הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קליקים בבירכים

roy1983

משתמש מתחיל
137
0
נק' מוניטין:
-830
137
0
הי, אני מתאמן בערך כשנה ולאחרונה התחלתי את התכנית של ביל סטאר 5על5. כמו כן לאחר הסטים של הסקוואט התחילו לי קליקים איומים בבירכיים משהו שמעולם לא היה לי. יש גם כאב אך מה שבאמת מפריע אלו הם הקליקים. יש לי חשד שזה מגיע מהסחוס ולא מרצועות או גידים. או לאפשרות שהפיקה נעה כלפי חוץ. יש למישהו מושג או נתקל בעבר במשהו דומה? חברה אשמח לעזרה.

למה התחלת עם 5X5 ולא SS ?
תקרא את הספר SS
לפחות את הפרק על הסקווט, כי סביר להניח שאתה לא עושה אותו נכון
תעלה סרטון של הסקווט

מה המשקל גוף ? גובה ?
ומשקלי עבודה בסקווט/דדליפט/בנצ' ?
ואיזה 5X5 אתה עושה ? גלן פנדלי או מדקאו ?

קליקים מהברכיים הם לא דבר נדיר, הם יכולים לנבוע ממגוון רחב של סיבות ולא תמיד הם מסמנים על בעיה כלשהי, הבעיה היא הכאב. מתי הכאב שלך מופיע? איפה ספציפית? והאם מופיע בשתי הברכיים?
הכיוון שהייתי הולך עליו בלי לבדוק אותך אלא רק סטטיסטית הוא חוסר איזון שרירי וחולשה של החלק הפנימי של מיישרי הברך לעומת החיצוני מה שגורם בדר"כ לסטיה של הפיקה החוצה בזמן יישור הברך ולשחיקה מוגברת בין הפיקה לעצם הירך.
אני הייתי מציע לך לגשת לאיש מקצוע שיבדוק את העניין (אורטופד או פיזיותרפיסט) ובמידה והבעיה היא זו שכתבתי תוכל לפתור אותה בכמה תרגילים פשוטים. כרגע בשביל להקל על הכאב פשוט תוריד קצת מהעומס ותעבוד עם פחות משקל על יותר חזרות.

• פותח/ת השרשור
יש סיכויי שנגרם נזק בלתי הפיך מחמש סטים? בסך הכל אין לי כאב חד אך יש לי מאין ריפיון ותחושת חולשה לא בריאה, כל זה בנוסף לקליקים שמעולם לא היו לי וזה נמשך כבר כמעט שבוע

אני די בטוח שלא נגרם לך שום נזק בלתי הפיך, אבל בשביל לא להחמיר את המצב וכדי שתוכל להמשיך לעבוד ולא לסבול מכאבים הייתי מציע לך לעשות חיזוקים של ה VMO (רצוי מאוד לעשות באלקטרותרפיה) ושל הארבע ראשי באופן כללי, של הגלוטאוס מדיוס (דחיפת הברכיים החוצה כנגד התנגדות בזמן ישבה כאשר הירך ב 90 מעלות) ולעשות מתיחות טובות לארבע ראשי ול TFL ( תעמוד על שתי רגליים, תחזיק במשהו לתמיכה ואז תרים רגל אחת ותכופף את הגו לכיוון הרגל שהרמתה באויר עד שתרגיש מתיחה בצד החיצוני של הרגל שעומדת על הרצפה תחזיק שם 10-15 שניות ותחזור על התרגיל מספר פעמים).
לך לראות איש מקצוע שיקבע בוודאות ממה נובעת הבעיה ויוכל לתת לך תרגילים או טיפול ספציפי יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית