הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע בפעם נוספת קרוספיט בכותרות

Mishel Mishayev

משתמש משקיע
3,828
961
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
6,632
3,828
961
כבר לא פעם ראשונה שאני נתקל בעיתונים הסוקרים את שיטת ה-"קרוספיט".
והפעם, עיתון מעריב. כבר שבוע שני במוסף המגזין אני נתקל בסקירה של השיטה. את הכתבה הכין מנהל המקצועי של גרייד שייפ, לצערי הסורק לא משתף פעולה. אשמח אם מישהי יועיל בטובתו ויעלה לאתר את שתי הכתבות.

המודעות בהחלט עלתה, אני צופה עתיד לקרוספיט גם כאן בארץ. אולי לא כמו בחו"ל, מה לעשות ישראלים נתפסים בעניי כיותר עצלניים אך אני בטוח שבקרוב בחדרי כושר במערכת החוגים נתחיל לראות גם חוגי קרוס. המון מדריכים התחילו להשען על השיטה ולאמן אימונים על מחזוריים בהשראת הקרוספיט.
הבעיה, רוב המדריכים בעצמם לא יודעים את טכניקת ביצוע התרגילים, והמיתוסים של "תרגילים מסוכנים" עדיין לא חלפה. אז מה קיבלנו ? חיקוי של קרוספיט שסה"כ מתבסס על אימונים על מחזוריים שלאו דווקא יגרמו לכם להתאמץ. חבל מאוד שמאמני וינגייט מרשים לעצמם "להגמיש" את הישטה בתירוץ שיש בשיטה תרגילי המסכנים את בריאות המתמאנים.

אולי המצב יהיה שונה בסניפי הקרוספיט לאומת חדרי כושר. אני מאוד מקווה לראות בעתיד סניפי קרוספיט המנוהלים ע"י מנהלים מקצועים אשר לא יחסכו מהשיטה. כרגע ציבור המתאמנים יאלץ להתפשר על התרגילים הפחות "כייפים", אך אני מאמין שלא להרבה זמן.

תרגילים שמסכנים את הבריאות
שילוב של מאמנים ליצנים ומתאמנים בטטות

אולי המצב יהיה שונה בסניפי הקרוספיט לאומת חדרי כושר. אני מאוד מקווה לראות בעתיד סניפי קרוספיט המנוהלים ע"י מנהלים מקצועים אשר לא יחסכו מהשיטה.להרבה זמן.

כבר עשינו צעד בכיוון הזה. הכשרנו את אורלי.

(כן, כן. שוב אותה הבדיחה).

קרוספיט ישראל יהפוך לגרסא של הכנה לפני צבא .
הרבה ריצות ותרגילים במשקל גוף , אבל בלי שום מרכיב של כח .

אני לא בטוח שהנהי במקום.
כמו שמישל אמר, האנשים שיפתחו מכוני קרוספיט רציניים הם המורעלים לדבר ולא יפחדו לעשות דדליפט, פרס, קלין, טבעות וכל מה שצריך.
אם יהיו שיעורי "קרוס" במכונים הרגילים והם יכללו כפיפות מרפקים וקפיצות בחבל ולא הרבה יותר אז הם עדיין יהיו פי 200 יותר טובים משיעור עיצוב וחיטוב עם משקולות יד ורודות.
כפי שאמרנו בכל ת'רד כזה כבר חמישים פעם. המותג "קרוספיט" לא מבטיח הרבה בחו"ל והוא לא יבטיח הרבה בארץ. מאמנים טובים יצופו ומי שמחפש תוצאות ולא מפחד להזיע ימצא את המקום הנכון.

ראית את ה GYM שצבי עשה בו את ההסמכה במילנו פשוט לקנא .

Back
למעלה תחתית