברטיו 1.5
זה אומר שכל פעם שאעבור ת120 קילו אצטרך לחגור? זה כלכך שיט ולא אמיתי. (אגב,אני לא חוגר עד הסטים הכבדים שזה בדרךכלל 160+ אם זה לחמישיות,או 180 לשלשות)

• פותח/ת השרשור
מה? בחיים לא שמעתי על מישהו שאומר לחגור ברטיו 1.5
זה אומר שכל פעם שאעבור ת120 קילו אצטרך לחגור? זה כלכך שיט ולא אמיתי. (אגב,אני לא חוגר עד הסטים הכבדים שזה בדרךכלל 160+ אם זה לחמישיות,או 180 לשלשות)

לא לחגור ברטיו 1.5, אלא להתחיל לחגור ברטיו 1.5, יש הבדל.
אם נגיד הגעת לסקוואט ברטיו 3 אז אין סיבה שתחגור ברטיו 1.5 כי המשקל הזה הוא כלום בשבילך, אבל אם הסקוואט שלך זה רטיו 1.5 אז זה כן הגיוני לחגור.
ולא המצאתי את זה, ראיתי את זה פה הרבה, הנה דוגמא.
ייעוץ - מתי להתחיל לחגור ?

לא לחגור ברטיו 1.5, אלא להתחיל לחגור ברטיו 1.5, יש הבדל.
אם נגיד הגעת לסקוואט ברטיו 3 אז אין סיבה שתחגור ברטיו 1.5 כי המשקל הזה הוא כלום בשבילך, אבל אם הסקוואט שלך זה רטיו 1.5 אז זה כן הגיוני לחגור.
ולא המצאתי את זה, ראיתי את זה פה הרבה, הנה דוגמא.
ייעוץ - מתי להתחיל לחגור ?
בדיוק,הכל תלוי איפה אתה נמצא מבחינת משקלים,אבל להגיד "להתחיל לחגור מרטיו 1.5" זה שטויות,אני מתחיל לחגור מרטיו 2,ואני בטוח שיש כאלה שמתחילים לחגור מרטיו 3 או כאלה שכבר ברטיו 1 חגורים ... הכל אינדיווידואלי

תיאורטית אם אתה יכול להתקדם כמה שיותר בלי חגורה, אז לא להסתכל על המשקל.

לא הייתי מסתכל ספציפית על רטיו, כי למתאמן מתחיל זה לא כל כך פונקציה, הרי גם בחור כבד שמגיע ל140 סקוואט זה לא רע בכלל בתור מתאמן מתחיל.

רטיו משחק תפקיד בעיקר אצל מתאמנים יותר ותיקים עם יותר מסת שריר ופחות אחוזי שומן בתור אינדיקציה לכוח, למרות שזה לא מדוייק כי פי 2 משקל גוף זה ממש לא אותו דבר ב120 קילו או ב60 קילו.

אם הייתי חייב לשים מספר, אז לא הייתי מעז לשים מתחת ל120, בשאיפה ל140+

ככה או ככה הייתי מתקדם כמה שניתן בלי חגורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית