הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המלצה על בלוג כלכלי

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
אם לא הפוסט הזה - לא הייתי יודע על קיומה.

גם בפייסבוק לא ראיתי שום אזכור לגביה.

הפורום שלה אחד הדברים היותר מועילים באינטרנט לדעתי. כלכלה זה משהו שלא לומדים עליו יותר מידי. ממליץ מאוד על הבלוג והפורום - לא חייבים לאמץ את כל מה שהיא אומרת אבל רצוי לבוא עם ראש פתוח.

בלוג מעולה לדעתי בכל מה שקשור להשקעות ארוכות טווח, נותן הרבה חומר למחשבה ובאמת מומלץ להיכנס אליו עם ראש פתוח.

יש לי 4 דפים שאני עוד צריך לקרוא מהבלוג ואני אפילו לא יודע מהיכן להתחיל.

את האמת שהכרתי את האתר שלה באופן קצת מוזר. אני זה שתרגם את מערכת הפורומים הנוכחית והיא משתמש בתרגום שלי למערכת (כי אני היחיד שהיה חולה נפש לבצע את זה) בפורום שלה. אני נוטה לחפש את המערכת פורומים ש-LBS יושבת עליה באתרים ישראלים כדי לקבל פידבק על התרגום. כך אני מתקן את התרגום במידה והוא נמצא לקוי (כי מנהלי אתרים ישראלים הם עם עצלן ודואג רק לעצמו במקום לתרום לכלל).

בלי שום קשר, יש לה פוסטים שהם גם נטו בולשיט, לדוגמה זה:
איך להפוך למיליונר עם שכר חציוני - הסולידית

ראו גם את התגובות.
@coldfire נראה לי מקום חדש בשבילך להטריל בו 😛

שהייחוד שלה שהיא פרשה מעבודה בגיל 30.
אם תבזבז כמוה אתה תוכל לפרוש גם בגיל 30. אבל זה כרוך בלנתק את כל מוצרי החשמל בלילה מהתקע ולהתקלח במים קרים:
3,873 ש"ח בחודש וחיה כמו מלכה - סיכום שנה - הסולידית

בפוסט הזה יש את התגובות בין ההכי מצחיקות שקראתי באינטרנט איי פעם.

את קוראת לעצמך הסולידית? את מפונקת!
אנחנו גמרנו את השנה עם תקציב של 11 שקלים, חדשים כן חדשים!
על הבית אנחנו בכלל לא משלמים, אתם יודעים איזה מקררים מוכרים היום? מקרר של סאב זירו ב-30,000 ש"ח מספיק לנו לפחות לחצי שנה…
אוכל יש בעבודה בשפע (סופגניות, מלח קפה סוכר, סופגניות, קרקרים, עוגיות, סופגניות הזכרתי כבר?)
קישוטים לבית לא ממש צריך, מקסימום נותנים לילדה לקשקש משהו על הקרטון וכבר מרגישים חדשים
את מכינה חומרי ניקוי? בחיי את נסיכה אמיתית. אנחנו מזקקים את מיצי זעתנו, מיבשים על נייר פרגמנט במשך 90 יום בשמש חורפית, מפזרים מעל קצת מלח אטלנטי, מחממים, מרתיחים, מגלגלים, מרדדים, משפשפים, מקמטים, מרטיבים, ותולים לייבוש – צ'יק צ'ק ויש לך קוטל חיידקים טבעי, בלי כסף!
אבל בנסיעות אנחנו לא מתפשרים, השנה התקלקלה לנו הגבינה בסקייטבורד המשפחתי (למי שלא מכיר, גבינה בסקייבורד זה החלק שאתו עוצרים) וכידוע על בטיחות לא מתפשרים. אבל לנו אין הסכם עם רמי לוי ואנחנו לא מלייאנים כמוך שנלך לסופר, מה עשינו? גם פה לא יצאנו פראיירים: נסענו לקזחסטן למפעל שמייצר תחליפי גבינה לפיצריות באפריקה, הבאנו מכולה של עשרה טון בסיטונאות ועוד חזרנו עם עודף. ככה הרווחנו גם חו"ל וגם גבינה. ובחו"ל את חושבת שישנו במלון שלושה כוכבים? מה פתאום, מתחת לפסי רכבת תחתית בבלארוס נשארו כמה מקומות, במקור זה שימש לאחסון כלי עבודה של פועלים רומניים מיון העתיקה אבל אנחנו לא מתלוננים. בטח תגידי לי שעם המזרן קנית גם סדין, וואלה תתפנקי למה לא? מה רע בעיתון? לנייוזוויק הבריטי של עובי מכובד וגרסת הסופשבוע זה גם נגד גשם – מי צריך יותר?
יאללה, הבטרייה נגמרת וכבר נגמרת לי היד מהעמנואלה…
אגב תקשורת, אם תרצי להגיב, תרימי לי לֶבֵּן
סולידית עלק…

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
@Moshe
יש לי רגשות מעורבים לגבי הסולידית, מצד אחד היא מתבססת על אורח חיים די ביזארי ולו רק בשל העובדה שהיא מחלקת הוצאות בינה לבין בן זוגה אבל מנגד יש שם תובנות לא רעות בכלל שאפילו ליישם 50% מהם יכול לעזור בחיים להרבה אנשים.

היא לא רוצה לגדל ילדים כי יקר.
סיפרו לי על מישהו מהעבודה שהיה מרוויח די טוב, בסביבות 50 בחודש, לא היו לו ילדים, אשתו נפטרה שנה לפני שיצא לפנסיה, הוא נפטר שבוע אחרי שיצא לפנסיה, כל הכסף שחסך עבר למדינה.

סיפרו לי על מישהו מהעבודה שהיה מרוויח די טוב, בסביבות 50 בחודש, לא היו לו ילדים, אשתו נפטרה שנה לפני שיצא לפנסיה, הוא נפטר שבוע אחרי שיצא לפנסיה, כל הכסף שחסך עבר למדינה.
ו?

• פותח/ת השרשור
לגדל ילדים זה אכן יקר.
אני משוכנע כמעט ב 100% כי ההחלטה לא להיות הורים היא לא על רקע כלכלי (בשונה מההחלטה על מספר הילדים).
לגבי הדוגמא שנתת זה שכספי הפנסיה "הלכו" לא מעיד על איך הם חיו לאורך השנים.

לגדל ילדים זה אכן יקר.
אני משוכנע כמעט ב 100% כי ההחלטה לא להיות הורים היא לא על רקע כלכלי (בשונה מההחלטה על מספר הילדים).
לגבי הדוגמא שנתת זה שכספי הפנסיה "הלכו" לא מעיד על איך הם חיו לאורך השנים.
בכללי, כספי פנסיה עוברים ליורשים?

את האמת שהכרתי את האתר שלה באופן קצת מוזר. אני זה שתרגם את מערכת הפורומים הנוכחית והיא משתמש בתרגום שלי למערכת (כי אני היחיד שהיה חולה נפש לבצע את זה) בפורום שלה. אני נוטה לחפש את המערכת פורומים ש-LBS יושבת עליה באתרים ישראלים כדי לקבל פידבק על התרגום. כך אני מתקן את התרגום במידה והוא נמצא לקוי (כי מנהלי אתרים ישראלים הם עם עצלן ודואג רק לעצמו במקום לתרום לכלל).

בלי שום קשר, יש לה פוסטים שהם גם נטו בולשיט, לדוגמה זה:
איך להפוך למיליונר עם שכר חציוני - הסולידית

וגם זה:

אני לא צמחונית או טבעונית, אבל מקפידה שלא לצרוך חלב ומוצריו, ובנוסף ממעיטה לצרוך בשר אדום. 99% מהדברים שאני אוכלת אני מכינה בעצמי (או מפקחת על בן זוגי כשהוא מכין).
מעדיף לבזבז את הכספים שלי על גמדי גינה מאשר להוריש אותם למדינה.

אתה לא חייב להוריש אותם למדינה. אבל זה גם לא באמת הכסף שלך. יש חוק שמחייב קופות גמל לגנוב אותו ממך.

איך? מדיניות קפדנית של ניתוק מכשירי חשמל מהשקעים בלילה, כיבוי אורות לא נחוצים והחלפת הקיימים בנורות CFL, הגדלת המרווחים בין מחזורי כביסה, ייבוש בגדים על חבל והדחת כלים בכיור, אפייה רק פעם בשבוע וכו'. בנוסף, שנינו אוהבים להתקלח במים קרים, מה שצמצם משמעותית את עלות הדוד החשמלי. לבסוף – אנחנו משתמשים במזגן לעתים רחוקות ביותר. שנינו בכושר טוב ולכן סף הרגישות שלנו לקור ולחום גבוה.

נו באמת, וזה נקרא לחיות כמו מלכה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית