הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

669

Vannostrun

משתמש פעיל
603
0
נק' מוניטין:
663
603
0
אני כרגע בכושר די עלוב [10דקות לריצת 2 ק"מ]
וקיבלתי זימון ליום סיירות בעוד חודש..
בהנחה ואני רוצה להגיע ל669
וצריך לעבור את השלבים הנ"ל
יום סיירות עם קבלה לגיבוש מטכ"ל
מעבר גיבוש מטכ"ל
מעבר גיבושון 669.

הסיכויים שלי אפסיים ועדיף לא לנסות בכלל נכון? כאילו מה הסיכוי שלי מול אנשים שהתכוננו שנתיים..
ואיזה באסה ששינו את המודל פעם היה אפשר להיכשל בכל גיבוש [מטכל שייטת או חובלים] ולקבל גיבושון 669 ... :\

[זה לא המטרה הראשונה שלי אחרת הייתי מתאמן 3 שנים מראש, אני כרגע בדרך לירפ"א ב]

אל תחשוב שיש לך שם מלא מטורפים בגיבושים, כולה ילדים שיכולים לרוץ מהר, וגם זה לא תמיד, אני מכיר מספיק אנשים שהיו בסיירות והם לא היו בעלי יכולת גופנית יוצאת דופן (בשלבי הקבלה לפחות). ככה שאין לך מה לוותר מראש.

אם אתה אומר שאתה בכושר די עלוב, אתה הרי מודע לזה שגם בגיבוש טייס דרושה רמת כושר גבוהה יחסית?

• פותח/ת השרשור
אם אתה אומר שאתה בכושר די עלוב, אתה הרי מודע לזה שגם בגיבוש טייס דרושה רמת כושר גבוהה יחסית?
כן, אבל אתה מודע לזה שהגיבוש לקורס טיס הקרוב ביותר הוא באפריל, לא בעוד חודש.
וגם שדרישת הכושר לגיבוש מטכל ו669 גבוהות יותר.
ב5 חודשים אני בטח יכול לשפר תכושר לרמה גבוהה אבל ב1 זה ממש לא ברור לי מה אני מסוגל ואני לא יכול להחליט מה לעשות.......
[הדרישות מבחינת סיבולת בגיבוש טיס לא עוברות ת5 ק"מ ריצה, זה בעיקר מנטלי]

תתחיל להתכונן ליום סיירות,זה יום של נטו ראבק.אם תהיה חזק מבחינה מנטלית וגם קצת מבחינת כושר ותראה למפקדים שאתה נחוש במה שאתה רוצה ולא מוותר לעצמך אתה תעבור. בסהכ יום סיירות זה יום שלא דורש כושר מטורף.

במקרה הגרוע תנסה לבדוק האם אתה יכול לדחות אותו לאוקטובר,ככה יהיה לך זמן ארוך יותר להתכונן.

לגבי הגיבוש-ביום סיירות אתה צריך לסמן בעדיפות הגבוהה את גיבוש מטכל. הגיבוש עצמו ממין ל'יחידה',לשלדג ול669,וזאת על פי הביצועים שלך ומה שהמפקדים חושבים עליך.

• פותח/ת השרשור
אבל הבנתי שהבנחה שאני עובר גיבוש מטכ"ל זה לא מביא אותי ישירות ל669 עדיין צריך לעשות גיבושון 669 משהו כזה..

וחודש אחד יספיק?.. יש גבול כמה מנטליות תעזור לי, אני יכול לרוץ עד שאני אקרוס אבל יש גם גבול של כושר שמונע ממני להמשיך גם עם כל הכוח רצון שבעולם..

אתה עובר תיום סיירות-> מקבל זימון לראיון פסיכולוגי,עברתה?->גיבושון חובלים\מטכל\שיטת. עברתה?-> ברוך הבא לקורס.
לא עברתה->גיבוש 669,שלדג,צוללות.

הסיכויים שלי אפסיים ועדיף לא לנסות בכלל נכון? כאילו מה הסיכוי שלי מול אנשים שהתכוננו שנתיים
בתור מורעל אני יכול להגיד לך שאם זו הצורת חשיבה שלך "עדיף לנסות בכלל" אין לך מקום ביחידה מובחרת. פשוט כמה מגעיל שזה נשמע.
מה זה עדיף לא לנסות בכלל?! וואלה אם באמת היה חשוב לך להגיע ליחידה הזאת היתה בגישה של אני ביחידה אני עובר את זה.
בכל מקרה בשביל לעבור יום סיירות צריך אבל הרבה כוח רצון ששום דבר בעולם לא יוכל לשבור אותך.
אבל מעבר זה אין ספק שצריך כושר(קרבי) ולהפגין מנהיגות.
אחרי הכל הם מחפשים אנשים שיכולים להוביל ובאמת אנשים מהטופ.

לא משנה לאן תפנה אל תוותר לעצמך ואל תתיאש אם יש לך מטרה כל שהיא ולא משנה מה צריך לעבור.
שיהיה בהצלחה ביום סיירות.

אל תחשוב שיש לך שם מלא מטורפים בגיבושים, כולה ילדים שיכולים לרוץ מהר, וגם זה לא תמיד, אני מכיר מספיק אנשים שהיו בסיירות והם לא היו בעלי יכולת גופנית יוצאת דופן (בשלבי הקבלה לפחות). ככה שאין לך מה לוותר מראש.

מה אתה מדבר? אני רואה את כל הילדים האלה שבאמת רוצים להגיע ליום סיירות.
זה הרבה מעבר לילד שרץ מהר.
ביום סיירות יש בוחן שחוץ מלרשום תתוצאות שלך כמה הגעתה מנקודה א' לב' הוא כותב איך הגעתה(אם הבאתה ת'מקסימום) ואם אתה נשבר באחד באחד האקטים ועוד פרמטרים.
ילדים שברמת רוצים להגיע זה ילדים מטורפים בראש שלא מוותרים וזה מי שמחפשים,על כושר עובדים אותך בתוך היחידה.

• פותח/ת השרשור
אתה עובר תיום סיירות-> מקבל זימון לראיון פסיכולוגי,עברתה?->גיבושון חובלים\מטכל\שיטת. עברתה?-> ברוך הבא לקורס.
לא עברתה->גיבוש 669,שלדג,צוללות.

בתור מורעל אני יכול להגיד לך שאם זו הצורת חשיבה שלך "עדיף לנסות בכלל" אין לך מקום ביחידה מובחרת. פשוט כמה מגעיל שזה נשמע.
מה זה עדיף לא לנסות בכלל?! וואלה אם באמת היה חשוב לך להגיע ליחידה הזאת היתה בגישה של אני ביחידה אני עובר את זה.
בכל מקרה בשביל לעבור יום סיירות צריך אבל הרבה כוח רצון ששום דבר בעולם לא יוכל לשבור אותך.
אבל מעבר זה אין ספק שצריך כושר(קרבי) ולהפגין מנהיגות.
אחרי הכל הם מחפשים אנשים שיכולים להוביל ובאמת אנשים מהטופ.

לא משנה לאן תפנה אל תוותר לעצמך ואל תתיאש אם יש לך מטרה כל שהיא ולא משנה מה צריך לעבור.
שיהיה בהצלחה ביום סיירות.

מה אתה מדבר? אני רואה את כל הילדים האלה שבאמת רוצים להגיע ליום סיירות.
זה הרבה מעבר לילד שרץ מהר.
ביום סיירות יש בוחן שחוץ מלרשום תתוצאות שלך כמה הגעתה מנקודה א' לב' הוא כותב איך הגעתה(אם הבאתה ת'מקסימום) ואם אתה נשבר באחד באחד האקטים ועוד פרמטרים.
ילדים שברמת רוצים להגיע זה ילדים מטורפים בראש שלא מוותרים וזה מי שמחפשים,על כושר עובדים אותך בתוך היחידה.
הדרך היחידה להגיע זה אם אני עובר גיבוש מטכל, בדקתי.
אתה טועה, זה היה אפשרי להגיע בצורה הנ"ל פעם, כיום כבר לא.
ואני לא מוותר לעצמי פשוט צריך מעט הגיון ויש לי מספיק פציעות שיכולות להחמיר אם אני אתאמן 5 פעמים בשבוע בריצה במשך חודש שגם ככה לא יתרום לי מספיק מבחינת הכושר מול חברה שהתאמנו שנתיים..

ביום סיירות לא לוקחים את מי שיש לו את הכושר הכי טוב.
לוקחים את זה שהכי משקיע,הכי מתאמץ,נותן את המקסימום שלו ומראה מנהיגות בעת ביצוע האקט.
הם יודעים שכושר אפשר לשפר אז הם יותר מסתכלים על איך אתה עובד ,על הכוח רצון שלך ואיך אתה מתפקד בקבוצה
הם באים בגישה שכושר אפשר לשפר.
סמוך עלי אח שלי אני יודע מה אני אומר אם אתה הולך ליום סיירות גם אם אתה מגיע כל סיבוב אחרון תסיים אותו ובאמת תתן תמקסימום.
אם אתה בפציעה אתה יכול לשלוח מכתב באתר עולים על מדים או ליצור איתם קשר טלפוני ולבקש לשנות את מועד היום סיירות בגלל פציעה הם יבינו וידחו.
אם לא יענו לך ביום סיירות עצמו לפני שמתחילים שואלים אם מישהו לא מרגיש טוב,לא יכול לתת את המקסימום שלו ובמידה הסיבה מוצדת הוא יקבל זימון למחזור הבא.

סוף סוף בא מישהו שמסביר פחות או יותר איך נראה גיבוש, ולא ילד בן 17 שעוד לא גדלו לו שיערות בביצה וחושב שהוא איזה מטכ"ליסט
הם יעדיפו שתסיים אחרון אבל תקרע תתחת, מאשר תסיים ראשון ותהיה בפרצוף של "אה, זה הכל?".

במסלול ההכשרה יהיו דברים "קצת" יותר קשים מהדברים שיש בגיבוש, ולהתכונן אליהם לא כל כך אפשר (ניווטים עם משקל של משאית על הגב, פיצוצים בקרב מגע, וכו'), ככה שהגיבוש גם לא בהכרח משקף משהו.

סוף סוף בא מישהו שמסביר פחות או יותר איך נראה גיבוש, ולא ילד בן 17 שעוד לא גדלו לו שיערות בביצה וחושב שהוא איזה מטכ"ליסט
הם יעדיפו שתסיים אחרון אבל תקרע תתחת, מאשר תסיים ראשון ותהיה בפרצוף של "אה, זה הכל?".

במסלול ההכשרה יהיו דברים "קצת" יותר קשים מהדברים שיש בגיבוש, ולהתכונן אליהם לא כל כך אפשר (ניווטים עם משקל של משאית על הגב, פיצוצים בקרב מגע, וכו'), ככה שהגיבוש גם לא בהכרח משקף משהו.

אפשר לדעת מה הרקע שלך?

וואנוסטרון אם אתה רוצה באמת להתכונן לקראת הצבא(כושר קרבי) פשוט קח איתך תיק(מים,מגבת,בגדים חמים,פלאפון וחטיף אנרגיה) ותצא לריצה בשטח ככה בשדות ריצה טובה של איזה שעה-שעתיים ככה בכיף למה זה דברים שיהיה לך הרבה.
עוד משהו שאני יכול להמליץ ריצה בדיונה פשוט לעלות לרדת ככה הרבה אחרי איזה 10 פעמים תן מנוחה קצרה(7 דקות) תמלא שק חול ותעלה תדיונה עם שק חול.
ודבר אחרון זה אימון קרוספיט בשטח,ריצה ואז סטים עם משקל גוף.
אני בטוח שיש כמה דוגמאות בקרוספיט פה.

אם אפשר רק להתעניין-באיזה תאריך אתה? 14.1\17.1? או שעוד לא קיבלתה.

ככה שהגיבוש גם לא בהכרח משקף משהו.

הגיבוש הוא אחד מתהליכי המיון ליחידה ובכל התהליכי מיון האלה מנסים כמה שיותר לדכאות אותך,כמה שיותר "לעשות לך רע" וכמה שיותר לשבור אותך.כדי שמי שיעבור זה מי שבאמת רוצה(וכמובן מי שיכול).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית