ביקורת על הקבוצת פייסבוק של הפורום

• פותח/ת השרשור itayzl
  • פורסם בתאריך

itayzl

משתמש קבוע
1,621
451
נק' מוניטין:
2,265
1,621
451
פאנצ
היי,

כמו שאתם רואים אולי אני לא החבר הכי פעיל צובפורום אבל אני מאוד וותיק (אם אני לא טועה החל מהקמת הפורום כשהייתי ילדון בן 14) ובגלל זה כן חורה לי הקרקס שקורה בקבוצת פייסבוק של הפורום.

אני מניח שאתם (צוות המנהלים) קורא את התגובות של הציבור הרחב ורואה את הפוסטים והדיונים שלא מתעלים אפילו לרמת FXP, שלא תבינו אותי לא נכון ממש אין לי בעיה אם שאלות מפגרות שנובעות מבורות אלא להיפך כי רק ככה אנשים יכולים ללמוד ולהבין אבל כאשר התשובות של המון אנשים הם ברמה שאני לא יכול לתאר במילים אפילו זה פשוט מאוד מצער, ואני מקווה שתמצאו פיתרון לזה כי זה פוגע בשם של הפורום לדעתי.

אשמח להתייחסותכם, תודה.

מסכים, גם אני נמצא פה הרבה זמן ופחות פעיל לאחרונה, אבל רק לאחרונה הצטרפתי לשם ויש יותר מדי במה לbros הממוצעים של חדרי הכושר. אבל אני לא חושב שיש מה לעשות לגבי זה, מי שרציני מספיק יכול להגיע לפורום ולהשכיל מעט יותר.
לדעתי כדאי לפרסם חזק יותר את הפורום בקבוצת הפייסבוק, הרבה מהחברים בקבוצה לא יודעים בכלל שקיים הפורום.

מסכים שיש קצת פחות רמה אבל פייסבוק זה דבר שכמעט 99% מהאוכלוסייה משתמשת אז ברור שאתה תראה שם יותר אנשים וכתוצאה מכך יותר דעות בין אם נכונות או לא, לאט לאט אנשים לומדים שם זה בסדר אבל יקח זמן זה לא כמו הפורום שיש בו פחות קהילה של אנשים והוא יותר מצומצם

הדבר היחיד שכל הזמן עולה לי בפיד וזה לא רק בקבוצה של הפורום אלא גם בקבוצות נוספות זה תמונות גוף של אנשים.

הרבה מהן של נשים - אין לי בעיה שזה יקרה אבל יש אנשים שם ש"מעדכנים" על בסיס קבוע עם תמונות ובאמת שזה מציק.

• פותח/ת השרשור
מסכים שיש קצת פחות רמה אבל פייסבוק זה דבר שכמעט 99% מהאוכלוסייה משתמשת אז ברור שאתה תראה שם יותר אנשים וכתוצאה מכך יותר דעות בין אם נכונות או לא, לאט לאט אנשים לומדים שם זה בסדר אבל יקח זמן זה לא כמו הפורום שיש בו פחות קהילה של אנשים והוא יותר מצומצם
אין לי בעיה עם עוד דעות וזה ברור שיהיה שם הרבה ליצנים אבל זה עובר כל גבול והפורם הזה בנה לעצמו שם איכותי יחסית לשאר הקהילות בארץ וברגע שמשתמשים באותו שם גם בקבוצת פייסבוק צריך להיות גיבוי למוניטין הזה.

אין לי רעיון לפתרונות אולי פשוט הרבה מנהלים והרבה אנשי צוות שיוכלו באמת לתת מענה על כל פוסט (או לפחות על הרוב) כי כרגע יש הרבה אנשים שמחפשים עצות לחיטוב לצורך העניין ומקבלים המלצה לABCDE (לא מקצין, זה באמת קורה)

וגם לפנות באופן פרטי לחבר'ה שמפרסמים 232034 פוסטים מפגרים ביום ולהסביר להם את מקומם.

זה סתם רעיונות כלליים אבל בכל מקרה דעתי שהקבוצה הזאת עושה רק רע לקהילה פה ולמנהלים של המקום.

אני לא חלק מההנהלה של הקבוצה אבל שים לב שחברים בה 14 אלף אנשים ,זה לא פורום של כמה מאות חברים. נראה לי שפרקטית כמעט בלתי אפשרי לעשות שם סדר.

חשבתי על עוד עניין - אי אפשר לבטל אותם לגמרי מהסיבה הפשוטה שאמינו מפרסמים בקבוצה ויש להם פרזנטורים מעולם פיתוח הגוף כדי למשוך לקוחות מהמגזר הזה. מה גם שחלק מהפרזנטורים עושים ייעוץ אצל משה בהכנה לתחרויות וגם כדי למשוך לקוחות לייעוץ האישי בנוסף.

בדיוק באתי לפרסם פוסט כזה פה.
זה נורא,אתה חייבים להביא עוד מנהלים שיעשו שם סדר,יש שם דברים שלא יכולים לעבור.
יותר מדי יוסי יד 50 ,עם תמונות פרופיל מצוחצחות בפוטושופ ותואר "מאמן בכיר בוגר וינגייט",שרק מראים את הידע המטורף שלהם ומטעים עשרות אנשים שמסתכלים ברפרוף על הפוסטים.
הנה דוגמא לאחד שמרבה להגיב שם,רק לעבור על דף הפייסבוק מספק בדיחות לחודש:
‫Magoz-תזונה&מוטיבציה | Facebook‬

בדיוק באתי לפרסם פוסט כזה פה.
זה נורא,אתה חייבים להביא עוד מנהלים שיעשו שם סדר,יש שם דברים שלא יכולים לעבור.
יותר מדי יוסי יד 50 ,עם תמונות פרופיל מצוחצחות בפוטושופ ותואר "מאמן בכיר בוגר וינגייט",שרק מראים את הידע המטורף שלהם ומטעים עשרות אנשים שמסתכלים ברפרוף על הפוסטים.
הנה דוגמא לאחד שמרבה להגיב שם,רק לעבור על דף הפייסבוק מספק בדיחות לחודש:
‫Magoz-תזונה&מוטיבציה | Facebook‬

הסתכלתי רק על תמונת הפרופיל וראיתי את הסרטון הראשון ללא קול - לא נראה חכם במיוחד.

חינוך לוקח זמן. אנחנו בקושי חודש מפעילים את הקבוצה הזו מין הסתם שיהיה בלאגן. אם תחזור לשנת 2008-2009 אתם תראו כמה וויכוחים ובלאגן היה פה בLBS. הרבה שכחו או שלא היו קיימים בפורום אז אבל אני זוכר את זה יפה מאוד:
Good Things Come to Those Who Wait

הרבה מהן של נשים - אין לי בעיה שזה יקרה אבל יש אנשים שם ש"מעדכנים" על בסיס קבוע עם תמונות ובאמת שזה מציק.
אין כמעט תמונות בקבוצה. אתה מוזמן להיכנס ולבדוק. אתה אולי מדבר על הקבוצה לפני שנה+

חינוך לוקח זמן. אנחנו בקושי חודש מפעילים את הקבוצה הזו מין הסתם שיהיה בלאגן. אם תחזור לשנת 2008-2009 אתם תראו כמה וויכוחים ובלאגן היה פה בLBS. הרבה שכחו או שלא היו קיימים בפורום אז אבל אני זוכר את זה יפה מאוד:
Good Things Come to Those Who Wait

אין כמעט תמונות בקבוצה. אתה מוזמן להיכנס ולבדוק. אתה אולי מדבר על הקבוצה לפני שנה+
יש הבדל, פה כשמישהו היה רושם שטות ולא מביא סימוכין היו מעיפים אותו, כדי לא להמשיך את ב circle jerk שנוצר בתחום בארץ.
מה גורם לך לחשוב שאנשים לא יחזירו את הבנייה שלך אחורה עם כל השטויות שהם רושמים ומגיעים לקהל רחב הרבה יותר?

יש הבדל, פה כשמישהו היה רושם שטות ולא מביא סימוכין היו מעיפים אותו, כדי לא להמשיך את ב circle jerk שנוצר בתחום בארץ.
מה גורם לך לחשוב שאנשים לא יחזירו את הבנייה שלך אחורה עם כל השטויות שהם רושמים ומגיעים לקהל רחב הרבה יותר?
לא נלך אחורה כי אתה צריך להבדיל בין הפורום כאן לקבוצה בפייסבוק. זה 2 פלטפורמות שונות שדיי לא קשורות אחד לשני. הבמה שם היא יותר לפרסום ולכן כך זה נראה. המטרה היא לגעת בקהל שלא נחשף עדיין ל-LBS ולהביא אותו גם בסופו של דבר לפורום כדי שילמד ויפסיק עם ה bro science. אז מין הסתם כל מה שתראה שם זה bro science כי הם עוד לא עברו "חינוך".

לא נלך אחורה כי אתה צריך להבדיל בין הפורום כאן לקבוצה בפייסבוק. זה 2 פלטפורמות שונות שדיי לא קשורות אחד לשני. הבמה שם היא יותר לפרסום ולכן כך זה נראה. המטרה היא לגעת בקהל שלא נחשף עדיין ל-LBS ולהביא אותו גם בסופו של דבר לפורום כדי שילמד ויפסיק עם ה bro science. אז מין הסתם כל מה שתראה שם זה bro science כי הם עוד לא עברו "חינוך".

אני זוכר שבשנים קודמות היו פרסומים על הפורום, כרגע אני לא רואה כאלה.

מציע לעשות זאת שוב, מניח שרוב האנשים שם לא יודעים בכלל שקיים פורום ל-LBS.

אז אולי הגיע הזמן לחנך אותם.
אי אפשר ללמד מישהו כשהחוסר ידע וחוסר הזהירות בצד השני מעפילים עליך מפאת כמות האנשים שחושבים ככה.
אם מישהו כותב "הגוף לא צריך פחממות, להלן מחקר" ואז 10 אנשים כותבים לי בתגובה "אתה תמות אם לא תאכל פחממות", מה שאחרים רואים זה "חוכמת ההמונים" ושכנראה נמות אם לא נאכל פחממות.

אז אולי הגיע הזמן לחנך אותם.
אי אפשר ללמד מישהו כשהחוסר ידע וחוסר הזהירות בצד השני מעפילים עליך מפאת כמות האנשים שחושבים ככה.
אם מישהו כותב "הגוף לא צריך פחממות, להלן מחקר" ואז 10 אנשים כותבים לי בתגובה "אתה תמות אם לא תאכל פחממות", מה שאחרים רואים זה "חוכמת ההמונים" ושכנראה נמות אם לא נאכל פחממות.
אז בואו תעזרו במקום להתלונן 😃

ד"א יעזור אם תתייגו אותי בדיונים בעיתיים ואבוא לשם ואעשה סדר. אני לא מסוגל לקרוא 300 תגובות ביום, זה לא ריאלי מבחינת זמנים

ההבדל הגדול, כמו שנאמר והוסבר על ידי משה, הוא מהות הקבוצה בפורום למול הפורום והפורטל.
הפלטפורמות שונות, ואי אפשר להשוות את תכולתן, ייעודן ומרחבן הפיזי (באינטרנט).

לוקח זמן לבנות Core איכותי של סדר, ידע והיגיון. בפייסבוק זה אפילו קשה יותר לעומת הפורום/פורטל, כי אין את הכלים הניהוליים והזמן לעקוב אחר כל שאלה ותגובה. עם זאת, ובעיקר למי שחבר בקבוצה מאז הקמתה, ישנו שיפור בכל הקשור לניהול המקצועי, המידע המוצג בקבוצה וכלה בתכנים הנאמרים, לעומת הימים בהם הקבוצה רק הייתה בתחילת דרכה.

נדבך חשוב שהתווסף לקבוצה (וגם לפורום, אם שמתם לב), היא חזרתו של משה לארץ לאור סיום הלימודים, ועימה גם מעורבות איננסיבית ויעילה בכל הקשור לתכנים המקצועיים הניתנים במדיה החברתית.

עם זאת, בל לא נשכח שהמטרה הכללית של כלל הפלטפורמות הללו היא העלאת הרמה המקצועית, הפרקטית, התודעה וההבנה לכל הקשור לתחום הספורט, תזונה, אימונים ואורח חיים בריא, תוך התבססות מדעית. נכון, בפייסבוק יהיה קשה להנחיל את כלל המטרות הללו, אבל היי, אפשר לנסות ולשאוף לכך.

העזרה שמשתמשי הפורום יכולים בהחלט לתרום, תתבטא בכך שגם הם יגיבו לשאלות (יהיו מעצבנות, קטנוניות, Noobיות אשר יהיו) ואפילו יצרפו קישורים למאמרים רלוונטיים מהפורטל ודיונים מהפורום. כך אני, בתור מנהל בקבוצה,משתדל לענות ולעשות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית